מוצגות 50 תגובות – 1,901 עד 1,950 (מתוך 2,158 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • epony
    חבר
    מספר הפוסטים: 785

To: OK, economics

ראשית, אני רוצה לחדד שזה לא נכון בעליל שאפשר פשוט "לא לדווח" על ציון לא טוב ב-GMAT.

מה שאפשר לעשות בסוף הבחינה הוא "לבטל" את הציון ולא לגלות אותו בכלל – במקרה כזה לא רק ביה"ס לא יודע מה הציון שקיבלת באותה בחינה, אלא גם אתה(!) לא יודע כמה קיבלת.

אבל, אם בחרת לחשוף את הציון, אזי הוא מתווסף אוטומטית לפרופיל שלך אצל ה-GMAC ואלה שולחים את כל הציונים שלך (מלבד אלה שבחרת לבטל, וגם אז תהיה אינדיקציה שניגשת לבחינה באותו יום, אבל לא יצויין הציון שביטלת) מה-5 שנים האחרונות לבתיה"ס שאותם אתה מעוניין לעדכן.

הפיסקה המקורית בעניין מהאתר של ה-GMAC:
    Official Score Reports include all GMAT exams you’ve taken within the past five years. If you have taken the exam and canceled your scores, your report will note that scores are unreportable and not include what they were.
    עוד פרטים כאן: http://www.mba.com/the-gmat/answers-to-frequently-asked-questions.aspx#scores3.

שנית, אני נוטה להסכים שעם ציון 710 שמחולק 47 בכמותי (קצת נמוך מהישראלי הממוצע) ו-41 במילולי (די גבוה מהישראלי הממוצע), אין חשיבות רבה לדעתי לשיפור הציון, ובפרט בהתחשב ברקע האקדמי המאוד חזק שלך, ועוד ממקצוע שנחשב בעיני תכניות MBA לאנליטי/מתימטי (אלא אם אתה משוכנע שתשפר אותו משמעותית – 30 נקודות ויותר – בהשקעה מינימלית של זמן וכסף, ואפילו אז זה יהיה כנראה יותר בשבילך מאשר בשביל ביה"ס…)

מצד שני, אף בי"ס לא יעקם את האף למראה גיליון ציוני GMAT של מישהו שניגש למבחן יותר מפעם אחת, ויצא לי לפגוש מועמדים שהתקבלו לתכניות בטופ 10 שניגשו לבחינה גם יותר מ-5 פעמים(!) – מה שכן שווה לשאול את עצמך זה מה יחשבו בתיה"ס על מישהו שניגש שוב על-מנת לשפר ציון כמו 710…

בהצלחה!

אור

economics
    חבר
    מספר הפוסטים: 135

To: All

היי אור,

אני רוצה לנצל את ההזדמנות שוב להודות לך העזרה שלך. גם זה לא מובן מאליו. אני מקווה שיום אחד אגיע למצב שגם אני אוכל לתרום לאלו שמתחילים את התהליך, עמוסים בשאלות, חלקן קיטבג:)

אשמח אם תוכל להרחיב על הנקודה האחרונה שכתבת. מה בתי ספר יחשבו על מי שמנסה לשפר 710? הם רואים את זה לחיוב או לשלילה? אני לכשעצמי לא חושב שיש עם זה משהו רע בהנחה שאני יכול לשפר. הפאשלה באמת אם אתה ניגש לשפר כזה ציון וגומר בערך על אותו ניקוד או קצת מעל, ואז המינוס לפי דעתי הוא שאתה נראה כמי שלא העריך נכון את יכולותיו. האם זה המינוס היחיד(והוא משמעותי לדעתי)? או שיש גם אלמנטים אחרים?

economics
    חבר

אגב אור מה דעתך על הנקודה שהועלתה כאן לפני, לגבי דיווח הציונים לבתי הספר במתכונת החינמית, האם זה יכול לגרום נזק במובן שבתי הספר יראו למי שלחת וכו'?
    epony
    חבר

To: economics

ראשית כל, אני בכלל לא משוכנע שבתיה"ס רואים למי שלחת את הציונים!
    למיטב הבנתי, כל בי"ס מקבל גישה לדו"ח הציונים שלך באינטרנט, בלי שום אפשרות לדעת למי עוד נתת גישה לדו"ח הנ"ל…

במקרה הקלוש שאני טועה ובתיה"ס כן רואים למי עוד שלחת את הציונים שלך, עדיין אין לך שום בעיה כל עוד אתה מספר להם את האמת באפליקיישן או בראיון אם אתה נשאל על כך.

כל עוד אתה שומר על יושרה, אין פה שום בעיה, ולדעתי גם תשובה כמו: "שלחתי לקורנל את ציוני ה-GMAT שלי, אך בסופו של דבר בחרתי שלא להגיש לשם מועמדות כי בביקור שם לא הרגשתי התאמה מספיק טובה עם התכנית" לא תפסול אותך בשום מקום…

בהצלחה!

אור

pocahontas
    חבר
    מספר הפוסטים: 1
    שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    אני בת 26, גרה בתל אביב, עובדת כמתכנתת.

היום אני עובד ב…       בתפקיד
    וגם מתעסק ב

למדתי מדעי המחשב באוניברסיטה העיברית, תואר ראשון, סיימתי בממוצע 92.

עוד לא עשיתי GMAT, מתכוונת לגשת בנובמבר.

בצבא היתי במודיעין.

אני מתעניינת באפשרות של MBA בחו"ל.

מקווה לקבל כמה שיותר מידע לגבי MBA בחו"ל. כשאתחיל את תהליך ההגשה אשמח לשתף את הפורום בתהליך.

אז בהצלחה לכולם,

סבינה

roy h
    חבר
    מספר הפוסטים: 2
    שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    בן 26, גר בירושלים.

ממתין להתמחות במרץ 2012

לומד משפטים וכלכלה באוניברסיטה העברית

מתכוון לגשת בקרוב

בתפקיד

בשלב זה אני רק מתעניין באפשרות של MBA בחו"ל

מבחינת השתתפות בפורום – אני בד"כ מאלה שרק מסתכלים על הודעות של אחרים.

אז בהצלחה לכולם,

roy h

nir.ofry
    חבר
    מספר הפוסטים: 17

כרטיס החבר עודכן

* לצפיה בכרטיס של חבר, לחץ על שם החבר שבכותרת ההודעה

* עדכן את כרטיס החבר שלך ע"י לחיצת edit profile בראש העמוד

avik
    חבר
    אני בן 27, גר בתל אביב. מתכנן להתחיל MBA ב 2012.

אני עובד בחברה שמפתחת פתרונות תוכנה לגופים פיננסיים בתור מהנדס תוכנה.

למדתי ביואינפורמטיקה באוניברסיטת תל אביב.

אני עושה כרגע קורס GMAT עם צחי ואיירין.

בצבא הייתי בסיירת של חטיבת הנח"ל.

אני מתכונן לפנות לתוכניות ה-MBA של קולומביה, NYU ובקרוב אחליט על בתי"ס נוספים.

אודה למי מהחברים הותיקים שיוכל ללחוץ reply ולענות לי:

אני מקווה לתרום לקהילת הפורום לפחות 20 הודעות בשנה הקרובה.

אז בהצלחה לכולם,

avik

avik
    חבר
    אני בן 27, גר בתל אביב. מתכנן להתחיל MBA ב 2012.

אני עובד בחברה שמפתחת פתרונות תוכנה לגופים פיננסיים בתור מהנדס תוכנה.

למדתי ביואינפורמטיקה באוניברסיטת תל אביב.

אני עושה כרגע קורס GMAT עם צחי ואיירין.

בצבא הייתי בסיירת של חטיבת הנח"ל.

אני מתכונן לפנות לתוכניות ה-MBA של קולומביה, NYU ובקרוב אחליט על בתי"ס נוספים.

אני מקווה לתרום לקהילת הפורום לפחות 20 הודעות בשנה הקרובה.

אז בהצלחה לכולם,

avik

nivster
    חבר
    מספר הפוסטים: 41

כרטיס החבר עודכן

joker
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

כרטיס החבר עודכן

[email protected]
    חבר
    קוראים לי עקיבא ואני בן 25.

סיימתי עכשו תואר ראשון.

למדתי באוניברסיטת בר-אילן. יש לי תואר בכלכלה-מנע"ס.

ציון ה- GMAT שלי: 700.

בצבא שירתתי בתור אנליסט באגף כח-אדם, אנליסט הוא תפקיד שכולל בתוכו ניהול פרויקטים מורכבים, ובפרט ניתוח נתונים והפקת לקחים-דומה לייעוץ אסטרטגי מבחינת התייעלות הן מבחינת מיצוי הכח-אדם והן מבחינת התייעלות כלכלית.

אני עומד להתחיל את לימודי בUNC.

אני מקווה לתרום לקהילת הפורום לפחות 20 הודעות בשנה הקרובה

אז בהצלחה לכולם,

[email protected]

ForumSystem
    חבר
    מספר הפוסטים: 151

התותחים – עדכון דו-שבועי

המפורסמים

מקום החבר הודעות מתחילת השנה
    1 Gilad D 105
    2 economics 96
    3 OK 46
    4 epony 41
    5 aringo 33
    6 ForumSystem 23
    7 mawolf 23
    8 razia 20
    9 rino 19
    10 Rafi 14
    11 OYOY 13
    12 David.Fogel 11
    13 Ice 11
    14 gileyal 9
    15 yifthahs 9
    16 dvasht 8
    17 danraveh 8
    18 ramiatia 7
    19 counsilliery 7
    20 May_be 7
    21 Or.R 7
    22 LiorB 7
    23 gil7 6
    24 Avi 6
    25 Hadar 6
    26 whisky 5
    27 elix_l 5
    28 ayal 5
    29 guybenja 5
    30 snowbolster 5

הנערצים

מקום החבר מעריצים מתחילת שנה שעברה
    1 Gilad D 229
    2 epony 91
    3 dvasht 32
    4 economics 30
    5 OK 29
    6 Ella 25
    7 aletzu 25
    8 Ilan_g 25
    9 nivster 23
    10 David.Fogel 23
    11 JR13 22
    12 Shai2008 22
    13 razia 20
    14 Rafi 19
    15 abiel 19
    16 lironpit 17
    17 Aaron 17
    18 omerabin 16
    19 danraveh 16
    20 PatsFan 16
    21 Or.R 16
    22 nyaniv 15
    23 tzurohad 15
    24 yossipollak 14
    25 gileyal 13
    26 Roman 13
    27 knfevg 12
    28 whisky 12
    29 Yair 12
    30 kit 11

המפרגנים

מקום החבר פירגונים מתחילת שנה שעברה
    1 epony 135
    2 dvasht 44
    3 economics 33
    4 razia 32
    5 Ilan_g 27
    6 OK 22
    7 emba 16
    8 gileyal 13
    9 nyaniv 12
    10 skydiver 11
    11 Aaron 10
    12 Ella 10
    13 Rafi 10
    14 lironpit 8
    15 100%Cotton 8
    16 Silent_Thunder 7
    17 omerabin 6
    18 aletzu 5
    19 kit 5
    20 whisky 5
    21 Yair 5
    22 joker 4
    23 nivster 4
    24 Jeff 4
    25 David.Fogel 4
    26 pdima 3
    27 tal-k 3
    28 DaniShovevani 3
    29 May_be 3
    30 tzurohad 3
    usamba13
    חבר
    מספר הפוסטים: 8
    בן 28, ממרכז הארץ,מתכנן להרשם לMBA
    בטופ-10 ללימודים שמתחילים באוקטובר 2013

מהנדס תוכנה בסטארטאפ ומהצד עובד על מיזם אישי בתחום האינטרנט
    ומתחיל להתנדב באמנסטי
    בוגר תואר ראשון בהנדסת מחשבים ותוכנה בטכניון

עוד לא עשיתי GMAT
    אבל לפי הממוצע של התואר הראשון (77) מכוון ל GMAT
    באיזור ה 750+
    בצבא שירתתי כמפקד על צוות תצפיות שטח

מתחיל לעבוד על ה GMAT וה TOEFL,
    מתכנן להגיש מועמדות ל:
    Stanford, MIT , Wharton, Harvard,
    ומתלבט לגבי עוד 2 בתי ספר מהטופ-20

המלצות לבתי ספר מהטופ-20,
    האם הקושי להשתלב בשוק העבודה בארה"ב עם תואר מהטופ-20 טופ-30
    הוא רב בהרבה? האם לא כדאי לנסות שוב מאשר להתפשר ?

אשתדל ללמוד ממכם כמה שיותר ולעזור במידת האפשר

אז בהצלחה לכולם,

usamba13

epony
    חבר

To: usamba13

אין לי סטטיסטיקות זמינות, אבל למיטב הבנתי MBA מבי"ס בטופ 20-30 נחשב בד"כ ל-"מספיק טוב" מבחינת השמה אחרי התואר…

אחרי הכל, מדובר בבתי"ס שחלקם Ivey League פרופר (למשל Yale), וכולם נחשבים למצויינים בלי קשר לאיכות היחסית של ה-MBA שהם נותנים (לדוג' Cornell ו-NYU).

כאשר מדרימים מעבר לטופ 17 פחות או יותר, לכיוון הטופ 30, אז הבעיה העיקרית מבחינת השמה היא לא בסיכויים למצוא עבודה פר סה, אלא איזו עבודה מוצאים – בתי"ס כמו גויזואטה (אטלנטה) או מרשל (לוס אנג'לס) משימים את בוגריהם בהצלחה בכלל לא קטנה (אפילו ביחס לבתי"ס בטופ 10), אך בעיקר בחברות מקומיות הקרובות לקמפוס (שיכולות עדיין להיות ענקיות כמו קוקה-קולה, שגויזואטה היה אחד המנכ"לים המיתולוגיים שלה). מה שלא תראה שם כנראה אלה חברות המזוהות מאוד עם גיוסים בבתיה"ס המובילים, כמו חברות ייעוץ (מקינזי, BCG וכיו"ב) ובנקי השקעות (גולדמן סאקס, מורגן סטנלי וכד') – במקומם ניתן יהיה למצוא חברות ייעוץ פחות "נחשבות" כמו Accenture ו-Deloitte וחברות פיננסים כמו אמריקן אקספרס וסיטיגרופ…

הבעיה עם השמה בחברות מקומיות עלולה להיות בעייתית עבור בוגרים שאין להם אשרת עבודה בארה"ב, ועל אחת כמה וכמה בעקבות המשבר הכלכלי של השנים האחרונות (שעדיין משפיע עמוקות על הכלכלה האמריקאית) – חברות שהן יותר מקומיות ופחות בינ"ל לא ששות עקרונית לקחת צ'אנס על זרים…

דרך אגב, יש לא מעט אנשים בפורום מבתי"ס בעשירייה השניה בארה"ב (למשל מאונ' צפון קרוליינה) – חפש את הדיונים הרלוונטיים וצור איתם קשר – אני בטוח שהם יכולים לתת לך משוב מצויין לגבי כל השאלות שלך בעניין!

בהצלחה!

אור

OK
    חבר
    מספר הפוסטים: 51

הייתי מציע לך לבדוק גם את התוכנית של University of Rochester – Simon, אחת התוכניות הטובות בארה"ב בתחום הפיננסים, מאוד אוהבים ישראלים, עם נתונים כמו שלך סיכוייך למלגה משמעותית גבוהים ביותר. פרט חשוב נוסף על התכנית: שלא כמו רוב התוכניות שאינן בטופ-10, רוצ'סטר סיימון דווקא כן נותנים הלוואה ללא ערבים לסטודנטים בינלאומיים.

מסכים עם epony לגבי חברות הייעוץ – הצמרת של חברות הייעוץ (MBB) בד"כ מאוד מסתכלת על ה- pedigree של המועמדים (כחלק מעיצוב וייצוב המותג שלהם – מקינזי, למשל, בעבר ריאיינו רק Baker Scholars מהרוורד). אבל חברה כמו Deloitte – שהיא חברה טובה לא פחות, ויש לה תוכנית התמחות עוד טרום-MBA, בתנאי שהתקבלת, ואפילו הסדר שבו היא משלמת את לימודי התואר למועמד – מגייסת כבר מקשת רחבה של בתי הספר.

פיננסים, לעומת זאת, הרבה יותר אגאליטאריים, ואם אתה מוכיח יכולת ונכונות לעבוד קשה – תוכל להגיע לכל בנק השקעות מכל בית ספר – אם כי ההבדל עשוי להיות, כמובן, שאל הראיון הראשון לא תגיע מהקמפוס אלא על-ידי נטוורקינג עצמאי וחרוץ.

דרך אגב, אין חפיפה מלאה בין היוקרה של ה-אייבי ליג לבין יוקרת ה- MBA. דווקא התוכנית של YALE לא מצליחה להתרומם הרבה שנים (היה על זה דיון בפורומים של ביזנסוויק שניתח בדיוק את הסיבות לכך – מיעוט בוגרים, צוות פרופסורים שלא מורכב מסילבריטאים בתחום), והתדמית שלה היא כשל תוכנית שמכוונת יותר לתחום הנון-פרופיט ו- save the planet (נסח את האפליקיישן בהתאם, אם תחליט לפנות). אולי אדם שלא קשור לעולם העסקי יתרשם מתואר ב- Yale, אבל המעסיקים הרציניים יודעים היטב לאבחן בין ההילה הכללית של האוניברסיטה לבין איכות תוכנית מנהל העסקים. דוגמה נוספת היא פרינסטון – שם אין תוכנית MBA בכלל (כמו גם משפטים, אגב – טעות שהם מבכים כבר שנים, כי "לגדל" מחלקה טובה לוקח בד"כ דורות).

לדעתי, המדריך הראשוני הכי טוב ונקודת ההתחלה שלך צריכה להיות הדירוג של ה- BusinessWeek: הוא נתפס כרציני ביותר בקהילה העסקית בארה"ב עצמה, ומשקף למעשה את כובד המשקל של ה- brand בעיניי המעסיקים לאורך זמן. המתודולוגיה של US NEWS פחות שקופה ויותר סנוביסטית, הדירוג של WSJ שבק חיים לכל חיי לפני כמה שנים מאותן סיבות (קושי למסד דירוג אמין בעיניי ציבור "הצרכנים" התובעניים ומביני דבר), והדירוגים האירופאיים מוטים, כמובן, נגד התוכניות האמריקאיות: באופן משונה, למשל, אוניברסיטה הודית – בלי להמעיט במעלותיה – התברגה לאחרונה לצמרת התוכניות ב- FT – בזכות שיטת חישוב אקזוטית של תירגום רמות השכר מרופיות לדולרים.

מחוץ לטופ-15 גם אני שמעתי דברים טובים על UNC (יש כאן בפורום בוגרים מעורבים מאוד), שמעודדת ישראלים ונותנת מלגות ביד נדיבה, תבדוק גם את אינדיאנה, קלי (אני מכיר ישראלי שהלך לשם השנה), לבוסטון יוניברסיטי יש אחוזי השמה כמעט כמו בטופ-15 (אבל אין הלוואות ללא ערב לבינלאומיים), וגם את וושינגטון Olin שיש לה שם של תוכנית שמכניסה הרבה בוגרים למוסדות ממשל, ויש בה אפילו מלגה ייחודית לבוגרי הטכניון הישראלי (ואין דמי הרשמה, שזה גימיק נחמד).

מעל הכל, תזכור שארה"ב היא עדיין – למרות כל הקשיים והחסרונות שהוירוס הסוציאליסטי גורם לה – ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, ובסופו של דבר ההצלחה שלך תיקבע על ידי הנחישות והיכולות שלך, ולא על-ידי בית הספר שבו למדת (למרות שהוא אכן יכול להקל על דרכך).

EladF
    חבר
    מספר הפוסטים: 4

כרטיס החבר עודכן

usamba13
    חבר

To: epony, OK

וואו, תודה על התגובה !
    אני מעריך את זה !

מאחר ואני מגיע מרקע טכנולוגי (מהנדס מחשבים) ויזמי
    אז בעיקר מעניינים אותי בתי ספר עם מסלולים שיוכלו לתרום לכיוון ההתחפתחות שאותו אני מחפש
    כלומר – מבחינתי אידיאלי יהייה אחרי ה MBA להשתלב בחברה טכנולוגית גדולה
    (כגון MICROSOFT, IBM, INTEL וכו') מצד אחד
    או בחברות סטארטאפ קטנות – בתפקיד שבו אני אוכל לתרום ולהשפיע המון (ואולי יהייה שותף לאקזיט נאה :) )
    ואחרי שיהייה לי מספיק ניסיון וקשרים (נאמר 10 – 15 שנים אחרי סיום התואר)
    להשתלב בצד השני של התעשייה – כלומר בחברות VC כגון סקויה וכו'
    אז בתי ספר עם קשרים חזקים בתעשיה הטכנולוגית כגון STANFORD MIT הם הבחירה האוטומטית שלי
    אבל כל בית ספר עם מסלול יזמות פיננסי ניהול כללי חזק יענה על הדרישות

ישנה גם התלבטות לגבי המיקום הגיאוגרפי – האם להתמקד בצד המערבי – איזור הסילוקון וואלי
    או שמה יש גם אפשרויות דומות בצד המזרחי ?

האם יש בתי ספר בטופ 20 – 30 שידועים בקשרים החזקים שלהם לעולם ה VC ANGELS
    ולחברות טכנולוגיות?

אתה יודע להגיד אילו מעסיקים פוטנציאלים מגיסים בוגרי MBA שמגיעים מרקע טכנולוגי?

הייתי שמח לדעת מה הכיוונים הנפוצים שבהם הולכים אנשים עם רקע טכנולוגי מהתואר הראשון שלהם..

OK
    חבר

יופי, פה תמיד שמחים לעזור

תראה, אני חקרתי קצת את הנושא הסטארט-אפ וה- MBA, ואחת המחשבות שחוזרות היא שחברות קטנות לא כ"כ יודעות מה לעשות עם בעל תואר מאסטר בניהול: בחברות מתחילות בד"כ אין צוות גדול, אין חלוקת תפקידים ברורה, כולם עושים את הכל ולעיתים פועלים על enthusiasm טהור (אם אתה מבין למה אני מתכוון – בזמן שבוגר MBA לרוב יצטרך להחזיר את ההשקעה בשכר לימוד, ומהר).

בנוסף, הרושם הוא שבקרב הקהילה הטכנולוגית הצעירה יש מעין זלזול, ואפילו סלידה מבוגרי ה- MBA הממוסדים, בגלל האווירה הכללית של חדשנות, אגליטאריות ושאיפה לשבירת מוסכמות ומסגרות.

עוד הייתי מציע להיזהר מלדבר בצורה נלהבת מדי על התכוניות ליזמות ולסטארט-אפים אפילו באפליקיישן: בתי הספר מחפשים תוצאות מדידות אצל הבוגרים שלהם: שכר, מענק חתימה, בונוסים – וסטארט-אפ יוכל להיתפס בקרב החבר'ה "המרובעים" האלה מהדור הישן של הבלו-צ'יפ והקריירה התאגידית המוסדרת כמילה נרדפת למובטל / חסר עבודה / פרילנסר ואיש רוח. עד כמה הסטריאוטיפ הזה נכון, אתה ודאי תוכל לשפוט יותר טוב ממני – אבל אני מציע לך לראות שוב את הסרט "רשת חברתית" על מרק צוקרברג, ובמיוחד את הסצנה עם לארי סאמרס, נשיא הארווארד. כלומר, סטארטאפ זה יפה – אבל כדאי, לעניות דעתי, לדבר על זה דווקא כמטרה לטווח הרחוק, אחרי שתחסוך בצד את הכסף שתעשה ב- Corporate America.

לגופה של ההתלבטות שלך: אני לא בא מרקע של הנדסה, אבל דיברתי ונפגשתי עם הרבה מהנדסים לשעבר במהלך עונת האפליקיישן שלי. קודם כל, זה רקע שנתפס על-ידי האמריקאים כמאוד מכובד ורציני, במיוחד בגלל שאתם נתפסים בבעלי כישורים כמותיים שמאוד אוהבים לשים עליהם את הדגש בעולם ה- MBA הפלואידי והפוליטי.

שנית, דווקא בגלל שהצלחת ה- MBA תלויה (שוב, לדעתי הענווה) בעיקר בכישורים החברתיים (הנטוורקינג והשמוזינג המפורסמים), מהנדסים אולי עלולים להתקשות מעט בלצאת מאזור הנוחות שלהם, לזנוח את הביישנות ואת הנטייה לאינטרוברטיות, ולהיפתח לעולם המוחצן של אירועי קהל וה- presentation mode המתמיד של ה- MBA. כך, פגשתי כמה חבר'ה שסיימו תוכניות יוקרתיות ומצוינות – אבל בסופו של דבר חזרו לחברות שמהן יצאו ל- MBA (לרוב, גם חברות גדולות ומצוינות, כי אחרת לא היו מתקבלים: בתי הספר אוהבים מותגים – גם לפני התואר, וגם אחרי).

אבהיר ואומר, שאיש מן החבר'ה שדיברתי ופגשתי לא הצטער על הבחירה – הם עדיין הצליחו לעבור ולעבוד בארה"ב, בעמדת ניהול בכירה יותר באותה חברה, תמורת שכר נאה ביותר – אבל אולי לא עשו (לפחות בשלב שבו אני "צילמתי" אותם, כשנתיים – שלוש אחרי התואר) את הקפיצה הדרמטית שאולי חלמו עליה.

לכן, שוב, אני חוזר לאותה הנקודה שהיא בעיניי החשובה ביותר: אתה תוכל להגיע לכל מקום שתרצה, אבל זו תהיה נגזרת של הנחישות, ה- drive והאמביציה שלך עצמך. תוכל לצאת ממשבצת ה"מהנדס" אם מאוד תרצה – כי אולי יותר קל ונוח להישאר בה, תוך שיפור במימד אחד של הקריירה שלך (זה מתקשר למאנטרה המוכרת שהשינוי בקריירה אפשרי בשלושה רבדים: תפקיד, מקום ותעשיה, ולרוב מצליחים לעשות רק מעבר אחד, ומי שעושה שניים הוא גאון או בר מזל; לא יודע כמה זה נכון, אבל זו נקודת מוצא מחשבתית מפרה ומעניינת).

אם לסכם את הנקודה שניסיתי להעביר: תואר ה- MBA, במיוחד מהתוכניות היוקרתיות, הוא "בזבוז" עבור חברות קטנות. זה כמו לקנות לאמבורג'יני ולנסוע על איילון: אתה מקבל כלים אדירים, אבל לא תוכל להפעילם במלוא העוצמה, וגם המעסיק שלך לא צריך ולא ינצל את הפוטנציאל שלך. לו אני במקומך, הייתי אכן עושה "spin" לניסיון הטכנלוגי שלך – אבל שואף בבירור למשרות ניהול בחברות הגדולות, ולא בסטארטאפים (אולי כתוכנית גיבוי, כי לא הכל וורוד, כמובן, ואפשר בהחלט להישאר בלי הצעות בתום התואר (גם איש לא יודע איך תיראה הכלכלה בעוד שנתיים, במיוחד עם הכיוון ה- spread the wealth around שבו הולך הנשיא הנוכחי)).

גם על כיוון ה- VC הייתי אולי חושב הפוך: אם תתקבל לתוכנית שמוכרת בזכות הצד הפיננסי החזק שלה, הניסיון הטכנולוגי שלך, וההבנה שלך כיזם יכולים אולי לקרוץ דווקא לקרנות הטכנולוגיות – לכך אולי זו צריכה להיות המדרגה הראשונה במעלה הקריירה שלך לאחר סיום התואר, ולא חזרה ל- more of the same שוב לחברת היי-טק. בשביל מעבר כזה, כנראה, אתה צריך השקעה סולידית מאוד בשיפור הצד הפיננסי שלך – לימודים, ציונים, ובעיקר – המון, המון נטוורקינג.

מבחינת בחירת בתי הספר – אם אתה מכוון טכנולוגיה: אני הנחיתי את עצמי על-ידי התובנה שלמרות כל ההייפ האינטרנטי, הקרבה הגיאוגראפית עדיין קובעת. לא לכל אחד בא – במיוחד עם הגיל, ועם המשפחה, וכאלה הם האנשים שיש להם כסף – לטוס שעות לאיזה פגישה או כנס. לכן הדברים המעניינים והתוססים נוטים להתרכז, בכל זאת, באזורים ספציפיים. זה, כמובן, הסיליקון וואלי שהזכרת – בראש ובראשונה. לכן, כדאי לך ללכת פשוט לפי ה- pecking order של האוניברסיטאות בקליפורניה, כדי שתוכל לקפוץ לאוטו ולנסוע מהלימודים ישירות לאיזה כנס בפאלו-אלטו: סטאנפורד, ברקלי (Haas), אנדרסון (UCLA), ו- USC Marshall. בנוסף, יש באזור מספר עצום של בתי ספר אחרים, חלקם חלק מהמערכת של "אונברסיטת קליפורניה", וחלקם לא. לי, למשל, הייתה אינטראקציה חיובית מאוד עם בית ספר מסאן דייגו, שהבטיחו מלגה נאה שמכסה כ- 60 אחוז מעלויות השנה הראשונה.

בנוסף, יש עוד שני אזורים שהייתי מציע לך למקד את המבט בהם: האחד הוא בוסטון, שבגלל הקרבה ל- MIT יש בו זירה פעילה מאוד של סטארטאפים ויזמות טכנולוגית. שם יש לך את BU שהזכרתי בפוסט הקודם (אוניברסיטה מאוד מרשימה, ביקרתי שם והתפעלתי מהעושר – חברת דייהו, משפחת חרירי, משפחות עשירות מהונקונג נמנות בין תורמיה; צריך לבקר במקום בשביל לראות שזהו, למעשה, משולש שמה שמפריד בין קודקודיו הוא גשר ונסיעה של דקה וחצי: BU – MIT – HBS); יש גם את בוסטון קולדג' ו- BABSON שהוא בית ספר שכיוון היזמות הוא הגימיק המאבחן שלו. אגב, רוצ'סטר גם לא רחוקה מבוסטון, ומבחינת רמת הנחמדות והאמפתיה כלפי הישראלים, אני לא חושב שיש בית ספר שני ל- SIMON.

האזור הנוסף שאני מציע לך לבדוק הוא אזור ה- research triangle – שזה מחזיר אותך ל- UNC – וכמובן, ל- Duke (שהיא, בעיניי, אוניברסיטה פשוט מדהימה). באזור הזה יש פריחה של התחום הרפואי והביוטכנולוגי – שגם הוא מייצר הרבה ביקוש לאנשי מחשבים וטכנולוגיה. תחום ה- healthcare בדרך להיות שליש מהתל"ג האמריקאי, בגלל האוכלוסיה העשירה והמתבגרת, ולכן בהחלט ייתכן ששם טמון העתיד – בכל מיני היבטים: קרנות מחקר, גופי השקעה, ניהול בתי חולים, חברות ביטוח, ועוד ועוד ועוד.

דבר אחרון: תנסה לשקלל במסגרת כלל שיקוליך גם את השאלה איפה היית רוצה להעביר שנתיים מחייך. חבר'ה צעירים לא תמיד נוטים לייחס לנושא האקלים והאווירה התרבותית והחברתית מסביב משקל רב (כי אנחנו כמובן כולנו נחיה לנצח, ויש לנו את כל הזמן שבעולם), אבל בעיניי זה מאוד-מאוד חשוב – מה היא הסביבה שבה אתה ומשפחתך תרצו לבלות את מה שיהפוך אולי לשנתיים הכי יפות בחיים שלכם, שלא יחזרו עוד.

usamba13
    חבר

To: OK, epony

הפגזת אותי עם אינפורמציה :)
    קודם כל – תודה !
    ההשקעה בתגובות בהחלט מבורכת !

אז ממה שאני מסמן לעצמי עם מרקר צהוב מהתגובה האחרונה שלך היא
    שכדאי לרדת מהכיוון היזמי – או אם לחדד – אפשר להשתמש בזה כרקע למי שאני היום (עבר)
    אבל לציין שבעתיד – אחרי התואר – הכיוון שאליו אני שואף הוא "Corporate America"
    או לסירוגין – בנקי השקעות קרנות הון סיכון : VC's
    כיוון שאם הבנתי אותך נכון – הם לא רואים בזה כיוון שמחזק את הדרוג של התוכנית שלהם,
    כלומר – הקבלה שלי לתוכנית תזיק להם.
    (תקן אותי אם לא הבנתי נכון משהוא)

אני צריך לעשות חושבין לגבי ה career plan שלי
    ואיך אני גורם לזה להראות הגיוני (לבחירות שאני מבצע)

אולי אני מדבר פשוט מחוסר ידע שגובל בבורות
    אבל לפני שהתחלתי את כל הלמידה של הנושא – הכרתי בצורה בלעדית רק שמות של בתי ספר מהטופ 10
    שברשימה של BusinessWeek,
    אז המחשבה של לימודים במוסד שאינו מוכר כ"מותג" בצורה חזקה בארץ קצת מפחידה אותי
    (למרות שאם אני חושב על זה : זה ממש לא רלוונטי כמה ה"מותג" באמת חזק בארץ – בהתחשב בזה שאני לא מתכנן
    לחזור לארץ אחרי התואר – לפחות אם זה יהייה תלוי בי – ולכן זה רק חשוב כמה המותג חזק בארה"ב)

אבל עדין : מאחר וחלק ניכר מהתרומה של התואר היא ברשת הקשרים העסקיים שאותה יוצרים
    וערך ה"מותג" המתווסף כשורה ברזומה הפרטי שלי – קיימים בי חששות.

בנוסף לזה – אני לא חושב שיש כ"כ טעם לנסות ולהרשם לבתי ספר שאין להם איזשהוא סידור
    של לקיחת הלוואה לסטודנטים זרים ללא חתימת ערב אמריקאי – כי אחרת לא יהייה לי איך לממן את התואר..

אם אני אבחר ללכת לכיוון של פיננסים השקעות – יש יתרונות כלשהם ללימודים בקולומביה NYU ?
    כי כרגע נראה לי שאני אתמקד באיזורים של קליפורניה בוסטון…

תודה על כל העזרה !

OK
    חבר

מה תודה, שים "לייק"! אני צוחק, ילדותי כל העסק הזה עם הלייקים.

הבנת אותי נכון, רק שלא הייתי אומר שקבלתך תזיק לתוכנית (תלוי איך תציג את עצמך, אולי הם דווקא יתגאו ב"יזם ישראלי צעיר שהקים חברת סטארטאפ והתחיל לגלגל מחזור של 50 מיליון דולר תוך שנה וחצי". זה הכל מיתוג – כולל מיתוג עצמי). הכוונה שלי הייתה שהכיוון שאתה מסמן להם באפליקיישן, שאליו תלך אחרי סיום התואר – לא יועיל להם. צריך להבין, שבתי הספר מעוניינים, אם לא לעדן את זה, ב"כוכבים" – דהיינו, בבוגרים חזקים שיוכלו לתרום להם בהמשך הקריירה (תחקור קצת את הנושא, תראה כמה זה חשוב – ואני לא מדבר על תרומה של מיליונים שיקראו לבניין על שמך, אלא כמה מאות דולרים כל שנה). כמובן, חשוב להם מאוד שהעבודה שלך בסיום התואר תשתלב להם יפה בסטטיסטיקה – עוד בוגר הלך לתחום הפיננסים / ניהול תאגידי, חתם בונוס כך וכך, משכורת התחלתית כך וכך – כי זה יעזור להם לגייס מועמדים חזקים יותר לעתיד (ויעזור גם לך, כי גם אתה – כבוגר – תהנה מחיזוק הברנד של בית הספר שלך לשנים הבאות).

ברור שאתה צריך לבנות סיפור הגיוני ומשכנע – מאיפה אתה מגיע (סטארטאפ ויזמות), למה אתה צריך את התואר, ולמה דווקא באוניברסיטה הזו, ומה התוכניות שלך לטווח הקצר והארוך מבחינת הקריירה. שים לב: אתה לא יכול להגיד "או או" באפליקיישן – "אחרי התואר אלך ל- VC או למייקרוסופט" – אתה חייב להיות מאוד מאוד ברור (זה לא משנה מה תחליט אחרי שתתקבל, וגם הם יודעים את זה – אבל הם רוצים לראות שיש לך כיוון ברור ו"עמוד שדרה" רציני, שתוכל לחזור אליו אם "תאבד כיוון" במהלך הריצה המטורפת הזו שנקראת "לימודי MBA" – וגם, כמובן, איך אתה יודע לשווק ולמתג את עצמך (לשוק המעסיקים בעתיד – ואוניברסיטה היא, מהבחינה הזו, סוג של מעסיק – רק שאתה משלם לה )

ה- BW הוא נקודת מוצא טובה לקבלת מושג על חוזק הברנד ואני מסכים איתה, אבל זו רק נקודת מוצא ואתה צריך לחקור לבד ולשקלל את ההעדפות האישיות שלך. חוזק המותג בארץ גם הוא שיקול, אבל אין חפיפה מלאה, וכיוון שהישראלים חושבים שהם הכי חכמים בעולם ולא צריכים אף אחד, המודעות צומחת לאט, אם בכלל: דיוק, למשל, זה מותג אדיר בארה"ב – אבל בארץ אין מודעות הולמת לכך. אם אתה מכוון ארה"ב – כנראה באמת צריך להיות חשוב לך יותר מה יחשבו המעסיקים בסקטור שאתה מכוון אליו בתום התואר שלך.

באשר לחוזק הכללי של המותג – אל מול בית ספר שאינו מליגת העילית – השיקול הוא שלך עצמך. לי היה חשוב מאוד להתחיל ללמוד בכל מקרה השנה, כי אני מאמין שהצלחתי תלויה בי, בראש ובראשונה, ולא בשם ברזומה, ומעל הכל – כי החיים עוברים והשיקול של להמתין עוד שנה, "להזדקן" ולהפוך לעוד פחות אטרקטיבי למעסיקים בעוד שנתיים – נשא בעיניי משקל גבוה יותר בהשוואה לשיקול היוקרה היחסית. אבל זה היה, כמובן, שיקול אישי שלי ואצלך האיזון יכול להיות אחר – אם תחליט שאתה יכול להרשות לעצמך, מבחינת הגיל ומצבך בארץ, לאבד שנה מהחיים תמורת סיכוי (לא וודאי, אגב) להתקבל בשנה עוקבת לתואר שמדורג גבוה יותר. למזלי הרב, התקבלתי לבית ספר בטופ-10, אבל היו לי גם תוכניות גיבוי ופיזרתי סיכונים גם לבתי ספר אחרים (שכשמבקרים בהם, האמן לי, הם ממש לא "ליגה ב'": כל מוסד שם קיים כמה עשרות, אם לא מעל 100, שנים, כולם מאוד מרשימים, ולעניות דעתי, הרבה יותר עשירים ורציניים מכל אוניברסיטה בארץ; לא אשכח את מה שאמר לי אחד הסטודנטים האמריקאיים שפגשתי (במקור לא מארה"ב גם): "גם האוניברסיטה האמריקאית הגרועה ביותר – טובה יותר מכל אוניברסיטה שמחוץ לארה"ב". הגזמה, נכון – אבל יש בה יותר מקורטוב של אמת).

קולומביה / NYU – צריך לשאול ולדבר עם בוגרים (נכון, כמובן, לכל בית ספר). התפיסה היא, שוב, שבגלל קרבה גיאוגראפית יותר קל להם להתחבר ו"להתרשת" עם המוסדות הפיננסיים שחלקם הגדול עדיין, כמובן, מתרכזים בניו-יורק (אבל, שים לב, לא רק: יש מרכז משמעותי בשיקאגו, יש חברות חשובות שפועלות בבוסטון, יש גם את שארלוט בצפון קרוליינה – ארה"ב היא מדינה גדולה…).

באשר למימון התואר: זהו בדיוק הקטצ' – מחוץ לטופ-10, טופ-15 – אפשרויות המימון לסטודנטים זרים מצטמצמות באופן דרמטי, ואתה צריך לבנות על קבלה עם מלגה מלאה (שזה אפשרי – ככל שיורדים בדירוג ובתי הספר רואים בך מועמד חזק / שונה מבחינתם). מהמחקר שאני עשיתי, עוד פעם – רק רוצ'סטר סיימון נותן הלוואה (עד גובה שכ"ל) לזרים מחוץ ל"ליגת העל".

שוב, חשוב לי לחדד את האבחנה הקריטית הזו שלא כולם מודעים לה: לא כל בתי הספר שנותנים הלוואות נותנים אותן לכיסוי כל ההוצאות שלך: רוב בתי הספר, גם בטופ-10, מעמידים הלוואות (הכוונה היא כל הזמן להלוואות ללא ערב) רק עד גובה שכר הלימוד. לפיכך, אתה צריך להיערך להביא כמה עשרות אלפי דולרים של חסכונות מהבית (או הלוואות ממקור אחר) – לכיסוי שכר הדירה, אוכל, רכב, וכו'.

אני חושב שיש רק משהו כמו 4 אוניברסיטאות-עילית שמעמידות הלוואות לכיסוי מלוא עלויות התואר – הרווארד, דיוק ועוד שתיים שאני לא זוכר כרגע (היה על זה דיון באחד הפורומים באינטרנט, אפשר למצוא אם צריך).

בהצלחה בבחירת בתי הספר, ועוד טיפ חשוב לסיום, שגם הוא "נכתב בדם" – למרות כל מה שתשמע ותקרא, ונכון שלא לכל אחד יש את הזמן ו/או את היכולת – סע לבקר לפני שאתה מגיש את האפליקיישן. לפי לוח הזמנים שציינת, יש לך עוד זמן – וזה יחזק את המועמדות שלך באופן משמעותי, מתוך הניסיון שלי – וכמובן, גם יתרום לך עצמך מידע חשוב מאוד שלא עובר במיילים וגם לא בשיחת טלפון: אתה עלול לגלות, למשל, שהחורף הארוך בבוסטון הוא פשוט יותר מדי בשבילך, ולא שווה את היוקרה היחסית, או שאין שום סיכוי שאתה מעביר שנתיים בבניין המנוכר הזה או עם האנשים השחצנים האלה. שוב, כמאמר ג'ון לנון, המחיר של כל דבר הוא כמות החיים שאתה משקיע בו – אז תשקול טוב טוב איפה אתה משקיע את השנתיים האנרגטיות האלה מחייך.

Ice
    חבר
    מספר הפוסטים: 30

אתה צריך לשאול את עצמך במה אתה רוצה לעסוק אחרי התואר.
    זאת שאלה לא קלה בכלל, הרי איך אפשר לנבא אילו אפשרויות יפתחו במהלך הלימודים ובסיומם.
    אתה גם צריך לשאול את עצמך מה מתוך הדברים שהבית ספר יכול לתת לך, מעניין אותך יותר.
    האם זה המיתוג, הנטוורקינג, ההשמה לעבודה בסיום התואר, החומר האקדמי, האנשים, או סתם החוויה.
    לדעתי זה משהו שמישהו אחר לא יוכל לענות לך אלא רק אתה.

לוותר על כיוון היזמות רק מפני שהסיכוי להמשיך בזה נמוך או כי זה לא יראה טוב לבית ספר, אולי השאלה שאתה צריך לשאול אם הבית ספר הספציפי הזה מתאים לך.

whisky
    חבר

הי USAMBA13,
    ההמלצה החמה ביותר היא: שוחח עם סטודנטים נוכחיים ובוגרי התוכניות.
    דירוגים הם דבר נחמד, אך אינו יכול להחליף תחושה אישית של התאמה.

תוכל ליצור קשר עם סטודנטים ובוגרים של FUQUA דרך דף הפייסבוק שלנו ב:
    http://www.facebook.com/pages/Duke-MBA-Israel-Alumni/222707031094724?sk=wall

בדף זה תוכל גם לראות מתי והיכן ניתן לפגוש אותנו בארץ.
    ביום חמישי ושישי הקרוב ניתן לפגוש אותנו, וביה"ס אחרים ב MBA FAIR. ממליץ להגיע.

אם יש לך שאלות נוספות אל תהססי ליצור קשר.
    [email protected]

אייל

בתאל
    חבר

כרטיס החבר עודכן

economics
    חבר

To: hadary

שלום לכולם,

שאלה בנושא טופל,

קיבלתי 103 עם 22 בחלק של הדיבור (בכל שאר החלקים 27)

האם זה פוגע במועמדות שלי באיזו שהיא צורה? האם כדאי לעשות מחדש?

ForumSystem
    חבר

הבלתי נשכחות – עדכון דו-שבועי

הבלתי נשכחות
    מקום 1:
    ההודעה של boazcn שקיבלה 20 !Cool
    "

רשמים מביקור בסטנפורד:כבר בכניסה לאוניברסיטה מקבלים את האפקט של אחד ממוסדות הלימוד הוותיקים בארה…"

מקום 2:
    ההודעה של ZoharK שקיבלה 19 !Cool
    "

מה בין f1 ל-j1 – סיכום
    לאחר שחזרתי מביקור בבתי הספר והקשבתי להרצאות של מנהלי ה-financial ai…"

מקום 3:
    ההודעה של School Boy שקיבלה 16 !Cool
    "שלום חברים,
    כבר לפני כמה שבועות חזרתי מסבב אוניברסיטאות בארה"ב. לקח לי קצת זמן להתאושש ולהתאפס חזר…"
    מקום 4:
    ההודעה של tomerco שקיבלה 16 !Cool
    "p> שמנו תומר ועמית, ובדומה לכם גם אנחנו מתחילים לארוז את חפצינו לקראת חווית ה-
    מקום 5:
    ההודעה של idanva שקיבלה 15 !Cool
    "אתה יכול להרגיע אותה שזה בגללי.
    נרשמתי ללימודי מדעי המחשב ב2000- תעשיית ההייטק קרסה.
    התחתנתי ב 11 …"
    מקום 6:
    ההודעה של Itair שקיבלה 13 !Cool
    "
    אני מוכרח לומר שמאז שנכנסתי לכל התהליך של ה mba אני נתקל שוב ושוב בדיון הכל כך ילדותי ולא ענ…"
    מקום 7:
    ההודעה של אייל שקיבלה 13 !Cool
    "

i’ll bite …. epony, i’m willing to take on the role of devil’s advocate: ye…"

מקום 8:
    ההודעה של idanva שקיבלה 11 !Cool
    "טוב, התלבטתי רבות האם להגיב ולבסוף החלטתי שכן.
    למי שלא מכיר את הסיפור שלי, אני בן 33 בקרוב, נשוי+2 …"
    מקום 9:
    ההודעה של avim שקיבלה 11 !Cool
    "כשחברה שלך שואלת אותך מה הסיכוי שתצאו לסרט עם חברים ביום שישי ואתה עונה לה "בהנחה של המלצו…"
    מקום 10:
    ההודעה של yaniv1975 שקיבלה 10 !Cool
    "אהלן,
    משעשע לקראו את הדיון המעניין בנוגע לאיזה בית ספר עדיף על סמך מצגת פאוור-פוינט וביקור באוניברס…"
    מקום 11:
    ההודעה של nyaniv שקיבלה 10 !Cool
    "מנקסטר,
    אני מאמין, מניסיוני שלי, שהעובדה שיש לך אזרחות כפולה עשויה לסייע בהשגת מילגות ובעבודה לאחר …"
    מקום 12:
    ההודעה של rash733 שקיבלה 9 !Cool
    "שיגרת יום

7:00 השקמה ריצה למחשב לבדוק אימייל אולי יש הזמנה לראיון מבית ספר ד'
    7:01 אין חדש למעט …"

מקום 13:
    ההודעה של Limch שקיבלה 9 !Cool
    "e from my experience of actually going to hbs (because getting in is just the first step, i know it …"
    מקום 14:
    ההודעה של Or.R שקיבלה 8 !Cool
    "בדארדן אתה לא תתבקש לבצע כל התחייבות או לשלם את פיקדון שכר הלימוד לפני שתועמד לך חבילת סיוע/מימון שת…"
    מקום 15:
    ההודעה של avim שקיבלה 8 !Cool
    "מברידג', דיוק, מלבורן ו- ie. דברים מעניינים שנאמרו במהלך הסמינר ללא כל סדר מסוים:

מקום 16:
    ההודעה של School Boy שקיבלה 8 !Cool
    "

מקווה שעבר על כולם צום קל. לרגל חג האסיף רציתי לאחל אסיף מוצלח של בקשות, שנה גשומה ופוריה …"

מקום 17:
    ההודעה של Aaron שקיבלה 8 !Cool
    "kfir,

congrats on graduating from cmu — i still remember hosting you in philadelphia.
    …"

מקום 18:
    ההודעה של JohnnyCash שקיבלה 8 !Cool
    "
    mit

הביקור התחיל בפגישה עם נציגה מהאדמישנס, היינו 7 אנשים ולמדנו קצת על האפשר…"

מקום 19:
    "כמו שהבטחתי, 2 אוניברסיטאות בשבוע, והפעם: ucla וברקלי.
    ucla:
    מכיוון שזה היה בית הספר הראשון …"
    מקום 20:
    ההודעה של JR13 שקיבלה 7 !Cool
    "קיבלתי זימון לראיון מ tepper!!

מחזיק אצבעות ליתר הממתינים.

jr…"

מקום 21:
    "hi guys,
    just received the email – got an interview invitation from berkeley !!

jr…"

מקום 22:
    ההודעה של epony שקיבלה 7 !Cool
    "צרות של עשירים
    בכל זאת, זאת שאלה מאוד לא פשוטה, בעיקר מכיוון ששתי התכניות מאוד שונות אחת מהש…"
    מקום 23:
    ההודעה של Yoni1492 שקיבלה 7 !Cool
    "כשיש לך למעלה מ- 10 מעריצים… שיט, עוד 2 למניאק……"
    מקום 24:
    "אני מוכן להרים את הכפפה ולתרום סיפור ראשון:
    אחת מהדילמות הגדולות של אלה שמתקבלים ל-insead קשורה לנו…"
    מקום 25:
    ההודעה של ehudger שקיבלה 7 !Cool
    "אהלן,

רציתי לעדכן את הממתינים שהרגע קיבלתי זימון לראיון משיקגו. הגשתי את האפליקיישן ב 10.10.

ב…"

מקום 26:
    ההודעה של assafwand שקיבלה 7 !Cool
    "hi all
    for all the people who got in and all of those who are applying now
    we wrote several years …"
    מקום 27:
    ההודעה של avim שקיבלה 7 !Cool
    "שלום לכולם,
    הרגע חזרתי ממרכז הבחינות ואני עדיין בעננים – הוצאתי 760 בג'ימאט! החלוקה הייתה 49 במתמטי…"
    מקום 28:
    "אז ככה:

מקום 29:
    ההודעה של njosephy שקיבלה 7 !Cool
    "hello all,
    i took the gmat exam 4 days ago and scored 770 (q46’ v49). this was my second take …"
    מקום 30:
    ההודעה של nyaniv שקיבלה 7 !Cool
    "זו אחת התקופות הכי אינטנסיביות שאני זוכר בחיי, שנייה רק ללידה של בתי.
    היו לי ראיונות בקמפוס לדלויט,…"
    מקום 31:
    "

חוני,
    תן לי לנסות לענות לך, אבל קח את דעתי השטחית משהו בערבון מוגבל, וחכה לתשובה הרצינית יותר…"

מקום 32:
    ההודעה של eyan שקיבלה 7 !Cool
    "רבותיי,
    תנו לי לעזור ולהרגיע מעט את הרוחות.
    השנה, איך שזה נראה בינתיים, בודדים הם האנשים שיגיעו&n…"
    מקום 33:
    ההודעה של Yair שקיבלה 7 !Cool
    "שלום לכולם,
    בשבוע שעבר חזרתי מטיול של שבוע וקצת בניו יורק. במהלך הטיול נסעתי לבוסטון ליומיים וביקרת…"
    מקום 34:
    ההודעה של nivster שקיבלה 6 !Cool
    "קיבלתי זימון לראיון הבוקר :)…"
    מקום 35:
    "קיבלתי זימון לראיון לפני שעה במייל :)…"
    מקום 36:
    ההודעה של dvasht שקיבלה 6 !Cool
    "אלה הם התובנות שלי בנושא מימון/החזר השקעה:
    1. ריבית על הלוואה- לאחר המשבר הכלכלי, המלווים ל-mba הרע…"
    מקום 37:
    ההודעה של ariel13 שקיבלה 6 !Cool
    "idan,
    sometimes even the greatest universities make mistakes…
    i'm sure that in the next few days…"
    מקום 38:
    ההודעה של Ella שקיבלה 6 !Cool
    "התקבלתי לקורנל :)
    בהצלחה לכולם!…"
    מקום 39:
    ההודעה של whisky שקיבלה 6 !Cool
    "הי יוסי,

mba עם ילדים ומשפחה הוא חויה שונה. זו חויה מאתגרת: כלכלית, חברתית, זוגית ולעיתים גם נפשי…"

מקום 40:
    ההודעה של gileyal שקיבלה 6 !Cool
    "אף אחת מהן לא שאפה כמו אשתי…."
    "התקבלתי!"
    מקום 1:
    ההודעה של oferva שקיבלה 34 !Cool
    "

22.30, שדה התעופה בפרנקפורט. עוד כמה דקות המטוס ממריא בחזרה לארץ. כבר 5 שעות לא בדקתי מיילים…"

מקום 2:
    ההודעה של tomerco שקיבלה 23 !Cool
    "hi,
    got a call from stanford today. i got in!!!
    good luck to everyone else in the process!
    &…"
    מקום 3:
    ההודעה של idanva שקיבלה 22 !Cool
    "

just got the mail from ross,
    i'm in!!!!!!!!!!!!!!!!
    they called my home number at 19:…"

מקום 4:
    ההודעה של avim שקיבלה 17 !Cool
    "חברים יקרים,

אני שמח לבשר שהתקבלתי לתוכנית ה- mba של iese !!!!
    פעימות לב מטורפ…"

מקום 5:
    ההודעה של gileyal שקיבלה 17 !Cool
    "בוקר טוב לכולם,

אני שמח לבשר שהתקבלתי לקלוג!

אתמול בלילה ביקשו שאשלח סריקה של ציון הטופל הרשמי…"

מקום 6:
    ההודעה של danbarak שקיבלה 17 !Cool
    "just got the call from chicago. i'm in!!!…"
    מקום 7:
    ההודעה של amitk שקיבלה 16 !Cool
    "בשעה טובה אני שמח לפתוח את עונת הקבלות של סיבוב שני!
    אחרי תקופה ארוכה (מאוד) ומייגעת של מתח וצפיות…"
    מקום 8:
    ההודעה של Ohad Shperling שקיבלה 16 !Cool
    "hi,
    i admitted to kellogg! :):)
    i just got an email last night.
    for all of you that got your inte…"
    מקום 9:
    ההודעה של nerorord שקיבלה 16 !Cool
    "guys,
    i got admitted to stanford!!!!
    good luck to everyone :)
    dror. …"
    מקום 10:
    "hi,
    i got admitted to wharton, kellogg and mit in the second round.
    i would be happy to …"
    epony
    חבר

To: hadary

hadary,

כאשר מדובר על מסלולי תעסוקה נפוצים לבוגרי MBA מהתכניות המובילות בעולם, נהוג להתייחס לפיננסים (ובפרט לבנקאות השקעות) ולייעוץ אסטרטגי (נקרא גם Management Consulting) כאל שני התחומים הכי נפוצים להשמת בוגרים לאחר סיום התואר. שני המסלולים הללו דומים בכך שהם מאוד ממוקדים בניתוחים מתימטיים-כלכליים בשנים הראשונות, ובכך שמסלול ההתקדמות בהם מאוד מובנה (3 שנים בתפקיד ואז קידום לדרגה הבאה במשך 3-4 שלבים, אם כי עובדים רבים לא "מחזיקים מעמד" כ"כ הרבה שנים באותו המסלול…)
    עוד נקודת דמיון בין השניים היא ששניהם מיועדים לקלוט בוגרי MBA מכל התחומים, גם אם אין להם נסיון קודם בתחום (אם כי זה לא הופך את הקבלה לאף אחד מהתחומים הנ"ל לקלה – שניהם מאוד תחרותיים ומאוד סלקטיביים!).

היסטורית, שני התחומים הללו ריכזו למעלה מ-50% מבוגרי ה-MBA, ואפילו למעלה משני-שליש מהם בשנים "הטובות". בעקבות המשבר הכלכלי העולמי שפרץ ב-2007, ירדו משמעותית הגיוסים בשני התחומים הללו, ועלתה קרנו של התחום השלישי, שנקרא בד"כ Industry, או במילים אחרות "כל השאר", דהיינו כל תחום שאינו נופל תחת המטרייה של פיננסים או ייעוץ אסטרטגי, למשל היי-טק, פארמה, תעשייה כבדה, אנרגיה וכיו"ב…

בשנה האחרונה חזרו הגיוסים בתחומי הפיננסים והייעוץ האסטרטגי לצמיחה, אפילו צמיחה מואצת (מה שקרה גם אחרי המשבר הכלכלי הגדול הקודם, סביב התפוצצות הבועה הטכנולוגית לפני כעשר שנים – הבנקים וחברות הייעוץ הפסיקו לגייס בעקבות המשבר הכלכלי ואז חזרו לגייס ובגדול שנתיים-שלוש מאוחר יותר כדי לפצות על ה-"בור" שנוצר להן בתפקידים הזוטרים יחסית של בוגרי MBA צעירים…), ונתוני התעסוקה חוזרים לרמות שבהם היו טרם המשבר הכלכלי.

יהיה לי קשה מאוד להיכנס על רגל אחת לעניין ההבדלים החברתיים בין הקמפוסים והמלצות לאן ללכת, ואני ממליץ לך בחום לחקור את הנושא בעצמך כי בסופו של דבר התכנית שבה את בוחרת צריכה להתאים לך באופן אישי, ולא לאיזו המלצה גנרית של אף-אחד אחר!

בגדול, ההבדלים בין הקמפוסים נשענים על מספר משתנים בסיסיים: מיקום (עיר גדולה כמו שיקגו לעומת עיר קטנה כמו אן-ארבור), אופי התכנית (מאיזה רקע מגיעים מרבית המועמדים, למשל פיננסים, מדעים מדוייקים או מדעי הרוח; מה תחומי ההתמחות המרכזיים שבה; וכן לאילו תחומי עיסוק היא שולחת את מרבית הבוגרים), וגודל התכנית (מחזור של 200 איש או 1,000 איש, מוסד אקדמי קטן יחסית או בי"ס למנהל עסקים שהוא חלק מאוניברסיטה גדולה הרבה יותר). כפי שכבר ציינתי, בשורה התחתונה הפרמטר הכי חשוב הוא מידת ההתאמה האישית שלך לכל תכנית, ואת זאת ניתן להבין רק ע"י ביקור בקמפוסים ושיחות רבות ככל האפשר עם סטודנטים ובוגרים..!

בהצלחה!

אור

* לניתוח מעמיק יותר בעניין תחומי עיסוק, את מוזמנת לקרוא את הדו"ח המצ"ב: QS Top MBA Jobs & Salary Trends 2010/11

** לדיון מעמיק יותר שנערך מעל דפי פורום זה על ההבדלים בין תכניות ה-MBA השונות: http://mbachances.co.il/forum/display_topic_threads.asp?ForumID=1&TopicID=892&PagePosition=1&threadpage=2 (ההודעה השנייה, השלישית והרביעית בעמוד זה הן הרלוונטיות)

ronpanto
    חבר
    גיל 32, תל אביב. איש הייטק, שרתתי 8 שנים בצה"ל, בודק אפשרויות MBA בארה"ב.

ראש צוות בסטרטאפ תוכנה

מדעי המחשב מורחב אוניברסיטת בר אילן

כרגע לומד, עושה את המבחן באמצע ספטמבר

קורס תכנות של ממר"ם, מגוון תפקידי פיתוח , קורס קצינים, ראש צוות תוכנה.

כרגע מתכונן לGMAT, מתכנן להכין אפליקיישנס בספטמבר 2011

מנסה להבין יותר טוב מה עומד מולי ואיך להתמודד.

אין סיום.

ayal
    חבר

כרטיס החבר עודכן

penny
    חבר
    מספר הפוסטים: 6
    בן 26 מת"א

עובד במשרד רו"ח (BIG 4)

אוניברסיטת ת"א,

טרם עשיתי GMAT

יחידה מובחרת

מהן אפשרויות התעסוקה בתחום הפיננסי וכמה קשה להתקבל אליהן? האם זה ריאלי לשאוף לקבל הצעת עבודה בתחום הפיננסים – investment banking

אני מקווה לתרום לקהילת הפורום לפחות 20 הודעות בשנה הקרובה

אז בהצלחה לכולם,

penny

Romiel
    חבר
    מספר הפוסטים: 10

כרטיס החבר עודכן

Eitan87
    חבר
    שלום לחברי הפורום.

שמי איתן וכחלק מהצטרפותי לפורום התבקשתי לספר מעט על עצמי.
    אני בן 24, חי ועובד בתל אביב אך במקור מצפון הארץ.
    בימים אלו אני מתכנן את עתידי וכחלק מהתהליך אני בוחן את סיכויי להתקבל לMBA בבחו"ל.

כיום אני עובד בחברת יעוץ בשם סייבינג פוינט בתור יועץ מתחיל. החברה עוסקת בCost Reduction בתחומים שונים.

אני סטודנט לתואר ראשון בכלכלה ומנה"ס בבר אילן ולאחרונה סיימתי שנה שנייה בממוצע 92.5.

עוד לא עשיתי GMAT.

בשרותי הצבאי שירתתי בתור לוחם בצנחנים והגעתי לתפקיד מפקד מחלקה (על תקן קצין) והשתחררתי סמ"ר.

אחת ההתלבטויות שלי היא האם כדאי להעמיס על עצמי בתקופת הקיץ הנוכחית ולעשות קורס GMAT ולהיבחן בתחילת שנת הלימודים הקרובה.
    בקיץ הקודם עשיתי קורסי קיץ בכדי להקל עלי בשנה החולפת כך שאוכל לעבוד, המשמעות היא שאני זקוק למעט חופש.
    מעבר לכך, האם עקב הקושי של המבחן עדיף לחכות עד לסוף התואר ולהקדיש את כל זמני הפנוי לתרגול (כך גם יהיה לי יותר מ-3 חודשי קיץ ללמוד למבחן)?

אני אשתדל לתרום מהידע שלי (למרות שהוא מצומצם) אך בעיקר באתי ללמוד מהמנוסים שבכם.
    מעבר לכך, הייתי שמח לפתח קשרים עסקיים מתוך הנחה שהנמצאים בפורום זה נמצאים ככל הנראה בתפקידים מעניינים.

אשמח להיות בקשר,

איתן גור

IdoSh
    חבר
    מספר הפוסטים: 15

To: Eitangor

אהלן איתן,

לפני שנה הייתי בסיטואציה מאוד דומה לשלך – בסוף החלטתי שכן לעשות קורס ומבחן תוך כדי שנה ג'.
    אשמח לשתף אותך ביתרונות וחסרונות, שלח לי מייל ל[email protected].

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

Eitan87
    חבר

תודה עידו, שלחתי מייל.

יש שלי שאלה נוספת בנוגע לרקע התעסוקתי שנדרש על מנת שיהיו סיכויי קבלה גבוהים.

כיום אני עובד בחברה מקומית בשם Saving Point, החברה עוסקת בCost reduction במגזר העיסקי. בתפקידי אני יועץ מתחיל שעוסק בתחום ציי הרכב (בעיקר ליסינג). התפקיד כולל ניתוח של פעילות ניהול הצי, המלצות ומשא ומתן עם ספקים.

Saving Point היא לשעבר סניף ישראלי של חברת Alma Consulting Group (כשהתחלתי לעבוד זה היה כך). אלמה היא חברה אירופית שעוסקת בתחום והיא מעסיקה כ1000 עובדי.

הבנתי שלמוסדות הלימוד חשוב שיהיה לי רקע ניהולי, העניין הוא שבחברה כל כך קטנה (20 איש בערך) שמורכבת ברובה מיועצים ומשווקים אין באמת מנהלים אלא רק שני מנכ"לים. כמובן שיש יועצים זוטרים ויועצים בכירים וכמו כן פרילנסרים. מכאן שהסיכוי שלי להיות בעל רק ניהולי (מעבר לשרות הצבאי – הייתי מפקד מחלקה) הוא נמוך. האם זה משמעותי? מעבר לכך, החברה שאני עובד בה אינה מוכרת במיוחד, האם יש לזה השפעה? יעזור לי שהיא לשעבר חברת בת של אלמה (חברה מוכרת באירופה)?

תודה רבה,

איתן

epony
    חבר

איתן,

ניסיון ניהולי זה בהחלט פלוס, אבל זה רחוק מלהיות חובה – אף אחד לא מצפה ממך להיות מנהל בגיל 24..!

השירות הצבאי שלך בהחלט רלוונטי לניסיון ניהולי, והניסיון התעסוקתי שלך בייעוץ פיננסי דווקא מאוד רלוונטי להרבה תכניות MBA, ובהחלט הייתי מציין שהצטרפת במקור לאלמה.

בהצלחה!

אור

shirar
    חבר
    שלום לכולם!
    שמי שירה ואני במקור מתל אביב. היום אני גרה בברצלונה כיוון שאני לומדת ב-IESE. כיוון שאני עובדת חוויה מדהימה אני אשמח לענות לשאלות המתעניינים בנוגע ל-IESE ולחיים בברצלונה.
    כמו כן, פתחנו קבוצה בפייסבוק לכל המתעניינים, הנוכחיים והבוגרים בשם IESE Israel:
    http://www.facebook.com/groups/180920955308829/

היום אני לומדת ב-IESE,בעבר עבדתי כפרילנסרית בתחום התוכנה.

למדתי תואר ראשון ב-IDC במדעי המחשב

ציון ה- GMAT שלי: 720

בצבא הייתי בחטמ"ר עציון בתור סמב"צית

אני בין שנה ראשונה לשניה של ה-MBA

אני מקווה לתרום לקהילת הפורום ובעיקר למתעניינים בתואר בברצלונה בכלל וב-IESE בפרט.

אז בהצלחה לכולם,

שירה

roy99r
    חבר
    אני בן 28 כרגע שוכר דירה בגבעתיים והגעתי למסקנה שאני רוצה ללמוד בחו"ל תואר MBA

היום אני עובד ב…       בתפקיד
    וגם מתעסק ב

למדתי תואר ראשון בפיזקה ותואר שני בהנדסת מערכות, שניהם בטכניון

עדיין לא עשיתי את הבחינה… עוד חודשיים

בצבא הייתי ב…       בתפקיד

אני כרגע עובד על ה-GMAT ובמקביל בשלב ההתלבטות להיכן להגיש מועמדות

מקווה לתרום לפורום כמה שיותר

אז בהצלחה לכולם,

roy99r

Eitan87
    חבר

To: roy99r

שלום לכולם,

אני אשמח לקבל המלצות לקורסי GMAT ואו למורים פרטיים שעוסקים בתחום.

במיוחד חשוב לי חוות דעת על GMAX שמתחיל עוד מס' ימים ומסתדר לי טוב בלו"ז.

אפשר גם לדוא"ל: [email protected]

תודה מראש!

איתן

ForumSystem
    חבר

התותחים – עדכון דו-שבועי

המפורסמים

מקום החבר הודעות מתחילת השנה
    1 Gilad D 119
    2 economics 101
    3 epony 49
    4 OK 49
    5 aringo 42
    6 ForumSystem 25
    7 mawolf 23
    8 rino 21
    9 razia 20
    10 Ice 14
    11 Rafi 14
    12 OYOY 13
    13 David.Fogel 12
    14 gileyal 10
    15 yifthahs 9
    16 dvasht 8
    17 counsilliery 8
    18 danraveh 8
    19 Or.R 7
    20 whisky 7
    21 ramiatia 7
    22 May_be 7
    23 LiorB 7
    24 shemesh 7
    25 guybenja 7
    26 snowbolster 7
    27 Aaron 6
    28 gil7 6
    29 Avi 6
    30 ayal 6

הנערצים

מקום החבר מעריצים מתחילת שנה שעברה
    1 Gilad D 266
    2 epony 100
    3 economics 43
    4 OK 34
    5 dvasht 32
    6 David.Fogel 32
    7 Ella 30
    8 Ilan_g 28
    9 aletzu 26
    10 nivster 25
    11 omerabin 24
    12 JR13 24
    13 razia 24
    14 Shai2008 22
    15 danraveh 21
    16 Aaron 20
    17 Rafi 20
    18 lironpit 19
    19 gileyal 19
    20 PatsFan 19
    21 abiel 19
    22 aringo 18
    23 Or.R 17
    24 mawolf 17
    25 tzurohad 16
    26 nyaniv 15< /TD>
    27 yossipollak 14
    28 whisky 14
    29 Ice 13
    30 emba 13

המפרגנים

מקום החבר פירגונים מתחילת שנה שעברה
    1 epony 138
    2 dvasht 45
    3 economics 33
    4 razia 32
    5 Ilan_g 27
    6 OK 22
    7 emba 16
    8 gileyal 13
    9 nyaniv 12
    10 skydiver 11
    11 Ella 10
    12 Aaron 10
    13 Rafi 10
    14 lironpit 8
    15 100%Cotton 8
    16 Silent_Thunder 7
    17 omerabin 6
    18 whisky 6
    19 IdoSh 5
    20 kit 5
    21 aletzu 5
    22 Yair 5
    23 joker 4
    24 אלעד ד 4
    25 nivster 4
    26 Jeff 4
    27 David.Fogel 4
    28 tzurohad 3
    29 JR13 3
    30 DaniShovevani 3
    roy99r
    חבר

אמנם אנ י רק בשלב ההתחלתי של ההליך (לומד ל-GMAT) אבל רציתי לשאול מה ההבדלים העקרוניים (אם יש כאלו) בין הלימודים בארה"ב ללימודים באירופה?
    והיכן ניתן לקבל דירוג עדכני של בתי הספר לפי מסלולי הלימוד השונים (החוזקות של כל בית ספר)

תודה על העזרה

ilya
    חבר
    מספר הפוסטים: 3
    I am 29y.o, living in Beijing, China

I am the founder and GM of a language and culture center called Culture Yard (www.cultureyard.net) located in the center of Beijing

I have finished my BA in Economics and East-Asian studies in HU with a 91.5 GPA

710

nothing special, palsar7 and later a tankist

have done my GMAT three years ago and now am seriously applying

Since I live and run a company in China, I am interested in developing myself in the fields of either entrepreneurship or China related programs

looking for information now, and hopefully helping others in the future

אז בהצלחה לכולם,

ilya

Jeff
    חבר
    מספר הפוסטים: 40

כרטיס החבר עודכן

אלמוני
    לא פעיל
    מספר הפוסטים: 124

To: ilya

Hi Ilya,

Interesting background. You may want to take a look at the Wharton/Lauder joint program. Happy to share more if you'd like — feel free to leave your contact details.

Cheers,
    Aaron

whisky
    חבר

To: ilya

Hi Ilya,

If you are looking for an international perspective school, you may want to consider Fuqua (Duke University).
    School constantly keeps ~40% of the seats for internationals in every class, with impressive presence of East Asians.
    School has campuses in Shanghai, China and New Delhi,India
    You'll benefit from a wide alumni network in China and India
    Feel free to contact Israeli students and alumni through our Facebook page.
    http://www.facebook.com/pages/Duke-MBA-Israel-Alumni/222707031094724?sk=wall

If you have any specific questions you are encouraged to contact me at:
    [email protected]

Regards,
    Eyal

ilya
    חבר
    מספר הפוסטים: 3

To: Aaron

Dear Aaron,

Thank you for your reply

I'll be glad to know more about the Wharton/Lauder program

My email is [email protected]

Cheers.
    Ilya.

Eitan87
    חבר

שלום לכולם,

הייתי רוצה להפנות שתי שאלות לחברי הפורום.

1. מה ההבדלים העיקריים בין תוכניות אמריקאיות לאירופיות? ואיך מסתכלים על שוני זה בארץ?

2. אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע לקורסי GMAT.

תודה לכולם,

איתן גור

pdima
    חבר
    מספר הפוסטים: 33

היי איתן,

בקצרה, הסיבה שהרבה אנשים בוחרים תוכניות אירופיות הן:
    1) לרוב קצרות יותר – מרבית התכניות באירופה הן של שנה, והתוכן הנלמד דומה מאוד לזה שנלמד בתכניות של שנתיים. תכניות של שנה מתאימות הרבה פעמים לאנשים עם כיוון ברור לקריירה (שאינם צריכים את מגוון ההתנסויות שתכנית של שנתיים מאפשרת), ו/או רצון לחזור מהר יותר לשוק העבודה.
    2) בחלק גדול מהמקרים זולות יותר – אתה משלם על לימודים ומחייה לשנה ולא לשנתיים
    3) "אווירה אירופית" – ההבדלים בתרבות העסקית בין ארצות הברית לאירופה באות לידי ביטוי גם באופן שבו מלמדים עסקים
    4) תכניות בינלאומיות יותר – מספר התלמידים שאינם מקומיים (מהמדינה הספציפית) הוא לרוב מעל 80%. בארה"ב האחוז נמוך הרבה יותר.
    5) בבריטניה ספציפית, בן/בת הזוג מקבלים אישור עבודה, כחלק מאשרת הסטודנט של תלמיד הMBA

הסיבות העיקריות שבוחרים תכניות אמריקניות:
    1) מוניטין ארוך שנים – תכניות אמריקניות ברובן ידועות יותר בעולם העסקים (אפשר להתווכח על זה, אבל זה תפיסה של הרבה ישראלים)
    2) קריירה בארה"ב – קל יותר (יחסית) לקבל עבודה בארה"ב עם תואר מאוניברסיטה אמריקנית, מאשר אם תואר אירופי
    3) תכניות של שנתיים – אלה מאפשרות יותר זמן להתנסות בתחומים חדשים, ולקבל יותר מרחב נשימה במהלך התואר כדי לחשוב על כיוונים אפשריים לעתיד

בגדול, בישראל יש מוניטין טוב מאוד לתכניות אירופיות ואמריקניות (מספר הבוגרים הישראליים הגדול ביותר הוא מאינסיאד, למשל). יש הבדלים בין בתי הספר השונים, אבל בגדול אני חושב שלאינסיאד וללונדון ביזנס סקול יש מוניטין לא פחות טוב מאשר לקולומביה או וורטון.

בהצלחה

דימה

Eitan87
    חבר

To: pdima

תודה רבה, עזרת מאוד.

איתן גור

ForumSystem
    חבר

הבלתי נשכחות – עדכון דו-שבועי

הבלתי נשכחות
    מקום 1:
    ההודעה של boazcn שקיבלה 20 !Cool
    "

רשמים מביקור בסטנפורד:כבר בכניסה לאוניברסיטה מקבלים את האפקט של אחד ממוסדות הלימוד הוותיקים בארה…"

מקום 2:
    ההודעה של ZoharK שקיבלה 19 !Cool
    "

מה בין f1 ל-j1 – סיכום
    לאחר שחזרתי מביקור בבתי הספר והקשבתי להרצאות של מנהלי ה-financial ai…"

מקום 3:
    ההודעה של School Boy שקיבלה 16 !Cool
    "שלום חברים,
    כבר לפני כמה שבועות חזרתי מסבב אוניברסיטאות בארה"ב. לקח לי קצת זמן להתאושש ולהתאפס חזר…"
    מקום 4:
    ההודעה של tomerco שקיבלה 16 !Cool
    "p> שמנו תומר ועמית, ובדומה לכם גם אנחנו מתחילים לארוז את חפצינו לקראת חווית ה-
    מקום 5:
    ההודעה של idanva שקיבלה 16 !Cool
    "אתה יכול להרגיע אותה שזה בגללי.
    נרשמתי ללימודי מדעי המחשב ב2000- תעשיית ההייטק קרסה.
    התחתנתי ב 11 …"
    מקום 6:
    ההודעה של Itair שקיבלה 13 !Cool
    "
    אני מוכרח לומר שמאז שנכנסתי לכל התהליך של ה mba אני נתקל שוב ושוב בדיון הכל כך ילדותי ולא ענ…"
    מקום 7:
    ההודעה של אייל שקיבלה 13 !Cool
    "

i’ll bite …. epony, i’m willing to take on the role of devil’s advocate: ye…"

מקום 8:
    ההודעה של idanva שקיבלה 11 !Cool
    "טוב, התלבטתי רבות האם להגיב ולבסוף החלטתי שכן.
    למי שלא מכיר את הסיפור שלי, אני בן 33 בקרוב, נשוי+2 …"
    מקום 9:
    ההודעה של avim שקיבלה 11 !Cool
    "כשחברה שלך שואלת אותך מה הסיכוי שתצאו לסרט עם חברים ביום שישי ואתה עונה לה "בהנחה של המלצו…"
    מקום 10:
    ההודעה של nyaniv שקיבלה 10 !Cool
    "מנקסטר,
    אני מאמין, מניסיוני שלי, שהעובדה שיש לך אזרחות כפולה עשויה לסייע בהשגת מילגות ובעבודה לאחר …"
    מקום 11:
    ההודעה של yaniv1975 שקיבלה 10 !Cool
    "אהלן,
    משעשע לקראו את הדיון המעניין בנוגע לאיזה בית ספר עדיף על סמך מצגת פאוור-פוינט וביקור באוניברס…"
    מקום 12:
    ההודעה של rash733 שקיבלה 10 !Cool
    "שיגרת יום

7:00 השקמה ריצה למחשב לבדוק אימייל אולי יש הזמנה לראיון מבית ספר ד'
    7:01 אין חדש למעט …"

מקום 13:
    ההודעה של Limch שקיבלה 9 !Cool
    "e from my experience of actually going to hbs (because getting in is just the first step, i know it …"
    מקום 14:
    ההודעה של Or.R שקיבלה 8 !Cool
    "בדארדן אתה לא תתבקש לבצע כל התחייבות או לשלם את פיקדון שכר הלימוד לפני שתועמד לך חבילת סיוע/מימון שת…"
    מקום 15:
    ההודעה של Aaron שקיבלה 8 !Cool
    "kfir,

congrats on graduating from cmu — i still remember hosting you in philadelphia.
    …"

מקום 16:
    ההודעה של JohnnyCash שקיבלה 8 !Cool
    "
    mit

הביקור התחיל בפגישה עם נציגה מהאדמישנס, היינו 7 אנשים ולמדנו קצת על האפשר…"

מקום 17:
    "

מקווה שעבר על כולם צום קל. לרגל חג האסיף רציתי לאחל אסיף מוצלח של בקשות, שנה גשומה ופוריה …"

מקום 18:
    ההודעה של avim שקיבלה 8 !Cool
    "מברידג', דיוק, מלבורן ו- ie. דברים מעניינים שנאמרו במהלך הסמינר ללא כל סדר מסוים:

מקום 19:
    "כמו שהבטחתי, 2 אוניברסיטאות בשבוע, והפעם: ucla וברקלי.
    ucla:
    מכיוון שזה היה בית הספר הראשון …"
    מקום 20:
    ההודעה של assafwand שקיבלה 7 !Cool
    "hi all
    for all the people who got in and all of those who are applying now
    we wrote several years …"
    מקום 21:
    "אני מוכן להרים את הכפפה ולתרום סיפור ראשון:
    אחת מהדילמות הגדולות של אלה שמתקבלים ל-insead קשורה לנו…"
    מקום 22:
    ההודעה של avim שקיבלה 7 !Cool
    "שלום לכולם,
    הרגע חזרתי ממרכז הבחינות ואני עדיין בעננים – הוצאתי 760 בג'ימאט! החלוקה הייתה 49 במתמטי…"
    מקום 23:
    ההודעה של ehudger שקיבלה 7 !Cool
    "אהלן,

רציתי לעדכן את הממתינים שהרגע קיבלתי זימון לראיון משיקגו. הגשתי את האפליקיישן ב 10.10.

ב…"

מקום 24:
    "קיבלתי זימון לראיון מ tepper!!

מחזיק אצבעות ליתר הממתינים.

jr…"

מקום 25:
    "hi guys,
    just received the email – got an interview invitation from berkeley !!

jr…"

מקום 26:
    ההודעה של Yoni1492 שקיבלה 7 !Cool
    "כשיש לך למעלה מ- 10 מעריצים… שיט, עוד 2 למניאק……"
    מקום 27:
    "צרות של עשירים
    בכל זאת, זאת שאלה מאוד לא פשוטה, בעיקר מכיוון ששתי התכניות מאוד שונות אחת מהש…"
    מקום 28:
    ההודעה של njosephy שקיבלה 7 !Cool
    "hello all,
    i took the gmat exam 4 days ago and scored 770 (q46’ v49). this was my second take …"
    מקום 29:
    "אז ככה:

מקום 30:
    ההודעה של nyaniv שקיבלה 7 !Cool
    "זו אחת התקופות הכי אינטנסיביות שאני זוכר בחיי, שנייה רק ללידה של בתי.
    היו לי ראיונות בקמפוס לדלויט,…"
    מקום 31:
    ההודעה של eyan שקיבלה 7 !Cool
    "רבותיי,
    תנו לי לעזור ולהרגיע מעט את הרוחות.
    השנה, איך שזה נראה בינתיים, בודדים הם האנשים שיגיעו&n…"
    מקום 32:
    "

חוני,
    תן לי לנסות לענות לך, אבל קח את דעתי השטחית משהו בערבון מוגבל, וחכה לתשובה הרצינית יותר…"

מקום 33:
    ההודעה של Yair שקיבלה 7 !Cool
    "שלום לכולם,
    בשבוע שעבר חזרתי מטיול של שבוע וקצת בניו יורק. במהלך הטיול נסעתי לבוסטון ליומיים וביקרת…"
    מקום 34:
    "קיבלתי זימון לראיון הבוקר :)…"
    מקום 35:
    ההודעה של epony שקיבלה 6 !Cool
    "

married but available
    there are many more funny interpretations for the mba acrony…"

מקום 36:
    ההודעה של ariel13 שקיבלה 6 !Cool
    "idan,
    sometimes even the greatest universities make mistakes…
    i'm sure that in the next few days…"
    מקום 37:
    ההודעה של Ella שקיבלה 6 !Cool
    "התקבלתי לקורנל :)
    בהצלחה לכולם!…"
    מקום 38:
    ההודעה של aalkoby שקיבלה 6 !Cool
    "omer,
    i also received an offer from ross this thursday – contact me at [email protected] so we…"
    מקום 39:
    "קיבלתי זימון לראיון לפני שעה במייל :)…"
    מקום 40:
    ההודעה של dvasht שקיבלה 6 !Cool
    "אלה הם התובנות שלי בנושא מימון/החזר השקעה:
    1. ריבית על הלוואה- לאחר המשבר הכלכלי, המלווים ל-mba הרע…"
    "התקבלתי!"
    מקום 1:
    ההודעה של oferva שקיבלה 34 !Cool
    "

22.30, שדה התעופה בפרנקפורט. עוד כמה דקות המטוס ממריא בחזרה לארץ. כבר 5 שעות לא בדקתי מיילים…"

מקום 2:
    ההודעה של tomerco שקיבלה 23 !Cool
    "hi,
    got a call from stanford today. i got in!!!
    good luck to everyone else in the process!
    &…"
    מקום 3:
    ההודעה של idanva שקיבלה 22 !Cool
    "

just got the mail from ross,
    i'm in!!!!!!!!!!!!!!!!
    they called my home number at 19:…"

מקום 4:
    ההודעה של avim שקיבלה 17 !Cool
    "חברים יקרים,

אני שמח לבשר שהתקבלתי לתוכנית ה- mba של iese !!!!
    פעימות לב מטורפ…"

מקום 5:
    ההודעה של gileyal שקיבלה 17 !Cool
    "בוקר טוב לכולם,

אני שמח לבשר שהתקבלתי לקלוג!

אתמול בלילה ביקשו שאשלח סריקה של ציון הטופל הרשמי…"

מקום 6:
    ההודעה של danbarak שקיבלה 17 !Cool
    "just got the call from chicago. i'm in!!!…"
    מקום 7:
    ההודעה של lauriy שקיבלה 17 !Cool
    "hi all,
    got the call from booth today – soooo excited!!!
    :-)
    good luck to all…."
    מקום 8:
    ההודעה של amitk שקיבלה 16 !Cool
    "בשעה טובה אני שמח לפתוח את עונת הקבלות של סיבוב שני!
    אחרי תקופה ארוכה (מאוד) ומייגעת של מתח וצפיות…"
    מקום 9:
    "hi,
    i admitted to kellogg! :):)
    i just got an email last night.
    for all of you that got your inte…"
    מקום 10:
    ההודעה של nerorord שקיבלה 16 !Cool
    "guys,
    i got admitted to stanford!!!!
    good luck to everyone :)
    dror. …"
    epony
    חבר

במילים אחרות (וזה באמת על רגל אחת):

אם אתה רוצה לעבוד ולחיות באמריקה, לך ללמוד בארה"ב.

אם אתה רוצה לעבוד ולחיות באירופה, או לחזור לארץ ישר אחרי הלימודים, לך ללמוד באירופה.

בהצלחה!

אור

מוצגות 50 תגובות – 1,901 עד 1,950 (מתוך 2,158 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.