הודעה נכתבה על ידי Yok שוקל את Columbia Harvard MIT NYU (הודעות: 5מעריצים: 1פירגונים: 0 ) ב- December 24 2009 ב- 12:47
To: All
גילעם,
תודה רבה על הערכת הסיכויים שלי.
אני מאמין שעד תחילת העבודה האינטנסיבית שלי על האפליקיישן יהיה לי זמן לעבוד על אחד מהשניים - לחזור על קורס או שניים שפוגעים בממוצע שלי בתואר, או להשקיע עוד בלימוד ה-GMAT. לאיזה גורם, להערכתך, תהיה השפעה רבה יותר על הסיכויים שלי - לשיפור הממוצע ל-83, או שיפור ה-GMAT ל-730?
אשמח אם תוכל להעריך את הסיכויי להרוורד, קולומביה, MIT, וורטון בהנחה שאצליח לשפר את הגורם המשפיע יותר.
האם למימון חלק מעלות לימודיי על ידי החברה שבה אני מועסק, ולהתחייבות לקלוט אותי בתום התואר יש השפעהעל סיכויי הקבלה?
אני מאמין שעד תחילת העבודה האינטנסיבית שלי על האפליקיישן יהיה לי זמן לעבוד על אחד מהשניים - לחזור על קורס או שניים שפוגעים בממוצע שלי בתואר, או להשקיע עוד בלימוד ה-GMAT. לאיזה גורם, להערכתך, תהיה השפעה רבה יותר על הסיכויים שלי - לשיפור הממוצע ל-83, או שיפור ה-GMAT ל-730?
להערכתי, שיפור ה-GMAT יהיה משמעותי יותר, ובמידה די גדולה. זאת בהנחה ששיפור הממוצע ל-83 לא הופך אותך (משום מה) למצטיין בתואר.
אשמח אם תוכל להעריך את הסיכויי להרוורד, קולומביה, MIT, וורטון בהנחה שאצליח לשפר את הגורם המשפיע יותר.
על בסיס המידע שסיפקת, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 730, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק ב-MIT (קצת יותר לכיוון התחרותי), תחרותי בהרוורד, ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) בקולומביה ובוורטון.
האם למימון חלק מעלות לימודיי על ידי החברה שבה אני מועסק, ולהתחייבות לקלוט אותי בתום התואר יש השפעהעל סיכויי הקבלה?
להערכתי סביר שהדבר יחזק את מועמדותך במידה קטנה (עד בינונית, בנסיבות המתאימות - מימון רוב העלות, התחייבות לקליטה בתפקיד מרשים במיוחד, וכדומה).
אני סטודנט למשפטים ובקרוב עלי להחליט היכן אני מעוניין להתמחות.
להערכתך, עבור Harvard וStanford, באיזה מקרה סיכויי הקבלה שלי יגדלו?
1. התמחות באחד המשרדים המסחריים הגדולים בארץ, במחלקה כמו מיזוגים ורכישות למשל או מחלקה בינלאומית.
2. התמחות אצל שופט בעליון, התמחות מאוד יוקרתית ואפשרות לעבוד תחת ולקבל המלצה מדמות בכירה מאוד.
להערכתי התמחות אצל שופט בעליון תהיה חזקה יותר. בין הסיבות לכך: 1. יש פחות מועמדים עם רקע כזה מאשר עם רקע של משרד מסחרי גדול. 2. שמות המשרדים הגדולים בארץ בד"כ לא מוכרים לתוכניות המובילות. לעומת זאת סביר שהשם/מונח "שופט בית המשפט העליון" מייד יעשה אסוציאציה של יוקרה/הצטיינות/הצלחה אצל רוב חברי ועדות הקבלה, הי הם מכירים ומעריכים את זה מהמדינה שלהם. 3. סעיף 2 אף מתחזק אם תהיה לך גם המלצה טובה משופט ביהמ"ש העליון, בהשוואה להמלצה משותף במשרד גדול.
אהלן גילעם,
תודה על זמנך.
אני בוגרת טרייה של לימודי כלכלה באונ' ת"א, בממוצע 91, וקודם לכך, סיימתי תואר בקולנוע בממוצע 88. בזמן לימודי הקולנוע עבדתי בהפקות טלוויזיה בתפקידי הפקה שונים - תחקירנית, א. תסריט, כמפיקת פוסט בטלוויזיה החינוכית, וביימתי והפקתי סרטים קצרים. תוך כדי הלימודים הבנתי שחסרה לי הבנה כלכלית יותר של הדברים, רציתי לשנות מדיניות ממשלתית בתחומי אמנויות, ולקראת סוף התואר בקולנוע, החלטתי ללמוד גם כלכלה.
כרגע אני עובדת כעורכת בעיתון כלכלי מוביל (מזה שנתיים).
טרם עשיתי GMAT.
בצבע עבדתי כמדריכת שר-אל (מדריכה של קבוצות מתנדבים מחו"ל שמגיעים לבסיסי צה"ל)
בעתיד הקרוב אני שואפת לעבוד במגזר הציבורי.
בזמן הלימודים התנדבתי בלשכות רווחה, עזרתי בעיקר במיצוי זכויות ובמתן חינוך כלכלי לאוכלוסיות מוחלשות - זאת במסגרת פרוייקט משותף של סיטי ואונ' ת"א.
אני מבינה שאני עוף מוזר בנוף המועמדים הפוטנציאלים העומדים בפני האוניברסטיאות האמריקניות, והייתי רוצה להבין מהם סיכויי הקבלה שלי ולאילו אוניברסיטאות.
חן חן
אהלן גילעם,
תודה על זמנך.
אני בוגרת טרייה של לימודי כלכלה באונ' ת"א, בממוצע 91, וקודם לכך, סיימתי תואר בקולנוע בממוצע 88. בזמן לימודי הקולנוע עבדתי בהפקות טלוויזיה בתפקידי הפקה שונים - תחקירנית, א. תסריט, כמפיקת פוסט בטלוויזיה החינוכית, וביימתי והפקתי סרטים קצרים. תוך כדי הלימודים הבנתי שחסרה לי הבנה כלכלית יותר של הדברים, רציתי לשנות מדיניות ממשלתית בתחומי אמנויות, ולקראת סוף התואר בקולנוע, החלטתי ללמוד גם כלכלה.
כרגע אני עובדת כעורכת בעיתון כלכלי מוביל (מזה שנתיים).
טרם עשיתי GMAT.
בצבא עבדתי כמדריכת שר-אל (מדריכה של קבוצות מתנדבים מחו"ל שמגיעים לבסיסי צה"ל)
בעתיד הקרוב אני שואפת לעבוד במגזר הציבורי.
בזמן הלימודים התנדבתי בלשכות רווחה, עזרתי בעיקר במיצוי זכויות ובמתן חינוך כלכלי לאוכלוסיות מוחלשות - זאת במסגרת פרוייקט משותף של סיטי ואונ' ת"א.
אני מבינה שאני עוף מוזר בנוף המועמדים הפוטנציאלים העומדים בפני האוניברסטיאות האמריקניות, והייתי רוצה להבין מהם סיכויי הקבלה שלי ולאילו אוניברסיטאות.
חן חן
אהלן גילעם, תודה על זמנך. אני בוגרת טרייה של לימודי כלכלה באונ' ת"א, בממוצע 91, וקודם לכך, סיימתי תואר בקולנוע בממוצע 88 למטרות ההערכה אניח שלא סיימת את התארים בציונים גבוהים אך לא בהצטיינות בזמן לימודי הקולנוע עבדתי בהפקות טלוויזיה בתפקידי הפקה שונים - תחקירנית, א. תסריט, כמפיקת פוסט בטלוויזיה החינוכית, וביימתי והפקתי סרטים קצרים. תוך כדי הלימודים הבנתי שחסרה לי הבנה כלכלית יותר של הדברים, רציתי לשנות מדיניות ממשלתית בתחומי אמנויות, ולקראת סוף התואר בקולנוע, החלטתי ללמוד גם כלכלה. כרגע אני עובדת כעורכת בעיתון כלכלי מוביל (מזה שנתיים). טרם עשיתי GMAT. בצבא עבדתי כמדריכת שר-אל (מדריכה של קבוצות מתנדבים מחו"ל שמגיעים לבסיסי צה"ל) בעתיד הקרוב אני שואפת לעבוד במגזר הציבורי. בזמן הלימודים התנדבתי בלשכות רווחה, עזרתי בעיקר במיצוי זכויות ובמתן חינוך כלכלי לאוכלוסיות מוחלשות - זאת במסגרת פרוייקט משותף של סיטי ואונ' ת"א. אני מבינה שאני עוף מוזר בנוף המועמדים הפוטנציאלים העומדים בפני האוניברסטיאות האמריקניות, והייתי רוצה להבין מהם סיכויי הקבלה שלי ולאילו אוניברסיטאות. חן חן
ראשית, בנוגע לרקע שלך: ככלל, בתי הספר נותנים עדיפות מסויימת למועמדים שבאים מרקע מיוחד יחסית. הרקע המיוחד שלך יהיה יתרון להערכתי.
על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 680, להערכתי תהיי מועמדת תחרותית עד חזקה בתוכניות כגון UCLA, דרדן, ו-NYU, תחרותית בתוכניות כגון מישיגן ו-טאק, בין תחרותית לסטרצ' בתוכניות כגון וורטון ו-קלוג, וסטרצ' ב-הרוורד וב-סטנפורד. אציין גם שהערכות מבוססות על ההנחה שגילך נמוך מ-30. ככל שאת מעל ל-30, כך יהיה לך קשה יותר להתקבל.
הודעה נכתבה על ידי Yuvalבדרך ל Columbia (הודעות: 2פירגונים: 0 ) ב- January 06 2010 ב- 13:27
To: aringo a
גילעם שלום ,
שמי יובל אני בוגר תואר בכלכלה וניהול מטעם האוניברסיטה הפתוחה , התואר הוא בממוצע 93 ובהצטיינות . אני בן 25 והתחלתי את התואר מייד אחרי השירות הצבאי כמו כן עבדתי במגוון תפקידים בחברה משפחתית גדולה בתחום התשתיות והנדל"ן. במסגרת השירות הצבאי שירתתי ביחידת המסתערבים של משמר הגבול ופיקדתי על צוות לוחמים במסגרת ההכשרה והפעילות המבצעית . זכיתי בעצמי וביחד עם הצוות והיחידה בתעודות הוקרה רבות מטעם מפקד אוגדת איו"ש, אלוף פקמ"ז ומפקד משמר הגבול. במהלך השירות נפצעתי בפעילות מבצעית וחזרתי לאחר שיקום ליחידה. לאחר השירות התחלתי לעבוד בחברה המשפחתית ולאורך ה4 שנים האחרונות מילאתי מגוון תפקידים בתחום הרכש, הכספים וניהול פרויקטים כאשר במסגרתם ניהלתי אנשים תחתיי לעיתים אף מעל 25 איש, כיום אני עובד מזה מספר שבועות כממלא מקום חשב החברה שהתפטר. במסגרת הלימודים התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה במסגרת של לימודי ערב מכיוון שרציתי לקדם את הקריירה במקביל ולא לוותר על כמה שנים (האם זה יפגע בי ? שלא למדתי במסגרת קונבנציונלית ?)
כמו כן עסקתי בגיוס תרומות למען עמותה לטיפול במשפחות נזקקות ובית תמחוי , במסגרת העמותה במשך השנתיים האחרונות אני עוסק בהתנדבות בהכנה לבגרויות בחינות מתכונת וכול עזרה לימודית לילדים ממשפחות מצוקה וכאלו שהוצאו מבתיהם ע"י המדינה ומלמד בעיקר מתמטיקה ואנגלית.
הייתי ואני עדיין פעיל במסגרת צעירי קדימה ולפני הבחירות והפריימריז עשיתי עבודה רבה למען המפלגה והמועמדים שבעקבותיהם זכיתי לתעודת הוקרה מטעם יו"ר המפלגה דאז אהוד אולמרט ומטעם שרת התיירות לשעבר רוחמה אברהם.
טרם עשיתי GMAT אך אני מתחיל את הקורס בקרוב ומאמין שאשיג ציון טוב .
הייתי מעוניין לדעת מהי נקודת הפתיחה שלי לקראת לימודי MBA באחת האוניברסיטאות המובילות בארה"ב או בלונדון העדיפויות שלי הם LBS או קולומביה עם דגש על תחום המימון.
שמי יובל אני בוגר תואר בכלכלה וניהול מטעם האוניברסיטה הפתוחה , התואר הוא בממוצע 93 ובהצטיינות . אני בן 25 והתחלתי את התואר מייד אחרי השירות הצבאי כמו כן עבדתי במגוון תפקידים בחברה משפחתית גדולה בתחום התשתיות והנדל"ן. במסגרת השירות הצבאי שירתתי ביחידת המסתערבים של משמר הגבול ופיקדתי על צוות לוחמים במסגרת ההכשרה והפעילות המבצעית . זכיתי בעצמי וביחד עם הצוות והיחידה בתעודות הוקרה רבות מטעם מפקד אוגדת איו"ש, אלוף פקמ"ז ומפקד משמר הגבול. במהלך השירות נפצעתי בפעילות מבצעית וחזרתי לאחר שיקום ליחידה. לאחר השירות התחלתי לעבוד בחברה המשפחתית ולאורך ה4 שנים האחרונות מילאתי מגוון תפקידים בתחום הרכש, הכספים וניהול פרויקטים כאשר במסגרתם ניהלתי אנשים תחתיי לעיתים אף מעל 25 איש, כיום אני עובד מזה מספר שבועות כממלא מקום חשב החברה שהתפטר. במסגרת הלימודים התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה במסגרת של לימודי ערב מכיוון שרציתי לקדם את הקריירה במקביל ולא לוותר על כמה שנים (האם זה יפגע בי ? שלא למדתי במסגרת קונבנציונלית ?)
בדרך כלל החשיבות של זהות המוסד במכלול שיקולי הקבלה לתוכניות המובילות היא נמוכה עד בינונית (תלוי במידה שבה מעורבים ישראלים בתהליך הקבלה של התוכניות שתפנה אליהן). לאורך השנים ראיתי מועמדים (לא רבים) שהתקבלו (עם ציונים טובים, אך לא חריגים) לתוכניות המובילות ועשו את התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה, במכללת רמת גן, וכדומה. להערכתי המקרה הסביר הוא שבתרחיש הממוצע הדבר יפגע במועמדותך במידה נמוכה.
כמו כן עסקתי בגיוס תרומות למען עמותה לטיפול במשפחות נזקקות ובית תמחוי , במסגרת העמותה במשך השנתיים האחרונות אני עוסק בהתנדבות בהכנה לבגרויות בחינות מתכונת וכול עזרה לימודית לילדים ממשפחות מצוקה וכאלו שהוצאו מבתיהם ע"י המדינה ומלמד בעיקר מתמטיקה ואנגלית.
הייתי ואני עדיין פעיל במסגרת צעירי קדימה ולפני הבחירות והפריימריז עשיתי עבודה רבה למען המפלגה והמועמדים שבעקבותיהם זכיתי לתעודת הוקרה מטעם יו"ר המפלגה דאז אהוד אולמרט ומטעם שרת התיירות לשעבר רוחמה אברהם.
טרם עשיתי GMAT אך אני מתחיל את הקורס בקרוב ומאמין שאשיג ציון טוב .
הייתי מעוניין לדעת מהי נקודת הפתיחה שלי לקראת לימודי MBA באחת האוניברסיטאות המובילות בארה"ב או בלונדון העדיפויות שלי הם LBS או קולומביה עם דגש על תחום המימון.
על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 680, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק בתוכניות כגון LBS, NYU ו- מישיגן, תחרותי בתוכניות כגון MIT ו- טאק, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) בתוכניות כגון קולומביה, קלוג, ו- הרוורד בין תחרותי לסטרצ' בתוכניות כגון וורטון ו- שיקגו, ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לסטרצ') ב- סטנפורד.