Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה ארכיון 2: שאל את ארינגו: תהליך הקבלה

מוצגות 28 תגובות – 1,201 עד 1,228 (מתוך 1,228 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • dvasht
    חבר
    מספר הפוסטים: 138

To: Gilam

היי גילעם,

האם תוכל לדרג (דירוג גס כמובן) את האוניברסיטאות הטובות בארה"ב ובאירופה לפי סכומי המלגות שהן מחלקות על סמך נסיון העבר(הרלוונטיות לישראלים כמובן)?

תודה והמשך שבוע טוב

תומר

amirli
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

היי גילעם,

אני מתכנן להגיש מועמדות בשנה הבא לכיתה של 2008 (כמובן באחת מאונ' ה-TOP 10), והבנתי שניתן לשפר את סיכוי הקבלה אם לוקחים קורסים בתחומים שונים ומצליחים בהם. היות ועשיתי כבר את ה- (GMAT (660 Q49 V30 ועדיין לא החלטתי אם לקחת אותו שוב נרשמתי בינתיים לקורס בכלכלה בטכניון, רציתי לדעת האם קורסים כגון אלה באמת עוזרים ל-application, ואם כן מה מידת השפעתם ואיזה קורסים עדיף לקחת על מנת למקסם את התועלת מנ' המבט של תהליך הקבלה.

מקווה שנהנת בחופשה.. אמיר.

AyeletA
    חבר
    מספר הפוסטים: 12

היי גילעם

בהמשך לתשובתך הקודמת ( ותודה רבה עליה ) ולאחר מחקר ארוך שעשיתי שכלל קריאה של הרבה תשובות שלך כאן , החלטתי לשאול שאלה קצת יוצאת דופן שאולי תעזור לי לקבל תמונה כללית על המצב :

כמעט כל אחד ששואל לגבי HBS מקבל תשובה שזה סטרצ' , אולי היחידים שלא הם כאלו שבאים מעסק משפחתי וכד' , אז אולי תוכל להגיד לנו מהם המאפיינים הכלליים של מועמדים שהם תחרותיים ב – HBS ? ברור שזה מכלולים וכן הלאה , אבל כל כיוון שתוכל לתת יעזור לדעת מול מה אנחנו ניצבים …

רוב תודות , מקווה שאתה מבלה לך בחופשה עכשיו ולא חושב על שום דבר שקשור למועמדי MBA וכד' … : )

איילת .

אייל
    חבר
    מספר הפוסטים: 210

To: AyeletA

איילת,

אני יכול לתת לך דוגמא למישהו שהתקבל לHBS:

1. תואר ראשון בהצטיינות.

2. GMAT 750

3. מנהל מחלקה של 200 איש –> זה החלק החשוב

(זה פרופיל של מישהו שבאמת התקבל )

בשורה התחתונה – HBS רוצה אנשים שהוכיחו מנהיגות (לא כאלו שיטענו שיש להם המון פוטנציאל) => לאנשי צבא יש יתרון לא מבוטל בנושא הזה (Harvard גם די אוהבים אנשי צבא). חוץ מזה גם GMAT חזק וציונים גבוהים לא יזיקו.

הטיפוסים הנוספים שמתקבלים הם כאלו עם נסיון עבודה ממקומות שמגייסים מHBS אחרי הMBA – למשל Mckinsey או VC/PE מוכרים.

אופציה שלישית היא להיות בן של…. – אם אבא שלך הבעלים של קונצרן ידוע ואת מספרת שאת חוזרת אחרי MBA לנהל את החברה – יש סיכוי טוב שתתקבלי (יש דוגמא למישהו כזה שהתקבל השנה…)

סה"כ, אם לHBS מתקבלים בערך 6 ישראלים כל שנה – ונגיד 3-4 מקומות תפוסים ע"י טיפוסים מהסוג הנ"ל => כל השאר מתחרים על 2-3 מקומות.

ולפי כך כנראה שכמעט כל השאר אלא אם כן יש להם נתונים מאד יוצאי דופן הם strech, יש כאלו שיותר לכיון התחרותי אולי (יש להם יותר נסיון מנהיגותי למשל) אבל עוד לא ראיתי פה מישהו שקיבל "חזק". לכאלו אין זמן בשביל הפורום הזה

כך אני מתרשם לפחות.

מצד שני, אם לא תנסי יש לך אפס סיכוי (strech זה עדיין לא אפס).

.

אייל

נ.ב.

גילעם, אני מתנצל מראש על ההתפרצות

oferva
    חבר
    מספר הפוסטים: 48

To: àééì

היי גילעם,

בכוונתי להגיש מועמדות ללימודי MBA בארה"ב בשנה הבאה. לאחרונה נכחתי במספר כנסים שקיימו בתי ספר מובילים. כמובן שכולם מאד הרשימו והביאו אותי לחשוב כל אחד בתורו שהוא בדיוק מה שאני מחפש… :)

בכל אחד מהכנסים דיברתי עם מספר בוגרים מן הבי"ס שנכחו בארוע, ואף ניסיתי להיכנס לאתרי האינטרנט של האוניברסיטאות בכדי לנסות לעמוד על ההבדלים לעומק יותר אולם עד כה אני מרגיש כי הרגשתי לגבי כל בי"ס מסתמכת על אינטואיציה בעיקר.

שאלתי הראשונה היא האם ישנה דרך כלשהי להבין לעומק יותר מהם ההבדלים בין בתי הספר (ספרים מסויימים אולי)?

שאלה שנייה, ברשותך אני מתעניין בעיקר בתחום ה – venture capital ומעוניין לדעת באילו מבין בתי הספר המדורגים ב – top 10 זהו תחום הנמנה על תחומי החוזק.

תודה רבה על העזרה והמידע הרב שאתה נותן,

עופר.

nok
    חבר
    מספר הפוסטים: 2

To: oferva

היי גילעם,

אני מתעניין בלימודי MBA ב TOP20. הייתי רוצה לקבל את חוות דעת על הסיכויים של להתקבל, ובאיזה בתי ספר אהיה מועמד חזק יותר.

הנתונים שלי:

השכלה

תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בכלכלה/מנע"ס. ציון סוף תואר 83.

GMAT לא עשיתי עדיין, פסיכומטרי קצת מעל 700. מקווה למעל 700…

צבא (4 שנים)

שני תפקידי סגן מפקד פלוגה. פיקוד על כ- 80 איש.

משרת במילואים כ-4 שנים בתפקיד פיקודי. פיקוד על כ- 25 איש.( האם זה נחשב מקביל לתרומה לקהילה / התנדבות? ועד כמה זה יכול לתרום)

תעסוקה

עבודה בתחום הפיננסי במוסד ציבורי נחשב. (שנתיים)

אחראי משמרת ביחידת אבטחה רצינית. ניהול כ-15 איש.(שנתיים)

שתי שאלות נוספות

1. אני כרגע בתהליך מעבר בין עבודות. איזה סוג עבודה בתחום הפיננסי, תתרום לי בנתונים הנוכחיים את המירב?

2. אני מניח כי הנסיון המנהיגותי שלי יחסית חזק ביחס לאחרים, מצד שני הרקע האקדמי שלי יחסית חלש, הניתוח שלי נכון? איך אני יכול לשפר את הנתונים שלי בשנה – שנתיים הקרובות, בכל התחומים?

תודה רבה

.

asaf_a
    חבר
    מספר הפוסטים: 1

To: All

גילעם שלום,

אני מתעניין באפשרות לימודי MBA באחת מן האונ' המובילות בארה"ב.

אני בן 28, בוגר תואר ראשון במדעי המחשב, סרן במיל' באחת מיחידות התוכנה של חה"א (6 שנים בצבא), עובד מזה שנתיים בחברת היי טק גדולה, בהיותי בן 19 הייתי שותף ראשי בהקמה של חברת סטארט אפ טכנולוגית (שקרסה עם התפוצצות הבועה),GMAT 700 ובעל MBA מטעם אוניברסיטת ת"א.

1. האם בכלל אוכל להגיש מועמדות בהנתן העובדה כי כבר יש ברשותי תואר MBA?

2. מי הן האונ' להן תוכניות MBA מובילות לניהול טכנולוגיה, ובהמשך לשאלה הראשונה – מי תשקול בכלל את מועמדותי?

תודה מראש,

אסף

yaniv1975
    חבר
    מספר הפוסטים: 46

שלום עופר,
    התחושה שלך מזכירה לי איך הרגשתי לפני התהליך… אנסה לעזור לך בשיקולים שלי, שמקווה שיעזרו לך להחליט.
    1. אני מתכנן לחזור לארץ כמה שנים לאחר סוף התואר – ולכן היה מאוד חשוב לי אוניבסיטה שהיא מותג מוכר בארץ.
    2. גודל: קטן = אינטימי, נעים, פחות תחרותי. לדוגמה, חבר שלי בוורטון סיפר שהוא אף פעם לא מגיע להרצאות של המפורסמים, כי 1600 תלמידים (800 מכל שכבה) באים לתפוס מקום באודיטוריום. לעומתו, אני ישבתי 2 מטר ממנכ"ל אמזון, דיברתי עם מנכ"ל גנרל מוטורס, וישבתי בשורה השלישית בהרצאה של קרלי פיורינה (מנכלתי HP לשעבר).
    3. כיוון קריירה והתמחות שמעניינת אותך: טכנולוגיה/ יזמות/ שיווק/ כלכלה/ מימון וכדומה.
    4. מיקום: כמה שזה נשמע טפשי, היה לי חשוב להיות בחוף המזרחי, קרוב לחברים בניו יורק וקרוב מעט יותר לארץ. עוד שיקול שלי היה לחיות בעיר גדולה וכייפית.
    5. אשה/בת זוג: לדעתי לסחוב אשה לעיירה נידחת כמו אן-ארבור (איפה שאוניברסיטת מישגן נמצאת) או לעיירה בה יושבת קורנל (גם כן איזה חור נידח) זה פשוט פשע…
    6. שיטת לימוד: האם אתה אוהב תיאוריה או שיטת Case Study. קשה קצת לבדוק את הנקודה הזו, כי אין ממש שיטת קייסים בארץ, אבל ביקור בכל תוכנית MBA בארה"ב (אולי גם בארץ?) תתן לך מושג אם אתה אוהב את זה.
    7. לצערי לא עשיתי את הסעיף הזה, אבל היום אני מבין שאין תחליף לביקור בבית ספר – להכנס לשיעור או שניים, לדבר עם סטודנטים, ולהתרשם בעצמך. אתה הולך להשקיע 150 אלף דולר, שווה לשלם אלפיים כדי לבחור איפה להשקיע את הסכום הזה.

אני מצרף מכתב שפרסמתי כאן בפורום לא מזמן לגבי MIT, מקווה שזה יעזור לך.

בהצלחה,
    יניב

הרושם שקיבלתי במהלך החיפושים והלבטים אחר הבית ספר הנכון הוא שרוב בתי הספר בטופ טן ייתנו לך בגדול את אותם התכנים.הלכתי להמון כנסים ומפגשים, ולא פגשתי בוגר MBA אחד שלא אמר שהבי"ס שלו הוא הכי טוב. המסקנה שלי מזה היא שאו שכולם משקרים… או שפשוט כולם טובים, ואני צריך לבחור את הבי"ס בו האווירה והמסגרת תתאים לי בצורה הטובה ביותר
    בכל ארגון יש את "רוח הארגון". למרות שזה נשמע כמו דבר לא מוחשי – זה מורגש וקיים. כאן בבי"ס הרוח היא יצירתיות וחדשנות באמצעות טכנולוגיה. זו לא סיסמה – מעבר לכביש יש מעבדה של מדיה, לידה יש מעבדה של חומרים מרוכבים, ליד יש מעבדה של מכונות ולידה יש מעבדת מחשבים מטורפת שלכולם אתה יכול פשוט להכנס, לראות, לגעת ולדבר עם המהנדסים שמאחורי הטכנולוגיה.
    בעוד שעה אני הולך לכנס התנעה של תחרות המאה אלף דולר השנתית של האוניברסיטה – של כל MIT, לא רק של sloan, ובה נפגשים כ-ו-ל-ם ומעלים רעיונות מטורפים כאלה ואחרים. זו פשוט רוח הבית ספר. שנה שעברה במקומות הראשונים היה רכב-מטוס, ותוכנת חיפוש סטייל גוגל לתכנים של ילדים

השנה נפתחה תת-תוכנית בתוך ה MBA שנקראת: E&I
    -Entrepreneurship and Innovation
    לשמחתי התקבלתי אליה. אתמול הייתה לנו הרצאה מפי המארגן של תחרות העשר-מיליון דולר לראשון שייבנה מטוס/חללית שתטוס לחלל פעמיים בתוך שבועיים, ועוד שלל פעילויות חלל שונות -האיש פשוט לא ייאומן, והוא בא אלינו – הוא רוצה אותנו, את הרעיונות שלנו, את רוח הבי"ס בארגון שלו. כל שבוע יהיה לנו הרצאה מפי יזם/מופרע/גאון/מנוסה אחר – אנשים שפתחו חברות, מנוסים מאוד, שאפשר ללמוד מהם המון

חוץ מתחום הטכנולוגיה, הבי"ס קטן, אישי ואינטימי. לי זה חשוב, לאחרים פחות. הלימודים עצמם משלבים תיאוריה עם פרקטיקה, ומחנחים לגישה אנליטית המבוססת על ניתוח נתונים בקבלת החלטות עסקיות. לדוגמה, בשיעורי כלכלה מנתחים ביקוש והיצע של שווקים אמיתיים, עם נתונים אמיתיים, והתשובות מוצגות כבר מהשיעור הראשון כאילו אתה ממליץ למנכ"ל חברה איך לפעול.
    לא אכנס כאן לנושא המרצים המדהימים, כי אני מניח שבכל האוניברסיטאות הם כאלה, וזה לא היה השיקול שלי, אבל פשוט כיף לי לשבת בשיעורים ולהקשיב למרצים, אולי גם משום שנושאי ההרצאה הם מהמציאות ומהעיתון, ולא מספר תיאוריה עתיק.

לסיכום – על קצה המזלג אלו הסיבות לבחור ב Sloan – מקום קטן, שמתחכך בטכנולוגיה הכי הכי מתקדמת וחדשנית על בסיס שוטף, שניתוח אנליטי, יצירתיות, חדשנות וטכנולוגיה הם אבני היסוד שלו.

gets
    חבר
    מספר הפוסטים: 67

Hi Gilam.
    Hope you have enjoyed the hilliday and feel well.
    Some time ago you have estimated my chances based on GMAT of 670.
    I got 650 (Q48, V31) and will appreciate if you can explain how, if at all, it changes your previous estimation which can be found at page 194 of this thread.
    What do you think is better, to try to get into 2-3 lower ranked Top schools in the second round iof this year or improve the GMAT and to apply next year to 5-6 schools?
    Please take into consideration that I will turn 30 in the summer, and also expect a promotion and an extension of my job rsponsibilities (bussiness development at East European market).
    Thank you in advance,
    gets
    aringo
    חבר
    מספר הפוסטים: 1368

היי גילעם!

ראשית מה שלומך? הכי חשוב .

אני די מתחיל בפורום אז אשמח אם תוכל לענות פחות במונחים מקצועים.

ברצוני להעריך את סיכויי הקבלה שלי שאדע אם בכלל להתחיל את תהליך הגשת האפליקיישן (אנא אביע דעתך ).

כרגע אני בן 27 בוגר טכניון בפקולטה להנדסת תעשיה וניהול ממוצע ציונים 91 (הצטיינות נשיא).

בצבא שירתתי בחיל האוויר במהלכם ניהלתי צוותים של כ 10 אנשים (בתור סדיר אך לא קצין).

במהלך הלימודים עבדתי כשנה באינטל (במהלכן לא ניהלתי אמנם אבל הזזתי הרבה אנשים בחו"ל בעזרת מהלכים שיזמתי כגון הוצאת משלוחים הכנסות סחורה למחסנים וכ"ו).

כמו כן (לא יודע אם זה תורם) חנכתי סטודנטים במהלך לימודי הן אקדמית והן דרך פרויקט משולב עם הצבא לסטודנטים ממקומות מצוקה חנכתי חברתית כלומר הסתגלות מהירה למוסדות גדולים והתרכזות במטרה הגדולה.

בנוסף (שוב לא יודע רלוונטיות) עבדתי במינהל מקרקעי ישראל שנה לפני הצבא ושנה אחרי הצבא ברישום אנשים לטאבו.

אני ניגש ל gmat בדצמבר (מקווה ל700 וצפונה) ורוצה להירשם בינואר כלומר לספטמבר 2007 אני יודע שזה לחוץ מאד.

אשמח אם תוכל להעריך סיכויי קבלה לקולומביה,הווארד,קלוג,סטנפורד,וורטון, בהנחה שבאמת אעבור את סף ה700 ואם תוכל קצת לפרט מה יקרה אם אוציא טיפה פחות.

תומר, בהודעה הבאה אשים "פרשנות" לכמה מהמונחים המקצועיים שאשתמש בהם כאן. מקווה שזה יעזור.

תחת הנתונים וההנחות שלמעלה, וכן בהנחה של חיבורים והמלצות חזקים, תהיה להערכתי מועמד תחרותי בקולומביה (עיתוי הפנייה שלך מאוחר יחסית בהקשר של קולומביה, אחרת הייתי אומר תחרותי עד חזק), תחרותי עד חזק בקלוג ותחרותי בוורטון. בסטנפורד תהיה בין סטרצ' לתחרותי להערכתי (יותר לכיוון התחרותי). הרוורד יהיה סטרצ' להערכתי.

אם תוציא, נניח, 680, ב-GMAT, תהיה לכך להערכתי השפעה (לא גדולה, אך לא זניחה) בשל שינוי ה"קידומת". להערכתי ההבדל בין 690 ל-700 גדול משמעותית, מבחינת ההשפעה על ועדת הקבלה ועל סיכויי הקבלה, מההבדל בין, למשל, 670 ל-680 שהוא, במרבית המקרים, כמעט זניח להערכתי.

שאלה קטנה נוספת אולי תדע לענות תוך כמה זמן ניתן לקבל תשובה טלפונית למבחן tofel (הבנתי שזה יותר מהיר) ומהו המספר?

בנושא הזה ראה את השיחה TOEFL בפורום, ענו שם היטב על השאלה הזו – האמת שההתמחות שלנו היא החיבורים, קורות החיים וההמלצות – נראה לי שכמה מהחבר'ה שם בפורום מבינים בפרוצדורות TOEFL יותר טוב ממני…

תודה על הכל מראש!!!

תומר

בבקשה ובהצלחה תומר,

גילעם

aringo
    חבר

Stretch
    To the best of our experience, candidates with similar profiles rarely get accepted to this program.

Competitive
    To the best of our experience, the admission committee will hesitate before making a decision. The result will be greatly influenced by:
    a. Profiles of other applicants in the same round, and
    b. The identity (and mood!) of the admission committee members reviewing the application.

Strong
    To the best of our experience, there's a good chance that you will get in, possibly with a significant scholarship.

aringo
    חבר

To: dvasht

היי גילעם,

האם תוכל לדרג (דירוג גס כמובן) את האוניברסיטאות הטובות בארה"ב ובאירופה לפי סכומי המלגות שהן מחלקות על סמך נסיון העבר(הרלוונטיות לישראלים כמובן)?

תומר, ככלל הדירוג הזה יהיה במגמה הפוכה לדירוגי האיכות של התוכניות (ראה עוד ב: http://www.aringo.co.il/HebrewSite/h-finaid.htm). כלומר, התוכניות הראשונות בדירוג הזה יהיו תוכניות שאינן נמנות על 100 התוכניות המובילות העולם.

ככלל, ככל שתרד בדירוגים כמות המילגות תעלה. עם זאת, לכלל הזה יש חריגים. לכן, אולי כדאי שאציין תוכניות מבין 30 המובילות אשר להערכתי "נדיבות" יחסית במתן מילגות ביחס למה שאפשר היה לצפות עפ"י מיקומן בדירוגים. כלומר, תוכניות אשר יש "אי התאמה" מסויימת בין מקומן בדירוגים לבין כמות המילגות (הגבוהה יחסית) שהן מעניקות לישראלים.

הייתי מציין ברשימה הזו את סטנפורד, מישיגן, קרנגי מלון וטאק.

תוכל לראות באתר ארינגו (לחץ על "תוכניות מובילות") את סכומי המילגות שקיבלו מועמדים ישראלים בשנה שעברה במרבית התוכניות.

תודה והמשך שבוע טוב

תומר

בבקשה. מקווה שעזרתי.

גילעם

aringo
    חבר

To: amirli

היי גילעם,

אני מתכנן להגיש מועמדות בשנה הבא לכיתה של 2008 (כמובן באחת מאונ' ה-TOP 10), והבנתי שניתן לשפר את סיכוי הקבלה אם לוקחים קורסים בתחומים שונים ומצליחים בהם. היות ועשיתי כבר את ה- (GMAT (660 Q49 V30 ועדיין לא החלטתי אם לקחת אותו שוב נרשמתי בינתיים לקורס בכלכלה בטכניון, רציתי לדעת האם קורסים כגון אלה באמת עוזרים ל-application, ואם כן מה מידת השפעתם ואיזה קורסים עדיף לקחת על מנת למקסם את התועלת מנ' המבט של תהליך הקבלה.

אמיר, התרומה של קורסים כאלה לסיכויי הקבלה משתנה לפי הנסיבות. למשל, אם יש לך תואר במחשבים או בכלכלה בממוצע 85 והציון הכמותי שלך ב-GMAT הוא 49, התרומה של קורסים נוספים בכלכלה, בסטטיסטיקה וכו' היא אפסית.

אם, לעומת זאת, יש לך תואר בגאוגרפיה או שיש לך תואר בכלכלה עם ציונים סביב 70 בקורסים בסטטיסטיקה ובמתמטיקה, התרומה של להוציא 90 או 100 בכמה קורסים נוספים שעשית ב"התנדבות" לאחרונה היא משמעותית. הקורסים האלה יורידו מחששותיה של ועדת הקבלה לגבי ה-analytical skills הכמותיים שלך.

במקרים בהם ישנה דרישת סף (למשל: מעבר קורס Calculus) אשר לא עמדת בה במהלך התואר, החשיבות של ביצוע הקורס המתאים (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי או מתמטיקה א'/ב' וכדומה, בדוגמא שציינתי) היא גדולה. במרבית המקרים אם אתה מועמד מתאים מכל הבחינות אך חסר לך קורס כזה, האוניברסיטה תקבל אותך ותתנה את מועמדותך במעבר קורס כזה לפני תחילת התואר.

מקווה שנהנת בחופשה.. אמיר.

תודה… ומקווה שעזרתי.

גילעם

aringo
    חבר

To: AyeletA

היי גילעם

בהמשך לתשובתך הקודמת ( ותודה רבה עליה ) ולאחר מחקר ארוך שעשיתי שכלל קריאה של הרבה תשובות שלך כאן , החלטתי לשאול שאלה קצת יוצאת דופן שאולי תעזור לי לקבל תמונה כללית על המצב :

כמעט כל אחד ששואל לגבי HBS מקבל תשובה שזה סטרצ' , אולי היחידים שלא הם כאלו שבאים מעסק משפחתי וכד' , אז אולי תוכל להגיד לנו מהם המאפיינים הכלליים של מועמדים שהם תחרותיים ב – HBS ? ברור שזה מכלולים וכן הלאה , אבל כל כיוון שתוכל לתת יעזור לדעת מול מה אנחנו ניצבים …

רוב תודות , מקווה שאתה מבלה לך בחופשה עכשיו ולא חושב על שום דבר שקשור למועמדי MBA וכד' … : )

איילת .

איילת,

האמת שאייל ענה על השאלה הזו בצורה מעולה. אני חותם על כל מילה שהוא אמר. אז אנסה רק להוסיף פרטים שאולי יבהירו עוד.

ניחשת נכון… מדובר במכלול של נתונים שמביאים מועמד להיות תחרותי בהרוורד ויכולים להיות פרופילים רבים ושונים של מועמדים תחרותיים.

היות ורצית תשובה פרקטית, אסתכן בלתת לך את הפרופיל הנפוץ (וכאמור, לא הבלעדי ולא תמיד הנכון…) של מועמד תחרותי בהרוורד. הפרופיל הנפוץ למועמד תחרותי ב-HBS הוא מועמד אשר מרבית ה-Admission Drivers שלו (עבודת צוות, יכולות אנליטיות וכדומה) הם במצב טוב, וה-Admission Drivers הקשורים למנהיגות (למשל: management skills, presentation skills, persuasion skills, initiative) הם במצב חריג (בהתבסס על עובדות).
    רצוי כי יהיו כמה אינדיקציות שונות ליכולת מנהיגות חריגה. רצוי גם שההישגים המנהיגותיים יהיו מחוברים עם מותגים שהם credible names בעיני אמריקאים (למשל: IBM, שר הבטחון, וכדומה).

למשל, מועמד עם 620 ב-GMAT ותואר בהצטיינות (כלומר, מבחינת היכולות האנליטיות המצב הוא סביר) אשר נבחר בגיל 25 לחבר מועצת העיר וקודם באופן חריג לתפקידי ניהול (אשר בד"כ מגיעים אליהם בסביבות גיל 35) בעבודתו באינטל הוא מועמד תחרותי עד חזק בהרוורד.

מועמד אשר נתוניו האחרים סבירים ואשר מנהל כיום, בגיל 26, 200 איש בצבא או בעסק המשפחתי או (אפילו חזק יותר) בעסק שייסד ואשר גם הציג בהצלחה איזושהי תוכנית חברתית שלו בפני ראש הממשלה הוא מועמד תחרותי בהרוורד בעיני.

חשוב לציין: ישנם רבים המתקבלים להרוורד עם נתונים "רגילים" בהרבה. ישנם הנדחים מהרוורד למרות היותם מועמדים תחרותיים כמצויין למעלה – כיוון שלא הצליחו "למנף" כראוי את הרקע שלהם. הפרופילים שציינתי הם הפרופילים הקלאסיים של אנשים שהייתי מעריך כתחרותיים או כחזקים בהרוורד.

מקווה שעזרתי…

גילעם

aringo
    חבר

To: oferva

היי גילעם,

בכוונתי להגיש מועמדות ללימודי MBA בארה"ב בשנה הבאה. לאחרונה נכחתי במספר כנסים שקיימו בתי ספר מובילים. כמובן שכולם מאד הרשימו והביאו אותי לחשוב כל אחד בתורו שהוא בדיוק מה שאני מחפש… :)

בכל אחד מהכנסים דיברתי עם מספר בוגרים מן הבי"ס שנכחו בארוע, ואף ניסיתי להיכנס לאתרי האינטרנט של האוניברסיטאות בכדי לנסות לעמוד על ההבדלים לעומק יותר אולם עד כה אני מרגיש כי הרגשתי לגבי כל בי"ס מסתמכת על אינטואיציה בעיקר.

שאלתי הראשונה היא האם ישנה דרך כלשהי להבין לעומק יותר מהם ההבדלים בין בתי הספר (ספרים מסויימים אולי)?

עופר, הדרכים שהלכת בהן (ובייחוד שיחות עם סטודנטים ובוגרים) הן דרכים טובות ללמוד על התוכניות וההבדלים ביניהן. מעבר לכך, אני חושב שבעיקר ביקור בקמפוס יכול לעשות הבדל.

שאלה שנייה, ברשותך אני מתעניין בעיקר בתחום ה – venture capital ומעוניין לדעת באילו מבין בתי הספר המדורגים ב – top 10 זהו תחום הנמנה על תחומי החוזק.

מבין 15 התוכניות המובילות הייתי מציין את וורטון, קולומביה, סטנפורד, הרוורד (יש שיגידו שלא. לדעתי כן), שיקגו, MIT, ברקלי.

תודה רבה על העזרה והמידע הרב שאתה נותן,

עופר.

בבקשה. בהצלחה עופר.

גילעם

aringo
    חבר

To: nok

היי גילעם,

אני מתעניין בלימודי MBA ב TOP20. הייתי רוצה לקבל את חוות דעת על הסיכויים של להתקבל, ובאיזה בתי ספר אהיה מועמד חזק יותר.

הנתונים שלי:

השכלה

תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בכלכלה/מנע"ס. ציון סוף תואר 83.

GMAT לא עשיתי עדיין, פסיכומטרי קצת מעל 700. מקווה למעל 700…

צבא (4 שנים)

שני תפקידי סגן מפקד פלוגה. פיקוד על כ- 80 איש.

משרת במילואים כ-4 שנים בתפקיד פיקודי. פיקוד על כ- 25 איש.( האם זה נחשב מקביל לתרומה לקהילה / התנדבות? אכן, במרבית המקרים ובהצגה אפקטיבית, בהחלט כן. ועד כמה זה יכול לתרום תרומה משמעותית ל-Admission Driver של Community Contribution ותרומה קטנה למועמדות בכלל)

תעסוקה

עבודה בתחום הפיננסי במוסד ציבורי נחשב. (שנתיים)

אחראי משמרת ביחידת אבטחה רצינית. ניהול כ-15 איש.(שנתיים)

עפ"י הנתונים וההנחות שלמעלה ותחת ההנחה של חיבורים והמלצות חזקים תהיה להערכתי מועמד תחרותי עד חזק בדרדן, ב-דיוק, בקורנל וב-UCLA. תהיה מועמד חזק בקרנגי מלון, בטקסס וב-USC. תהיה מועמד תחרותי בברקלי, ב-NYU, בטאק ובמישיגן (בברקלי קצת לכיוון הסטרצ'). בקלוג, וורטון, שיקגו, קולומביה תהיה בין תחרותי לסטרצ' להערכתי (יותר לכיוון הסטרצ' בוורטון). הרוורד וסטנפורד יהיו סטרצ' להערכתי.

שתי שאלות נוספות

1. אני כרגע בתהליך מעבר בין עבודות. איזה סוג עבודה בתחום הפיננסי, תתרום לי בנתונים הנוכחיים את המירב?

על סמך הנתונים שבידי הייתי מאפיין ראשונית את העבודה הזו כך: עבודה שמהווה קידום ברור מול העבודה הנוכחית שלך (טייטל בכיר יותר בארגון מסדר גודל דומה או גדול יותר), עבודה בה אתה מוביל פרוייקטים או, בעדיפות גבוהה יותר, כמה שיותר אנשים, עבודה שהינה בתחום שהינו כמה שיותר קרוב לתחום בו אתה עובד כרגע, עבודה בארגון שמוכר לכמה שיותר אנשים בחו"ל (למשל: סיטיבנק), עבודה בה אתה צופה שתוכל לקבל המלצות נלהבות מאנשים בכירים יחסית אשר יוכלו להעיד מקרוב על עבודתך.

2. אני מניח כי הנסיון המנהיגותי שלי יחסית חזק ביחס לאחרים, מצד שני הרקע האקדמי שלי יחסית חלש, הניתוח שלי נכון? איך אני יכול לשפר את הנתונים שלי בשנה – שנתיים הקרובות, בכל התחומים?

הרקע האקדמי שלך הוא בסביבות בממוצע של המועמדים הישראלים ל-20 התוכניות המובילות. הרקע המנהיגותי שלך מתקופת הצבא חזק מהממוצע, והרקע המנהיגותי בתקופה הנוכחית (אם הבנתי נכון מהנתונים) נמוך מהממוצע. הרושם שלי הוא שהמקום בו תוכל לעשות הבדל משמעותי יחסית עכשיו, בתקופת מעבר העבודות, הוא במציאת עבודה שחזקה בפרמטרים שציינתי למעלה, ובייחוד בשני הראשונים. גם פעילויות חוץ-עבודתיות בהן תוכל להפגין מנהיגות על נגזרותיה (ובעיקר יוזמה וניהול) יסייעו למועמדותך. לקראת ההגשה – הכנת חיבורים, המלצות, ציון GMAT וקורות חיים כמה שיותר חזקים תסייע גם כן למועמדותך.

תודה רבה

בבקשה. בהצלחה!

גילעם

aringo
    חבר

To: asaf_a

גילעם שלום,

אני מתעניין באפשרות לימודי MBA באחת מן האונ' המובילות בארה"ב.

אני בן 28, בוגר תואר ראשון במדעי המחשב, סרן במיל' באחת מיחידות התוכנה של חה"א (6 שנים בצבא), עובד מזה שנתיים בחברת היי טק גדולה, בהיותי בן 19 הייתי שותף ראשי בהקמה של חברת סטארט אפ טכנולוגית (שקרסה עם התפוצצות הבועה),GMAT 700 ובעל MBA מטעם אוניברסיטת ת"א.

1. האם בכלל אוכל להגיש מועמדות בהנתן העובדה כי כבר יש ברשותי תואר MBA?
    במרבית התוכניות – כן. תוכל להגיש את מועמדותך

בחלק מהתוכניות (קלוג, קורנל) סיכוייך גבוהים יותר בתוכנית המקוצרת (בקורנל למעשה אתה חייב לפנות לתוכנית המקוצרת). בכמה תוכניות (UCLA, דיוק, ברקלי) לא ישקלו את מועמדותך. במרבית התוכניות ישקלו את מועמדותך, ויעזור אם תספק הסבר משכנע מאוד לגבי הצורך שלך ב-MBA נוסף.

2. מי הן האונ' להן תוכניות MBA מובילות לניהול טכנולוגיה, ובהמשך לשאלה הראשונה – מי תשקול בכלל את מועמדותי?
    MIT, קרנגי מלון, טקסס, סטנפורד הן מהתוכניות המובילות בתחום והן ישקלו את מועמדותך.

תודה מראש,

אסף

בבקשה. בהצלחה אסף.

גילעם

aringo
    חבר

To: gets

Hi Gilam.
    Hope you have enjoyed the hilliday and feel well.
    Some time ago you have estimated my chances based on GMAT of 670.
    I got 650 (Q48, V31) and will appreciate if you can explain how, if at all, it changes your previous estimation which can be found at page 194 of this thread.
    The impact on my evaluation is relatively small. My current estimation is "competitive" at Cornell, USC and Duke. Competitive to stretch at Darden, UCLA, NYU. Stretch at Tuck, Wharton, Berkeley, Kellogg, Columbia.
    What do you think is better, to try to get into 2-3 lower ranked Top schools in the second round iof this year or improve the GMAT and to apply next year to 5-6 schools?
    Please take into consideration that I will turn 30 in the summer, and also expect a promotion and an extension of my job rsponsibilities (bussiness development at East European market).
    I would need more information to provide an informative answer to this question: how much time/money can you invest in your applications now vs. next year? What GMAT improvement do you predict? Any additional changes that you predict?
    My off-the-cuff response would be: these options are not mutually exclusive. Go for both. Give it a shot this year, see what results you're getting, experience the process. All schools mentioned above are among the top 1% in the US. If needed, try again, with more schools and a more impressive resume (though higher age), next year.
    Thank you in advance,
    gets
    You're welcome. Good luck!
    Gilam
    oferva
    חבר
    מספר הפוסטים: 48

To: yaniv1975

תודה יניב, תשובתך עזרה מאד!

yotambz
    חבר
    מספר הפוסטים: 4

Hi Gilam
    I’m thinking of applying to the top 20 MBA programs to the class starting 2008.
    I’m at my last year of my B.A. in business with a GPA 83 (will be better at the end of this year), i’ll be taking the GMAT in 2 month I’m hoping around 700 psychometric 710. i volunteered to the army for 1 year. And i have been volunteering at ruah tova 2 years.
    For the past 3 years i have been working in the finance area. And a year ago i was pulled to a big investment bank in Israel, i manage 2 people (allot for my age 24 in this industry).
    After snooping around i was told that my work experience is good but not enough coz i still haven’t graduated and i need more post BA experience, can i have your opinion? Should i delay my app and get more post B.A work?
    And what are my chances at the top 20 programs?
    Thanks and good luck to all
    Tom.

Assaf Wand
    חבר
    מספר הפוסטים: 209

To: yotambz

Hi Tom,

I am not Gilam, but will add my 2 cents. Overall, many schools increase the number of younger applicants in recent years, however, to be an attractive young candidate one should show stellar academic performance, and/or great potential in leadership/business – you should evaluate your position on these main criteria

Just my 2 cents

Assaf

y.c
    חבר
    מספר הפוסטים: 20

To: Assaf Wand, All

שלום לכל חברי הפורום היקרים

רציתי לשאול עד כמה ישנה חשיבות לניסיון תעסוקתי לאחר סיום הלימודים

וזאת לעומת ניסיון תעסוקתי בזמן תקופת הלימודים

בשנתי האחרונה ללימודים עבדתי במשרה מלאה, האם ניתן לציין ניסיון זה כחלק מניסיון העבודה שלי?

האם ישנה אפשרות להתקבל לאחת התובניות המובילות עם ניסיון של כשנת עבודה אחת לאחר התואר?

כמובן בנוסף לשרות הצבאי, ולעבודה במשרה מלאה בזמן הלימודים

ירון

ebty
    חבר
    מספר הפוסטים: 6

Hi,

Any one have any information about top MBA's in Australia?

Guy k
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

שלום,
    אני מעוניין לעשות קורס GMAT. יש כמה חברות – קידום, GMAX ועוד…
    האם מישהו יכול להמליץ לי על חברה הנחשבת איכותית ושבוגרי הקורס שלה הוציא ציונים טובים?
    בתודה, גיא
    shimonh
    חבר
    מספר הפוסטים: 159

To: ebty

I know a graduate of Australian's MBA who did his last semester in LBS (what helped him to find a job in London upon graduation).

If you are interested, send me your email and I will check with him.

Gal Sivan
    חבר
    מספר הפוסטים: 21

שלום גלעם,

הייתי רוצה לקבל את חוות דעתך על הסיכויים שלי להתקבל לטופ-10 בארה"ב (דגש על ניו-יורק) ובאירופה. יש לי ביוגרפיה קצת מעניינת, עם צדדים חזקים וחלשים. קודם כל, אני בן 31.5 וידוע לי שזה לא בדיוק יתרון, אבל הסיבה בהמשך…

הנתונים שלי:

השכלה

תואר ראשון מאוניברסיטת בן-גוריון בהנדסת מערכות תקשורת. ציון סוף תואר 85. הייתי באחוזון ה-36, ואת השנה הראשונה התחלתי עם מילגה מלאה.

אני עכשו מתחיל להתכונן ל GMAT. בפסיכומטרי יש לי 732, ואני מעריך שאוציא מעל 700 ב GMAT.

תעסוקה

מתכנת באינטל (שנה) ולפני כן בודק תוכנה במשך כשנה וחצי בחברת סימנטק.

שונות

הסיבה לגילי המתקדם יחסית למועמדים אחרים היא שעד גיל 26 הייתי מוסיקאי מקצועי. ניגנתי בלהקה מפורסמת שמאוד הצליחה ומכרה הרבה תקליטים בארץ (תקליט פלטינה ושני זהב), הופיעה בכל הארועים הגדולים (צמח, ערד וכיו"ב), והיתה לא פעם להקת השנה. לאחר-מכן נסעתי לניו-יורק ולמדתי שם מוסיקה ב-New School for Social Research במשך כשנה (בעיקר למטרות ויזה) על חצי מילגה. זהו בית-הספר הכי טוב בעולם לג'אז ומוסיקה עכשוית כיום. לאחר מכן הוצאתי ויזת אמן שאיפשרה לי לעבוד שם, על סמך פרסומים והמון עיתונות שהיו לי מהארץ. לאחר כשנה וחצי של שהות בניו-יורק החלטתי לעשות הסבה מקצועית מפני שמתימטיקה ומחשבים תמיד היו קרובים לליבי גם כן, והרגשתי איזשהו מיצוי מהמוסיקה. זה היחה ב-2000. חזרתי לארץ ללמוד משום שהיו לי כאן לימודים בחינם.

צבא

הייתי נגן בלהקה צבאית. היה לנו סבב תקופתי שבו כל אחד היה "מפקד להקה" לכמה חודשים, אך זה היה בעיקר תפקיד רשמי ללא שום אחריות מהותית.

החולשה העיקרית שלי היא שאין לי שום נסיון ניהולי ושום ניסיון פיקודי.

מבחינת תרומה לקהילה תמיד התנדבתי לכל מיני דברים, עשיתי פר"ח בפנימיה מאוד קשה בבאר-שבע, לימדתי מוסיקה בבית השנטי, וכמובן הופעתי בהתנדבות באינספור מקומות.

עוד חולשה היא שאני מניח שאצטרך להסביר את המהפך הפתאומי הזה בקריירה.

האם אפשר לחלץ מכל זה משהו (פעם בהנחה של 700 ופעם בהנחה של 750 ב GMAT)?

תודה רבה,

עמית.

gets
    חבר
    מספר הפוסטים: 67

Gilam, thank you very much for the evaluation.
    I would appreciate if you estimate my chances also at Chicago, Michigan, LBS and CMU (I have checked the website of these programs and it seems that my stats are within their middle 80%, although at the lower end).
    I probably would be able to get a recomendation of math proffessor at Northwestern (not a Kellogg proffesor) if I apply to Kellogg. What can be the added value of such recommendation and will it influence your estimation?
    Regarding the time and money I would be able to spend about 2 hours a day on the apps during weekdays and 2-6 hours on weekends, I don't think that this amount of hours will change next year, but of corse I would have more than 2 month to prepare the apps. I am not sure I will be able to visit programs this year, but do not cancel the possibility completely. Regarding the money, I am not sure what you have meant, but probably will use some sort of consultancy services. Would appreciate to talk to you by phone. Please send me your phone number to
    ge_ts
    @
    yahoo.com
    I think I can imrove my GMAT to 690-700, maybe 720-730.
    My main concern is that if I apply and won't be admitted then at the end of march, after a four month break, I will start preparing to retake GMAT almost from scratch, and that will leave me with the minimum time for writing an apps next year. The other concern is the recent trend for admiting younger applicants. What a role can play this one year age difference?
    I also found out that at Cornell the January round is actualy 3rd round. What are the chances to be admitted at Johnson's 3rd round compared to those of 1st and 2nd?
    Thank you in advance.
    gets
    Assaf Wand
    חבר
    מספר הפוסטים: 209

To: ebty

I did an exchange semester (escaping winter in the US) in AGSM (Australian Graduate School of Management), which is considered to be the best Australian school

The school is a merger of University of Syndey and University of New South Wales business schools and is located in Syndey.

Overall, it is a nice school, but is not on par with the top American schools, way less options of classes and the level of the student body and classes in so-so (although there are some amazing students as well). the overall feel is very casual and friendly, classes are ~ 120 students. Recruiting is not so good and one should really push him/her self to get the job that is right for him.

would be happy to answer more if needed

Assaf (university of Chicago)

מוצגות 28 תגובות – 1,201 עד 1,228 (מתוך 1,228 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.