מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • KatzA09
    חבר
    מספר הפוסטים: 80

    To: Niko


    ניקו,

    אם אתה רוצה שיענו לך כדאי לשאול את השאלה בפורום של ארינגו עצמו. אם אתה מעוניין בדעתי – שניהם יעזרו לך במידה די שווה. הייתרון בארצות הברית זה שתדע קצת יותר מה זה אומר לחיות פה ותלמד להכיר את התרבות טוב יותר.

    בהצלחה,

    ארנון

    gileyal
    חבר
    מספר הפוסטים: 279

    To: All


    אני מסכים עם כץ (גם לגבי הניתוח וגם לגבי פרסום השאלה בת'רד של ארינגו).

    בנוסף, אני כלל לא בטוח שמה שנתפס בעינינו כאוניברסיטה עלומת שם באירופה/אסיה נתפס כך גם בעיני האדמישן. ניגשים סטודנטים מכל העולם – קשה לי להאמין שיש אוניברסיטה גדולה/בינונית שהאדמישן לא מכירים.

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: All


    סיבוב קצר בחו"ל יכול, לדעתי, לעשות רק טוב. הגלובליזציה דורשת מכולנו להיות קצת יותר רב גוונים וקצת חשיפה תרבותית לא תזיק. חוץ מזה, לאדמישונס אפשר חסובב את זה מכל כיוון ולהראות כמה אתה "גלובלי" ופתוח. אני חושב שזה כדאי ולא ממש משנה איפה.
    epony
    חבר
    מספר הפוסטים: 785

    To: Niko, All


    לא רוצה לפוצץ פה את הבועה לאף-אחד, אבל ההשפעה של סמסטר אחד מהתואר הראשון בחו"ל, לא משנה איפה, לא הולכת להיות משמעותית במיוחד מבחינת סיכויי הקבלה ל-MBA בתכנית מובילה בהמשך הדרך. התרומה הכי משמעותית שיכולה להיות לצעד שכזה היא אם תלמד באותו בי"ס שאליו תגיש מועמדות ל-MBA מתישהו בעתיד (למשל לעשות סמסטר במישיגן/פנסילבניה/נורת'ווסטרן).

    אני חושב שיהיה קשה מאוד לשכנע מישהו בוועדת קבלה של בי"ס כלשהו ש-3 חודשים בחו"ל פתחו את אופקיך במידה כזו שהם מהווים תרומה משמעותית לנסיון הבינ"ל שלך. מצד שני, אני התקבלתי ל-INSEAD (ביה"ס שנחשב הכי "בינלאומי" בטופ 10 ובכלל) בלי שום חשיפה ארוכה לחו"ל (רק נסיעות עבודה רבות אך קצרות במהלך השנים), וכך גם רוב הישראלים שאני מכיר שהתקבלו ל-MBA בחו"ל.

    מה שכן, סמסטר בחו"ל עבורך אישית יכול להיות חווייה נהדרת, בעיקר כי זו תהיה טבילת אש שתחדד עבורך את המשמעות של לימודים ומגורים בחו"ל בעתיד ותאפשר לך חשיפה לתרבויות אחרות.

    המלצתי החמה היא שתתמקד בכל הנוגע להחלטה זו בתואר הראשון שאתה עושה עכשיו, ולא בתואר השני שיום יבוא ואולי תעשה…

    בהצלחה!

    lane001
    חבר
    מספר הפוסטים: 3

    To: All


    מנצלת לשאלה קשורה:

    עד כמה לדעתכם משפיעות נסיעות עבודה לחו"ל על ההיבט של הגלובאליות של המועמד? והאם יש לזה בכלל משמעות עבור מועמד שעובד מהארץ באופן שוטף עם קולגות מחו"ל?

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: All


    אני יכול להעיד מניסיוני שזה הכל עניין של איך מציגים את זה.
    כיוון ששואלים הרבה "איך תתרום לכיתה?" "איך ניסיונך יתרום לגיוון?" וכל מיני כאלה אז צריך לדעת לסובב כל ניסיון שיש לך.
    אני לדוגמא עמדתי על זה שהניסיון שלי בנסיעות עסקיות וסביבה גלובלית הוא יתרון משמעותי. עמדתי על זה הן בחיבורים והן בראיונות.
    לדוגמא, יש הרי הבדלים תרבותיים תהומיים בינינו לעמיתנו ביבשת של קולומבוס:
    בראיון התבדחתי עם המראיינת אודות ישיבות בהן עמיתים מארה"ב נדהמו מהווקליות של הישראלים, ולא הבינו מדוע כאשר אנחנו עוברים לעברית אנחנו מתחילים לצעוק (כמובן שאז צריך להסביר איך אני עזרתי לנטרל את האווירה ולסייע לעמיתי וכו').
    יתרה מזה, אין להם מושג שאנחנו ישירים עד כדי גסות רוח, ולכן כל סיפור מעניין בנושא מתאים להראות שיש למועמד פרספקטיבה קצת שונה. עוזר גם לפרט בנושא, לדוגמא, יש לנו דימיון מסוים להודים ולכן קל לנו (לפחות לחלקינו) להתחבר איתם… טוב תמיד להתחבר לכלכלה מתפתחת ולפול הענק של סטודנטים הודים.
    אני אפילו פירטתי את טיולי באירופה ודרום אמריקה. צריך לזכור שמגיש האמריקאי הממוצע, ההודי הממוצע ואחרים בקושי הוציאו את האף מארצם ולכן רקע גלובלי עוזר למועמד להבליט את עצמו וגורם למראיין בפרט ולוועדת הקבלה בכלל, לזכור אותו.
    epony
    חבר
    מספר הפוסטים: 785

    To: lane001


    lane001,

    כמו שכתבתי לעיל, החשיפה שלי לחו"ל באה פחות או יותר אך ורק מעבודה שוטפת מול חו"ל, כולל נסיעות תכופות. החברה שבה עבדתי בזמנו בהחלט מוכרת בארץ, אבל לא בהכרח לכל פקיד זוטר בחו"ל, אבל הלקוחות שלה היו גדולים ומוכרים כך שניצלתי את זאת לטובת brand recognition ;-)

    לעניות דעתי, עבודה שוטפת מול קולגות בחו"ל לא מוסיפה יותר מדי נקודות. גם שהייה חד-פעמית של חודשיים-שלושה בחו"ל (קורס מהעבודה, סמסטר באוניברסיטה זרה וכיו"ב)זה לא השוס הכי גדול בעולם. שניהם יותר טובים מכלום, אבל הם לא יהוו תרומה משמעותית להיבט החשיפה הבינ"ל של המועמד. נסיעות תכופות ו/או ממושכות לחו"ל, לעומת זאת, מהוות תרומה בינונית, אך עדיין לא משמעותית כמו רילוקיישן מלא לחו"ל. נראה לי שזה בעיקר בגלל שיש היבטים של חשיפה לתרבות שונה שלא באמת צריך להתמודד איתם מבלי להשתקע במדינה זרה לתקופה מהותית.

    בהצלחה!

    lane001
    חבר
    מספר הפוסטים: 3

    To: epony, nyaniv


    תודה רבה
מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.