התגובות שלי בפורום

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • Mati1119
    חבר
    מספר הפוסטים: 7
    בתגובה ל: קורס עזר בGMAT #23584

    To: mickeyme


    היי,
    אני חושב השאלה החשובה היא מה הרקע שלך. זוהי דעתי והחוויה שלי מהמבחן ומהתכוננות אליו.
    אני בחרתי קורס של קידום, למדתי בכיתת ה-700, שעד כמה שאני יודע לא היתה שונה מהותית מהכיתה הרגילה. ההבדל היחיד שרוב החבר'ה היו ברמה גבוהה (רובם מהנדסים) וכך לא היה צריך להתעכב על כל שלב במשוואה. החומר שלומדים וספר הקורס הם זהים.

    95% מהחומר הנלמד מתיחחס ל פרקים הכמותי והמילולי, החיבור ו-IR כמעט לא נידונים. אתייחס לארבעת חלקי הבחינה כדי שתוכל לבחור מה רלוונטי עבורך:

    * כמותי – באם אתה בא מרקע כמותי (מהנדס, מדעי המחשב, חשבונאות) אין סיבה לקחת את הקורס. מירב הזמן עוסקים בהסרת חלודה, עבור מישהו שעסק במספרים מאז סוף התיכון בכל מסגרת שהיא, כמעט אין צורך שכן המתמטיקה עצמה היא לא ברמה גבוהה כלל.
    * מילולי – אני אישית לא כל כך באתי ללמוד אנגלית. ציפיתי שיהיו המון טריקים של פסיכומטרי, ואין כל כך בג'ימט. עוברים בצורה די שטחית על המון חוקי דקדוק. אם רמת האנגלית שלך נמוכה, אז אולי שווה. הייתי רואה פרק (יש המון דוגמאות באינרנט) ובודק איך אתה מתמודד איתו.
    * חיבור – החיבור הוא שבלוני. תקרא בכל אתר אינרנט שעוזר להתכונן לבחינה איך הוא נראה ומהן הדרישות. פשוט נותנים לך פורמט ואתה צריך לשנן אותו ולמלא את החלקים באופן טכני. כל חבר שעשה קורס בעבר יכול לספק לך את השבלונה.
    * IR – זהו פרק חדש שמשמעות, לכאורה, נמוכה יותר בקבלה. בגדול הוא מבוסס על שני הפרקים לעיל. בקידום כל ההתיחסות אליו הינה שיש שיעור בחירה שבו עוברים על החומר ושיעור באינטרנט.

    אני בדיעבד, הייתי מוותר. הדבר העיקרי שהכין אותי זה שעות על שעות של פתירת תרגילים. כשאתה מכיר מראש כל סוג תרגיל, קשה יותר להפתיע אותך.
    הייתי ממליץ על קורס באינטרנט. יש כמה חברות גדולות, אני נחשפתי לקפלן (הבעלים של קידום). יש להם בנק שאלות אדיר ושיעורים מוסרטים עם מדריכים ברמה גבוהה מאד. לחילופין אני יודע שמנהטן לא רעים.

    מקווה שעשיתי קצת סדר, בהצלחה,
    מתי

    Mati1119
    חבר
    מספר הפוסטים: 7
    בתגובה ל: TOEFL #23569

    To: Cleaner


    שלום,
    יצא לי להיבחן פעמיים ובשתי הפעמים התוצאות הגיעו במייל לפני הזמן המובטח.
    עם זאת, לא הייתי בונה על זה אם יש תאריך קריטי להגשה. בכל אופן, מאמין שאפשר לשלוח מייל לועדת הקבלה ולהודיע שהציון מתעכב ביום-יומיים, קשה לי להאמין שתהיה בעיה, בעיקר אם מדובר בציון TOEFL (לעומת GMAT או ציוני תואר).
    בהצלחה,
    מתי
    Mati1119
    חבר
    מספר הפוסטים: 7
    בתגובה ל: מימון ומלגות #23513

    To: All


    היי מיקי,
    כנראה שככל שביה"ס ממוקם גבוה יותר – כך פוחתים הסיכויים לקבלת מלגה.
    עם זאת, מעבר למלגות ההצטיינות שכל בתי הספר מציעים, אפשר למצוא מלגות ספציפיות לישראלים שניתנות ע"י משרד החוץ או לחילופין ע"י הקונסוליות של המדינות אליהן אתה מגיש.

    כמו כן, ישנן קרנות כלליות כמו פולברייט: http://www.cies.org, או קרן אייסף: http://www.isef.org.il.

    בנוסף, ישנם אתרים בינלאומיים אשר תפקידם לשדך מילגות לזכאים:
    http://www.scholarshipexperts.com/index.jsp
    http://www.iefa.org

    שיהיה בהצלחה,
    מתי

    Mati1119
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

    To: All


    אהלן שוב,
    לפני כחודשיים ביקרתי בניו-יורק במסגרת העבודה ומצאתי זמן לבקר ב-NYU.
    לא הגעתי עם ציפיות גבוהות, NYU מבחינתי היה סוג של Fall Back, למקרה שלא אצליח להתקבל לאחת מהתוכניות האירופאיות.

    הסיור סטנדרטי מבחינת מבנה אבל מושקע יחסית. מצגת קצרה וסיור מקיף בבי"ס. לעומת Columbia (או בי"ס שונים), אין פה "חווית קמפוס" כלל. NYU ממקום בלב הסוהו של ניו-יורק, ובגדול כל האוניברסיטה היא בלוק המורכב מכמה בניינים. בי"ס למנע"ס הוא בניין שלם מתוכם. שווה לראות, לא בטוח שזה יתאים למי שמחפש קהילה.

    כאמור, הסיור היה מושקע. שני סטודנטים אשר נראה שנבחרו בקפידה (דיברו יפה ושלטו בחומר), ובאו מרקע שונה לחלוטין סיפרו על כל ספקטרום החוויות שלהם מהלימודים.
    באופן אישי פחות התחברתי למקום. ממוצע הגילאים נמוך יחסית ובראי זה מסופרות החוויות של הסטונדטים (ז"א מסיבות וברים לרוב).

    אם אתם באזור בהחלט שווה את השעתיים.

    מתי

    Mati1119
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

    To: All


    אהלן,
    רציתי לספר על ביקור בקמפוס של LBS.
    הביקור התקיים בתאריך ה-21/12/2012. ביקרתי בלונדון לצרכי עבודה ולא נסעתי במיוחד עבור הביקור. LBS מקיימים פעמיים בשבוע Drop-in Session, בו נפגשים עם סטודנט ורכז מוועדת הקבלה אשר מעבירים מצגת גנרית על ביה"ס, עונים לשאלות ומדריכים ביקור בקמפוס. מכיוון שהביקור שלי התקיים כמה ימים לפני חג המולד, לא היו סטודנטים בקמפוס כלל.

    אז ככה, המצגת והתשובות לשאלות נותנות הרגשה די "ממלכתית". לא תקבלו שם שום מידע חדש שלא קיים באתר, או בפגישה ש-LBS מקיימים בארץ עם בוגרים של התוכנית פעמיים בשנה (אני חושב שזו אותה מצגת). בכדי להשיג מידע איכותי תצטרכו לשוחח עם בוגרים או עם חברות יעוץ.
    הסיור היה נחמד, קמפוס מיוחד אשר משקיף על אחד הפארקים היפים בלונדון. קמפוס של אחת האוניברסיטאות הנחשבות בעולם שממוקם במרכז לונדון לא סביר שיהיה פחות ממרשים.
    עם זאת, יש סרטוני וידאו באתר שמציגים את החלקים השונים של בי"ס, עושים עבודה לא פחות טובה. מכיוון שלא היו סטונדטים אי-אפשר היה להרגיש את האווירה בבי"ס, ייתכן שזה מה שהפך את הסיור לקצת עבש.

    לגבי חשיבות הסיור בשקלול סיכויי הקבלה, התשובה הרשמית היא שאין לו משמעות. מצד שני הם שואלים על זה בפירוש בטופס האפליקיישן באינטרנט, אז כנראה יש לזה חשיבות כלשהי, אפילו אם מזערית. כנ"ל לגבי הגעה לפגישת היכרות עם הבוגרים בארץ (ממש נדרש לפרט עם מי מהבוגרים נפגשת).

    סה"כ חוויה חיובית, לא יותר. בטוח לא חובה, לא מבחינת המידע שמועבר ולא מבחינת מה שרואים שם (אני מעריך שזה לא המצב עם קמפוסים נידחים יותר, בהם אתה רוצה לראות את הכפר/עיירה בה תגור, קהילה וכיו"ב).

    אשמח לענות על שאלות בנושא,
    מתי

    Mati1119
    חבר
    מספר הפוסטים: 7
    בתגובה ל: לחברים בלבד #23381
    שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    כאן אפשר לדבר על גילך, מקום מגורים, תוכניות, תחביבים, רקע שלך
    אני בן 30, גר בתל אביב עם בת זוגתי.

    בשנים האחרונות אני עובד בחברת 888 שעוסקת בהימורים באינטרנט.
    זוהי חברה ציבורית אשר נסחרת בבורסת לונדון (LSE) ואינה פעילה בארץ.

    סיימתי תואר ראשון במשפטים (LL.B) במרכז הבינתחומי.
    בנוסף סיימתי תואר ראשון (B.A) במנהל עסקים במרכז הבינתחומי בהתמחות מקרקעין.

    ממוצע משוקלל לשני התארים: 84

    עשיתי קורס GMAT בקידום בכיתת 700, לא ממש מרוצה מהקורס, בדיעבד לא הייתי עושה אותו. ציון המבחן הראשון הוא 650 ואני מתכנן לגשת שוב בחודש הקרוב

    שירתתי בחיל המודיעין בתפקיד קרבי במשך שלוש שנים

    אני מתכונן לפנות לתוכניות ה-MBA של בתי הספר המובילים באירופה: LBS, IMD, Insead. כמו כן כנראה אגיש גם לקולומביה ו-NYU.

    מהן אפשרויות התעסוקה בשאר אירופה לבוגרי IMD בתחום ה-Finance. קיים רושם שזהו מוסד מדהים למי שמתכנן להישאר לעובד בשווייץ, אך פחות רלוונטי ללונדון ועוד פחות מזה לארה"ב.

    אני מקווה לתרום לקהילת הפורום לפחות 20 הודעות בחודשים הקרובים

    אז בהצלחה לכולם, תהיו בריאים,

    Mati1119

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)