מאמר זה עוסק בהגשת אפליקיישן לתכניות MBA מובילות בסבב האחרון (או R3). אנו מבססים מאמר זה על ראיונות עם חברי ועדות קבלה ועל נתונים סטטיסטיים של ARINGO לגבי הגשת אפליקיישנס בסבבים מאוחרים.
מיתוס 1: הגשת מועמדות לתכניות ה-MBA המובילות בסבב מאוחר גורמת לך להיראות עצלן בגלל שלא הגשת בקשה מוקדמת יותר.
האמת: ישנן הרבה סיבות שניתן להגיש מועמדות בסבב מאוחר, וועדות הקבלה מודעות לחלוטין לסיבות אלה. סיבות אלה יכולות להיות רפואיות, קשורות לעבודה או אישיות. אף אחת מהם אינה בשליטתו של המועמד.
מיתוס 2: אף אחד לא מתקבל לתכניות MBA מובילות בסבב הקבלה האחרון.
האמת: הסיכוי להתקבל הוא קלוש יותר מאשר בסיבובים המוקדמים, אך כל תוכנית MBA מובילה שומרת מקומות עבור מועמדים מאוחרים. אחרת, תוכניות MBA מובילות לא היו מקיימות כלל את סבב הקבלות המאוחר. לדוגמא: הרוורד ביזנס סקול ביטל את הסיבוב השלישי שלהם בשנים האחרונות מסיבה זו ממש. בנוסף, הסיכוי לקבלה בסיבוב מאוחר נוטה להיות גבוה יותר אם אתה פונה לבית ספר שמדורג נמוך יותר, מכיוון שמספר מקומות עדיין נותרו פנויים לאחר שני הסיבובים הראשונים.
מיתוס 3: עדיף לחכות ולהגיש מועמדות בסיבוב הראשון בשנה הבאה.
האמת: אמנם בסיבוב הראשון סיכויי הקבלה גבוהים יותר, אך יכולה להיות תועלת בהגשת מועמדות לסיבוב 3. במהלך תהליך הקבלה בסיבוב 3, ועדות הקבלה מחפשות למלא את אותם מקומות פנויים אחרונים. יכול להיות שהם מחפשים סוג מסוים של מועמד להשלים את הכיתה, בין אם זה לאום, מין או רקע תעסוקתי. לפעמים הם לא מחפשים משהו ספציפי, אלא רק למלא את המקומות במועמדים ייחודיים. אם במקרה אתה עומד בקריטריונים הרצויים או שיש לך אפליקיישן יחודי ובולט בנוף, אפליקיישן מאוחר יכול להיות הסיכוי שלך להתבלט. אמנם במהלך תהליך הקבלה הראשון בסבב הראשון, לוועדות הקבלה יש כיתה ריקה ומגוון רחב יותר של מועמדים לבחירתם. יתכן וקל יותר למועמדים עם בקשות מסורתיות להתקבל בסיבוב הראשון, אך במקרה ויש לך את הייחודיות הזו שוועדות הקבלה מחפשות עבור מילוי המקומות אחרונים, ייתכן שיש לך סיכוי טוב.
לקריאה נוספת בנושא אנו ממליצים על המאמר המופלא הזה, שכתב עוזר דיקן ב-Duke.
לשאלות נוספות בנושא קבלת MBA בסיבוב מאוחר או כל נושא אחר בנושא תהליך הקבלה לתוכניות MBA, אל תהססו לפנות אלינו פה, או לשלוח אלינו את קורות החיים והפרטים שלכם באמצעות הטופס צור קשר.