Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה מבחן TOEFL ב25/09/09 – חוויות, או שלא מענה ל־מבחן TOEFL ב25/09/09 – חוויות, או שלא

omerabin
חבר
מספר הפוסטים: 47

To: eranko

היי ערן, ברכות על הציון. לא ציינת את המספר עצמו אבל אני מניח שהכל בסדר ועמדת ביעד – אז סחטיין ומזל טוב :-)

מצטרף להמלצות.
אני מאוד ממליץ בעיקר בחלק של הדיבור לשים לב להגייה כי מדובר על חלק מאוד מהותי בניגוד
יש למשל תחושה לישראלים שאם הם משמיטים את האות T בדיבור זה גורם להם להישמע יותר "אמינים" ו"לוקאליים" בדיבור כשלמעשה זה יוצר אפקט אחר.
זה אולי הטיפ החשוב ביותר שקיבלתי לדיבור: Pronounce the damn T's!
הקפידו על להגיד Water ולא "Wah-her" ולהגיד "I want to go" ולא "I wanna go" – השמטת העיצורים לא מעניקה לדיבור איזושהי הילה מקומית-נייטיב-ספיקר-סטייל אלא פשוט הופכת את הדיבור לפשוט, סלנגי ופחות ברור למי ששומע בצד השני. חשוב לפתוח את הפה גדול ולדבר מאוד ברור. התוכן, באמת, כבר כמעט משני.

לגבי הקריאה- מצטרף לקביעה שהמבחן קשה משמעותית מהסימולציות. אני חושב שחשוב מאוד לתרגל מראש וגם להבחין את ההבדלים מהג'ימט – אפשר לענות על השאלות במהלך הקריאה כי השאלות מסודרות על פי סדר פחות או יותר וכך להקל על התהליך, אבל בהחלט אסור לזלזל בחלק הזה שנראה בתחילה הכי פשוט אך דווקא מתברר באמת כטריקי

המון הצלחה לכולם!