Home › פורומים › הפורומים › Forum: תהליך הקבלה › GMAT – מה קורה לציונים?
-
מאתתגובות
-
בחודשים האחרונים שמעתי ממספר נבחנים על פערים גדולים בין תוצאות סימולציות ה- GMATPrep ואחרות והתוצאות בפועל. הפערים הם בעיקר בחלק המילולי ויכולים להגיע ל – 10-15 נקודות מהציון המילולי ה"רגיל".
מישהו יודע משהו על זה? האם נפלתי על אנשים עם מזל רע או יש איזשהיא מגמה מתקנת מאז סקנדל ה- scoreTop?
To: snesh
לא יודע אם יש בזה ממש, אבל בדיוק אתמול שמעתי ממישהי שעשתה את ה-GMAT השבוע וקיבלה בערך 5 נקודות פחות בחלק המילולי ממה שהיא ציפתה על סמך תוצאות ה-GMATPrep שלה.
לי אישית זה דווקא נשמע הגיוני משתי סיבות:
א) הרבה אנשים "טוחנים" את ה-GMATPrep עד שהם רואים את אותן השאלות שוב, מה שבהחלט יכול להשפיע לטובה על הציונים שלהם בסימולציה, אבל זה לא ממש אינדיקטיבי לדבר האמיתי;
ב) סביר מאוד בעיני שה-GMATPrep לא מתעדכנת בקצב שבו מעדכנים את הבחינה עצמה, ולכן יכול להיות שאנשים מתקשים יותר בבחינה עצמה מאשר ב-GMATPrep ה-"משופשפת" יותר.בכל מקרה, לדעתי אין לזה שום קשר ל-ScoreTop, למרות שזו תיאוריית קונספירציה חביבה למדי ;-)
To: epony
כן – אני לא חושב שהיה שינוי בבחינה עצמה.
פשוט לא נראה לי שפירסון ישנו את המבחן ויהפכו אותו ליותר קשה בלי שום הודעה. הרי הנבחנים אמורים להתחרות מול נבחנים שהתחרו יום קודם, ויהיה להם יתרון לא הוגן.
To: All
התוכנת powerprep של ETS
שווה משהו ?
הממשק נראה לי די מיושן(מטושטש והעסק נתקע פעם אחת לפחות במהלך המבחן על איזה דף הוראות)
קטעי הקריאה ארוכים כאורך הגלות
וחוץ מזה השאלות שם נראות לי במעורפל מוכרות אולי אפילו מהמבחן כניסה של קידוםבכל מקרה לא נראה לי שיש טעם לעשות את שני המבחנים בתוכנה הזו…
To: rash733
אם אני לא טועה השאלות נראות לך מוכרות כי זו התוכנה שבה עושים את הבחינות (פתיחה וסיום) בקידום. לדעתי בחינה קלה מאוד יחסית לקפלן וקלה יחסית לGMATPREP.
To: All
כן התוצאות נראו קצת חריגות…
ותהיתי אם אפשר להעביר את השבוע עד למבחן על חוף הים
אבל מחר אני אעשה מבחן קפלן ואכנס לדיכאוןTo: rash733
אל תיכנס לדיכאון!
בדיוק קראתי הודעה של הודי שקיבל אתמול 700 באחד הפורומים. הוא לא מתייחס לזה כאל אי הצלחה, אלא כאל כישלון קולוסאלי, הוא מתבייש לספר לבני משפחתו ומתלבט אם בכלל יש טעם להגיש אפליקיישן לבית ספר בטופ 20.
מעולם לא שמחתי כל כך להיות ישראלי:)
To: gileyal
ראשית, אני לא חושב שיש איזשהו טרנד שמצדיק פתיחת ת'רד בעניין… אני מכיר המון אנשים שהציונים שלהם במבחן האמיתי שיקפו ואף עברו את הציונים שהם קיבלו בג'ימט פרפים. אם עוברים על הפורומים בנושא (ואני חרשתי אותם לאחרונה…) מגלים שאין בד"כ סטיה משמעותית (מעבר ל- 20-30 נק') מממוצע הציונים שאנשים מקבלים בג'ימט פרפ (אבל בהחלט יכול להיות שאלה שחוו סטיה כזאת לא טורחים לפרט עליה… :).
שנית, אני חושב שאם אכן יש סטיה כזאת, היא נובעת מבעיקר משילוב של שלוש סיבות:
1. מבחר השאלות בחלק המילולי של הג'ימט פרפ נמוך משמעותית מזה של החלק הכמותי (הדבר נכון גם למבחני הפאוור פרפ). לכן, רוב האנשים מקבלים הרבה פעמים שאלות שכבר ראו בחלק המילולי, מה שעוזר להם כמובן לקבל ציון גבוה יחסית, שלא משקף רמה אמיתית. בהקשר הזה אציין שגם אני קיבלתי בממוצע 2 שאלות שזיהיתי (מה- OG או ממבחנים קודמים) בכל חלק מילולי של מבחני הג'ימט פרפ, כשעשיתי אותם בפעם הראשונה (אני מניח שכשאעשה אותם בפעם השניה והשלישית, אם אספיק, אקבל יותר חזרות).
2. הרבה אנשים מפחיתים מערכם של חיבורי ה- AWA. אני לא מדבר על הציון שלהם (שהוא, כשלעצמו, הוא נושא לת'רד נפרד) אלא על העובדה שהם מתישים… אותם אנשים עושים את מבחני הדמה מבלי לכתוב את החיבורים לפני. כך, במבחן עצמו, הם מגיעים לחלק המילולי כשהם עייפים במיוחד. הדבר בא לידי ביטוי במיוחד אחרי שאלות 12-13, אז גם נגמר האדרנלין של התחלת החלק וגם מתחילים להתיש אותך עם שאלות CR ארוכות במיוחד. תוצאה הגיונית תהיה איבוד פוקוס לכמה דקות, מה שיכול לפגוע משמעותית בציון המילולי.
3. שמתי לב שהרבה הודים בפורום חווים באמת ירידה בציון המילולי במבחן האמיתי ואילו להרבה אמריקאים זה לא קורה. ניתוח אפשרי של התופעה הזאת (בואנ'ה, אני באמת לומד יותר למבחן המחורבן הזה…) מראה שאנשים שאנגלית היא לא שפת האם שלהם מתייחסים לחלק המילולי כחלק החלש והמפחיד בג'ימט. הם יודעים שמה שיקבע, בסופו של דבר, את הציון שלהם הוא החלק המהותי. לכן, אני מניח שהדבר מלחיץ אותם והלחץ הזה הוא שפוגע בתוצאת החלק המילולי. אני מניח שהבעיה הזאת עשויה להופיע גם אצל ישראלים.
מסקנות:
1. לטחון מבחנים מכל הסוגים- לא רק ג'ימט פרפ.
2. לתרגל את כתיבת החיבור לפני המבחן- חשוב!
3. להיחשף לכמה שיותר שאלות מבית היוצר של ה- ETS (בעיקר לטחון את ה- OG וחומרים אחרים שיש ברשת)
4. על משקל "קשה באימונים קל בקרב"- על מנת לבנות חוזק מנטלי, תנסו לעשות 10-15 שאלות ב- CR מיד אחרי שאתם גומרים מבחן דמה. לדעתי זה יכול להכין יפה לקראת השלב של שאלות 12-13 במילולי כשמתחילים לראות את ההר מלמטה…
עכשיו תכל'ס. עזבו אתכם שטויות. מה יעזור בכלל הדיון הזה? תלכו ללמוד כמו שצריך (לא כמוני, שנוקט בכל דרך אפשרית, כמו כתיבת ההודעה הזאת למשל, על מנת לא ללמוד…) ויהיה בסדר.
To: All
הצבתי לעצמי יעדי תשובות כלומר זה היעד המתקבל על הדעת לא בהכרח המציאות ברגע זה0 טעויות RC
1-2 טעויות ב SC לכל היותר
1-0 טעויות ב CR לכל היותרבכמותי אני נדיב יותר עם המבחן
ואני מניח טווח של 2-3 טעויות ב PS
ו 1-2 טעויות ב DSועכשיו כמובן אין שום דרך לדעת כמה זה יוצא מבחינת ציון…
בכל מקרה יוני תחושות היאוש של ההודים באמת עולה מהפורומים שלהם כי מחד יש להם אנגלית מושלמת הם מהנדסים ומאידך יש כנראה מספר אקספוננטלי שלהם ואני לא מקנא בהם
(לידיעתכם זוהי הפסקת הקפה שלי אני לא באמת משתמט..
)To: rash733
אתה רציני עם היעדים האלה? לדעתי זה מתורגם ל-770 או 780! אני עשיתי GMATPREP2אתמול וקיבלתי 50 בכמותי עם 9 טעויות. אני מחזיק מעצמי מאד חזק באנגלית וארבע זה הכי מעט טעויות שהיו לי.
To: rash733
rash733,
עם כל הכבוד, היעדים שלך לא ראליים…
עשיתי קצת מחקר בנושא ציוני GMAT לפני כמה שבועות אחרי שאלה בדיון ה-"עברת 700" בפורום זה, ואחת המסקנות הייתה שגם אנשים שמקבלים 740 ומעלה טועים בערך ב-8 שאלות בכל חלק, ובהחלט אפשר לקבל מעל 700 גם עם יותר מ-10 טעויות בכל חלק!
הנה הקישור להודעה המקורית שלי (מה-2/8) בנושא: http://mbachances.co.il/forum/display_topic_threads.asp?ForumID=1&TopicID=253&ThreadPage=38.
באשר להודים:
א) יש מיליונים מהם, אז התחרות על כל מקום בכל אחד מבתיה"ס המובילים קשה מאוד (ישראל נחשבת דווקא לאחת המדינות הכי מוצלחות בעולם ה-MBA מבחינת יחס המתקבלים לכלל האוכלוסיה ;-)
ב) בתרבות החינוך ההודית יש למבחנים פסיכומטריים ומבחנים ממוחשבים (CAT) משקל משמעותי מאוד, אז הם נוטים לייחס ל-GMAT משקל אדיר ביחס לשאר האפליקיישן.
ג) האנגלית שלהם לא כזאת מדהימה, ובכלל, אנגלית היא לא העיקר בחלק המילולי של ה-GMAT, אלא כושר ניתוח והפעלת כללי דקדוק שאף אחד לא מקפיד עליהם בשפה המדוברת, על אחת כמה וכמה אנשים שלמדו אנגלית כשפת אם.
ד) אני לא יודע אם שמת לב פעם, אבל לפחות פעם בשנה צצה עוד פרשיית התאבדות בכותרות הבינ"ל המספרת על ילדים הודים שתלו את עצמם כי לא התקבלו לתיכון ברמה גבוהה – בביקור שעשיתי ב-LBS ישב הודי בן 18(!!!) שעוד לא סיים תיכון אבל רצה כבר שירשמו שהוא מביע עניין ב-MBA…
ה) הבעיה הגדולה של מרבית ההודים היא שהם לא מצליחים לבדל את עצמם מעצמם – מרבית המועמדים ההודים הם מהנדסים עם ציונים נהדרים, כך שגם GMAT גבוה לא בהכרח יבדל אותם מהתחרות… הבעיה היא שהם כ"כ נעולים על ה-GMAT שעושה רושם שהם שוכחים שהמקום הכי טוב להדגים שונות וייחוד הוא בחיבורים (שלא לדבר על זה שכולם חושבים שלשבת באיזה חור בארה"ב במשך 3 חודשים על פרוייקט תוכנה נחשב לנסיון בינ"ל…)בהצלחה!
To: epony
איפוני – כתבת שם שיש הודעה שאומרת שציון 31 בקפלן היה שווה ל-47 בג'ימט פרט? איך בודקים דבר כזה?
לדעתי המבחנים של קפלן קשים אבל אני לא חושב שהפער מהמבחן האמיתי הוא עד כדי כך גדול, למעט בנושא אחד – RC. הקטעים שלהם והשאלות הנלוות לא קשורים לכלום.
To: All
אני מקבל את התיקון של איפוני וגיל אני פשוט עשיתי תחשיב של אחוזים והתעלמתי מהאדפטיביות
אני בהחלט לא חושב להגיע לרף כזה גבוה (הלואי)
בוא נגיד שאני שואף לגי'מט נוח מספיק
ואני בהחלט עדיין רחוק מכל האמור לעילTo: gileyal
gileyal,
מצטער, עבר חודש וחצי מאז שכתבתי את ההודעה הזאת ואני ממש לא זוכר באיזה פורום זה היה ומה היה ה-"טריק"…
יחד עם זאת, חיפוש קצר (הפרחים לגוגל) מעלה את העיקרון הבא: טבלת האחוזונים של קפלן מאוד שונה מזו של GMAC/ETS, וזו ככל הנראה הסיבה לציונים הנמוכים בבחינות של קפלן לעומת הסימולציות הרשמיות. את זה גם אפשר לבדוק באופן עצמאי עקרונית, אם יש לך גישה לטבלאות האחוזונים של קפלן.
קישורים רלוונטיים:
http://www.urch.com/forums/gmat/85168-kaplan-scoring.html.
http://www.beatthegmat.com/report-kaplan-versus-gmatprep-scores-t13085.html.טבלאות האחוזונים הרשמיות של GMAC/ETS:
http://www.mba.com/NR/rdonlyres/105C7177-7A89-4D1D-B285-7F1400360055/0/GMAT_Test_Taker_Score_Report_Sample.pdf.בהצלחה!
To: epony
סיימתי את מבחן 2 של קפלן
התוצאות סבירות למדי אבל לאור העובדה שהתחלתי אותו אחרי 6 בערב
לקראת 9 כבר הייתי עם הלשון בחוץ
ורק רציתי לסיים את הדבר הזה
בכל מקרה עדיף כנראה מבחני בוקר או צהריים…
To: All
שלום לכולם,
אני עברתי את המבחן בהצלחה ביום שני שבוע שעבר – רציתי לשתף כמה טיפים משלי:
לגבי התכוננות:
1. אני מצאתי שלי היה הכי טוב לעבוד הרבה על התאוריה לפני שהתחלתי לתרגל ברצינות – במבחן עצמו תמיד מצליחים להפתיע אותך ולכן התאוריה חשובה (לא רק התרגילים)
2. אני מרגיש שפתרון תרגילים בתפזורת ולא לפי נושאים עדיף – כך גם המבחן בנוי ועדיף להתרגל לקפוץ מנושא לנושא כמה שיותר
3. אני פתרתי 5 מבחנים של קפלן ואז ניגשתי לג'ימט פרפ – אני יכולתי להרגיש בשוני של הניסוח. אני ממליץ שלא משנה מה, יש להשקיע את השבוע-שבוע וחצי אחרונים – רק על הג'ימט פרפ והאופישל גייד. כך אפשר להרגיל אפילו את התת מודע לניסוחים וניאנסים של המבחן האמיתי
4. בכל מבחן לדוגמא צריך לעשות את החיבורים במלואם – גם בשביל לתרגל, אך גם בשביל להתרגל לעומס
4. חשוב לא לתרגל יותר מדי (כן, יש דבר כזה) לקראת המבחן. העייפות משפיעה והיא לא בריאה. תתמודדו עם זה שכנראה שמה שאתם יודעים יומיים לפני – זה מספיק.
לגבי המבחן עצמו:
1. קודם כל כמה ימים לפני המבחן – אני ניסיתי לחיות את שגרת יום המבחן בדיוק. קמתי בדיוק באותה שעה. אכלתי בדיוק באותה שעה. בעצם הפנתתי את הגוף שלי – כך שביום המבחן הרגשתי בדיוק כמו בעוד יום.
2. אוכל – הגוף ומוח צריכים אוכל!!! לא לזלזל!!! אני הכרחתי את עצמי לאכול סנדוויץ בדיוק לפני המבחן וגם עוד עוגה קטנה בכל הפסקה. זה משפר פלאים את החשיבה. אני אישית שגם מכור לקפאין, שתיתי רד בול בכל הפסקה
לגבי הצין:
ממש אין צורך לספור טעויות!!! תזכרו שהמבחן אדפטיבי!! אם קשה לכם במהלך המבחן, כנראה שהולך לכם טוב ואתם בשאלות הקשות. תזכרו: קשה זה טוב
רק לצורך הסטטיסטיקות וההשערות: אני יודע בודאות על 4 טעויות בכמותי ואולי יש יותר (כן, אני מהדפוקים שממשיכים לחשוב על השאלות בזמן ההפסקה) ועדיין קיבלתי 50 בכמותי. מה זה אומר? לא יודע
בכל אופן – מקווה שעזרתי במשהו למישהו
בהצלחה לכל הנבחנים בקרוב
רומי
To: All
מבחני קפלן אכן די מתסכליםמתוצאות מאוזנות בשני החלקים עם נטיה לכמותי
עברתי לאחוזון 97% מילולי וכמעט חצי מזה בכמותי….
נראה לי שאני הולך לעשות הפוגה במבחנים ולישר קו בכמותי
תודה לכולם על היעוץ.הבעיה העקרית שלי נכון לעכשיו בשני החלקים זה לשמור על מסגרת הזמן כי אני מגיע למצוקת זמן קשה ב 1/4 האחרון
To: Romiel
הי – סתם מתוך סקרנות – כמה הציון שלך דומה לציון ב-GMATPREP? האם הרגשת שהמבחן עצמו באמת דומה למה שיש שם?
תודה,
גיל
To: rash733
לי היתה בעיה דומה במבחנים של קפלן אבל ב-GMATPREP זו פחות בעיה.
To: gileyal
תשמע – הציון שלי בבחינה עצמה היה בדיוק ממוצע של שני הג'ימט פרפים.
כנראה שזה כן מעיד על משהו
למרות זאת, אני הרגשתי שהמבחן עצמו היה מאוד שונה מהג'מט פרפ. אני רוצה גם לציין שאני עשיתי פעם ראשונה את הג'ימטפרפ לפני כשנה וזיהיתי בפעם הזאת הרבה שאלות זהות לשאלות שהיו שנה שעברה – כלומר אני חושב שהרבה זמן כבר החברה שמעבירה את הג'ימט לא שינתה את מאגר השאלות בג'ימט פרפ.
מבחנת רמה זה די דומה למבחן עצמו, אך הסגנון קצת השתנה. אני במבחן עצמו הרגשתי שהשאלות בכמותי הן יותר חדשניות – לכן אני ממליץ על הרבה לימוד של תאוריה
במילולי לעומת זאת – משום מה הרגשתי שבמחן האמיתי היה לי יותר קל – אפילו סיימתי 10 דקות לפני הזמן
בסוף הציון שלי היה בדיוק הממוצע בשני הג'מט פרפים לדוגמא
אני חושב שאם אתה מנטרל את הלחץ שיש ביום המבחן עצמו, אז הציון שלך אמור להיות מאוד קרוב לציון שאתה רגיל אליו מהג'ימטפרפ
(סתם הערת שוליים – בגלישה שלי בהרבה פורומים של ג'מט גיליתי שהרבה מאוד אנשים הוציאו במחן עצמו דווקא ציון גבוה יותר מבג'מטפרפים)
עוד יום עבר שמקרב אותנו לדדליין…
רומי
To: Romiel
תודה רבה על התשובה. מקווה מאוד לשמור על הציונים האלה בבחינה האמיתית…
אני לא יודע איך אני הולך להעביר את היום. המתח הורג אותי.
To: gileyal
בהצלחה
ואני מחכה למודיעין
To: gileyal
מחזק את רומי: הציון שלי בפועל היה גבוה יותר מה-GMATPrep שעשיתי יומיים קודם…To: epony
אתה לא יודע כמה אני מוכן לתת כדי להיות מסוגל להגיד את המשפט הזה מחר בשעה זו…
To: gileyal
הציונים של קפלן לא שווים כלום!
קיבלתי במבחן שלהם 560 שבוע לפני הג'ימאט,ובמבחן האמיתי הוצאתי 760.
אני ממליץ לכולם לא לעשות את המבחנים שלהם, או אם באמת סיימתם כבר את כל הסימולציות האחרות – פשוט להתעלם מהציון הסופי.
To: avim
תם ונשלם. 20 נקודות פחות מהציון בג'י מט פרפ2 אבל סיימתי עם הסיוט הזה…
To: All
אני לא רוצה להעיק אבל יש לך בדיעבד איזשהן עצות, טיפים מהמבחן עצמו ?
ראית שאלות חדשניות וכד' ?
ובעיקר האם להמשיך להשקיע במבחני קפלן ?To: rash733
הי – תרים אלי טלפון. יש לך את המספר בדף של קידום.
הבחינה מאוד דומה לג'י מט פרפ. על זה צריך להלביש את גורם המתח שהוא מה שגרם אצלי לירידה מסוימת לדעתי.
אצלי עיקר הירידה היתה במילולי, שזה הנושא היותר חזק אצלי. כנראה שכבר הייתי עייף ולא לגמרי מפוקס כי קיבלתי את הציון הכי נמוך שקיבלתי במילולי מאז המבחן פתיחה.
לדעתי בהחלט כדאי להמשיך על המבחנים של קפלן – במיוחד בחלק הכמותי. בחלק המילולי הם טובים חוץ מבקטעי הקריאה, שבהם הם הזויים לחלוטין.
אישית, הזנחתי לחלוטין את המילולי אחרי שקיבלתי 45-49 בכל המבחנים של קידום, מה שאולי פגע בי קצת בסופו של יום. בצד המילולי, לקחתי את הקוויז בנק, עשיתי בחנים קצרים ברמה הכי קשה בכל נושא (אפשר לבחור שם לפי נושאים), ואיתרתי כך את הנושאים שבהם אני מתקשה (כל נושא שבוא לא היו לי 90% הצלחה).את הנושאים האלו למדתי מחדש באמצעות הספר של קפלן וכך שוב ושוב.
בסופו של יום קיבלתי 50 בכמותי (זה הציון הכי גבוה אי פעם שקיבלתי בכמותי) ו-41 במילולי (הציון הכי נמוך שקיבלתי במילולי מאז בחינת הפתיחה).
אגב – אני מאד ממליץ לעבור על החומרים שאייל שלח במייל האחרון שלו.
דבר איתי.
To: gileyal
כל הכבוד!!!!
מזל טוב על סיום הסיוט
לך תחגוג!!!
To: Romiel
תודה רבה!
איזו הקלה… עכשיו אפשר להתחיל לחשוב ברצינות על בתי ספר.
To: All
דוקטור יקר
האם להתעורר ב 4 בבוקר עם זיעה קרה ולרוץ לפתור בעיות בכמותי זה נורמלי ?To: rash733
האמת שבמידה מסוימת.
שני טיפים שאני יכול לתת כדי להרגיע את הלחץ:
1. כדאי לקבוע יעד ריאלי – בד"כ 30 נקודות פחות מהממוצע שמקבלים ב-GMATPREP. אחרי זה תוכיח לעצמך בכל הזדמנות שאתה מסוגל לעמוד בו (על ידי שכפול הציון וקבלת ציונים טובים יותר בבחינה). זה מאד עזר להרגיע אותי. כל הזמן שיננתי לעצמי – "בכל הבחינות קיבלתי יותר מזה".
2. תחליט לעצמך שאתה מראש ניגש פעמיים. הפעם הראשונה היא פעם ניסיון, שיש בצידה פרס – אם תצליח, סיימת עם הסיפור מוקדם. אם לא, אז ניגשים עוד חודש. זה קצת קשה פסיכולוגית אבל זה בהחלט עזר. קראתי את הטיפ כאן בפורום (לא זוכר מי פרסם) אבל הוא גאוני!
To: gileyal
היי רן,
עשיתי את המבחן עם גיל אתמול וזו בהחלט הקלה גדולה להיות אחרי… :)
כמה טיפים מהצד שלי.
החלק הכמותי היה בשבילי קשה יחסית למבחני ההכנה (במיוחד הג'ימט פרפ). זה התבטא בסוגי שאלות אחרים ובנושאים שלא נתקלתי בהם הרבה במבחני ההכנה (כמו ריבית, למשל) שגרמו לי לחוסר זמן ולניחוש שתי השאלות האחרונות בחלק זה. זה גם התבטא בציון שקיבלתי- 48 שהוא הציון הכי נמוך שקיבלתי במבחני הדמה (אבל יש גם אנשים שמדווחים על ההיפך, ראה את תגובתו של גיל למעלה). עצתי כאן היא ללמוד היטב את היסודות של החומר המתמטי כדי שלא תוכל להיות מופתע. שלא תבין אותי לא נכון, חשוב מאוד גם להכיר את סוגי התרגילים (דרך טחינה של מבחני הג'ימט פרפ, מעבר וסיכום החומר שאיל העביר בכיתה ובמייל האחרון. בסה"כ קשה להמציא את הגלגל מחדש…) אבל אם רוצים להגיע לציונים הבאמת גבוהים- חשוב להבין לעומק את התיאוריה ולפתח חשיבה מתמטית. בנוסף, תמפה את הנושאים שאתה חלש בהם בכמותי ותתחיל לטחון אותם בקוויז בנק של קפלן. זה משהו שאני לא כל כך עשיתי (אני קצת מצטער על זה עכשיו…) אבל זה עזר מאוד לגיל ולאנשים נוספים שאני מכיר.
אני חושב שההצלחה שלי בחלק המילולי נבעה מהעובדה שלא הגעתי אליו מותש. לדעתי, הנפילה של הרבה אנשים בחלק זה נובעת מעייפות, חוסר ריכוז ורצון כבר לגמור עם המבחן. במבחני הדמה הראשונים שלי שמתי לב שאני מתחיל להיכבות אחרי שאלה 12-13 בחלק המילולי. חשוב מאוד לפתח סיבולת מנטלית! זו העצה הכי חשובה שאני יכול לתת לך. אחרי הכל, כדי להגיע לציון כללי גבוה אתה צריך שילוב של מעל 40 בשני החלקים. איך אני פיתחתי סיבולת מנטלית? התייחסתי לזה כמו אימון גופני. ראשית, עשיתי את המבחנים עם חיבורים לפני. אני יודע שזה מבאס ולפעמים נראה מיותר (אתה מעדיף להשקיע את הזמן הזה בפתרון תרגילים) אבל זה באמת קריטי. שנית, מיד לאחר סיום המבחן הייתי פותר עוד 10-15 שאלות ב- CR. אתה תראה שאם תתאמן כך, אתה תהיה רענן בחלק המילולי ודברים יזרמו טוב.
בהצלחה ותעדכן אותנו :)
To: gileyal
בד"כ אנחנו דווקא מסכימים… במקרה הזה אני חושב ששני הטיפים מתאימים לאנשים מוג מאוד מסויים במקרה הטוב.
הצבת מטרות ויעדים טובה יותר ככל שיש לך יותר שליטה על התוצאה… הצבתי לעצמי יעד להגיש ל-4 אוניברסיטאות בR1 ואני קרוב ליעד הזה. הסיבה היא שהייתה לי שליטה כמעט מוחלטת על התוצאות.
במבחנים באוניברסיטה, לעומת זאת, לא הצבתי לעצמי יעדים מספריים. כמה פעמים קיבלת ציון ממש נמוך בקורס בו ידעת הכל – זה קורה, ולפעמים לא באשמתך. צריך לבחון את היעדים שלך לאור ההתנהגות שהם גורמים לך לאמץ – אני הגעתי בכל יום אחרי העבודה הבייתה ועבדתי שעתיים על הAPPLICATION מדצמבר שעבר.
בGMAT הצבתי לעצמי יעדים שקשורים לכמות הלמידה והתרגול ביום. גם שם עמדתי (כמעט) בכולם והוצאתי ציון שסיפק אותי מאוד. לרגע לא הצבתי לעצמי יעד מספרי, ובדיעבד זה באמת לא היה נחוץ.
אם אתה מציב לעצמך יעד שהוא מעבר ליכולותיך סתם תתאכזב, אם תציב לעצמך יעד לא מספיק אגרסיבי, ייתכן שהדבר יוריד את המוטיבציה שלך ללמוד (אני גם ככה מצליח די בקלות להוציאה 700 – אז למה להתאמץ ללמוד ואולי להוציא יותר). הסיכוי שהיעד שלך יהיה בדיוק מה שתקבל מבחן קלוש.
את הנקודה השנייה אני לא מבין בכלל, לא עדיף להתייחס למבחן הראשון ברצינות? יש סיכוי שהוא בהחלט יספיק! ואם תפשל במבחן השני בנסיבות שאינן תלויות בך (הכיתה רועשת, קמת קצת חולה)? לא חבל על הכסף הדרוש ע"מ לממן שתי בחינות?
אנחנו נכנסים כאן להרפתקאה פיננסית לא פשוטה (בייחוד בהתחשב במצב השווקים) למה להחליט מראש לזרוק לפח מאות דולרים?
מקווה ששיניתי את דעתך,
אלעד.To: LBS_hopeful
אולי ההודעה המקורית שלי לא נוסחה בצורה ברורה. כמובן שלא התכוונתי שצריך לשאוף לפחות ממה שאתה מסוגל.
1. להציג יעדים ריאליים. הכוונה היא בימים האחרונים שלקראת הבחינה. כשאתה מבין שאתה מקבל בין 700 ל-720 במבחני ההכנה, אל תבוא עם ציפיות לשבור את הסטטיסטיקה ולקבל 770 באמיתי. נכון שזה קורה מדי פעם אבל אני בטוח שלאחוזים מעטים מהניגשים. אני הגעתי אחרי 750 ו-760 ב-GMATPREP הנקיים. קבעתי לעצמי ש710 ומעלה יספק אותי. זה עזר לי בבחינה עצמה – בכל פעם שהתחלתי להכנס ללחץ אמרתי לעצמי: "זה בדיוק כמו בבחינות הקודמות. ביום הכי גרוע שיכול להיות אני נופל בכמה נקודות".
2. ההמלצה השניה – גם כאן לא התכוונתי שמראש תירשם פעמיים. רק שתצא מנקודת הנחה שאתה ניגש פעם אחת כדי לראות איך זה. כמובן, תשתדל למקסם את הציון. הרעיון הוא שצריך להיות לך ברור שזה לא אסון אם לא תקבל את הציון הרצוי דווקא במועד הזה. אפשר לגשת שוב ושוב.
מה הרקע לשתי העצות האלה? לדעתי, לחץ זה אחד הגורמים הכי משמעותיים בבחינה הזו. אתה מגיע כשאתה יודע את החומר. המלכודת היא לא להכנס ללחץ, להתקע על שאלה או לאבד כיוון. הדרך הכי טובה בשבילי היתה להוכיח לעצמי פעם אחר פעם מה אני יודע, ולשכנע את עצמי שגם אם יהיה לי יום גרוע, יש אינסוף הזדמנויות נוספות.
To: gileyal
יש בזה משהו – לחץ הוא באמת גורם משמעותי.
עם זאת, אני חושב שעדיף לרסן אותו בדרכים אחרות. התוצאות שאתה משיג בשיטות האלו חשובות – לא להלחץ במהלך הבחינה ולדעת שציון נמוך אינו אסון – אבל אולי אפשר להשיג אותן בדרכים אחרות. נראה לי שאם אתה מתייחס לבחינה (הראשונה לפחות) באופן שתיארת אתה עושה במקביל גם נזק (אפילו אם זה ממש בימים האחרונים לקראת הבחינה).
נראה לי שלפחות חלק מריסון הלחץ יכול להיות טמון בהכרות עם המודל האדפטיבי.
שאלה קשה = הלך לך טוב עד עכשיו.
לא מצליח שאלה מסויימת – אין מה "להתקע" עליה – זה גם מלחיץ וגם פוגע מבחינת זמנים.אלעד.
To: LBS_hopeful
הבעיה שיש כל כך הרבה שאלות פיילוט, שפשוט אי אפשר להסתמך על השאלה שקיבלת כדי לדעת אם הולך לך טוב או לא.
To: All
טוב לאחר 4 מבחני דמה
הציון נע בין 590 מביש ל 690 המעודד סה"כ לא רע אם נוסיף פקטור קפלן לנבחן החרדבמילולי יש לי הספק טוב ואחוזונים גבוהים 97-96
בכמותי אני פותר באופן די מוצלח את 20 השאלות הראשונות ואז נתקע עם 17 שאלות נוספות בלחץ זמן היסטרי…
מה שכמובן הופך את השאלות האחרונות לניחושים אינטליגנטים ניחושים לא אינטיליגנטים ולוטו בשאלות האחרונות…To: rash733
אני יכול רק לנחם אותך שהכמותי של קפלן קשה מהאמיתי.
To: All
אני שומר על עקביות בכל הקשור לציון הכללי מה שמוזר בכל העניין שמדובר במבחני איבחון שונים שאמורים להיות ברמת קושי שונה
לא נראה לי הגיוני שאני מתאים את הרמה שלי למבחן….
בכל מקרה החלטתי להפסיק עם המבחנים המתישים האלה ולהתמקד בהתאם לעצת המאסטר בתירגולי סטים קצרים לצורך עמידה בזמנים
שהוא עד כמה שהצלחתי לאבחן הגורם מס' 1 לירידה ביכולת…מקסימום אני אגש ואצפה להפתעה (טובה)
לאחר תחקיר מקיף על המבחן האחרון התברר שיש גם אלמנט חשוב של ריכוז שמתאפיין בפיתרון נכון של הבעיה אבל בחירת פיתרון אחר ממה שנשאל
שנובע מחוסר קריאה של השאלה כמו שצריך או מלחץ זמן או מחוסר ריכוז
האם תירגום של שאלות לא ברורות לעיברית עלול לעזור ולא לגזול זמן ?To: rash733
אני אישית לא מת על תרגום – בשבילי אחד העקרונות העיקריים היה לשלוט באנגלית ברמה שלא חושבים בכלל בעברית במהלך המבחן…To: rash733
הי -לא הייתי מתרגם שאלות לא מובנות. זה פשוט דורש יותר מדי זמן.
תראה – במקרה הגרוע אתה יכול להתייחס למועד הקרוב כאל ניסיון ובמקרה שלא ילךלגשת שובבעוד חודש.
המבחנים של קפלן קשים בהרבה אבל המערכת יותר סלחנית מבחינת הציונים (לדעתי)
To: gileyal
א. נכון
ב. סיפור קצר
מי שקרא וזוכר את ספרי מדריך הטרמפיסט לגלקסיה
בוודאי יזכור שבספר השלישי עטלף חוטף את ארתור דנט גיבור הסידרה
ומסתבר שהעטלף הוא הגילגול האחרון של ישות שדנט הורג בטעות פעם אחר פעם
פעם כארנבת שדנט צד פעם כלוייתן שמתרסק על כוכב לכת וכד'
(זה מתאפשר כי דנט גם נוסע בזמן שלא באופן מתוכנן)
למעשה היצור גם טוען שדנט הרג אותו גם באירוע עתידי שדנט מכחיש שאכן מתרחש בספר החמישי של הסידרה
בכל מקרה
דנט הורג את היצור פעם נוספת בטעות
ומילותיו האחרונות של היצור הן משהו בסיגנון עכשיו אתה מרוצה ? מה אתה עוד רוצה ? דם ?
….
ולענייננו
במהלך השבוע חטפתי הצטננות קשה
(היום אני מרגיש יותר טוב)
היום על הבוקר גם קרס לי המחשב הנייד
(יש לי מחשב נוסף)
אבל האם אני מתכוון להפסיק להתייאש, ללכת הביתה, לבכות, למות ?
לא ולא
אני אלך למבחן הזה ואני אקרע לו את הצורה
To: rash733
אולי הוא לא הכי טוב, אבל אין ספק לדעתי ש-"החיים, היקום וכל השאר" הוא המצחיק ביותר בסדרת מדריך הטרמפיסט לגלקסיה!
דרך אגב, השבוע פורסם שעזבונו של דגלאס אדאמס אישא רשמית לסופר בריטי אחר לכתוב את הספר השישי בסדרה!
To: epony
למי שבאמת אוהב דאגלס אדאמס – The salmon of Doubt (האחרון שלא הסתיימה כתיבתו) ספר חובה…
יש שם בנוסף המון כתבות שכתב, נאומים שלו, סיפורים קצרים… הרוב קורע. חלק לא מנסה.
הבחור היה חריף בצורה שקשה לתאר. מומלץ.
To: LBS_hopeful
רן – אם אני לא טועה אתה ניגש היום.
אני בטוח שתצליח! המבחן יהיה לך יותר קל מכל הקפנים!
בהצלחה!
גיל
To: gileyal
ובכן נבחנתי היום
השורה התחתונה היא שאני אצטרך להיבחן שוב כדי להיות בצד של ה MBA
ולא בצד של ה CHANCES באפליקיישן
מצד שני אני לא ממש מופתע בדיעבד לאור העובדה שאפילו תיאוריה עשיתי פעמיים
לקחים שלי
1 כשאומרים לא ללמוד יום לפני יש לזה סיבה
2 מבחני הפאואר פרפ והגימט פרפ הם אינדיקציה טובה לציון הסופי
ואם לא מגיעים בהם לציון הרצוי ומעלה אין מה לגשת
3 אין הבדל של 100 עד 80 נקודות בין מבחני קפלן לרעת המבחן האמיתי
4 לא היה ממש קר בחדר המבחנים
5 מי שלא עומד בזמנים בבית לא יעמוד בזמנים במבחן
6 זמנים זמנים זמנים זה למעשה ההבדל בין ציון טוב ללא (אולי לא היחיד כי כמובן אין אפשרות לדעת מה היו הטעויות במבחן)
היכולת לפתור שאלות ממש קשות בזמן חופשי למעשה לא מלמדת על יכולת לפתור שאלות פחות קשות בלחץ זמן
7 נכון לעכשיו קטעי הקריאה במבחן קשים יותר מכל מה שנתקלתי בו
8 במבחן מבין 4 קטעי הקריאה אחד יכול להיות ממש לפני הסוף
יש ימים כאלה….
To: rash733
כמו בפסיכומטרי, רק לגשת פעם שניה יכול לשפר את הציון ב-30 נקודות!
שיהיה בהצלחה ואל תוותר!
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.