מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    שלום לחברי הפורום, מוזר לי להיות בתפקיד הכותב ולא הקורא, שכן אני קורא פה בפורום כבר כמה שנים (בשמות משתמש שונים) וכעת אני מתחיל לקלוט שאני אכן לומד פה.

    אני מתכוון לנסות ולחלוק פה בפורום מחוויותי ב- IVEY, בית סםר שרובכם לא יודעים איפה נמצא ולמה. השאיפה שלי להראות לסטודנטים לעתיד שיש עוד אופציות ללימודי מנהל עסקים, אתם תשפטו אם טובות יותר או פחות, פרט ל-US וEUROPE.

    נעשה את זה בשיטת הניסוי האנושי, אני אחלוק מחוויותי ובעיקר מהצלחתי (בתקווה) בשוק העבודה, וכמובן מחוויות חברי לספסל הלימודים באותו ההקשר, ואתם תשפטו אם שIVEY יגיע לארץ לINFORMATION SESSION תשבו לשמוע מה יש לבית הספר להציע.

    נתחיל מכמה עובדות יבשות, שמו המלא של בית הספר הוא The Richard Ivey School of Business

    לשים לב שלא מדובר במילה "קיסוס", על שם שמונת בתי הספר בארה"ב ששייכים לליגת הקיסוס (IVY LEAGUE), אלא זה בית ספר על שם אדם עשיר אחד בקנדה.

    IVEY ממוקם בעיר לונדון, בפרובינציית אונטריו שבקנדה, שעתיים מהעיר דטריוט, מישיגן, שמונה שעות מניו-יורק (הכל ברכב כמובן).

    מה שיותר חשוב מבחינת מיקום, הוא שהעיר לונדון, אונטריו ינמצאת שעתיים נסיעה מטורונטו, הבירה הכלכלית של קנדה והמרכז הכלכלי השלישי בגודלו בצפון אמריקה אחרי ניו-יורק ושיקגו.

    אגב, קנדה היא הכלכלה השמינית בגודלה בעולם, חלק מהG8 כמובן, בעלת איכות החיים הגבוהה בעולם (כן, מעל ארה"ב ואוסטרליה), מאכלסת שלושים מיליון תושבים ונחשבת מדינת הגירה. על הנקודה האחרונה אני אתעכב בהמשך מנקודת מבט של MBA.

    IVEY הוא אחד משלושת CASE METHOD TEACHING SCHOOLS בצפון אמריקה, HBS ודרדן חולקים איתו את הכבוד. CASE METHOD אומר בגדול שאתה מקבל ציון על פי מבחן והשתתפות בכיתה, כאשר המרצים מציגים CASES ומעודדים דיון (תחרותי) בין הסטודנטים. או במילים אחרות, במקרה של IVEY, תעמוד מול לפחות 70 איש ותבהיר את הנקודה שלך בצורה קוהרנטית (באנגלית כמובן) ולוגית, וכדאי מאוד שאתה מבסס הכל על עובדות כי אחרים יקבלו ניקוד על לצלוב אותך שהם מקבלים AIR TIME…. או לפחות ככה זה היה בשבילי בכמה שיעורים הראשונים.

    בIVEY יש שני תאריכי התחלה נכון להיום (משתנה ב2010), מאי וספטמבר, כל INTAKE (או COHORT) של 70 סטודנטים שנכנסים לתוכנית אינטנסיבית של 12 חודשים רצופים עד סיום התואר.

    לפי הסטטיסטיקה, שליש מה-CEOs בקנדה הם בוגרי IVEY, ויש לIVEY רשת חובקת עולם של 20,000 בוגרים.

    בערך 20% מבוגרי IVEY הולכים לCONSULTING, זה פשוט מתבקש כנראה מצורת הלימוד וצורת תהליך הקבלה לבית הספר (גם על זה אקשקש קצת בהמשך), זה לא אומר כלום על ההשמה בתעשיית הFINANCE על רבדיה השונים שלIVEY יש רקורד חזק מאוד בתחום זה, בעיקר בקנדה.

    עכשיו, ברוח השיווק, נעשה קצת diversification מבתי הספר בארה"ב בעיקר, המתחרה העיקרית של קנדה על INTERNATIONAL BRAINS.

    לימודים ב-IVEY משמעותית יותר זולים מבארה"ב שכן שכר הלימוד לזרים הוא 72,000 CAD (בגדול, CAD 1 = 3 ILS ).

    מחייה משמעותית יותר זולה בלונדון, אונטריו על פני כל עיר גדולה בארה"ב ולכן סך כל העלות הישירה, בלי מלגות, היא ~100,000CAD ומטה. נזכיר שוב שאלה 12 חודשים ולא שנתיים, ולכן מפסידים פחות עבודה. כן אפשר לעשות CAREER SWITCH בלי INTERNSHIP, ולא זה לא יותר קשה, לפחות לא פה ב-IVEY, גם על זה ארחיב בהמשך.

    אחוז ההשמה ב-IVEY השנתי הוא 90% וזה נתון מעוות קצת שכן ה-COHORT של מאי (הכיתה של מאי) יושבת של שני מחזורי גיוס גדולים ויש להם אחוז השמה של 96%. הכיתה של ספטמבר, מאופיינית בהרבה יזמים שבחרו את ספטמבר כיוון שלא כיוונו לא לCONSULTING ולא ל FINANCE מלכתחילה (שתי התעשייות מגייסות פה בספטמבר-אוקטובר, ולכן ב-IVEY תמיד אומרים לסטודנטים המעונינים בתעשיות אלה, להרשם למאי ולא לספטמבר).

    אגב, הנתונים מעודכנים לתקופת המשבר, מחזור מאי 2009 שמסיים עכשיו, 90% מצאו עבודה (60% מצאו עבודה כבר באוקטובר שעבר) ופרט לסטודנט זר אחד, לכל הזרים יש עבודה. אני חושב שב-HBS זה 50% עכשיו, או שזו רק שמועה, לא יודע… מבחינת IVEY אין משבר.

    טוב טוב, די לצעוק, אני יודע שיש כאן מלא חבר'ה שאני שוחט להם פרות קדושות: "רק ארה"ב! רק ארה"ב! אל תפריעו לי עם העובדות!" אז להגנתי, לפי מה שאני שומע מבוגרי CHICAGO וHBS ישראלים שאני מכיר, שסיימו בשנות ה80, אף אחד בארץ לא ידע למקם את INSEAD ולא הכירו אותו בארץ כאחד מבתי הספר הטובים בעולם. אני חושב שמבחינת הישראלים IVEY במצב דומה כרגע, שכן בסין, הודו ודרום אמריקה (וכמובן בקנדה) לIVEY שם חזק מאוד.

    ב-IVEY מגייסים גם החבר'ה הגדולים מארה"ב (לא שזה ממש מעניין מישהו פה, שכן המעסיקים הקנדים רבים, טובים ותחרותיים לאמריקאיים).

    כמה שמות:

    meryl lynch

    goldman sachs

    Deutche Bank

    Dellotie,

    Mckinsey

    Accenture

    A.T Kearney

    Booz & Co

    BCG

    KPMG

    HSBC

    ואני אעצור פה כי כואבת לי היד וניתן למצוא את כל האינפורמציה הזו ב-

    http://www.ivey.uwo.ca/recruiting

    אגב, המספרים שתראו שם הם ב-USD ולא בדולר קנדי.

    המתחרים של IVEY בקנדה הם בעיקר QUEENS ו ROTMAN ויש כאלה שיאמרו SCHULICH (אני לא מאלה שיאמרו זאת), שווה להסתכל עליהם גם אם בוחרים להצפין מארה"ב.

    בפוסטים הבאים אנסה לצייר תמונה של מה הולך פה, אקדים ואומר שזו חוויה מטורפת שאני לא מאמין שחיכיתי כל כך הרבה זמן לעשות.

    אתר התוכנית:

    http://www.ivey.uwo.ca

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: All


    אני חושב שכדאי שאתן קצת רקע על הסיבות שהביאו אותי להגיש ל IVEY , בית ספר שאני משוכנע שאם לא הייתי כותב עליו פה, לא הייתם יועים עליו (וחבל שכך).

    מסע ה-MBA שלי התחיל ב-2005, אני חושב שמבין המשתתפים הפעילים פה הפורום, אני ו-epony הכי וותיקים.
    המסע החל כאשר בפעם הראשונה הבנתי שמסלול הקריירה שחשבתי שאלך בו: מהנדס חשמל בהייטק, מנהל צוות..אופס נרדמתי… כנראה לא המסלול שמתאים לי. בן דוד שלי שעשה חיל במקינזי באותו הזמן הלך לMBA ב-INSEAD כחלק מהכשרה שמומנה ע"י מקינזי. בעקבות חוויותיו, התחלתי לחפור את התוכניות השונות, וכיוון שאני בימים טובים פסימי וימים פחות טובים רואה שחורות, עשיתי את הDUE DILIGENCE כמו שצריך. בהקשר הזה יש כאן כמה חברי פורום, עבר והווה שלא בטוח היו חושבים על המסלול ללא נאומים ארוכים שנאמתי להם על הנושא, על חשבון ארוחת הצהריים שלהם, זמנם הפנוי, ובריאותם הנפשית (בדרך כלל זה התחיל ב-"כמה מהנדסים בני 40 אתה רואה פה, תתחיל לחשוב על הצעד הבא שלך ויפה שעה אחת קודם…"). כל הקדימון הזה בא להזים את החשד שהלכתי מחוץ ל COMFORT ZONE של רוב הישראלים על בסיס גחמה או חוסר ברירה.

    אז שיעור קטן בבדיקת נאותות הוא לשאול את השאלה, כמה עולה? ואיך משלמים על זה? עם האמריקאיות, המחיר לטעמי עולה על התועלת בהשוואה לתחרות (אירופה וקנדה), מה גם שיש את הפנינה הזו של H1B, הווה אומר, לאחר כל ההשקעה וכל הכסף אתה עדיין מועמד נחות ממקומי, שכן אתה צריך טובות ממעסיקים, וכרגע בכלל תענוג מפוקפק להיות זר בארה"ב. אני אישית מוכן לקחת סיכונים מתי שזה נראה שווה את זה, אבל להמר על כל הקופה שיש סבירות לא קטנה שהכל ילך לפח על בירוקרטיה, נראה לי קצת מוגזם. לא אומר שצריך לוותר על ארה"ב, רק אומר שצריך לבדוק למה הולכים לMBA בבית ספר מסוים, במדינה מסוימת, וזה לא בגלל הדירוגים, לא כי ההוא אמר שזה מגניב, וממש לא כי רוצים ללכת עם חליפה במנהטן.
    הבעיה לדעתי, היא שיש כאן אפקט עדר לא קטן, בעזרתו האדיבה של הפורום הזה גם כן, אנשים העלו את הדירוגים לדרגת
    DEAL MAKER, DEAL BREAKER
    ועל זה מבססים החלטה של 200,000$.
    אם אתם לא חושבים שאני צודק, תשאלו את עצמכם איך הגעתם ל SHORT LIST שלכם…..
    ההחלטה צריכה להתבסס על FIT לתוכנית, איפה אתה חושב שתתאים? על בסיס מה אתה חושב את זה? זה לוקח לענות די הרבה זמן, לי לפחות.

    הבדיקה הזו הוציאה לי את האמריקאיות מהראש כל פעם מחדש (היה לי קצת קשה עם MIT, UCLA וברקלי שעשו קאמבק לרשימה כל כמה חודשים,אבל הם נפלו כך פעם מחדש מאותן סיבות).

    לקנדיות הגעתי כי יצא לי לבקר במדינה, ולראות כמה היא מקסימה, וכמה יש בה הרבה מהטוב שאהבתי בארה"ב בלי הרבה מהרע.אהבתי לתוכניות של שנה אחת הובילו אותי להכיר את IVEY ומאז אני התעניינתי במוסד זה.

    למעשה, ישראלים מישראל (בניגוד לישראלים יורדים שחיים כבר בקנדה ובאו ללמוד) הם זן נדיר פה, אני השני ב-9 השנים האחרונות, וכנראה שהשני נקודה. השאלה הראשונה ששאלו אותי בראיון הייתה "איך שמעת עלינו?" שהפליאה בקולה של המראיינת הייתה מבדחת.

    IVEY מדורג בקנדה בשתיים הראשונות מתוך 20 תוכניות שיש פה בערך, אבל מה שבאמת חשוב הוא שיש לו שם חזק מאוד מקומית פה ויש מספר גדול של מעסיקים שיודעים שפה יש TALENT POOL לא קטן. תוסיפו את העובדה שממש לא קשה לקבל פה FACE TIME ממעסיקים בקמפוס, שכן אנחנו רק 70 סטודנטים בכל COHORT ואת העובדה שהיו פה 500 משרות שפורסמו ב CAREER MANAGEMENT בספטמבר האחרון ו תבינו שהעניין העיקרי הוא להחליט מה אתה רוצה לעשות.

    חשוב להבין, חוזק המותג הוא קודם כל בקנדה, ומשם זה מושלך הלאה. יש הרבה בוגרים בארה"ב ובממוצע 6% הולכים על שנה לעבוד שם. עיקר העניין הוא שאתה מסדיר פה את מעמדך החוקי בקנדה תוך כדי ובעזרת הלימודים. תוך 5 שנים לכל המאוחר אתה אזרח ויכול לעבוד בארה"ב על NAFTA ולא על H1B. אני מאמין שאדם שמגיע ללמוד פה מישראל, כבר לא ידרים לעבוד בארה"ב פשוט אין סיבה, השוק פה גדול ומפותח ומאפשר לפתח קריירה מכניסה כמו בארה"ב.
    קנדה היא מאין שילוב של ארה"ב ובריטניה, יש גם הרבה אופציות לנוע מפה לעבודה בבריטניה או הונג קונג, מושבה בריטית לשעבר, בעיקר דרך תעשיית הפיננסים
    RBC Financial group
    CIBC world markets
    ScotiaCapital
    הם המעסיקים הקנדים העיקריים שמזיזים מועמדים לשם (זה ללא קשר למעסיקים האמריקאים והאירופיים שהזכרתי בפוסטים קודמים).
    האופי הרב גוני של החברה פה, כולם מהגרים או בני מהגרים (זה נראה בצורה בולטת יותר מישראל נאמר, או ארה"ב, פה כמעט כל אחד שאני פוגש או דור ראשון בקנדה או שני) גורם לך להרגיש בבית רחוק מהבית. אני לא מרגיש שזה ISSUE שאני פה על ויזת סטודנט ו הWORK PERMIT שלי עדיין לא קבוע. כל שמעניין את המעסיק הוא לדעת שאני מטפל בעניין אישור העבודה, שכן רגילים פה למהגרים או לסטודנטים זרים הברבה יותר מארה"ב למשל.

    טוב נראה לי שמספיק להיום, מחר כדורגל (SOCCER) והוקי, צריך קצת לפרוק אנרגיה בסופ"ש, מזל שאלה שני ענפי הספורט הפופולריים פה ולא פוטבול ובייסבול שאף פעם לא הבנתי מה הקטע שם.

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: All


    תוכן הלימודים השתפר משמעותית ואני מרגיש שסוף סוף התאקלמי פה. אני יודע, שכן אין לי יותר בעיה לספר בדיחות באנגלית, אני חושב באנגלית ולאחרונה חולם באנגלית….

    המצב הכלכלי פה בקנדה מתרומם (עלייה במכירות בתים והתחלות בנייה רק כחלק מהסימנים) וזה לא היה יכול לקרות מוקדם מדי. עוד שבועיים יש את  GET CONNECTED WEEKץ שבוע במהלכו כל הכיתה מועתקת למלון INTERCONTINENTAL בטורונטו, שם ניפגש עם מעסיקים. השבוע נועד לNETWORKING לפני הגיוס בספטמבר (וואו זה קרוב!). אני רשום למפגשים עם:

    A.T Kearney
    Mckinsey
    BCG
    Bain
    Monitor
    Delloite
    Credit Suisse
    RBC
    CIBC global markets
    J&J

    וכן אמורים להיות שם עוד כמה וכמה מגייסים שהפגישות איתם מתנגשות אם אלה לעיל, אז נאלצתי לבחור באלה שאני הכי מעוניין בהם.

    מצחיק שאני מתעניין בCONSULTING כל כך, אחרי שכבר התחלתי להתמקד בפיננסים. אני חבר גם ב-CONSULTING CLUB וגם ב-FINANCE CLUB, ויוצא שאני יכול להיות טוב-בינוני בפיננסים (לפחות על פניו זה נראה כך) אבל בCONSULTING אני יכול להיות מעולה (לפי פידבק שאני מקבל פה). זה פשוט מתאים לי. אני טוחן פה CASES בראיונות דמה עם סטודנטים, בוגרים ו CAREER MANAGEMENT ואני פשוט חולה על זה. פיננסים זה סיפור אחר, אני פחות בולט בתחום הזה ומרגיש פחות טבעי (ולכן זו תהיה אופציה שנייה, לא ראשונה).

    אני טוחן קייסים יום ולילה, אני פותר חידות ומעריך גודל שוק. יש לי יתרון על חברי שמתחרים בי, שכן בראיונות הייטק פתרתי הרבה חידות, ופתרתי בעיות לוגיות (CHIP DESIGN) כאשר אני מסביר בע"פ מה אני עושה (כמו שנדרש בראיונות ל CONSULTING). סוג הראיון הזה נראה לי מאוד טבעי, ואני מקווה להראות מה אני שווה ב MONEY TIME.

    מבחינת הלימודים: לומדים אסטרטגיה, פיננסים וחשבונאות בסמסטר הזה. אסטרטגיה הוא האהוב עלי, ודי מדהים איך הצליחו לשנות לנו את צורת החשיבה בכל כך מעט זמן. התוכנית הזו קצרה (וטוב שכך, תקציב סטודנט למשפחה של שלושה זה תענוג מפוקפק). מסתבר שמהשמיני לדצמבר עד לרביעי בינואר לא לומדים, אזי נטו התוכנית היא 11 חודשים. נבלה את CHRISTMAS בארצנו היפה, אני אכול געגועים! אין פה גבינה לבנה, רק צ'דר! מי אוכל צ'דר לעזאזל!?  ולמה אין בורקסים? מה קשה? בצק עלים, גבינה ולהתראות! שוארמה פה זה מבדח… הייתי מצפה שעם כל כך הרבה משכנינו פה האיכות של הפלאפל והשוארמה (שלא נדבר בכלל על החומוס) תהיה גבוהה יותר. מה לעשות, אני לא בקנזס יותר, מתרגלים, אבל מקבלים הרבה פרספקטיבה על ישראל, כלומר כמה שטוב פה, יש דברים שנורא חסרים.

    סה"כ, זו חוויה מטורפת, ולכל מי שמחפש תוכנית MBA עכשיו, אני ממליץ לבדוק בצורה רחבה, לא לקפוץ ישר על קנדה או אירופה או ארה"ב. לשבת ולחשוב מה אתה רוצה מהתוכנית ומאיפה תביא את הכסף עבורה. לי התוכנית עולה 100K CAD הכל כולל הכל (שוב, אשתי ובתי איתי פה). זה המקסימום שהיינו יכולים לגרד (המימון הושג בשיא המשבר). מי שהולך לארה"ב יש לו עלות שונה, ומי שהולך לאירופה גם כן עלות שונה. וכן, אם אתה רוצה ללמוד עסקים, תלמד לשאול מאיפה הכסף ומה הסיכון ולא רק מה ההחזר… יעזור בראיונות גם כן  (-:

    נקווה לטוב, אני 45 יום לפני המבחן שלי מול התעשייה, רק לא לפשל אחרי כל הדרך הארוכה הזו… העיקרון של ראיונות למשרה רגילה ולא INTERNSHIP הוא יתרון וחיסרון של תוכנית של שנה אחת. בהתאם למידת ההצלחה שלי עוד חודש וחצי אני אחליט באיזו גישה אני תומך.

    טוב אני הולך לחשב כמה שוקל בואינג 747
    כמה צינורות השקייה מוכרים בארה"ב
    וכמה צריך לשלם על המוצר ההזוי בקייס….

     

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: All


    אך אך איזו תקופה!
    מי צריך שינה?

    תקופת הגיוסים הגיע וכולנו בתזזית. אני לא בדיוק עוקב אחרי מה שקורה בבנקים אך הבנתי שתחרותי לא פחות מבייעוץ.
    אז ככה, לא הגשתי לכל מי שרציתי תחילה שכן עלי להיות ריאלי (נשוי +1) ולא כל חברה אפשרית (ביין עושים הרבה פיננסים וממש לא בא לי ).
    הגשתי לדלוייט, מקינזי, בוסטון קונסלטינג גרופ וא.ט. קרני.
    בהחלה הלך לי מזעזע: דינג מצלצל ממקינזי… אבל למה? ככה בלי ריאיון? מה כבר כתבתי בקורות חיים שזעזע?
    אחרי שני לילות של רחמים עצמיים עמוקים מלווים בהרגשת אפסיות, קיבלתי תשובות שונות שהראו שלא אבדה תקוותינו:
    יש לי ראיונות בדלויט, BCG וקרני.
    40 סטודנטים הגישו לכל אחת מהחברות וקראו ל-8 לכל אחת (20%). תחרותי מאוד וקשה מאוד. לא האמנתי שיהיה כל כך קשה להיכנס…
    מבחינת הניסוי האנושי שהתחלתי עם הבלוג הזה, אפשר לומר שהוכתר בהצלחה שכן אני כרגע בדלת (תודות לבית הספר) וכעת זה מתפקידי לעבור בה.
    תחזיקו אצבעות, ולא אני לא בלחץ, אני מעיין של רוגע…. כן בטח

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: All


    זו אחת התקופות הכי אינטנסיביות שאני זוכר בחיי, שנייה רק ללידה של בתי.
    היו לי ראיונות בקמפוס לדלויט, קרני וBCG.
    בקמפוס עושים סבב ראשון של שני ראיונות (CASE BASED ) אחד אחרי השני רצוף, 45 דקות כל אחד. הראיון הוא 10 דקות BEHAVIORAL, דהיינו, "ספר לי על עצמך" וכולי, ואז 20-30 דקות קייס ובסוף שאלות של המועמד.
    דלויט – עפתי בסיבוב הראשון, היו לנו אי הסכמות חריפות בראיון, לדוגמא, המראיין היה משוכנע שהוא יודע להתנהג בצורה מקצועית..
    קרני וBCG עברתי לסיבוב שני.
    קרני וBCG שלחו אותי לטורונטו, שילמו על מלון, הוציאו אותי לארוחת ערב "כדי להכיר אותי" (זה עוד חלק בסינון). יום אחרי שנותנים לך לשתות ומשאירים אותך ער עד מאוחר עושים לך סיבוב שני. המטרה היא לבדוק סיבולת (לפחות ככה אני מניח).
    שתי החברות עשו ראיונות במתכונת דומה: שני ראיונות כמו סיבוב ראשון רק עם מנהלים הפעם (אחד היה אפילו עם PARTNER ) וקייס כתוב בו אתה מקבל שעה בקרני, ושעתיים בBCG להכין מצגת לפורום של מראיינים.
    היה מאוד קשה, קרני מתרכזים במספרים.
    אני מאמין ב
    it is better to be generally right than precisely wrong
    אז לא השתגעתי עליהם. BCG זה שילוב של הכל, אסטרטגיה, תחרות, OPERATIONS וכו'. שם אני חזק יותר.

    קיבלתי הצעה משתי החברות וכעת אני סוף סוף יכול לומר שה-MBA הזה הוא הצלחה בכל פרמטר (ביחוד פיננסי).
    כל הלילות ללא שינה, דאגות ובסופו של דבר השגתי עבודה טובה ובשביל זה הגעתי הינה.

    למדתי לראיונות טוב, 30-40 קייסים עם חברים ללימודים. את הקייסים לקחנו מכל מיני ספרי קייסים מCONSULTING CLUBS של קלוג, הרווארד, קונל וכמובן IVEY
    אני השתמשתי גם בספר CASE IN POINT
    http://www.amazon.com/Case-Point-Complete-Interview-Preparation/dp/0971015805

    וכן באתר המצוין:

    http://www.caseinterview.com/

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: All


    עכשיו שעיכלתי קצת את מצבי החדש, חשבתי להוסיף קצת פירוט כדי לתת לאנשים מושג שלי לא היה שהתחלתי את התהליך.
    קודם כל חשוב לי לציין שהייתי בלחץ ואני מקווה שזה עבר בפוסטים הקודמים לקורא. משום מה, שאני התחלתי את התהליך היה נראה שכל הסטודנטים לMBA קרים כקרח או מיליונרים – הרי איך אפשר להסביר את העובדה שאנחנו מוציאים סכום כסף אדיר כל כך ללא שום חשש באם נצליח או לאו? אז אני דוגמא לאחד שהיה לחוץ, שהבין שיש כאן גם הרבה מזל ויש לתכנן תוכנית ב' טובה (שתודה לאל לא אשתמש בה).
    אני רוצה לצבוע קצת את חוויותי באופן פחות לקוני:
    46 איש (אנחנו 100 סטודנטים לאחר הצטרפות הסטודנטים לMBA מואץ- אלה שעשו תואר ראשון בעסקים בIVEY ) הגישו לBCG.
    אם אני לא טועה, 8 הוזמנו לראיון סיבוב ראשון. זה אומר שכל השאר לא זומנו – ראה ערך תוכנית ב'…
    4 עברו לסיבוב שני ושניים כולל אותי קיבלו הצעה.
    בקירוב טוב זה המצב לBOOZ, MCKINSEY, MONITOR, ACCENTURE ו KEARNEY

    לארוחה שהזמינו אותי הגעתי כמובן לבוש בחליפה (זה חלק שהרבה יותר קל פה מהארץ, אין אף פעם ספק ותמיד צריך חליפה).
    היינו 20 איש, 9 מBCG -ו-11 מועמדים. בארוחה הזו (הם עושים כרגע אחת כל שבוע) היו מועמדים לפני או אחרי סיבוב שני. אני הייתי היחיד מIVEY והיו כמה מהרווארד, קלוג, שיקגו ורוטמן. אתה לומד להכיר את החברה ומדבר למעשה עם אלה שיראיינו אותך למחרת…. היה לי קצת קשה עם זה בהתחלה אך זה הפסיק להרגיש מלאכותי אחרי שעה ככה.

    הראיונות לסיבוב שני לקחו בגדול 6 שעות והייתי מרוט אחריהם.
    בנסיעה חזרה ללונדון, אונטריו הPARTNER התקשר והודיע לי שהתקבלתי ונתן לי את ההצעה בטלפון (בהייטק בארץ בחיים לא קיבלתי הצעה בטלפון). ההצעה הכתובה הגיעה בFEDEX בשבוע אחרי זה.

    אני לא מאמין שבתוך 11 חודשים קיבלתי טלפון לארץ שהתקבלתי לIVEY ואחרי זה שהתקבלתי לBCG טורונטו. זה הזוי איך שהכל זז מהר וברור לי שמצבי מצוין כי כרגע השוק קשה והרבה אצלנו מפעילים את תוכנית ב' שלהם.

    אני הולך על BCG שכן בקרני אני לא ממש מרגיש FIT וכן BCG נראית לי כחברה מדהימה לעבוד בה.
    עד כה ההשמה של IVEY היא:
    שניים בBCG
    שניים במקינזי
    שניים בACCENTURE
    חמישה בDELOITTE
    אחד (חוץ ממני) בקרני
    אפס בBAIN
    אחד בCREDIT SUISSE לונדון, בריטניה
    3 בTD INVESTMENT BANK
    אחד ב RBC INVESTMENT BANK
    ויש עוד כמה בתפקידים אחרים בפיננסים.
    כעת מתחיל הסיבוב גיוס של J&J, GENERAL MILLS וכל מיני אחרות.
    לא רע אך בהחלט חלש משנים קודמות שכן הכלכלה ממש רעה…
    בהצלחה לכל הישראלים שעושים חיל בגולה!

    rash733
    חבר
    מספר הפוסטים: 274

    To: nyaniv


    היי יניב

    שלח לי בבקשה את המייל שלך ל
    Georgetown . edu @ RS526
    יש לי כמה שאלות לגבי קנדה

    תודה

    רן

    scprvt
    חבר
    מספר הפוסטים: 1

    To: nyaniv


    היי יניב,

    אני מעוניין לדבר איתך בנוגע ללימודים בקנדה בכלל וב-Ivey בפרט. אשמח לדעת כיצד ניתן ליצור איתך קשר.

    סער.

    nyaniv
    חבר
    מספר הפוסטים: 76

    To: scprvt


    תשאיר פה אמייל ואפנה אליך חזרה
    תודה,
    יניב
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.