Home פורומים Admissions Chat system forum גיבוי 2 מענה ל־גיבוי 2

aringoadmin
חבר
מספר הפוסטים: 183

To: aringo


שלום גילעם,

אני בן 26, סטודנט שנה ג' לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון ושוקל להמשיך בסיום הלימודים לתואר MBA באחת התוכניות המובילות בארה"ב.

אשמח אם תוכל לעזור לי בנוגע לכמה שאלות:
1. ככלל – האם תואר M.D ברפואה, הוא רקע אקדמי טוב מבחינת סיכויי קבלה ל-MBA? ברור לי שיש לו יתרון כיוון שהוא ייחודי יחסית, אבל מנגד הוא מחייב אותי הרשמה רק בגיל יחסית מאוחר (29-30) וכן הצגת ניסיון תעסוקתי דל בשל הלימודים הארוכים. איך אתה רואה את היתרונות מול החסרונות?
על פי ניסיון העבר, להערכתי הרקע שלך יהווה יתרון משמעותי בתהליך הקבלה, במיוחד אם תוכל להציג ציונים גבוהים או הישגים אחרים במסגרת הלימודים. לגבי הגיל, להערכתי פנייה בגיל 29-30 תפגע במועמדותך, אם בכלל, במידה קטנה עד זניחה. על פי ניסיוננו, מועמדים עם רקע דומה לשלך התקבלו לתוכניות מובילות גם בגיל מבוגר יותר.
לגבי ניסיון עבודה, ככל שהניסיון התעסוקתי שלך קטן יותר מ-3 שנים, כך קשה יותר, אם כי לא בלתי אפשרי, להתקבל. שים לב שניסיון צבאי נחשב כניסיון תעסוקתי לכל דבר. כמו כן, משער שבמסגרת התואר תצבור ניסיון מעשי שגם יכול להיחשב כניסיון תעסוקתי. על בסיס המידע שאתה מספק בהמשך, אני מעריך שמועמדותך לא תיפגע בהיבט זה.

הרקע שלי:
1. רקע אקדמי: לימודי רפואה באוניברסיטת בן-גוריון. ממוצע נוכחי – 86.5 (לא ידוע לי מיקום בכיתה). כיוון שיש עוד כ-3 שנים לתואר, הממוצע יכול להשתנות די משמעותית לטוב או לרע – זאת בהנחה שהם יסתכלו על ממוצע כל התואר ולא על ממוצע התואר הראשון שאקבל עוד כמה חודשים במדעי הרפואה. (האם אכן כך הדבר?)
באפליקיישן תתבקש לדווח את הממוצע של כל תואר בנפרד, וסביר שהמשקל הגבוה ביותר ינתן ללימודי התואר הראשון דווקא, כאשר המשך הלימודים עצמם יחזק את מועמדותך עוד יותר (וכמובן, אם תסיים גם את כל התואר בהצטיינות, הדבר יהווה חיזוק נוסף).

2. קיימת אפשרות שעד סיום הלימודים אשלים גם תואר שני בהנדסה ביו-רפואית מהטכניון, האם אתה רואה בתואר כזה יתרון, בהתחשב בכך שאולי ביצוע עוד תואר במקביל יוריד לי מעט את הממוצע?
אני נייטרלי כאן. להערכתי סביר שהתואר הנוסף יחזק את מועמדותך במידה קטנה, אך ממוצע נמוך יותר יפגע במועמדותך (במידה קטנה עד בינונית, תלוי עד כמה זה יוריד את הממוצע). בכל מקרה, תחום הלימודים שלך יהווה חוזקה משמעותית גם ללא התואר הנוסף.

3. ציון פסיכומטרי: 746

4. שירות צבאי: בוגר פרויקט חמ"ן שחקים (תלפיות). שירות 4 שנים ביחידה 8200 (קבע, לא קצונה). שלוש שנים שירות בבסיס בדרום הארץ בתפקיד ליבה של היחידה שכלל ריכוז וניהול איסוף מודיעין זירתי, פיתוח וליווי פרויקטים מודיעיניים וטכנולוגיים, הדרכת חיילים חדשים בבסיס, ניהול קשר עם גורמי צבא ומודיעין. בנוסף, ביצוע משמרות מודיעיניות הכוללות ניהול (לא פיקוד) של כ-40 חיילים במערך האיסוף, אחריות על תוצרים מודיעיניים, ניהול משאבים טכנולוגיים, קבלת החלטות תחת לחץ וקשר עם מגוון רחב של גורמים בכירים. קבלת פרס מצטיין מרחב דרום. הערכה אישית של ראמ"ן מספר פעמים על פעילות מודיעינית (לא משהו שניתן להראות). כמו כן, תפקיד של שנה במפקדת היחידה במרכז הארץ, שכלל הקמת דסק מודיעיני חדש, הגדרת יעדים אסטרטגיים, ניהול פרויקטים מודיעיניים, פיתוח כלים מודיעיניים וטכניים, ריכוז הידע המודיעיני בתחום וריכוז הקשר עם שותפי תפקיד ועוד. בתור חייל בשירות קבע קיבלתי בשאלון סוציומטרי את הציון הכי גבוה ביחידה 8200 (ציון 100).

5. ניסיון של כמה חודשים כמהנדס QA בחברה בינ"ל המפתחת תוכנה לעריכה והפקה של מדיה דיגיטלית עבור חברות טלוויזיה ורדיו.

6. פעילות חברתית – מדריך השכבה הבוגרת בתנועת נוער במשך שנתיים (בנאלי או בעל ערך?) במידה ומדובר בניסיון שלאחר התיכון, הדבר יחזק את מועמדותך. במידה ומדובר בתקופת התיכון זה פחות משמעותי, אבל יתכן שתוכל להזכיר זאת באחד החיבורים ולקבל כמה "נקודות" על כך בכל זאת. הדרכת חניכים, פעילות חינוכית והתנדבותית. במסגרת התנועה יזמתי פעילות התנדבותית של חלוקת מזון למשפחות נזקקות בת"א. בהמשך, התנדבתי כ-4-5 שנים על בסיס שבועי בליווי של משפחה נזקקת, שכלל תמיכה נפשית, אספקת מזון ובגדים וקישור לגורמים סוציאליים ומשפטיים סביב בעיות כלכליות. כיום לצערי, לא מתנדב על בסיס קבוע, מקווה לעשות זאת בהמשך.

7. דברים נוספים: עוסק במוזיקה כתחביב – יוצר, מקליט ומופיע מדי פעם כגיטריסט. כותב בוויקיפדיה העברית, כותב ומתרגם ערכים בתחומי מדע, מוזיקה ועוד (לא כמות גדולה של ערכים).

אשמח אם תוכל להעריך את סיכויי הקבלה שלי ל-Harvard Stanford, MIT, Wharton, Columbia, Duke.
בהנחה של חיבורים והמלצות חזקים, סיום התואר בממוצע 85 (ולא בהצטיינות), פנייה בגיל 30, וציון GMAT של 700, תהיה להערכתי מועמד חזק עם פוטנציאל למלגה משמעותית ב-דיוק, בין תחרותי לחזק ב-MIT, קולומביה ו-וורטון (קרוב יותר לחזק ב-MIT), תחרותי ב-סטנפורד, ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב-הרווארד.

כיוון שיש לי עוד לא מעט זמן להתכונן לכך, אשמח אם תוכל לתת לי עצות לפעילויות שיעלו את סיכויי הקבלה שלי לתוכניות הנ"ל ויאפשרו לי קבלה בסבירות טובה.
כמו שנכון ברוב המקרים, יהיה טוב לחזק את הקשר עם ממליצים פוטנציאליים, לחשוב על אפשרות לחדש את ההתנדבות שעשית בעבר (או להתחיל התנדבות חדשה עכשיו או בקרוב – אם תעשה זאת רק לקראת הגשת האפליקיישן זה
עלול לפגוע אם זה ייראה "תפור" לצורך האפליקיישן), לבקר בקמפוסים אם יוצא לך, לצבור כמה שיותר הישגים ניהוליים והצטיינויות בעבודה, להמשיך לעקוב אחרי וללמוד מאתר זה, ללמוד עוד על התוכניות השונות ולהתמקד בכמה שמעניינות אותך במיוחד, לבנות היכרויות עם סטודנטים ובוגרים של תוכניות שאתה מתעניין בהן, לחשוב מהן מטרותיך המקצועיות בטווח הקצר והארוך לאחר הלימודים, לחשוב אם יש לך כרגע הזדמנות להקים משהו חדש שיצליח, להוציא GMAT טוב, לכתוב חיבורים, המלצות וקורות חיים כמה שיותר חזקים.
ראה גם בעניין זה: http://www.aringo.co.il/HebrewSite/hTheProcess.htm

המון תודה
בבקשה. בהצלחה!

צוות ארינגו
(גילעם)