Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה כלכלה בחו’’ל מענה ל־כלכלה בחו’’ל

dvasht
חבר
מספר הפוסטים: 138

To: Rafi


היי רפי-

ברוב בתי הספר המובילים בארה"ב יש הלוואות לסטודנטים זרים ללא ערבים. כמובן שלפני המשבר הכלכלי הנוכחי הכל היה יותר פשוט וקל אבל בתוכניות החזקות דבר לא השתנה וזה עדיין דיי פשוט וקל. המוסד הפיננסי מלווה לך על בסיס קבלתך ללימודים. בחלק מהתוכניות ההלוואות מכסות את שכ"ל ומחייה ובחלק מהתוכניות רק את שכ"ל. תיכנס לאתרים של התוכניות שאתה מעוניין בהן ותוכל למצוא שם את כל הפרטים.

"הוכחות שיש לך מספיק כסף"- זה לויזה. ההלוואה שתקבל מהאוניברסיטה נחשבת בספירה. לצורך העניין, גם אם דוד שלך יכתוב לך מכתב שהוא משלם לך X כסף ללימודים (בצירוף אישור יתרה מהבנק- לא בטוח שיידרש), גם זה תופס (אפילו אם לא תקבל ממנו שקל. הרבה עושים את זה על מנת לקבל ויזת J ולא F. אבל זה כבר לדיון אחר).

מלגות:
1. ככל שיורדים בדירוג הסיכוי למלגה עולה.
2. הגשה בסיבוב הראשון והשני מגדילה את הסיכוי למילגה.
3.ניתן לעשות "שופינג" למלגות (קיבלתי ככה וככה בבית ספר X….).
4. יש בתי ספר שיותר אוהבים ישראלים (מישיגן, וורטון, וכו).
5. יש בתי ספר שיותר נדיבים עם מילגות (ביזנס וויק הוא מקור טוב בנושא ובכלל)
6. יש בתי ספר עם מילגות ספציפיות לישראלים (שיקגו, UNC, וכו).
7. GMAT הוא גורם קריטי בקבלת מילגה ובכלל.
8. מישראל אני יודע רק על פולברייט- זה דורש אבל שתחזור לארץ שנה אחרי התואר (אתה לא חייב, אבל תצטרך להחזיר להם את הכסף- אופציה).

מעונות- מאוד ספציפי. באופן כללי, נראה לי שמעטים הסטודנטים לתארים מתקדמים שגרים במעונות. ב-UNC למשל, יש קומפלקס דירות לסטונדטים נשואים שלא מבייש אף קומפלקס פרטי אחר באזור (אתה חוסך משהו כמו 30% ממחיר השוק).

סך כל עלויות- תלוי באזור, תלוי באוניברסיטה. עם שכ"ל ממוצע של 50 אלפי דולר בטופ 20, הייתי אומר באזור ה-150 אלפי דולר לרווק לשנתיים, לא כולל הכנסות צפויות מהתמחות בקיץ(עוד הפעם, תלוי מאוד באזור!!!). מתייקר מאוד למשפחה עם ילדים.

מקווה שהפגתי קצת מהעננה.
תומר