מוצגות 13 תגובות – 1 עד 13 (מתוך 13 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • tomerco
    חבר
    מספר הפוסטים: 44

    פורום חדש על נושא ההמלצות באפליקשיין: שאלות, טיפים וכו'

    tomerco
    חבר
    מספר הפוסטים: 44

    To: All


    אשמח אם מישהו יוכל לשתף מנסיונו ידיעותיו על נושא ההמלצות בפורום:

    1. כמה זמן היכרות עדיף שיהיה לך עם הממליץ שלך, יש מינימום הכרחי?

    2. עדיף ממליצים מתחומים שונים: עבודה ואקדמיה או עבודה ראשונה ושנייה וכו'?

    3. כמה חשוב ה"Title" של הממליץ לעומת תוכן ההמלצה? בד"כ המלצות חמות מאוד תוכל לקבל מהמנהל הישיר שלך..

    תודה מראש על התשובות

    Itair
    חבר
    מספר הפוסטים: 193

    To: tomerco


    מניסיוני הדל:

    אין ממש מינימום להיכרות, אבל אם עברת לפני חודש למשרה חדשה, זה יהיה קצת מגוחך להביא המלצה מהמנהל הישיר שלך. בוא נומר שחצי שנה זה מספיק – תלוי בנסיבות.

    לגבי תפקידו של הממליץ – עדיף מנהל שיכול לספר כמה שיותר מקרוב על יכולותיך המקצועיות. למשל (ולמרות שזאת דעתי האישית אני חושב שרבים יסכימו איתי), אני חושב שעדיף ראש צוות (או כל תפקיד מקביל) מאשר מנכ"ל החברה, שכנראה לא ממש מכיר אותך (וגם אם כן אני בספק אם הוא יכול להעריך את יכולותיך המקצועיות – שוב, אלא אם כן אתה עובד מתחתיו) או אפילו שר בממשלה (אם אתה במקרה מכיר – ושמעתי על סיפורים כאלה – לדעתי זה חסר משמעות).

    לגבי התחומים – אם אתה יכול להביא שני ממליצים מהעבודה, לדעתי עדיף. חברי האקדמיה – כבודם במקומם מונח, אך מעבר ללהעיד על יכולותיך האקדמיות (שבאות לידי ביטוי בגליון ציונים), הם לא ממש יכולים להוסיף לעניין הנדון.

    מקווה שעזרתי.

    epony
    חבר
    מספר הפוסטים: 785

    To: tomerco


    שאפו על היוזמה, הנה שני הסנט שלי:

    1. אני מניח שיש מינימום כלשהו, אך הוא לא ממש מוגדר – שני הממליצים שלי הכירו אותי כשנתיים בממוצע. בסופו של דבר, מה שהכי חשוב זה שהממליצים שלך יכירו אותך טוב מאוד, שזה לא בהכרח אותו דבר כמו "הרבה זמן"…

    2. עדיף ממליצים ממקומות עבודה שונים (גם צבא נחשב כמקום עבודה). בד"כ, ממליצים אקדמיים נחשבים פחות מממליצים ממקום העבודה.

    3. תוכן ההמלצה הרבה יותר חשוב מזהות הממליץ (ואם הייתי יכול להדגיש את נקודה זו בעוד דרך, תאמין לי שהייתי עושה זאת!) – בתיה"ס בעצמם חוזרים ומדגישים זאת בכל הזדמנות…

    • על מנת לסבר בכל זאת את האוזן לגבי נושא המנהל הישיר, קח בחשבון שבתיה"ס למנע"ס מניחים שהמנהל הישיר שלך הוא אדם ישר, ושהוא שייתן להם הערכה כנה של סיכוייך להצליח בתכנית ובחיים שאחריה. יתר על כן, פחות או יותר כל בתיה"ס מבקשים יותר מהמלצה אחת, כך שההמלצה החמה של המנהל הישיר מתקזזת עם המלצה קצת יותר אובייקטיבית של מישהו אחר. כמו-כן, מועמדים רבים לא מבקשים המלצה מהמנהל הישיר שלהם, מפני שהם לא מעוניינים לחשוף את רצונם לעזוב את מקום העבודה לטובת לימודי MBA בשלב מוקדם בתהליך הקבלה.
    oferva
    חבר
    מספר הפוסטים: 48

    To: tomerco


    אני מסכים עם כל מה שנאמר. הייתי מוסיף 2 נקודות משלי:

    1. המלצה חזקה לא חייבת לבוא ממנהל בעבודה, או מפרופסור בלימודים איתו עבדת. כל המלצה ממישהו שפיקח על איזושהי עשייה משמעותית מצידך (לצורך העניין אפילו איזשהו פרוייקט התנדבותי) יכולה לעשות את העבודה היטב.

    2. יחד עם זאת, רצוי שאחת ההמלצות תבוא ממקום העבודה הנוכחי שלך. אחרת, עשויים לעלות סימני שאלה בקרב ועדות הקבלה השונות עליהם תצטרך לענות.

    מקווה שעזרתי,

    עופר.

    ronnie11
    חבר
    מספר הפוסטים: 25

    To: tomerco


    שאלה על הנושא מזוית אחרת:

    אשמח אם מישהו ירים את הכפפה וייתן את סיפור הדרך של ההמלצות האישיות שלו:

    1. מתי הוא פנה לממליצים?

    2. האם הוא ביקש מאותם שני ממליצים מכתבי המלצה לכל בית ספר שהוא ניגש (אם כן זה כבר הופכת להיות טרחה).

    3. האם הממליצים כתבו באנגלית, או שמישהו תרגם?

    ועוד דילמות שלא עלו לי.

    אני עכשיו בתהליך "צביעת" הממליצים הפטונציאלים שלי ואני מנסה לחשוב על הדרך הכי פרודוקטיבית לכך.

    תודה,

    רוני

    odedp
    חבר
    מספר הפוסטים: 61

    To: All


    לדעתי כדאי לפנות לממליצים ברגע שמחליטים מי הם. יחסים קרובים עם הממליצים הם נקודת מפתח להמלצה חמה.

    עוד נקודות חשובות:

    1. בתי הספר דורשים דוגמאות ממחישות, לכן חשוב לשבת עם הממליצים ולחשוב ביחד (להזכיר להם) על דוגמאות אשר יתרמו בצורה הטובה ביותר למועמדות שלכם.

    2. להסביר באדיבות אך בנחישות על חשיבות השימוש בסופרלטיבים. לא לשכוח שב"אמריקאית" טוב זה גרוע. לממליצים ישראלים זה ממש לא ברור למה לא לכתוב שאתם פשוט על הכיפק "מה זה לא מספיק?".

    3. כדאי לבחור ממליצים שישקפו אישיות מגוונת. למשל ממליץ מהצבא שישים דגש על מנהיגות ועבודת צוות וממליץ מהעבודה הנוכחית שישים דגש על יכולת אנליטיות ומסירות.

    4. ההמלצות לרוב מאוד ארוכות – 4-5 דפים, לכן כדאי להכין את הממליצים מספיק זמן מראש (לא לשכוח את הזמן לביצוע ההסבה לבתי הספר השונים – אם כי לרוב השאלות המרכזיות זהות: מנהיגות, עבודת צוות, יכולת אנליטית ויוזמה).

    מקווה שעזרתי.

    עודד

    jhammer
    חבר
    מספר הפוסטים: 68

    To: All


    ברוב האוניברסיטאות מופיעות אותם השאלות בניסוח זה או אחר.

    1. מידת ההיכרות עם המועמד.

    2. חוזקות של המועמד (כיצד המועמד מתבלט על פני אחרים).

    3. חולשות של המועמד.

    4. ההתקדמות שהציג המועמד במהלך הזמן.

    5. איפה אתה רואה את המועמד בעוד 10 שנים? (או פוטנציאל למנהיגות)

    6. דברים אחרים שברצונך להוסיף.

    יש מדיניות שאוסרת על המועמד לכתוב עבור הממליצים את התשובות, ואסור לו אפילו לראות את ההמלצה הסופית.

    tomerco
    חבר
    מספר הפוסטים: 44

    To: tomerco


    נתקלתי באינטרנט בפורמט המלצה כללי לבתי ספר למנע"ס, זה יתן כיוון כללי למעוניינים:

    Universal Business School Recommendation Form

    Name of Person Completing the Recommendation:
    Position/Title:
    Organization:


    In what context and for how long have you known the applicant? Please comment on the frequency of interaction. Please give exact dates. Is this person still employed by your organization?

    In your answers, please describe specific activities or accomplishments that demonstrate this candidate's strengths and weaknesses.

    1. What are the applicant's principal strengths and special talents? / Provide a short list of adjectives that describe the applicant's strengths.

    2. Discuss the applicant's competence in his area of responsibility or specialization (i.e. organizational skills, attention to detail, ability to complete assignments).

    3. How does the applicant's performance compare with that of his or her peers? How does he accept constructive criticism? How has the applicant grown during his employment with you?

    4. Comment on the applicant's ability to work with others, including superiors, peers and subordinates. Would you enjoy working for the applicant? / Please discuss observations you have made concerning the applicant's leadership abilities and group skills.

    5. Comment on the applicant's maturity.

    6. How would you describe the applicant's sense of humor?

    7. In what ways could the applicant improve professionally? / What aspect of the applicant would you most like to change? / In which areas could the applicant exhibit growth or improvement? Has he worked on these areas?

    8. How well has the applicant made use of available opportunities? Consider his initiative, curiosity and motivation.

    9. What do you think motivates the candidate's application to the MBA program? Do you feel the applicant is realistic in his professional ambitions? / Has the applicant given careful consideration to his plans for entry into the MBA program? / Please comment on your impression of the applicant's capacity for graduate work.

    10. Comment on the applicant's business ethics.

    11. What is your overall assessment of the applicant's potential for success as an effective and inspiring upper-level manager?

    12. Please provide detailed comments on the applicant's degree of self-confidence.

    Feel free to make additional statements concerning the applicant's accomplishments, managerial potential and other personal qualities. / Comments regarding the applicant's aptitude for graduate work and a career in business and management will be especially appreciated.

    jhammer
    חבר
    מספר הפוסטים: 68

    To: tomerco


    חלק מהשאלות שברשימה ספציפיות מאד לבתי ספר מסוימים. כדאי לקחת את זה בחשבון – אם לא מגישים לבתי הספר האלה חבל לבזבז את הזמן (למשל את השאלה על חוש ההומור אני מכיר רק מוורטון). דוגמא נוספת לשאלה קשה (לפחות בתחום עיסוקי, כי זה לא ישירות רלוונטי) היא בנושא ethics. לא בכל בתי הספר שואלים על זה בכלל.

    פרט לזאת זו בהחלט רשימה ממצה. גם אם לא ישאלו את השאלות במפורש, הממליץ יוכל כבר למצוא מקום להכניס את החלק העיקרי של הדברים בשאלות אחרות (למשל השאלה על בגרות המועמד – לא נתקלתי בשאלה מפורשת בעניין, אבל בהחלט ניתן להכניס בחוזקות או חולשות של המועמד אם יש משהו חשוב להגיד על זה).

    Limch
    חבר
    מספר הפוסטים: 323

    To: ronnie11, All


    היי רוני וכל המועמדים של 2008

    אני התחלתי לדבר עם ממליצים באזור אפריל-מאי 2006 (ללימודים שמתחילים בספטמבר 2007). במקרה שלי הייתי זקוקה ל-3 ממליצים, הלכתי על שני בוסים ממקום העבודה הנוכחי ועל קצין מהתפקיד האחרון שלי בצבא. הבחירה הייתה פשוטה: חיפשתי אנשים כמה שיותר בכירים שמכירים אותי כמה שיותר טוב, שעבדו כמה שיותר בצמוד אלי ויוכלו לתאר אירועים מוחשיים שקרו כדי לחזק את ה"סופרלטיבים" ושסה"כ יהיו מספיק חבר'מנים כדי לקחת על עצמם את המשימה הזאת (וזו באמת משימה לא קלה וחשוב מאוד לציין זאת בפני הממליץ תוך כדי שאתם לא מפסיקים להזכיר כמה זה חשוב ומשמעותי עבורכם וכמה אתם מעריכים את הטרחה, לכתוב המלצה זה כמעט כמו לכתוב אפליקיישן, והממליץ לא מנסה להתקבל לשום מקום!). תמצאו אנשים שחזקים בכל הפרמטרים האלו ואל תתפשרו על כלום. להביא המלצה ממישהו נורא בכיר שלא יודע כלום על מה שאתם עושים ביום יום ועל ההישגים שלכם בשוטף (ולא על איזה תעודת מצטיין אחת שפעם הוענקה לכם בנוכחותו) זה ממש לא שווה כי לא יהיה לו שום תימוכין ממשיים לספק לוועדת הקבלה. אתם רוצים מישהו שיוכל להתבטא בחופשיות ואף בהפרזתיות (מתחברת מאוד לפוסט שפורסם פה לגבי הסופרלטיב האמריקאי, טוב זה באמת לא מספיק. צריך extraordinary, astonishing, amazingly so וכו' וכו'. מישהו שלא מכיר אתכם טוב לא ירשה לעצמו להשתמש בביטויים האלו ולכן זה מראש מחליש את המועמדות שלכם. אגב – גם באירופה זה עובד, למרות שאולי שם זה טיפה פחות מלהיב אותם, אבל שוב, עושה את העבודה (התקבלתי גם לאינסאד ול-LBS).

    טוב זה היה התשובה על "מתי" ועוד קצת… לגבי מכתבי המלצה לכל בית ספר: זה מאוד תלוי בבתי הספר אליהם מגישים. יש בתי ספר שבהם השאלות חוזרות על עצמן. יש מקומות שיש להם דברים "מיוחדים" בשאלות. אם זו שאלה שחוזרת על עצמה אפשר להשתמש באותה התשובה אולי עם מעט התאמות. אם לא אז כמובן צריך לכתוב עוד תשובה. אני שוב מתחברת לפסקה הקודמת – צריך כל הזמן להזכיר לממליצים כמה זה חשוב לך, כמה אתה מעריך את זה, כמה זה יעזור לך להשיג את מה שאתה רוצה וכו'. וכמובן שכדי שזה יעבוד זה חייב להיות מישהו שבאמת רוצה שתצליח בזה. צריך לקחת בחשבון שלא תמיד השאלות לממליצים יהיו חשופות למועמד, או לפעמים הן יהיו חשופות חלקית (השאלות הגדולות יופיעו אבל יהיו עוד כמה קופסאות ריקות במסך עם שאלות קטנות נוספות). פה זה כבר עניין של אינטגריטי של כל אחד, ואני בטוחה שכל אחד ימצא את הדרך שבה יהיה לו נוח להתמודד עם הסיטואציה אליה הוא יגיע.

    טוב נראה לי שנגעתי במספיק דילמות בשביל אחת בלילה.

    שיהיה לכולם בהצלחה!!!

    לימור.

    ronnie11
    חבר
    מספר הפוסטים: 25

    To: Limch


    לימור,

    אני רואה שהג'ט לג חמור ממה שהיה נראה במבט ראשון. מה קרה – חזרת לארץ וישר בדקת את כל הפורומים? (אל תעני, אני יודע את התשובה לבד…)

    בכל מקרה – זה שיצרת איתם קשר ראשוני במאי אני מכיר. אבל אם צריך לחכות עד אוגוסט שהשאלות יוצאות – אז מה עושים בינתיים? נותנים להם לכתוב טיוטות? "להתאמן" על שאלות אונבירסליות מתוך תקוה שלא יהיו הרבה שינויים?

    רוני

    Limch
    חבר
    מספר הפוסטים: 323

    To: ronnie11


    קודם כל קראתי קצת גם בבוסטון :) חוץ מזה לא רק שחזרתי עם ג'ט לג, חזרתי גם עם חום ושפעת אז באמת שכל השעות השתבשו לי ביומיים האחרונים.

    בדיוק כמו שאתה מתחיל לעבוד על החיבורים שלך לפני שהאפליקיישן האמיתי מפורסם, גם הממליצים שלך יכולים להתחיל לעבוד על ההמלצות שלהם לפני שהפורמט המעודכן מפורסם. זה אותה רמת סיכון: בד"כ רוב השאלות נשארות אותו הדבר, לפעמים שאלה אחת משתנה, או ששתי שאלות מתאחדות לשאלה אחת (כמו שקרה בכמה אפליקיישנים שלי בשנה שעברה) אבל גם אם משהו קורה תמיד אפשר להשתמש איכשהו במה שכבר נכתב באופן כלשהו.

    בהצלחה :)

מוצגות 13 תגובות – 1 עד 13 (מתוך 13 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.