טעות ראשונה – אתה מקדיש יותר מדי זמן לחוויות בעבר, ולא מספיק זמן לתוכניות העתידיות שלך:

חשוב לכלול את כישוריכם ואת חוויות העבר שלכם, עם זאת, עליכם לוודא שאתם שמים דגש שווה או גדול יותר על הסבר יעדיכם העתידיים בעת כתיבת החיבור שלכם, או בראיון. קורות חיים הם הכלי שמאפשר לועדת הקבלה להכיר את ההיסטוריה האקדמית שלך, התמחות, חוויות תעסוקתיות, יכולות ועוד. בקריאת האפליקיישן, ועדת הקבלה תלמד על כל אלה מקורות החיים שלך. לעומת זאת, כאשר הם קוראים את החיבורים שלך, או מזמינים אותך לראיון, הם מחפשים לראות מה אתה יכול להביא לבית הספר. כאן אתה צריך להסביר את היעדים והשאיפות העתידיות שלך. זה יהיה אינדיקטור חשוב אם הם מאמינים שבית הספר יכול 1. להפיק תועלת ממך כתלמיד ו-2. לעזור לך להגיע ליעדים שלך. יש זמן ומקום להעלות חוויות עבר. יתכן שתישאלו עליהם במהלך ראיון כשתתבקשו ע"י המראיין לסקור את קורות החיים שלכם. ועדות הקבלה שואלים דברים אלה על מנת לקבל מושג לגבי מוסר העבודה שלך וכיצד אתה מתמודד עם מצבים שונים.

טעות שניה – אתה משאיר בחוץ כישורים שאינם חשובים לדעתך:

בעת כתיבת קורות החיים עליך להפיק את המרב מכישוריך. ב- ARINGO אנו רואים לעתים קרובות שהמועמדים לא כותבים על התחביבים ותחומי העניין שלהם, מכיוון שהם אינם רואים אותם חשובים מספיק או רלבנטים לתהליך הקבלה. למען האמת, ועדות הקבלה יכולות ללמוד על מערך המיומנות שלך מתחביבים אלה. בין אם אתה מנגן בכלי, מדבר שפות נוספות, משחק בקבוצת ספורט או משתתף בפעילות אחרת, אתה נותן לועדת הקבלה אפשרות ללמוד על מערך המיומנויות שלך. מיומנויות אלה יכולות לכלול התמדה, נחישות, חשיבה מהירה ועוד. לא רק זה, אלא שהתחביבים שלך יכולים להבדיל אותך ממועמדים גנריים יותר. נציג בוועדת הקבלה ב-IESE הזכיר לאחרונה מועמד שרק בסיום הראיון הזכיר שהוא עבד במקדונלד'ס במהלך התואר הראשון בכדי לסייע במימון שכר הלימוד. המראיין התרשם ממסירות זו ללימודיו, שלא לדבר על המחויבות שהיה עליו לתת הן לתפקידו והן למעסיק שלו וכישורי ניהול הזמן הדרושים. מיומנויות אלה חיזקו את מועמדותו, למרות שבמקור התבייש בתפקיד, עד שלא הזכיר זאת.

טעות שלישית – לא בילית מספיק זמן במחקר ושאלת שאלות:

בשלב הראיונות, המראיין מחפש לראות שאתה לא רק מעוניין לעשות תואר MBA, אלא שאתה גם נלהב מבית הספר שלו. ועדות הקבלה מחפשות מועמדים שיעזרו לחזק את בית הספר. לא רק שהם מחפשים מועמדים שירוויחו מבית הספר, אלא שבית הספר ירוויח מהסטודנט בתמורה. לפני הראיון הקדש זמן רב לשאול שאלות על בית הספר. לפעמים בבית הספר יהיה מספר טלפון שתוכלו להתקשר אליו כדי לשאול, זהו כלי נהדר לשימוש. עם זאת, בתקופה בה המדיה החברתית הפכה לחלק שגרתי מחיינו, זה יכול להיות באותה מידה, אם לא מועילה יותר, לפנות לסטודנטים בהווה ובעבר. באמצעות LinkedIn ופייסבוק ניתן להשתמש בשניהם למציאת סטודנטים, שרבים מהם צריכים להיות מוכנים להקדיש עשר דקות לענות על כל שאלה שעשויה להיות לכם בנוגע לבית הספר, הקמפוס, תרבות בית הספר, שיעורים וכל דבר אחר שיש לכם שאלות לגביו. תוכל לשאול שאלות בנוגע לבית הספר גם במהלך ראיון הקבלה שלך, אולם אם תציין כי עשית מחקר קודם ואף פנית לסטודנטים זה יראה למראיין את מסירותך לבית הספר.

זכור, אין "דרך נכונה" להתקבל לתוכנית MBA מובילה . יש את הדרך שלך!