Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה ארכיון 2: שאל את ארינגו: תהליך הקבלה מענה ל־ארכיון 2: שאל את ארינגו: תהליך הקבלה

yaniv1975
חבר
מספר הפוסטים: 46

To: All


שלום עופר,
התחושה שלך מזכירה לי איך הרגשתי לפני התהליך… אנסה לעזור לך בשיקולים שלי, שמקווה שיעזרו לך להחליט.
1. אני מתכנן לחזור לארץ כמה שנים לאחר סוף התואר – ולכן היה מאוד חשוב לי אוניבסיטה שהיא מותג מוכר בארץ.
2. גודל: קטן = אינטימי, נעים, פחות תחרותי. לדוגמה, חבר שלי בוורטון סיפר שהוא אף פעם לא מגיע להרצאות של המפורסמים, כי 1600 תלמידים (800 מכל שכבה) באים לתפוס מקום באודיטוריום. לעומתו, אני ישבתי 2 מטר ממנכ"ל אמזון, דיברתי עם מנכ"ל גנרל מוטורס, וישבתי בשורה השלישית בהרצאה של קרלי פיורינה (מנכלתי HP לשעבר).
3. כיוון קריירה והתמחות שמעניינת אותך: טכנולוגיה/ יזמות/ שיווק/ כלכלה/ מימון וכדומה.
4. מיקום: כמה שזה נשמע טפשי, היה לי חשוב להיות בחוף המזרחי, קרוב לחברים בניו יורק וקרוב מעט יותר לארץ. עוד שיקול שלי היה לחיות בעיר גדולה וכייפית.
5. אשה/בת זוג: לדעתי לסחוב אשה לעיירה נידחת כמו אן-ארבור (איפה שאוניברסיטת מישגן נמצאת) או לעיירה בה יושבת קורנל (גם כן איזה חור נידח) זה פשוט פשע…
6. שיטת לימוד: האם אתה אוהב תיאוריה או שיטת Case Study. קשה קצת לבדוק את הנקודה הזו, כי אין ממש שיטת קייסים בארץ, אבל ביקור בכל תוכנית MBA בארה"ב (אולי גם בארץ?) תתן לך מושג אם אתה אוהב את זה.
7. לצערי לא עשיתי את הסעיף הזה, אבל היום אני מבין שאין תחליף לביקור בבית ספר – להכנס לשיעור או שניים, לדבר עם סטודנטים, ולהתרשם בעצמך. אתה הולך להשקיע 150 אלף דולר, שווה לשלם אלפיים כדי לבחור איפה להשקיע את הסכום הזה.

אני מצרף מכתב שפרסמתי כאן בפורום לא מזמן לגבי MIT, מקווה שזה יעזור לך.

בהצלחה,
יניב

הרושם שקיבלתי במהלך החיפושים והלבטים אחר הבית ספר הנכון הוא שרוב בתי הספר בטופ טן ייתנו לך בגדול את אותם התכנים.הלכתי להמון כנסים ומפגשים, ולא פגשתי בוגר MBA אחד שלא אמר שהבי"ס שלו הוא הכי טוב. המסקנה שלי מזה היא שאו שכולם משקרים… או שפשוט כולם טובים, ואני צריך לבחור את הבי"ס בו האווירה והמסגרת תתאים לי בצורה הטובה ביותר
בכל ארגון יש את "רוח הארגון". למרות שזה נשמע כמו דבר לא מוחשי – זה מורגש וקיים. כאן בבי"ס הרוח היא יצירתיות וחדשנות באמצעות טכנולוגיה. זו לא סיסמה – מעבר לכביש יש מעבדה של מדיה, לידה יש מעבדה של חומרים מרוכבים, ליד יש מעבדה של מכונות ולידה יש מעבדת מחשבים מטורפת שלכולם אתה יכול פשוט להכנס, לראות, לגעת ולדבר עם המהנדסים שמאחורי הטכנולוגיה.
בעוד שעה אני הולך לכנס התנעה של תחרות המאה אלף דולר השנתית של האוניברסיטה – של כל MIT, לא רק של sloan, ובה נפגשים כ-ו-ל-ם ומעלים רעיונות מטורפים כאלה ואחרים. זו פשוט רוח הבית ספר. שנה שעברה במקומות הראשונים היה רכב-מטוס, ותוכנת חיפוש סטייל גוגל לתכנים של ילדים

השנה נפתחה תת-תוכנית בתוך ה MBA שנקראת: E&I
-Entrepreneurship and Innovation
לשמחתי התקבלתי אליה. אתמול הייתה לנו הרצאה מפי המארגן של תחרות העשר-מיליון דולר לראשון שייבנה מטוס/חללית שתטוס לחלל פעמיים בתוך שבועיים, ועוד שלל פעילויות חלל שונות -האיש פשוט לא ייאומן, והוא בא אלינו – הוא רוצה אותנו, את הרעיונות שלנו, את רוח הבי"ס בארגון שלו. כל שבוע יהיה לנו הרצאה מפי יזם/מופרע/גאון/מנוסה אחר – אנשים שפתחו חברות, מנוסים מאוד, שאפשר ללמוד מהם המון

חוץ מתחום הטכנולוגיה, הבי"ס קטן, אישי ואינטימי. לי זה חשוב, לאחרים פחות. הלימודים עצמם משלבים תיאוריה עם פרקטיקה, ומחנחים לגישה אנליטית המבוססת על ניתוח נתונים בקבלת החלטות עסקיות. לדוגמה, בשיעורי כלכלה מנתחים ביקוש והיצע של שווקים אמיתיים, עם נתונים אמיתיים, והתשובות מוצגות כבר מהשיעור הראשון כאילו אתה ממליץ למנכ"ל חברה איך לפעול.
לא אכנס כאן לנושא המרצים המדהימים, כי אני מניח שבכל האוניברסיטאות הם כאלה, וזה לא היה השיקול שלי, אבל פשוט כיף לי לשבת בשיעורים ולהקשיב למרצים, אולי גם משום שנושאי ההרצאה הם מהמציאות ומהעיתון, ולא מספר תיאוריה עתיק.

לסיכום – על קצה המזלג אלו הסיבות לבחור ב Sloan – מקום קטן, שמתחכך בטכנולוגיה הכי הכי מתקדמת וחדשנית על בסיס שוטף, שניתוח אנליטי, יצירתיות, חדשנות וטכנולוגיה הם אבני היסוד שלו.