Home › פורומים › הפורומים › Forum: תהליך הקבלה › ארכיון 2: שאל את ארינגו: תהליך הקבלה › מענה ל־ארכיון 2: שאל את ארינגו: תהליך הקבלה
To: n.yanus
שלום גילעם,
רציתי לשאול שאלה נוספת.
האם יש איזשהו משקל לשפות בהן שולט המועמד?
בחברות CONSULTING אני יודע שמועמד הדובר מספר שפות, זוכה ל"ניקוד" גבוה יותר, האם המודל נכון גם ל-MBA?
אני שואל כיוון שאנגלית ועברית יש לי, רוסית ברמה בינונית ומעלה וספרדית ברמה בסיסית. את הרמה בספרדית ניתן לשפר תוך שנה בעזרת קורס או אפילו טלויזיה (יש מספר רב של תוכניות בספרדית המשודרות בארץ), השאלה היא אם זה שווה את המאמץ?
למיטב נסיוני המשקל של שליטה בשפות נמוך ביחס למכלול השיקולים של קבלת מועמד לתוכנית מובילה. שליטה בשפה נוספת תיתן לך כמה נקודות על ה-admission driver של international orientation ואולי קצת גם על הדרייבר של analytical skills. ביחס למכלול שיקולי הקבלה מדובר בתרומה קטנה למדי (ולעיתים, זניחה). עם זאת, כמו עם מרבית הנתונים הקשורים ב-admission drivers, כאשר נתון מסויים רחוק מהממוצע, חשיבותו עולה באופן דרמטי. למשל, אם אתה שולט היטב ב-8 שפות יהיה לכך משקל די משמעותי להערכתי בשיקולי הקבלה. סביר כי גם ה-analytical skills שלך וגם ה-international orientation יקבלו דחיפה חזקה.
לסיכום, היות וגם עכשיו תוכל להזכיר ספרדית כאחת השפות שאתה מכיר (ברמה בסיסית) התועלת של המאמץ לשיפור הספרדית מרמה בסיסית לרמה בינונית תהיה זניחה להערכתי מבחינת סיכויי הקבלה.
כתבתי לך קודם שיש לי 710 ב-GMAT, האם שווה לנסות שוב (אני חושב שאני יכול לתת עוד ~20 נקודות) בהתאם לנתונים שכתבתי פה ובהודעה הקודמת?
עם GMAT 710 ותואר ראשון בהצטיינות יתרה, ה-analytical skills שלך נמצאים במצב מצויין. התרומה של שיפור של 20 נקודות תהיה קטנה להערכתי. ייתכן שהשינוי הזה יעשה הבדל בתוצאת הקבלה, אולם סביר יותר כי הוא לא יעשה הבדל בתוצאת הקבלה שלך.
התרומה של 40-50 נקודות נוספות תהיה בינונית להערכתי.