Home › פורומים › הפורומים › Forum: תהליך הקבלה › מי רוצה להרשם לאיפה סתו 2009 ?
-
מאתתגובות
-
To: epony
אתמול שמעתי כמה סיפורים מאד לא נעימים. מסתבר שזרים (וביניהם ישראלים) שעבדו בבנקים שקרסו חייבים למצוא עבודה בתוך חודש או שהם מאבדים את הויזה. אני רק מדמיין את המו"מ מול מעסיק פוטנציאלי שיודע שאם לא תקבל את הצעתו אתה חייב לעזוב את המדינה.
כמובן שזה פחות רלוונטי למי שמגיש מועמדות עכשיו (אלא אם כמובן, תחום ההתמחות שלו יהיה התחום שבו יהיה המשבר הבא, בעוד שלוש שנים…).
To: gileyal
אנקדוטה עדכנית באותו נושא: אני מחפש עכשיו דירות בלונדון, וראיתי לפני יומיים דירה של בחור ישראלי שעבד ב-Lehman ועכשיו צריך למצוא משהו אחר ומהר (ולא בהכרח יכול להישאר כאן, כאמור…)
בסופו של דבר זה תלוי בוויזה שלך, כי יש כאן ויזות שאפשר להוציא רק בתמיכת מעביד ויש ויזות שמוציאים באופן עצמאי.
ובכל מקרה, זה ממש לא רלוונטי לכל מי שקורא את זה ונמצא רק בשלב של האפליקיישן – צריך קודם להגיע לגשר (לפני ששורפים אותו ;-)
פרמטר חשוב שלא מופיע בדירוגים הרשמיים
ויש גם חתול בסוף
http://www.manhattangmat.com/forums/which-business-school-has-the-hottest-chicks-t4623-15.html
מה לא עושים כדי לברוח מתרגול נוסף ב CR
To: rash733
בארץ אין ספק שזו בר אילן:)
To: ehudal
נשאלת השאלה מה אתם מודדים, את מרחב המדגם (אונ' ת"א) או את ההסתברות להצלחה (אונ' ב"ש)
גרמת לי לצחוק בקול רם (ולהיאלץ להסביר לאשתי מה מצחיק…)
To: Yoni1492
יוני,
אתה כמובן די צודק שאתה לא בתחרות ישירה עם מפוטרי להמן. הדבר האחרון שדרדן, או כמעט כל בית ספר אחר, רוצה שיקרה זה שיהיו 150 סטודנטים שהגיעו מוול-סטריט. החוויה הלימודית תהיה פחותה בהרבה.אתה גם צודק שתוכניות ה- MBA מרוצות מהישראלים ומקבלים אותנו ללא כל פרופורציה לאחוז שלנו באוכלוסיית העולם. הם רוצים אותנו בדיוק מהטעמים שציינת – ניסיון חיים, הצלחה בקריירה, כישורי אנגלית ותרומה לכיתות באופן כללי.
אני קצת פחות מסכים איתך לגבי העובדה שהתחרות היא של הישראלים מול עצמם. עוד לא הכרתי מועמד שמתאים לדרדן שלא התקבל כי "כבר התקבלו מספיק (השלם את החסר) לתוכנית". אם יש לך פרופיל מתאים, עם קורות חיים עם תוכן ועשויים היטב, עם ציון GMAT סביר, הצלחה אקדמית סבירה ומאמרים כתובים היטב – ואם תעשה רושם של מישהו שבאמת מעוניין בתוכניות אליו הוא נרשם (דהיינו, לחקור באתר, לדבר עם סטודנטים ישראלים שלומדים כרגע, להביע התעניינות) – אתה עם סיכויים גבוהים להתראיין, בלי קשר למועמדים האחרים.
אז לסיכום, האמריקאים הם באמת אלו שיצטרכו להיות סופר תחרותיים כדי להיכנס לבית הספר. לגביכם הישראלים זוהי אותה תחרות כמו תמיד. תתכוננו טוב לתהליך, תעבדו קשה, תיצרו קשר עם סטונדטים שלומדים כרגע, תדגימו למה אתם (!) מתאימים לתוכנית אליהם נרשמתם – ותתקבלו.
בהצלחה!
ארנון
To: KatzA09
טוב, למי יש רעיונות על איך להעביר את הזמן ולא להשתגע עד תקופת הראיונות?To: LBS_hopeful
אבל כבר יש בה חבר אחד שלם (אני!). איך נעביר את כל זה ללינקד אין?
וברצינות – אף פעם לא הסתדרתי עם ממשק של לינקד אין…
To: LBS_hopeful
I also thought like you, until I came here.
it is essential almost as an email address :)
Idan
To: gileyal, idanva
הממשק באמת קצת מעצבן, אבל ללינקדאין יש יתרון חשוב בכך שהוא לא מטופש לחלוטין…. :)
כנראה שבאמת אני אאלץ לפתוח account….
אוי, חברה שלי הולכת לצחוק עליי הרבה מאוד בזמן הקרוב….
be carefull on what you put over there.
I heard that recently admissions comittees sometimes check it (for example don't change your status to "On my way to Michigan" before you got an answer from Wharton)
Idan
To: idanva
Yeah… It's all very 'big brother' (to use the recenly revived phrase).
seriously though, Facebook is an awesome (albeit non-professional) networking tool that let's you keep in touch with the hundreds of new friends you'll make in the MBA (as well as all your other friends…)
Take it from an alum ;-)
P.S. all that stuff about being careful with regards to your online profile is true, and it's not just Facebook. Google your name and see what comes up. A friend of mine from INSEAD discovered that one of his top 10 hits featured a blog post with a very "interesting" picture of him half naked and wearing makeup in a mad drunken party – not the image you want to convey to future employers..!
וחוצמזה, Facebook יעזור לך להעביר המון זמן בשבועות הקרובים ;-)To: epony
האמת שזה יצא לי די נחמד. יש איזה ד"ר בקולומביה עם השם שלי כך שכל התוצאות הראשונות הן שלו. למרבה הצער די קל לזהות שזה לא אני:) בכל זאת הוא פרופסור בקולומביה…
מעניין אם הוא עושה גוגל על עצמו ומתבאס בכל פעם שצץ עמוד שקשור אלי…
Yeah. That could only be an advantage when interviewing for the Chippendales….To: LBS_hopeful
Here's the LinkedIn counterpart:
Israeli International MBA Applicants (class of 2011)
To: All
קצת בנוגע למצב בכלכלת ארה"ב. לפני למעלה משבועיים (מאז התרחשו עוד כמה דברים קטנים…) נערכה סדנה ב- KFBS בנוגע למצב הכלכלה בארה"ב וההשפעה שתהיה למצב על בוגרי MBA. סיכום הסדנה בקישור שלהלן:
http://www.kenan-flagler.unc.edu/newsletter/alumni/story.cfm?sort=true&id=4006&issue=10/2008
אני חייב לציין שמשפט הפתיחה של המנחה היה "מאז טקס הסיום, לא ראיתי את האודיטוריום עם כל כך הרבה אנשים"…. (אתם חושבים שזה משקף לחץ?!?)
מחכים (ומקווים) לזמנים טובים יותר,
תומר
MBA class of 2010 ▪ UNC's Kenan-Flagler Business School
Shaping Leaders | Driving Results
לפי מה שאמור להיות ציוני ה GMAT ו ה TOFEL
אמורים להשלח לביה"ס שביקשת במבחן
למה בכל זאת צריך למלא אותם ידנית בטופס ה- Application on line ?
ואיך יודעים שביה"ס עודכנו בציון ?
בתי הספר מוכנים לקבל את הציונים לאחר המועד, אך מבקשים שתעשה SELF REPORTING.
ברוב בתי הספר אתה יודע שהציון הגיע כשהם מודיעים לך שהבקשה שלך השתנתה מ-SUBMIT ל- COMPLETE (כלומר יש להם את כל מה שאתה אמור להגיש).
כולם בטח מכירים את הפורום של GMATCLUB
אבל מה שמעניין זה מספר הדפים בכל Thread
של CALLING ALL APPLICANTS של ביה"ס השונים
יתכן שניתן לראות בזה סקר לא מכוון של מידת הפופולריות שלביה"ס בקרב הנרשמים …To: rash733
פרט, הסבר ובאר….
מה זה CAA?
יש באתר שרן הפנה אליו (http://www.gmatclub.com) מנהג לפתוח ת'רד לכל בית ספר, שהשם שלו הוא "Calling All Applicants". כל מי שניגש לשם מציג את עצמו, מפרסם פרופיל וכיו"ב.
Gotcha
תודה….
עכשיו אני גם מבין למה זה מהווה מדד פופולאריות.
כמו כל דבר בצבא
האפלקיישן מורכב מ 3 חלקים
דיווח און ליין שנראה כמו הצהרה למס הכנסה
החיבורים-כן זה חיבורים לא מאמרים
נושאים מרעננים שעושים חשק להריץ את השבלונה של קידום
והממליצים
מה לדעתכם כמות תשומת הלב וההשגחה הדרושה על הממליצים בכל זאת מדובר באנשים יקרים שמענישים אותם במילוי של שאלונים בשפה זרה
ומאידך יש גם דד ליין ?
עוד דבר שאולי יראה מובן מאליו אבל לא צריך לשלוח איזה מכתב הוקרה נלווה לטפסי הציונים ששולחים לאוניברסיטאות וכד' ?
בלי לעשות פרסומת – אני אוהב את הפתרון של ארינגו… אתה מצמיד לממליץ עורכת שמראיינת אותו לגבי השאלות העיקריות ומנסחת לו "שבלונה" שהוא ממלא והיא מתקנת ומחזירה וחוזר חלילה. עד שמגיעים להמלצה מושלמת בלי מגע יד מועמד…
שלחתי (עפ"י המלצתו של EPONY) את הגליונות בEMS… כשקיבלתי הודעה שהגיעו – שלחתי מייל ע"מ לוודא זאת עם האוניברסיטה… just to be on the safe side.
היי לכולם
ביזנסוויק פרסמו כתבה מעניינת לקראת תקופת הראיונות. מדברים שם על השאלות שהמועמד שואל את המראיין בסוף הראיון. מומלץ !
http://www.businessweek.com/bschools/content/oct2008/bs20081023_316382.htm
To: avim
משעשע
So," the questioner chirps, "do you have anything to ask me?"
מיד עלה לי הרושם שמראיין אותך איזה סנאי
ולעניין עצמו
די ברור שלא צריך לשאול שאלה שהיית אמור לדעת מתוך מחקר מקיף על ביה"ס והקשרים שהיית אמור ליצור
מאידך גם שאלות כגון איפה הבירה הכי טובה באיזור או איפה ניתן להכיר רווקות פעילות לא נראה לי מתאים
אם כמוני אתם מעבירים את הזמן בלשבת על המחשב ולבדוק אם הגיע המייל המיוחל, קחו אתר שיעזור לכם להעביר את הזמן:
תחשבו על דמות כלשהי וענו על מקסימום 21 שאלות, האלגוריתם שלהם די מגניב ומוצא ברוב המקרים על מי חשבתם.
שעות של הנאה!
To: avim
לארה קרופט ב 17 ניחושים
לא רע
אני חשבתי: Person who sends Wharton's interview invitations
הוא ניחש: Devinator's Creator
אז כנראה שלא ניתן להסתיר כלום במועמדות לוורטון
LBS_hopeful,
תודה על האינפורמציה.
אני חייב להודות שאני מוריד את הכובע בפני ארינגו – להרוויח אפילו מהתהליך של ההמלצות זה אכן מרשים במיוחד!
הדבר היחיד שמפריע לי (חוץ מההעובדה שלהגיש המלצה שנערכה ע"י עובד/ת ארינגו משמעה לזרוק איבר מין זכרי עצום מימדים על האדמיניסטרציה של בתי הספר) זה שבגלל אותן המלצות "צבעוניות" שאר האפליקנטים הישראלים נפגעים, כי: 1. ההמלצות החוקיות לא יהיו באותה רמה ו- 2. אין ספק שהאינפורמציה הזאת חלחלה כבר לאילו שקוראים את אותן המלצות, ואני יכול רק לשער שההמלצות של הישראלים לא נתפסות כאמינות במיוחד בימים אילו.
מה שקצת מפתיע/מאכזב אותי זה שארינגו עדיין לא מצאו דרך לשדרג לנו את חווית ה GMAT. תחשבו על זה, כל התהליך לא היה הרבה פחות מעיק עם העורכים היו פשוט ניגשים במקומנו למבחן המעיק?! הרי את האנגלית כבר יש להם … :-)
רק בריאות,
eyan.
נ.ב.
כתשובה לשאלה שטרם שאלת –
– לא, לתת לעורכ/ת שלך להיות שותף לכתיבת ההמלצה שלך (למרות שעשית waive) זאת לאו דווקא ההגדרה המילולית ל"חוקי". ;-)
דיברתי עם העורכת שלי מוריטס והיא ציינה שלושה דברים במפורש
א. אסור לי בכלל לראות את ההמלצות אם ויתרתי על הזכות לכך בטופס ההרשמה
ב. לגבי ממליצים ששאין להם אנגלית מושלמת וזקוקים להגהה
היא ממוכנה לעשות בעבורם את ההגהה אבל היא לא עורכת את התוכן.
ג. יש לספק לממליצים מידע על ביה"ס כולל דגשים על היעדים שלך וכד' אבל שוב מדובר במידע לא בהכתבה.אני מבין בהחלט את הגישה של ארינגו לגבי השגחה על הממליצים
כפקטור היחיד שאינו נשלט ב 100% על ידי המועמד
להרחיק עד כדי כתיבת ההמלצה
לא ברור עד כמה זה באמת ממולץ למועמד ולסביבהTo: All
למה מי שמגיש לסטנפורד צריך לשקול שוב האם מדובר
בבי"ס עם בוגרים איכותיים…To: rash733, eyan
למען הסדר הטוב – העורכת לא כותבת את ההמלצה….
היא בסה"כ מסדרת את התשובות שהממליץ נתן בראיון לתוך מסמך אחד שמכיל את כל השאלות שביה"ס מבקש עליהן תשובה. הראיון מכיל את כל השאלות ששואלים כל בתי הספר אליהן המועמד נרשם, וכל המלצה צריכה לענות על חלק מהשאלות הללו.
התהליך הוא חוקי לחלוטין, היות ולא קיימת שום דרישה באף אוניברסיטה שהממליץ יכתוב את ההמלצה שלך ללא עזרה חיצונית. הוא יכול גם על דעת עצמו, וגם בהמלצה שלך, לפנות לעורכת, ולרוב הממליצים, גם האתיים ביותר, זה מאוד נוח שמישהו לוקח את כל מה שהם אומרים ומקליד את זה לתוך המסמך. אם התהליך לא היה חוקי הייתי נמנע ממנו לחלוטין .
אני בטוח שבכל העולם, ולא רק בישראל, מועמדים מצמידים מישהו לממליצים שלהם שיבצע עבורם הגהה, ואני בטוח שבחלק מהמקומות המועמדים עצמם עושים את זה – אני לא חושב שישראל מיוחדת באיזשהו אופן.
הטענה לגבי "הסחטנות של ארינגו" ממש העבירה בי צמרמורת… כקפיטליסטים לעתיד (לא תואר מאוד אהוד היום) הייתי מצפה שכולם כאן יבינו איך עובד העניין של היצע וביקוש, עבודה ופיצוי… למען ההבהרה:
אני, הלקוח, שוכר את שירותי ארינגו ע"מ להוציא מידי את הAPPLICATION הטוב ביותר שבאפשרותי להוציא. לשירות הזה יש ערך כלשהו עבורי, ואני מוכן לשלם בשביל הערך הזה. אם מחיר השירות היה גבוה מדי לטעמי (ולטעמי רבים אחרים) הייתי מוותר עליו (הביקושים היו יורדים וכך גם המחיר).
אם זו סחטנות, אז כל חברה שתעבדו בה תקימו תנהלו תהיה סחטנית באותה מידה.
ד"א – אחת הסיבות העיקריות שבחרתי לעבוד עם ארינגו היא העבודה שלהם מול ממליצים. פתרון חוקי ואתי לבעייה קשה. רק אח"כ גיליתי כמה העזרה שלהם בחיבורים ובהכנה לראיונות סייעה לי להפוך למועמד טוב יותר.
אלעד.
אני מניח שהכוונה היא שאתה מוותר על חובת בית הספר להציג בפניך את ההמלצה (זכות לעיין בכל מה שנשמר עליך במאגר שלהם כנראה קיימת לך על פי חוק). אני לא חושב שהמשמעות היא שאם הממליץ מחליט להראות לך את ההמלצה אסור לך לעיין.
אתה צודק לגבי זה שאין קשר בין הדברים, אבל בכ"א אסור לך לקרוא את ההמלצה (למיטב ידיעתי).To: All
אלעד
מה שחשוב כאן זה שהמועמדות שלך לא תפגע
מאחר ולשלומה של ארינגו בוודאי דואג מישהו אחר
כמובן שלי אישית אין בעיה עם זה שישהו עושה כסף כל עוד הוא לא עובר על החוק מנצל עובדים בעולם השלישי או פוגע באקולוגיה
ולגבי התהליך
אני לא חושב שלכללי הגשת המועמדות יש איזה שהוא תוקף חוקי או מוסרי פנימי
למעט הרעיון של משחק הוגן והצורך לשמור על יושר בכדי שביה"ס באמת ידעו מי המועמד
ולגבי משחק הוגן אנחנו משחקים במשחק שלא אנחנו קבענו את הכללים שלו והם למעשה די שרירותיים ולדעתי מבוססים על הנחות לא מבוססות באופן מלא מאחר והפרופיל של אנשי עסקים הבאמת ידועים / מצליחים / עשירים/ מפורסמים שונה באופן קיצוני מהפרופיל שמספר בתי ספר מחפשים
לפיכך אין שום דבר רע בלהעזר באנשי מקצוע כל עוד זה באמת לא פוגע באמור לעיל
אני עצמי מעריך ומכוון אל בתי ספר בעלי גישה הוליסטית
שיודעים שכדי להכיר את המועמד צריך להתייחס באמת למכלול
התכונות שלו עד כמה שניתן ללמוד ממרכיבים שונים של המועמדות ולפיכך לא נותנים משקל מכריע לגורם כזה או אחר
ולא לא כל בתי הספר כאלה
לגבי ארינגו אני לא חושב שהם "סחטנים" כמו שאני לא חושב שהם מונופול
השיטה שלהם לא מתאימה לכולם ויש אפשרויות אחרותTo: rash733
האם צפוי גם השנה בסוף דצמבר כנס
MBA נוסף
כמו בשנה שעברה ובשנה שעברה שעברה ?
אני בונה על ראיונות בזמן הכנס
גם השנה צפוי כנס של קידום בסוף דצמבר. ה-GSB כבר נרשם להופיעTo: אייל
כשצריך לפרט בטופס ההרשמה את השכר במשרות קודמות
הכוונה היא לברוטו או נטו
לשכר שנתי חודשי או שבועי ?
To: אייל
אני לא משתגע על האח הגדול אבל כשהוא מארגן לי כנסים ואולי חוסך לי נסיעות לחו"ל
אני יכול לחיות עם זה
ביחס להמלצות אני רק אומר, שלכו תמצאו באמת 2 ממליצים טובים שמוכנים להקדיש זמן רב, לענות לשאלות של כל בתי הספר שאתם מגישים אליהם ובהשקעה שמצפים מהם, כולל דוגמאות מנסיון התעסוקה אצלם . . . .בעייתי . . .ועוד שירשמו את זה בשפה סבירה + ….. שלא ימכרו אשליות, זו תעשייה וכל הצדדים המוערבים מכירים בכך ומצליחים לפתח מסננים ראויים ביותר גם על סמך גורמים אחרים. לא ראיתי שהמועמדים מישראל מפשלים בלימודים, רק כי מעסקים בארץ (חלקם כמובן) לא מסוגלים לחבר פסקה סבירה באנגלית.
To:
Take a look at this article:
Nothing new, but…
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.