Home › פורומים › הפורומים › Forum: תהליך הקבלה › עברת 700? תרום טיפ!
-
מאתתגובות
-
אלמוני
לא פעילפברואר 19, 2006 בשעה 7:43 pmמספר הפוסטים: 7שלום!
אני הולך לעשות את ה-GMAT בקרוב, ותהיתי האם אלה מכם ומכן שעברו את הסף הנכסף יוכלו לשתף כמה טיפים וטריקים.
תודה!
To: jackc
נו, אז הנה הטיפ שלי, בתור אחד שהוציא את ה-700 ולמד לבד… יש היום ספרי GMAT מעולים ותוכנות טובות. אם יש לך משמעת עצמית טובה, דלג על הקורס.
מיכאל
To: jackc
היי jackc
מנסיון העבר… אולי היא מחקה את ההודעה של עצמה?…
מיכאל
To: All
אני קיבלתי 770.
למדתי בלי קורס – רק מהספר של ETS ומבחינות במחשב.
פתרתי את כל השאלות בספר של ETS
תוך כדי רשמתי לי במחברת חוקים מתמטיים ושל תחביר אנגלי שלא ידעתי או שהיה חשוב לי לזכור.
סתם חוק לדוגמא:
כל משפט שמתחיל ב:
not only
חייב להסתיים ב:
but also:
Not only did I dump my girlfriend, but I also made out with her best friend.
אחרי שסיימתי הכל פתרתי שוב את כל השאלות שטעיתי בהן.
בתחילת הלימודים הוצאתי בבחינה בסי די של קפלן 650 אחרי הוצאתי כבר 700 ומעלה.
ביום האחרון נגמרו לי הבחינות של קפלן וגם עשיתי את הבחינות הקלות שמורידים באתר של ETS
אז הורדתי גם בחינות בתשלום מאתר בשם
http://www.800score.com או http://www.score800.com
את הסוף אתם יודעים. קיבלתי 770 (51 מתמטיקה 44 אנגלית) ו-5 מתוך 6 בחיבורים.
אחרי זה ה-toefl היה חתיכת עוגה (293) וגם זה כשעשיתי אותו בשפעת וצינון.
למדתי חודשיים שלמים בלילות אחרי העבודה ואחרי שהשכבתי את התינוק שלי לישון – זה היה סיוט אבל הוכיח את עצמו.
אני אישית חששתי שאם אני אלך לקורס אז זה ייתן לי תירוץ לא להשקיע יותר ממה שנדרש שם.
אני מניח שכל אחד ומה שמתאים לו.
בהצלחה.
To: All
ממליץ להתייחס לתוצאות של הסימולציות בעירבון מוגבל ביותר (למעט לתוצאות תוכנת הסימולציה של החברה הרשמית שמכינה את הבחינה). מהסימולציה חשוב ללמוד על אסטרטגיה במבחן, חלוקת זמן וכו' ופחות לתת חשיבות (אם בכלל) לציון שהסימולציה נותנת בסיום.
זהו טיפ ממי שלא רצה לגשת בגלל שבסימולציות חזו לו בין 500 ל620 ובסוף קיבל 720.
טיפ נוסף – קחו את הזמן… לא ללמוד למבחן בלחץ ובחצי/שלושת רבעי רצינות. פנו זמן והשקיעו מאמץ רציני – לא לדחוק תרגול או שניים ב10 בלילה אחרי יום עבודה למשל, אלא לפנות את הזמן הנחוץ לכם בשעות הנורמליות ובראש נקי בשביל באמת להתכוונן ללימוד רציני.
אלמוני
לא פעילפברואר 28, 2006 בשעה 8:35 pmמספר הפוסטים: 7To: All
תודה לכולם על ההיענות!
במיוחד על העניין של הסימולציות – אני חייב להודות שהן די מייאשות :)
לגבי הכללים של האנגלית – זה נשמע מעולה, אני הולך גם לנסות לרשום לי דברים כאלה בצורה מרוכזת. כמובן שאשמח לשמוע עוד, אם מישהו יכול לחלוק.
To: yaroni
אילן פשוט עשה copy paste מההודעה שלי על מנת לחזק את דעתי.
דורון
אלמוני
לא פעילמרץ 9, 2006 בשעה 12:21 pmמספר הפוסטים: 7<p align=left dir=ltr>To: All<br><hr></p>גם לי נראה שמדובר בcopy-paste בלבד. גם משום שאחרת זה היה שקוף מדי :)
To: austinpowers_2
Hi uastinpowers_2.Can you please provide an evaluation regarding the contribution of that course to your success in the v part GMAT? Would you be able to prepare to the similar level by selflearning?Regards,getsTo: gets
Hi,
It really depends on your availability at the time. I could have done almost all of it on my own, however, the course gave me a convenient framework + An easy access to all the resources (more expensive than buying all the books and stuff, but less legwork).
To conclude. I recommend a course to anyone that needs a framework. If your English level is rusty (i.e. little practice in last few years) I strongly recommend as it will also refresh your memory.
On the other hand, if time is on your hands, and money is "shorter" – There is nothing there you cannot learn alone.
And again, I did not check other schools – only "hear-say" but GMAX seemed the most "familiar" – flexible, small classes and friendly.
Good luck
BTW – my name is Gil…
To: All
שאלה למנוסים שמביניכם,
האם המבחן באמת הפך להיות קשה יותר משמעותית?
כיצד זה בא לידי ביטוי? האם נכונות השמועות שגם החלק הכמותי כעת
הינו מאתגר יותר?
L
To: Laker
Hi laker.
I took the GMAT on 3/1/06 at 9AM – The first one in the west to take the GMAT in the new format :-)
I felt a minor change – there was a little more SC (which is usually the harder part of the verbal) and math was a bit harder (took me 3-4 minutes more that usual – I used to finish exams ahead of time). Nothing was major
I got 720, which is 30-40 points below the projections based on the tests I have done prior to the exam, but I understood it is quite common.
Bottom line – I wouldn't go as far as saying it is significantly harder, but I was a little bit surprised.
To: austinpowers_2
Thanks austinpowers_2.
I wonder whether more people feel this way.
Do you think that the fact you took the test so early contributed to that minor change? meaning, is it possible that the test got harder gradually and is now much harder than about 3 months ago?
Laker
To: Laker
Hi,
I also took the test on January 3 at 9:00. There were 17 SC questions – just like before. There have always been 16-17 SC questions in the verbal section.
I got 720, 46 in the quantitative section and 44 in the verbal section. In July 2004, I got 730 – with 48 and 42, respectively. A friend who took the test with me on the same day (January 3rd) and hour got the exact same score as me.
My impression was that the quantitative section was harder than before, but recently, I hear the opposite from both instructors and students.
I think eventually it'll go back to normal, and besides, whether the test is now harder or easier doesn't really impact one's way of preparation.
Tammy
To: Tammy Ninyo
Hi Tammy,
Thank you for your detailed answer.
One thing that I didn't completely understand was when you said that recently you hear "the opposite" – What do you mean by that? that the entire test has become easier? or are you referring only to the quantitative part?
Thanks,
Laker
To: Laker
Hi,
Only the quantitative section, I'm afraid.
But the quantitative section is a lot more prone to fluctuations anyway, always has been.
Tammy Ninyo
Kidum GMAT
To: All
שלום לכולם,
אשמח לשמוע ממי שעשה את המבחן בגירסה החדשה המלצות לגבי תוכנות סימולציה המדמות בצורה הטובה ביותר את המבחן האמיתי. אני מתכוון לתוכנות כגון Kaplan למשל …
תודה,
אייל
To: All
שאלה לחברי הפורום הנכבדים,
כמה זמן צריך להקדיש לכל תקופת ה-GMAT?
כלומר, האם אפשר לסיים את כל ההליך בחודש מרוכז או שעדיף חודשיים-שלושה יותר ב"איזי"?
האם זה בכלל משפיע?
תודה,
Laker
To: Laker
אני ממליץ חודשיים-שלושה ב"איזי", ובשבוע-שבועיים האחרונים לתת ספרינט.
To: Laker
אני מניח שזה בעיקר תלוי בך ובסגנון הלימוד שלך.
אני למדתי לבד במשך קצת יותר מחודש. אבל תמיד הייתי חזק בחשיבה כמותית אז את רוב הזמן הקדשתי לאנגלית. אם אתה מסוגל להושיב את עצמך (גם מבחינת משמעת עצמית וגם מבחינת הזמן שיש לך) ,אז אפשר לגמור את הסיפור תוך 5-6 שבועות.
אבל, אם עבר הרבה זמן מאז שהתעסקת במספרים, ואתה לא ממש זוכר חוקי חזקות ואחוזים, יכול להיות שכדאי לך להקדיש לזה קצת יותר זמן כדי שהדברים ישקעו.
לא לשכוח שצריך לתרגל גם את נושא החיבורים, לי לפחות לקח קצת זמן עד שהרגשתי נוח לכתוב על פי תבנית בצורה יעילה ולא מזוייפת מידי..
בסה"כ יש המון חומר תרגול ולהספיק את כולו זה לא ריאלי. הכי פשוט זה לעשות איזה מבחן סימולציה אחד ולקבל מושג לגבי הרמה שלך. משם כבר יהיה קל יותר לבחור דרך פעולה.
מקווה שעזרתי קצת.
ושוב זו רק דעתי וייתכן שלך יתאים משהו אחר.
שי
To: shaysp
שי,
תודה על תשובתך המפורטת.
אני חושב שרבים מאיתנו פחות מוטרדים מהנושא הכמותי ויודעים שגם מעט תרגול יעזור רבות בתחום זה, אבל השאלה היא האם אותו דבר תקף גם לגבי החלק המילולי? כלומר, האם ניתן לתרגל גם את החלק המילולי ותוך כחודש להגיע לתוצאות גבוהות? האם גם אפשר להצליח בכך תוך לימוד אישי?
תודה,
Laker
To: Laker
אמנם עוד לא ניגשתי לבחינה, אבל אני כבר חודשיים לומד במסגרת קורס במיטב וממה שאני רואה, החלק של תיקון המשפטים מצריך ידע חזק בדיקדוק ושליטה בכמה שיותר מעשרות החוקים שקיימים. על מנת להתחזק בנושא הזה לבד יש לפי דעתי צורך ללמוד לאורך זמן ולהטמיע את הדברים. חודש עד חודש וחצי נראה לי קצת מעט. (אני יכול לומר לך על עצמי, שאני לומד כבר חודשיים בערך 7 שעות שבועיות ולא מרגיש עדיין מוכן לגשת לבחינה. אבל שוב – זה עניין מאוד אישי)
בהצלחה בכל אופן!
To: All
רשמים מבחינת ה-GMAT
אתמול עשיתי את הבחינה. קיבלתי 720. Q-49, V-39.
מספר תובנות שיש לי בנושא לשימושכם:
1. המקום בו עושים את הבחינה מאוד נוח ונעים. אין כלל מה להילחץ. מקום חדש ומאוד מוקפד ברמת גן. תנאים מעולים להיבחן. ממש בית מלון. שקט ומסודר.
2. לי, כמו לרוב הישראלים, החלק הקשה היה המילולי. עשיתי קורס בקידום, ויכול לומר לכם שמה שהכי חשוב לדעתי זה שיפור החלק המילולי. בדרך כלל רוב הישראלים טובים יותר במתמטיקה מעמיתיהם בעולם, אבל האנגלית מה לעשות בדר"כ לא משתווה.
3. אבל יש לשים לב שבסופו של דבר, המבחן לא בוחן ידע באנגלית. אני קיבלתי ציון במילולי באחוזון ה-89. הרי ברור שאני לא יודע אנגלית טוב יותר מ-89% מהנבחנים בעולם, שרובם אמריקנים. החלק המילולי בודק הבנה, חשיבה ולוגיקה. ברור שידיעת אנגלית ברמה טובה ומעלה נדרשת, אבל אין שאלות שבודקות ידע באנגלית, את זה נשאיר ל-TOFELL.
4. על כן, מומלץ, במיוחד לתלמידים החזקים במתמטיקה, להשקיע המון בחלק המילולי. תיקון משפטים – חשוב ללמוד את כל החוקים, ולתרגל המון. זה הכי הכי "מתמטי" בתוך החלק המילולי. קטעי קריאה – חשוב להתרגל לקרוא ולענות על שאלות בזמן קצוב גם אם לא מבינים כל דבר בקטע. שאלות הגיון – יש פחות מה ללמוד, זה יותר דבר שיש לך או אין לך (הגיון) אבל גם פה מומלץ לתרגל, וללמוד את סוגי השאלות.
5. לעשות בחינות סימולציה זה הדבר הכי חשוב. הבחינות שהכי מדמות את הבחינה האמתית זה הבחינות של פירסון, החברה שכותבת את הבחינה. אפשר להוריד אותן ב-MBA.COM. אני שמרתי אותן לסוף וקיבלתי בהם ציון מאוד דומה למה שהוצאתי באמת.
6. הבחינות של KAPLAN הרבה יותר קשות מהבחינה האמיתית. זה מתבטא בעיקר ברמת אנגלית יותר מורכבת, קטעי קריאה הרבה יותר קשים ומסובכים, וחלק כמותי ברמה גבוהה יותר מהבחינה האמיתית. לשם השוואה, שבוע לפני הבחינה עשיתי 3 בחינות קפלן וקיבלתי 550, 590 ו-610. אז תעשו את החשבון בעצמכם. עם זאת, עדיין מומלץ לעשות אותן. יש את הבחינות של הpower prep שזה הגרסה הישנה יותר, יש cambridge, 800 score, קיבלתי הכל מקידום אבל אני מניח שאפשר לקנות גם דרך האינטרנט.
7. מילה לגבי החלק הכמותי – הדבר הכי חשוב שמתכוננים אליו הוא להבין שדרכי הפתרון הם לא הסטנדרטיות. לא תמיד, ויש שיאמרו בדר"כ, אין צורך להגיע לפתרון אלגברי, אלא פותרים בהצבה, אלימינציה, וכו'. סה"כ יש 2 דקות בערך לשאלה…
8. מבחינת זמן מומלץ להקדיש זה אינדיבידואלי. כיוון שרובנו אנשים עובדים ואיננו יכולים להקדיש זמן מהבוקר עד הערב, כדאי לפרוש את זה על פני מינימום 6 שבועות. בהתחלה מקדישים פחות ולקראת הסוף צריך לשבת כבר כל יום ואפילו לקחת חופש ליום יומיים מהעבודה.
אם יש עוד שאלות אשמח לענות, וכמובן שיהיה חג שמח,
זוהר
To: damn
זוהר,
ראשית, המון תודה על ההודעה המפורטת. אני בטוח שזה יעזור לרבים ממנו.
שנית, האם תוכל לציין באילו ספרים נעזרת בכדי ללמוד פרט לקפלן? האם יש ספר לימוד
ספציפי שהרגשת שהוא עוזר, בייחוד בקטע המילולי?
בהצלחה בהמשך וכל הכבוד על הציון היפה!
Laker
To: damn
הי זוהר,
אתה יכול לומר באיזו שעה נבחנת. שמעתי שיש המון רעש מאתר בניה סמוך. אתה יודע אם זה עדיין קיים?
תודה,
אייל
To: אייל, All
היי אייל,
אני נבחנתי (כמו שאתה יודע) לפני חודש בשעה 9:15. נרשמתי לשעה 10:00 אבל הגעתי מוקדם ואיפשרו לי להתחיל קודם. הרעש היה שולי ביותר ולפרקים קצרים מאוד ובכל מקרה הם מספקים לך אטמים חד-פעמיים ואוזניות (מגוחכות שלא עוזרות בכלום). אני לא השתמשתי באף אחד מהם.
בקשר לדברים שנכתבו כאן בעבר:
1. החלק הכמותי ללא ספק הפך קשה יותר אך הניקוד שלו השתנה בהתאם ובגרסה החדשה אפשר להגיע לציון 50 גם עם 7 טעויות מתוך 37. כדאי לדעתי לתרגל מבחן GMATprep אחד כבר בשלב מוקדם של המרטון בכדי להבין את הרמה (חשוב במיוחד כדי לא לבזבז זמן על תירגול שלא תואם את הרמה החדשה).
2. דרגת הקושי של החלק המילולי לא השתנתה בצורה ניכרת אך החלוקה הפנימית קצת השתנתה ועדיין שונה בין חודש לחודש. למשל בחודש מרץ היו ארבעה קטעי RC ואילו בפברואר היו (לפחות לחמישה איתם דיברתי) רק שלושה. יש לדעתי יותר SC מהגרסה הקודמת וזה דווקא טוב לאנשים שאינם דוברי אנגלית כי את השיפור המירבי ניתן להשיג בחלק זה. לדעתי רוב חומר התירגול שקיים היום חוזר על אותן שאלות פחות או יותר ומתייחס לגרסה הישנה לכן כאשר ניגשים למבחן החדש ופתאום מקבלים שאלות שונות זה נראה קשה יותר.
כמה דברים חשובים:
1. חשוב מאוד להגיע עם דרכון (עדיף) או שתי תעודות עם תמונה ששמך כתוב בהן באנגלית. הם לא מוכנים להתפשר בשום אופן ולא כדאי לבחון את זה.
2. במקום דפי טיוטה מקבלים מחברת ספירלה עם דפים מנוילנים שאינם ניתנים למחיקה, כלומר ברגע שהם נגמרים (וזה קורה די מהר כשכותבים בטוש) צריך להרים את היד ולבקש החלפת מחברת.
3. כדאי להתאמן על פתירת מבחנים בטוש. זה אולי נשמע דבילי אבל כל אלמנט חדש יכול להשפיע לרעה.
4. הנהלים במרכז מאוד קפדניים. כשיוצאים להפסקה בין החלקים צריך להיבדק (בהלוך ובחזור) במכונת טביעות אצבע ובחזור צריך להציג גם דרכון.
5. לדעתי כדאי להגיע מספיק זמן לפני בכדי להבין איפה כל דבר ממוקם ובמיוחד איפה השירותים (לא רחוקים אבל מחוץ למרכז).
אשמח לענות על כל שאלה נוספת.
בהצלחה.
עודד
To: Laker
ראשית תיקון, לא נעזרתי בספר של קפלן אלא במה שקיבלתי בקידום – למעשה זה ה-official guide (הספר הרשמי של הבחינה). חוץ מזה קיבלנו חומרים פנימיים של קידום. הכי חשוב זה בחינות הסימולציה ומאלה היו לי כמה סוגים שקיבלנו – crack gmat, cambridge, kaplan, gmat prep ו-power prep.
כדאי לעשות כמה שיותר בחינות. הכי חשוב זה הgmat prep כי זה העתק של הבחינה האמיתית (מבחינת הממשק) וחוזה הכי טוב את הציון הצפוי. בחינות קפלן טוב לעשות כי הן פשוט נורא קשות ומוציאות ממך את המקסימום.
החלק המילולי חשוב לתרגל הרבה תיקון משפטים. שמעתי שלמיטב יש ספר שלם של תיקון משפטים ושהוא מפורט מאוד.
To: אייל
הי אייל,
אני נבחנתי בין השעות 13:00 – 16:30.
לא שמעתי שום רעש. המקום ברמת גן ליד קניון איילון. מקום חדש ברמה גבוהה מאוד שקט ומעולה. אין מה לדאוג. יש גם אוזניות אבל לא היה לי בהם צורך.
זוהר
To: Laker
לדעתי ניתן ללמוד לבד לחלק המילולי ולהצליח בצורה לא רעה.
אני למדתי בעזרת הספרים של פרינסטון ושל פיטרסון והספר הרשמי (מהדורהעשירית))אם אתה לא "מפחד" מאנגלית ויצא לך לקרוא חומר מקצועי באנגלית החלק של הבנת הנקרא והגיון לא צריך להוות בעיה.
לגבי תיקון המשפטים, שם לימוד ותרגול רב יכול לעזור, אבל שוב ניתן להתגבר על זה לבד.
אני עשיתי את כל התרגילים בספר הרשמי, תיקון משפטים מהדיסק של קידום ומשני הספרים שהזכרתי.
עיקר העבודה הקשה היא בתחקור התרגילים שעשית, אם תצליח לא לחזור על טעויות שעשית פעם אחת אתה בדרך הנכונה.
בסה"כ הוצאתי ציון טוב של 720
Q-50,V-39
חשוב לתרגל בחינות רבות ככל האפשר כדי להיכנס לקצב המתאים
הבחינות של קפלן די קשות ומעצבנות, הבחינות של קיימברידג' והפווארפרפ היו הכי קרובות ברמתן לבחינה האמיתי.
לגבי אתר הבחינה, כשאני עשיתי את הבחינה היו עבודות בניה בקומה ורעש בהתאם
למזלי בחודש שלפני הבחינה שלי היו שיפוצים ורעש דומה גם במקום מגוריי אז אפשר להגיד שלמדתי בתנאים דומים.
בנוסף ההפסקות הן כעת של עשר דקות, ולא חמש כפי שמופיע בחלק מהמקומות. בהחלט מומלץ לנצל אותן לצורך התרעננות ושתייה.
אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור
שי
To: All
שלום,
לכל אלה שפתרו את שתי הבחינות של VUE: האם השאלות משתנות כאשר פותרים שוב את אותה הבחינה? אם כן, כמה פעמים אפקטיבי לעשות כל בחינה?
תודה,
איתי.
To: All
טיפים ל-GMAT
השבוע עשיתי את ה-GMAT וקיבלתי 770 (44V, Q51). יש לי המון טיפים ואני אנסה לתת אותם בצורה מסודרת.
בתור התחלה אני רוצה להודות לדורון (kless1974) שבזכותו גיליתי את עולם ה-GMAT באינטרנט. אין לי ספק שאחרת הייתי מקבל ציון נמוך הרבה יותר.
טיפה עלי – הרקע שלי הוא טכנולוגי. אנגלית היא לא שפת אם שלי, אני לא קורא הרבה ספרים באנגלית וכו'. אני מאמין שאנשים עם רקע דומה יוכלו להפיק הכי הרבה מהדברים שאני כותב, אבל לא רק.
1) אסטרטגיה
כשהתחלתי ללמוד קניתי את הספרים של קפלן, פרינסטון וה-OG. ציפיתי לעבור את ה-700 אבל לא בהרבה. אח"כ גיליתי את עולם הפורומים של הGMAT-. ארבעת הפורומים המובילים הם scoretop, gmatclub, testmagic ו-sentencecorrection. בשלב הזה כדאי לקרוא כמה שיותר debriefings, כלומר אנשים שמספרים על התובנות שלהם (כמו שאני עושה עכשיו). יש חלק כזה ברוב הפורומים. כמובן, הכי טוב זה לקרוא על אנשים מרקע יחסית דומה ועם ציונים מאוד גבוהים (ויש הרבה כאלה). מקבלים מזה הרבה רעיונות חדשים.
הדבר הראשון שחשוב להבין הוא שה-GMAT הוא מבחן יחסי, כלומר משקף את היכולת שלך לעומת שאר האנשים שעושים אותו. אחת הדרכים לשפר את המיקום היחסי באוכלוסית הנבחנים היא להשיג חומרי לימוד יותר טובים מהממוצע ולעבוד יותר קשה. מה שאפשר לקבל מהפורומים האלו הוא ללא ספק יותר מאשר מהספרים ומהקורסים. גם הספרים וגם הקורסים מותאמים לממוצע, כלומר אנשים שהרמה האמיתית שלהם היא באזור ה-500 (כן, זה הממוצע) ורוצים לשפר לכיוון ה-600 ומעלה. הטכניקות שעובדות לאנשים כאלה שונות לגמרי ממה שדרוש כדי לשפר יכולת של 650 ל-750.
נכון שיש קורסים של 700 וכו' אבל לדעתי חוץ מההוצאה הכספית הלא מבוטלת הקורסים מכוונים למכנה משותף בלתי אפשרי. אחרי קצת השתפשפות, אנשים טובים יכולים להכין לעצמם תכנית לימודים שתהיה הרבה יותר אפקטיבית מקורס. החומר באינטרנט יותר טוב, וכך לפי דעתי מי שעושה קורס וזהו נמצא בעמדת נחיתות מול מישהו שנעזר באינטרנט. אני לא עשיתי קורס, אבל מדבר מרשמים של חברים שכן עשו.
דבר שני שצריך לעשות הוא לבנות סוג של תכנית עבודה. אילו דברים יותר רוצים לשפר וכו'. אני ממליץ על האסטרטגיה הבאה: להתחיל מלקרוא באחד הספרים את הטכניקות של תיקון משפטים (SC), להתנסות בשאלות מכל הסוגים (לא רק SC), ואז להחליט איפה פוטנציאל השיפור הכי גדול. אם סיימתם בהצטיינות תואר במתמטיקה לא צריכה להיות לכם בעיה להוציא את הציון המקסימלי בכמותי וכו'. לי היה ברור שהמפתח הוא בתיקון משפטים ואכן בזה השקעתי את רוב זמן ההכנה שלי. יותר על טכניקות ספציפיות בהמשך.
בשלב זה צריך לאסוף חומר. הסיבה היחידה להיעזר בספרים היא בשביל SC. הם נותנים סקירה די טובה של הטעויות הנפוצות. אני ממליץ להתחיל מזה ואח"כ לא לגעת בספרים יותר.
התנ"ך של ההתכוננות הוא ללא עוררין ה-OG. השאלות שם הכי מייצגות את הרמה (בעיקר במילולי) וההסברים הם הכי טובים שיש בפער גדול. אני ממליץ לא לוותר על אף שאלה במילולי, ולחזור יותר מאוחר לכל שאלה שטועים בה. אני עשיתי את המהדורה ה-10, ה-11 ואת הספר המילולי המיוחד.
אח"כ יש חומרים שמשיגים מהפורומים. אני השתמשתי בעיקר ב-1000SC וטיפה ב-1000RC.
בסוף יש את תוכנת הGMATPrep-, התוכנה שמפיץ הגוף שעושה את ה-GMAT ומכילה שאלות ישנות אמיתיות. מבחנים אלו הם הדבר הכי קרוב שיש לבחינה האמיתית, והציונים שם אצל רוב האנשים משקפים את מה שהם יקבלו בסוף. חשוב לא להשתמש בה אחרי הOG 11, כי חלק מהשאלות זהות. טיפ מאוד חשוב – אפשר להסיר ולהתקין את התוכנה שוב ולקבל שאלות שונות.
מה שעוד חשוב לי להגיד לגבי מבחנים שונים שעושים – אל תנסו להשוות את הציונים שלכם לכמה אנשים אחרים שכבר עשו GMAT קיבלו במבחנים האלו, וככה להעריך כמה תקבלו במבחן. זה סתם מלחיץ ולא אינדיקטיבי. אני קיבלתי במבחן היחיד של קפלן שעשיתי 620, ואנשים שקיבלו בו 700 קיבלו הרבה פחות ממני בGMAT. המבחנים של קפלן ידועים בציונים הנמוכים מאוד שמקבלים בהם, ואם תשאלו אותי – לא משקפים בכלל את מה שהולך במבחן האמיתי.
2) החלק הכמותי
מישהו חכם פעם אמר שהדרך להתמודד עם החסרונות שלך היא להפוך אותם ללא רלוונטים. אם תקבלו 51 בכמותי, החסרונות שלכם (אנגלית) יהפכו לפחות רלוונטים. עם יכולת בינונית באנגלית ו-51 בכמותי אפשר להגיע ל-700 בלי בעיה.
הסיבה לקטע הפילוסופי הזה היא שאני בהתחלה חשבתי לא להשקיע בכלל בכמותי. האמת היא, שהרמה של החלק הכמותי עלתה מאוד בינואר כשעשו שינויים בבחינה. הרמה ב-OG לא משקפת והשאלות בבחינה הרבה יותר קשות, לפעמים גם יותר קשות מאלו שב-GMATPrep (בהנחה שמכוונים ל-51).
אז העצה שלי היא לא לזלזל בחלק הכמותי, גם אם יש לכם רקע מאוד חזק במתמטיקה – פשוט צריך להתרגל לסגנון השאלות ולמסגרת הזמן. לא נורא גם לטעות – אפשר לעשות בערך 4 טעויות ועדיין להוציא 51.
3) החלק המילולי
החלק המילולי לא בודק רמת אנגלית. אין מצב שרמת האנגלית שלי יותר טובה משל 97% ממי שנבחן ב-GMAT. לכן, אל תגידו "האנגלית שלי לא מושלמת אז אין לי סיכוי".
החלק המילולי מתחלק לשלושה חלקים –
sentence correction, critical reasoning ו-reading comprehension.
SC – לפי דעתי החלק שהכי קשה לנו ושהכי אפשר להשתפר בו. פשוט לעשות המון דוגמאות של שאלות מייצגות ולהבין את הטעויות. בניגוד למה שכתוב בהרבה מקומות – אני אישית הרגשתי שאחרי כמה זמן אני מקבל תחושה של התשובה הנכונה, בלי בדיוק להבין למה וכו'. תרגול הוא המפתח, במיוחד כדי להכיר ביטויים (שחוזרים על עצמם). כדאי להגיע למצב שעושים את השאלות האלו במהירות המקסימלית כדי לפנות זמן לחלקים האחרים.
CR – אני הרגשתי שאפשר לענות על השאלות האלו בעזרת היגיון ולכן תרגול לא נותן הרבה. בתכל'ס בודקים כאן חשיבה אנליטית ואין הרבה משמעות לרמת האנגלית.
RC – הטיפ הכי גדול שלי, ותראו אותו לפעמים מאנשים לא-דוברי-אנגלית שקיבלו ציונים גבוהים – הטכניקה הכי טובה היא להשקיע הרבה זמן בלקרוא את הקטעים פעם ראשונה. לא לרפרף, לא לחפש מילות מפתח, לא לקרוא משפט ראשון בכל פסקה וכו'. אני אישית הרגשתי שזה פשוט לא עובד. מה גם, שכותבי ה-GMAT יודעים מה הטכניקות הנפוצות ומנסים להפיל את מי שמשתמש בהם. אני השקעתי לפחות 3-4 דקות בקריאה ראשונית של כל קטע. הרבה פעמים יש שאלות שבשבילן לא צריך אפילו לחזור לקטע.
4) הבחינה עצמה
בחלק הכמותי רמת הקושי עולה מהר מאוד. השאלות הכי קשות הן לפי דעתי שאלות 5-10, בהנחה שפתרתם נכון את 1-4. אח"כ באות לפעמים שאלות קלות, בינוניות וקשות. אל תנסו לחשוב "טעיתי אז עכשיו באה שאלה קלה", תחשבו "אה, זו שאלת פיילוט" (אבל תענו נכון). אל תתקעו הרבה זמן על שאלות כי זה מכניס ללחץ. אם אתם לא מצליחים – תנחשו ותמשיכו הלאה. כמו שכתבתי אפשר לקבל 51 עם כמה טעויות.
בחלק המילולי היו המון שאלות SC שלא הייתי יכול לפסול בהן ארבע תשובות. לפעמים היתה לי תחושה של התשובה הנכונה כי היא נשמעת יותר נכון. הרבה פעמים הייתי צריך לבחור בין שתי תשובות גם כאן וגם ב-CR וב-RC. אם אתם מתלבטים הרבה בין שתי תשובות תגידו לעצמכם "יופי, אני מקבל שאלות ממש קשות וזה אומר שהולך לי טוב". זה אולי נשמע דבילי, אבל לפי דעתי הפסיכולוגיה חשובה.
בסוף, תבקשו לראות את הציון בכל מקרה, לא חשוב מה נראה לכם. יש אנטי-קורלציה בין התחושות של איך הלך לבין הציון. בד"כ מי שמקבל ציונים גבוהים מאוד מרגיש שהלך לו גרוע (כי הוא קיבל שאלות מאוד קשות ולא היה בטוח בתשובות) ולהפך. חשוב גם לקרוא את הdebriefings- שדיברתי עליהם לאור הציון שמי שכותב אותם קיבל. אני ידעתי שהלך לי טוב בכמותי ולא הייתי יכול אפילו להעריך איך הלך לי באנגלית. כל ציון החל מ-670 לא היה מפתיע אותי.
טיפ קטן אחרון שראיתי איפשהו – בחלק המילולי אל תעשו טבלה ותסמנו X על כל תשובה שפסלתם. במקום זה, תשתמשו בחמש האצבעות בתור חמש התשובות ותגעו עם האצבע המתאימה בשולחן כשפסלתם את התשובה המתאימה. זה חוסך כמה שניות לכל שאלה, ויותר קל להתרכז ככה.
אם למישהו יש שאלות ספציפיות או רוצה יותר פירוט – אני אשמח לענות, גם בפרטי וגם בפורום.
יואב.To: yoavsch
Hi,
Does anybody here whould like to sell OG books ?
Thanks
Zeev
To: All
Hi everyone,
I'm looking for the 7 Manhattan GMAT books on the various topics (SC, CR and math). Does anyone have them and willing to give / sell them?
GP
To: All
שלום לכולם,
אני ניגשתי באמצע מרץ 2006 בפעם הראשונה וקיבלתי 650 (V28, Q50)
ובפעם השניה ניגשתי אחרי חודש וקצת וקיבלתי 720 (V35, Q51)
להלן מספר טיפים מנסיוני:
1. תנוחו הרבה לפני הבחינה. לקראת הבחינה הראשונה למדתי עד לרגע האחרון וזה היה אחד הגורמים לכך שכשהגעתי לחלק המילולי כבר הייתי מותש נפשית ופיזית. אני יודע שזה דבר שקורה להרבה אנשים אז קחו בחשבון – אתם הולכים לבחינה של 4 שעות, אתם צריכים למלא מצברים לפניה, וזה כולל לא רק שינה טובה אלא מנוחה מוחלטת מהצהריים של היום שלפני.
2. את הבחינה הראשונה עשיתי ב-9:30, ואת השניה ב- 12:30. אתם מכירים את עצמכם: אם אתם לא אנשים של בוקר שעת צהריים יכולה להיות יותר נוחה. קמים מאוחר, אוכלים משהו ונוסעים. לי זה עזר. טיפ – תאכלו פחממות: בננה, תמר, אורז מלא, שיתפרקו לאט ויתנו לכם הרבה סוכר בדם לאורך זמן
3. כבר כתבו פה על פורומים וחומרים מהאינטרנט. אכן עוזר! בבחינה הראשונה הופתעתי מהקושי של הכמותי והמילולי. למרות שתמיד הייתי מקבל 50 או 51 בבחינות דמה בחלק הכמותי, ה-50 האמיתי עלה לי בדמים. אחרי הבחינה הראשונה תירגלתי חומר ברמה הרבה יותר קשה שקשה למצוא בספרים המיושנים (מילולי וכמותי) וככה המבחן נראה פתאום קל יותר
4. למי שרק בתחילת הדרך: אני התחלתי קורס במיטב בסוף נובמבר, כך שאת המבחן השני עשיתי כמעט 5 חודשים אחרי! ממש לא חשבתי שזה ייקח לי כ"כ הרבה זמן להיפטר מזה. אז קחו בחשבון שקורס באמת עוזר אבל את עיקר העבודה עושים אחריו. אל תתקמצנו בימי חופש מהעבודה לפני המבחן, אחרת יקרה לכם מה שקרה לי – בסוף בזבזתי יותר ימי חופש ממה שתכננתי. ההמלצה שלי- חופש מעבודה שבועיים מלאים לפני הבחינה
5. כמו שרשמתי קיבלתי 35 בחלק המילולי, ציון שבהחלט מספק אותי ויחד עם הציון הכמותי נותן תוצאה טובה. אני איש מדעים מדויקים והנדסה ורחוק מלהיות דובר אנגלית שפת אם. בין המבחנים שמתי את הדגש על התיקון משפטים, החלק הכי דומיננטי בבחינה כיום. בבחינה השניה הימרתי על 11 השאלות האחרונות (פתרתי עד שאלה 30) זו היתה האסטרטגיה שלי כיוון שאני קורא די לאט, וכידוע השאלות האחרונות פחות חשובות. את קטע הקריאה הרביעי בבחינה בכלל לא עשיתי. יש שמועה שאומרת שאם משאירים מעט מדי זמן כדי להמר על השאלות האחרונות זה יכול לפגוע בציון כי המחשב מבין שלא פתרתם אלא הימרתם, לכן מומלץ להשאיר 20-30 שניות לכל שאלה שמהמרים עליה. בזמן הזה אפשר גם לעשות הימור מושכל בשאלות תיקון משפטים
6. לגבי החלק הכמותי- טעות נפוצה של אנשים היא לבוא למבחן ולשנות פתאום את שיטת העבודה שלהם. כלומר, אם בדר"כ הם היו פותרים שאלה וישר עוברים הלאה, פתאום הם אומרים לעצמם "רגע, זה המבחן האמיתי, כדאי שאני אבדוק שוב את התשובה". זה קרה גם לי במבחן הראשון ולכן מצאתי את עצמי בלחץ של זמן כבר באמצע המבחן. אל תשנו את שיטת הפתרון והבדיקה שלכם! תבדקו את התשובות אבל לא יותר או פחות ממה שעשיתם במבחני הדמה בבית. בנוסף תתאמנו הרבה על חישובים כי גם אם אתם עולים על טריקים מאד מהר, יש שאלות חישוביות ששורפות המון זמן אם אתם לא מיומנים בכפל, חילוק, אחוזים, מעריכים וכדומה. המבחן מלא שאלות שורפות זמן.
7. קרה וקיבלתם ציון לא מספק אבל קרוב למה שרציתם (כמו שקרה לי, הייתי מסתפק ב 680) תיגשו שוב מהר ככל שניתן. אני התלבטתי אם לקחת הפסקה או לגשת אחרי חודש ובסוף החלטתי לקחת נשימה ארוכה ולגמור עם זה כמה שיותר מהר. השיפור שיתקבל מעצם זה שאתם מכירים כבר את הבחינה ופחות לחוצים -יעביר אתכם את הסף ברוב המקרים.
בהצלחה לכולם,
קובי.
To: kobiD
קובי,
כל הכבוד על הציון המרשים ותודה ששתפת אותנו.
האם אתה יכול להפנות למקור החומר הקשה בכמותי שתרגלת?
תודה ובהצלחה בהמשך הדרך,
שמעון
To: shimonh
אין לי כ"כ מה לחדש – אתרי האינטרנט שנעזרתי בהם כבר הוזכרו פה ע"י אחרים
גם מבחן הג'ימט פרפ מצוין לתרגול וניתן להתקינו מחדש מספר פעמים כדי למצות את כמות השאלות הגדולה במאגר שבו (בלי להסתמך על הציון, שכן חלק מהשאלות יהיו מוכרות)
מבחנים ממוחשבים של קיימברידג' עוזרים באופן מאד מוגבל (כדאי לעשות כמה)
מבחנים שנקראים RealTestOnLine
הם מצויינים ובחודשים האחרונים אף מופיעות שאלות במבחן האמיתי מקבצים אלה.(נשלחו אלי ממדריך הכמותי בקורס שלקחתי)
To: All
טיפ קטן לרגע שאחרי…
סרוק את הדיווח הלא רשמי שאתה מקבל במקום ושמור את הקובץ.
אני לא קיבלתי את הציון אחרי עשרים יום כמובטח, וכבר התחילו לרוץ לי בראש מחשבות על זה שאני צריך לעשות שוב את הבחינה.
טלפון אחד למרכז של פירסון (בהולנד) נענה בצורה לא כל כך מקצועית. בגדול התשובה שלו הייתה שאני צריך לבדוק לבד אם הציון הגיע לבתי הספר שדיווחתי להם.
טלפון נוסף הבוקר הועיל קצת יותר… עקב תקלה שהייתה הם במערכת, לא נשלח לי המייל עם הציון הרשמי.
בנוסף נציג הלקוחות יצר קשר עם כל בתי הספר ודיווח לי שהם קיבלו את הציונים.
מסקנה: גם בחו"ל יש אנשים שלא יודעים לתת שירות. ( ואפשר לעשות על זה analysis of an argument (
בכל מקרה הדבר החשוב הוא שיש ציון.To: All
שלום,
רציתי לדעת האם מישהו שעשה את המבחנים של VUE נתקל במקרה בשאלות משם בבחינה המקורית.
תודה,
איתי.
To: Itair
שלום,
התשובה היא שלילית בהכרח.
המבחנים בתוכנת GMATPrep כוללים בהגדרתם שאלות ישנות שהוצאו מהבחינה. להערכתי, השאלות שם הופיעו בבחינה לפני שנתיים לפחות.
בברכה,
תמי ניניו
עורכת אתר קידום GMAT
To: shaysp
שי,
המרכז של פירסון VUE נמצא בבריטניה, לא בהולנד.
המרכז של ETS, קודמיהם של פירסון VUE, הוא בהולנד.
כשאני נבחנתי, הם שלחו לי דוא"ל עם פרטי נבחן אחר(!) שנבחן בכלל בארה"ב בתאריך שונה משלי. התקשרתי אליהם וגם לא התרשמתי לחיוב מרמת המקצועיות של המענה. הבעייה לא נפתרה ואין לי ציון רשמי עד היום.
אני מקווה שזה בגלל שהם חדשים ושתוך מספר חודשים הבעיות האלה, שכרגע יש המון מהן, ייפתרו.
בברכה,
תמי ניניו
עורכת אתר קידום GMAT
To: Tammy Ninyo
שלום תמי
אנגליה או הולנד לא ממש משנה לי, העיקר שיש ציון בסופו של דבר.
לפחות את לא צריכה להירשם לשום בית ספר אלא רק לאסוף חומר מודיעיני… וקידום זכו בעוד בחינה על חשבון פירסון.
אני מקווה שאין הרבה שנתקעו בלי ציון רשמי, לעשות שוב את הבחינה זה לא ממש תענוג גדול גם אם מוצאים ציון טוב, המשאבים הנפשיים פשוט גדולים יותר מידי.
אני חייב לציין שבסופו של דבר השירות שקיבלתי מהנציג השני היה טוב מאוד. שלח לי מייל בזמן השיחה, לינק לציון נשלח אחרי שלוש דקות ולאחר שעתיים שלח לי מייל שמאשר את קבלת הציון על ידי כל בתי הספר שביקשתי.
שיTo: shaysp
שי,
לצערי, במקרה שלי, קידום לא זכו בשום בחינה. כשמקבלים דוא"ל עם הציון הרשמי, צריך להקיש את הקוד שמופיע בפלט הציון הלא רשמי כדי לראות את הציון. מאחר שנשלח אליי דוא"ל של נבחן אחר, הקוד שלי לא התאים וכך לא ראיתי לא את הציון שלי ולא את שלו.
אני שמחה לשמוע שבמקרה שלך השירות שקיבלת בסופו של דבר היה מקצועי ושהכל נגמר בטוב. כן יירבו.
תמי
To: kobiD
Hi Kobi,
Would be glad if you could send me a soft copy of the RealTestOnLine exams to [email protected]
Thanks,
GP
To: All
מהי רמת האינפי שיש לדעת כאשר מגיעים לבי"ס (וורטון לצורך העניין) ?
הם אומרים שצריך להגיע עם ידע של קלקולוס אקדמי, האם כדאי לקחת שיעורים פרטיים ?
תודה רבה,
נורי
וגם: איזה שימושים (אנליזה נומרית ?) נעשים בחשבון דיפר' ב – MBA ?
To: kobiD, All
היי,
אמרת שאם עושים את ה-GMAT PREP פעם שניה אז יש סבירות נמוכה להיתקל באותם שאלות (כי מוגרלות ממאגר). למרות זאת, כשעשיתי את test1 שוב פעם כ50% מהשאלות באנגלית היו זהות. רציתי לדעת אם אני ממש צריך להסיר את התוכנה כדי לא להתקל באותם בעיות?
תודה,
אייל
To: אייל
שלום אייל,
נסה להסיר את התוכנה, להזיק זה לא יכול להזיק.
סביר להניח שבכל מקרה תתקל בשאלות שכבר ראית, אלא אם היה שיפור מאוד דרמטי ביכולות שלך בתחומים.
מאגר השאלות הוא מתוך ה OG של הבחינה, מבחר השאלות בכל רמה הוא מוגבל ולכן יש סיכוי טוב שתתקל בחלק מהשאלות שוב.
קצת מוציא את העוקץ מחלק מהשאלות אבל זו הבעיה גם בבחינות אדפטיביות אחרות.
של קימברידג' לדוג' פשוט נותנת תרגילים מתחת לרמתך אחרי שתי בחינות, אבל זה מה יש.
שי
To: All
שלום לכולם, עשיתי אתמול את ה-GMAT
ציון – 750להפתעתי נתקלתי ביחסית הרבה שאלות (כ6-7) שנתקלתי בהן כבר ב GMATPrep,
שווה לעבור על המבחנים, אולי אפילו יותר מפעם אחת על כל אחד, כדי לעבור על כמה שיותר שאלות שייתכן שיהיו גם במבחן.
לי זה עזר בעיקר בשאלות ארוכות בחלק המילולי… (חסך את הקריאה הארוכה)
To: vshlomi
היי שלומי,
ברכות על הציון המרשים! כל הכבוד.
האם תוכל לתת מספר טיפים / נקודות שעזרו לך בלימוד לבחינה?
האם למדת לבד או במסגרת קורס?
תודה!
Laker
הי.
תודה!
למדתי בקורס של קידום.
הקורס תרם לי בעיקר בחלק המילולי, ובתרגול של שיטות "פסיכומטריות" להתמודדות עם ה-GMAT.יש הרבה טריקים קטנים שאם מכירים אותם אפשר להתמודד עם המבחן בהרבה יותר הצלחה.
אם נגשים למבחן המלא, אני ממליץ לקחת קורס, או לפחות להעזר בCD כלשהו עם קורס ממוחשב.
במידה ונגשים רק לחלק הכמותי, נראה לי שספר כמו הOfficial Guide ותרגול בעזרת GMATPrep ו-PowerPrep יספיקו גם בלי קורס.הדיסק של Kaplan, לדוגמא, ממש טוב, הוא גם מלמד ונותן טיפים למבחן, וגם כולל המון תרגולים ו-6 מבחנים לדוגמא.
בנוסף, ממש חשוב לתרגל המון מבחנים מלאים על המחשב, כולל החלק של המאמרים.
בהצלחה… :)
<p align=left dir=ltr>To: All<br><hr></p>הי.
תודה!
למדתי בקורס של קידום.
הקורס תרם לי בעיקר בחלק המילולי, ובתרגול של שיטות "פסיכומטריות" להתמודדות עם ה-GMAT.יש הרבה טריקים קטנים שאם מכירים אותם אפשר להתמודד עם המבחן בהרבה יותר הצלחה.
אם נגשים למבחן המלא, אני ממליץ לקחת קורס, או לפחות להעזר בCD כלשהו עם קורס ממוחשב.
במידה ונגשים רק לחלק הכמותי, נראה לי שספר כמו הOfficial Guide ותרגול בעזרת GMATPrep ו-PowerPrep יספיקו גם בלי קורס.הדיסק של Kaplan, לדוגמא, ממש טוב, הוא גם מלמד ונותן טיפים למבחן, וגם כולל המון תרגולים ו-6 מבחנים לדוגמא.
בנוסף, ממש חשוב לתרגל המון מבחנים מלאים על המחשב, כולל החלק של המאמרים.
בהצלחה… :)
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.