Home › פורומים › הפורומים › Forum: תהליך הקבלה › מבחן TOEFL ב25/09/09 – חוויות, או שלא › מענה ל־מבחן TOEFL ב25/09/09 – חוויות, או שלא
To: All, eranko, jenjen, Yair
טוב, לרמאללה לא נשלחתי – אבל אין ספק שהתחנה המרכזית מאוד הזכירה את סמטאות העיר האמורה…
בכל מקרה, יכול רק להמליץ להתרחק ממרכז הבחינה שם בת"מ כמו מאש.
בהזמנה נכתב להגיע ב9:30 ושהבחינה תחל ב-10:00. בפועל הכנסת הנבחנים החלה בשעה 11:00 והבחינה עצמה בשעה 11:50.
בין הנבחנים לא הוקמה ולו מחיצת קרטון לרפואה, ויותר מזה – 2 נבחנים חלקו שולחן עם 2 מחשבים שמסכיהם צמודים זה לזה לחלוטין כך שבחלק של הדיבור החדר היה נראה כמו רמאללה באמצע מבצע עופרת יצוקה ועם הרבה מאוד צרחות ברקע. היה באמת בלתי אפשרי להתרכז. למזלי אמנם הגעתי לחלק הדיבור מוקדם כך שיחסית הצלחתי להתמודד ולדבר בשצף – אבל כשהתקדמתי לחלק של החיבורים התחוללה המלחמה האמורה סביבי והיה פשוט בלתי אפשרי להתרכז בטקסט ובמשימות המתבקשות.
הצוות היה לא רציני ולא אדיב בשום צורה והיה מאוד קשה למצוא איזשהו מענה לכל פנייה שהיא.
לי למשל הופיע תאריך לידה שגוי, כלומר המחשב בחר להצעיר אותי במפתיע ב-3 שנים. קראתי ל"משגיח" או האיש הטכני או האדם החביב שאפילו לא טרח להיות בחדר במהלך הבחינה (כן כן) כדי להתריע בפניו – והוא פשוט כתב את זה על דף ואמר שישלח להם עדכון בריפורט על הבחינה. מקווה שיהיה בסדר ולא יפסלו לי חלילה את המבחן כך שאצטרך גם אני להצטרף אליכם בתחילת יוני… למישהו אגב קרה מקרה דומה?
את הבחינה סיימתי בשעה 15:40 והייתי הראשון לצאת מהמרכז. אני לא יודע מה אמורים לעשות שומרי מסורת למשל ובכלל איך נותנים למבחן להיגרר לשעות כאלה, היה ארוך ומתיש.
בדרך חזרה נבחן נוסף ואני כבר התחלנו להתווכח בינינו על ראשית תיבות מקוריים לשם המבחן:
בין האפשרויות הזוכות:
Test Of Exhaustion and Frustration Levels
Test Of English as a Form of Lymphoma
בכל אופן – שומר נפשו וציונו ירחק. ידוע לי שגם באונ' ת"א לא היו תנאים מדהימים, אבל אני מניח שלכל הפחות יצרו איזושהי סביבת עבודה שבמרכז הבחינה של ת"מ לא ממש טרחו. אשמח לשמוע שיתופיכם בעניין.
בכל מקרה – מבחינת האנגלית והמשימות אני חושב שעבר בשלום ונעמוד ביעד, אבל ימים יגידו. כולי תקווה שלא יפסלו לי את הבחינה בגלל תאריך לידה שגוי ולא אצטרך להעביר עוד שעות בטלפון עם החברים בהולנד או לקבל מהם זימון למבחן חוזר בבית לחם. כבר שמעתי גם על לא מעט סיפורים כאלה, או סיפורים אחרים שבמסגרתם החליפו בין ציונים של אנשים או פשוט שכחו לשגר את ההקלטות למרכז הבחינה האזורי לצורך ניקוד.
נקווה לטוב.
בכל מקרה – אשמח לשמוע עוד חוויות ובינתיים המון הצלחה לכולם.
חשוב לזכור שהמבחן הזה הוא לא קשה או מאתגר, אלא בעיקר מתיש ורצוף התמודדויות מביכות וסוחטות-אנרגיה עם ביורוקרטיה לא מקצועית ולא ידידותית למשתמש…