הי,
אני רואה שעבר קצת זמן מאז שפרסמת את השאלה, אז אני מקווה שזה עדיין רלוונטי.
קודם כל: מזל"ט על הקבלה לאוניברסיטאות!
מהנסיון שלי (הפעם השניה שאני לומד בארה"ב. בימים אלה מתחיל את שנה ב' של ה-MBA), כל מוסד אקדמי וכל תכנית לימודים דורשים מסטודנטים זרים להוכיח יכולת עצמית לממן את השנה הראשונה (שכ"ל, שכ"ד ושאר ירקות). למיטב הבנתי, זו דרישה ממשלתית כתנאי מקדים להנפקת ויזת סטודנט, אבל אל תתפוס אותי במילה. עוד לא נתקלתי בדרישה להראות את הכסף הדרוש למימון כל משך התואר.
הדרך שאני מכיר לסדר את זה עם ההלוואות, ושמעתי מאחרים שעשו את זה גם, היא ברגע שאתה יודע יודע באיזה מוסד לבחור ומקומך יובטח לאחר ה-Financial Statement, אז זה יהיה הזמן הנכון ללוות את הכסף (תהליך שעשוי לקחת מספר ימים, תלוי כמה זמן יקח לבנק לאשר את ההלוואה ולהמיר לדולרים). שים לב שאסור לכלול הלוואה *אפשרית*, כלומר הם רוצים לראות שהכסף אצלך. ניתן גם להראות שהכסף נמצא במספר חשבונות על שמך (חלק מהחשבונות יכולים גם להיות על שם מישהו אחר, בתנאי שתצרף מכתב/אישור חתום ע"י בעל החשבון). היתרון היחיד בכל הסיפור הזה הוא שמבחינת ארה"ב, הכסף הזה הוא לא הלוואה אלא הון אישי – דבר שעשוי לעבוד לטובתך אם וכאשר תרצה לפתוח חשבון בנק אמריקאי ולהתחיל לבסס היסטורית אשראי.
בעניין הסכום האטרונומי: תוכל לנצל הכנסות עתידיות ממלגות ו/או משרה חלקית בזמן הלימודים כדי להחזיר את ההלוואה בתשלומים גדולים יותר וכך גם לסיים מהר יותר.
בהצלחה!