Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה עברת 700? תרום טיפ! מענה ל־עברת 700? תרום טיפ!

Yair1
חבר
מספר הפוסטים: 6

To: Fogel

הי פוגל,

אני חושב שעברתי תהליך דומה לשלך. במבחן הראשון שלי קיבלתי 700 (49/36) וגם מאוד התלבטתי האם לעשות את המבחן שוב.

הציון במילולי מאוד אכזב אותי לנוכח ציונים גבוהים בהרבה בתרגולים. בסופו של דבר החלטתי כן להיבחן שנית וקיבלתי 720 (49/40).

אני יכול להסביר מה עשיתי באופן שונה לקראת המבחן השני ואני מקווה שזה יעזור לך. בגדול מדובר על ניהול זמן.

בעזרת תחקור המבחנים זיהיתי את סוג השאלות שלוקח לי יותר זמן לפתור (בעיקר הבנת הנקרא ושאלות ההגיון) והבנתי שהרבה זמן מתבזבז כאשר אני מתלבט בין שתי תשובות לאחר שפסלתי את שלושת האחרות. החלטתי שכאשר אני מגיע למצב של שתי תשובות ואני לא יודע מה ההסבר לאשש או לפסול אחת מהן אני לא אבזבז זמן בהתלבטות אלא מיד אנחש בין השתיים (בתקווה ניחוש מושכל- אם ממש לא מבין את ההבדל אז ניחוש מוחלט). בסופו של דבר אם אבזבז עוד דקה על השאלה במרבית המקרים התשובה לא תתגלה לי פתאום. גיליתי שכאשר אני פועל כך אני חוסך המון זמן על שאלות שבסופו של דבר אני ממילא מנחש.

מעבר לכך אני ממליץ על הרבה מאוד תרגול. אני תרגלתי הרבה פעמים את המבחנים הרשמיים וגם קניתי את המבחנים של מנהטן.

בהצלחה.