Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה ביקרת בקמפוס? אנא עדכן מענה ל־ביקרת בקמפוס? אנא עדכן

jhammer
חבר
מספר הפוסטים: 68

To: All


ביקרתי באוקספורד (לאחר שהתקבלתי) כדי לבחון אפשרות ללמוד שם (על פני אלטרנטיבות בארה"ב). אנסה לתאר את המקום, האווירה ופרטים טכניים. זה יהיה קצת ארוך אז תיאזרו בסבלנות…

תיאמתי הביקור מראש. היו אליי מאד נחמדים לאורך כל הביקור ובהחלט נתנו לי להתרשם מבית הספר. בכלל לא לחצו עליי, ולא ניסו לשכנע אותי, אלא יותר ניסו להסביר לי את היתרונות והחסרונות.

ראשית הקדמה. אוקספורד-סעיד ממוקם בטבלאות סביב המקום ה-20 בעולם – מה שהופך אותו לדרג ב' באירופה. ממוקם שעה נסיעה ברכבת מלונדון (עלות כרטיס הלוך ושוב 18 פאונד, רכבת יוצאת כל חצי שעה עד לשעות מאוחרות). בית הספר ממוקם בעיר אוקספורד שהיא למעשה קמפוס אחד ענק. אוניברסיטת אוקספורד היא אחת העתיקות בעולם והעיירה המדהימה משלבת עתיק עם חדש באופן יוצא דופן. לצד קולג'ים עתיקי יומין נמצאים שדרות קניות עמוסות ובניינים חדשים. האוניברסיטה היא אחת מהמוסדות המכובדים בעולם (כדוגמת הארוורד, אוקספורד וקיימבריג'). באוניברסיטה ניתן ללמוד כמעט כל תואר שעולה על הדעת.

בית הספר למנהל עסקים על שם סעיד (שתרם כ-30 מליון פאונד ולכן נקרא על שמו) הוא מבנה חדש וגדול קרוב מאד לתחנת הרכבת (כדקה הליכה). בבניין הושקעו כ-60 מיליון פאונד וניתן להבחין בכך בנקל. הבניין עוצב כדי שיהיה נוח ללמוד בו. בית הספר חדש יחסית (בן כ-10 שנים) ולומדים בו 220 סטודנטים מכל העולם (כיאה לתוכנית אירופאית). התוכנית בת שנה ושכר הלימוד הוא 28000 פאונד (לתשלום מראש לפני התואר – מקדמה של 4200 פאונד). העלות המשוערת הנדרשת היא כ-50000 פאונד לשנה (כלומר מעט יותר משנת לימוד בארה"ב – בסך הכל עלות התואר כולל הכל כחצי מתואר בן שנתיים בארה"ב). קשה לישראלים לקבל מלגה. לגבי הלוואה אני עוד צריך לברר, אבל יש אפשרות. צריך אופניים ולפטופ. לבני זוג יש אישור עבודה אוטומטי (או שאפשר לעשות תואר במקביל). כנראה שלא צריכה להיות בעיה להשיג אישור עבודה אחרי התואר אבל משנים את התקנות מפעם לפעם.

במבנה יש מספר אולמות הרצאה חדישים, ספרייה יפה וממוחשבת (יש ספריה מיוחדת אם צריך שקט) ואמפיתיאטרון (שבקיץ גם נותנים שם הרצאות). המבנה מרובע ובמרכזו חצר גדולה וסימפטית. יש פינות ישיבה רבות, חדרי לימוד שצריך להזמין מראש וקפיטריה נוחה. בכל מקום יש שקעים ללפטופ.

שירותי הקריירה באוניברסיטה די מפותחים (לפחות יותר משציפיתי לאוניברסיטה בסדר גודל כזה). דיברתי עם בכירה שם והיא סיפרה לי שחברות מגייסות בקמפוס כל שנה, והם משתפרים משנה לשנה. החברות מגיעות לשם פחות מללונדון כי זה בכל זאת קצת רחוק, אבל בכל זאת תראו בוגרים בכל החברות הגדולות. הם מנצלים את הבוגרים כדי לסייע במציאת העבודה ורוב הסטודנטים המכריע (שגם מעוניין בכך) מוצא עבודה. אני ממליץ בחום לעבור על דוחות התעסוקה (עדכניים ל-2006) ולראות שהמשכורות העתידיות לא נופלות מבתי ספר דרג א', שיש סטודנטים מכל הרקעים, שהולכים לכל התחומים (שליש הולכים לחברות היי-טק, חמישית לחברות ייעוץ, ויש גם ייצוג הולם לשאר התחומים).

לגבי מגורים וחיי חברה השיטה באוקספורד היא ייחודית. בית הספר אחראי לנושא הלימודים והקריירה. לרווחה אחראים הקולג'ים (מעין אחוות סטודנטים). השתייכות לקולג' היא חובה (עלות של 3000 פאונד בשנה – לא כולל מגורים). יש 39 קולג'ים, חלקם עתיקי יומין, והם אחראים לספק מעונות (על סמך מקום פנוי). יש מסיבות ואירועים. באחד מהקולג'ים יש בריכה אולימפית וחדר כושר. קולג' טמפלטון מחזיק 65 דירות לזוגות מבית הספר למנהל עסקים ממש קרוב לבית הספר (הוא גם זול יחסית – 600 פאונד לחודש). לפי מה שמספרים חלק מהנטוורק נעשה בקולג' ולא בבית הספר. בכלל יש התערבבות עם סטודנטים מבתי ספר אחרים.

לגבי הלימודים, נראה שהתואר קשה ודורש הרבה. יש 2 פרויקטים מעשיים (אחד פרויקט ייעוץ לחודשי הקיץ בו הולכים לחברה כלשהי). יש 3 סמסטרים בני כשלושה חודשים, ובסוף כל סמסטר שבוע בחינות (6 מבחנים בארבעה ימים) – דרושה גלימה ועניבת פרפר (אוקספורד = מסורת). הציון הממוצע הוא 60-70 (כנראה שבטכניון היה קל). מחלקים בתחילת התואר לקבוצות של 75 סטודנטים, וקבוצות לימוד של 5 סטודנטים. בסמסטר השני מערבבים.

הייתי בהרצאה בנושא מרקטינג והיה ממש מעניין. המרצה הייתה מאד מתוחכמת, והעבירה את החומר בצורה מאד מרשימה. הבנתי למה חשוב שהכתה תהיה מגוונת, כי סטודנטים מהרקע הרלוונטי נתנו דוגמאות מהעולם האמיתי. הכתה מאד מגוונת. לצד ילדים של עשירי עולם, ישנם מהנדסים, כלכלנים, אנשי שיווק ומכירות, יזמים (דגש גדול באוניברסיטה), ומעט עורכי דין.

תודה רבה לסשה (הסטודנט הישראלי היחיד למחזור 2007) שסיפק לי הרבה אינפורמציה, ואף סייע לי בתהליך הקבלה.

מצטער אם הארכתי, אבל לא מצאתי הרבה חומר על בית הספר אז חשבתי לשתף. לסיכום, אוקספורד בהחלט נראה כאלטרנטיבה ראויה (בעיקר למי שמחפש תואר בן שנה, פחות יקר, ובאירופה).