התגובות שלי בפורום

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9
    בתגובה ל: לחברים בלבד #13654

    שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    שלום, קוראים לי בועז ואני בן 33. נשוי ואב לילדה

    היום אני עובד בחברת הייטק בתור מנהל פרויקט.
    ספציפית מדובר בתעשיית הסמי קונדקטור.

    למדתי תואר בהנדסת מחשבים (מדעי מחשב והנדסת אלקטרוניקה) באוניברסיטת תל אביב.

    עשיתי GMAT די מזמן.

    בצבא הייתי קצין

    אני נמצא בשלב של קבלת התשובות.

    אני מקווה לתרום לקהילת הפורום לפחות 20 הודעות בשנה הקרובה

    אז בהצלחה לכולם,

    lt

    lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

    To: All


    Hi idan
    Congrats
    Feel free to contact me
    boazur at gmail com
    lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

    To: All


    הי אילן,

    כל הכבוד על ההודעות בפורום. רציתי לשאול אותך (ולכ אחד אחר שיודע), איך משפיעה עבודה באוניברסיטה, למשל בתור עוזר הוראה על כמות החודשים שמותר לעבוד אחרי התואר.
    אמרו לי שאם עובדים תוך כדי התואר זה מתקזז מהזמן שמותר אחרי. האם יש שוני בין F ו-J מהבחינה הזו?

    תודה,

    בועז

    lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

    To: All


    שלום לכולם,
    אני מעונין ליצור קשר עם אנשים שהתקבלו לברקלי השנה.
    boazur בגימייל.קום

    lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

    To: All


    Hey Amir,

    What is your status?
    When you plan a visit, any visit, look at the visit the school page.
    Haas's page is here:
    http://mba.haas.berkeley.edu/visitation.html
    What you should do is everything possible:
    Lunch, class visit and infosession.
    If I remember corectly you only need to register to the class visit (on line). other than that you don't need to call anyone.
    Also make sure that you are not visiting on holiday (dates on the same page).
    Last, I also reccomend to do a general campus tour, you can find a link in the same page.
    I also recommend trying to meet Israeli students of course.

    lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

    To: All


    שלום שוב,

    אז באמת אני אדבר קצת על הצד האקדמי. קודם כל זה שונה מכל מה שהכרתי בארץ. כולם באים לשיעור ורב האנשים באים מוכנים. זה נכון בכל השיעורים. בכל המקומות שאני ביקרתי הישיבה באודיטוריומים בחצי מעגל. כ-60 איש בכיתה. כולם עם שמות. והמרצים מתקילים תלמידים חופשי. הבנתי שזה יותר תלוי במרצה ופחות מדיניות כלל אוניברסיטאית. בכל מקרה האווירה מחויכת ולא לחוצה בכלל ורצים צחוקים על הרבה נושאים.

    בברקלי יצא לי להיות בשיעור מיקרו למשל שזה משהו שלמדתי בעבר באוניברסיטה. אז באמת החלק הראשון של השיעור די הזכיר לי את מה שלמדתי, אבל אז כל החלק השני היה על מה קורה בעולם ואיך זה קשור לחומר. מה קורה בסין עם שערי המטבע.

    בקרנגי מלון הייתי בשיעור על על אסטרטגית שיווק ששם עשו ביזנס קייס (של הרוורד כמובן) על מישהו שמקים עסק לשיווק ציוד חקלאי. כמה אנשים הוא צריך לקחת, לפי איזה סדר, מה צריכים להיות היעדים הראשונים שלו. מאוד מענין.

    בקלוג, גם בשיווק הייתי בשיעור שעסק באיך משווקים מוצר ללקוחות שכרגע לא צורכים אותו. הדוגמא שנלקחה היתה מתעשיית הקרוזים. השיעור כלל הרבה פרסומות ותמונות.

    האוניברסיטאות שאני הייתי בהן משלבות בין ביזנס קייס ללימוד פרונטלי לשיטות נוספות.

    לגבי רמת המרצים ההתרשמות הכללית מאוד טובה אבל הסטודנטים מדברים על יותר ופחות טובים. אם כי נראה שגם הפחות טובים הרבה יותר טובים ממה שאני רגיל מפה.
    עוד דבר שכדאי לדעת שב-MIT ובקלוג יש שיטת מכרזים (וזה נכון גם לגבי ראיונות עבודה). אף אחד שם לא לוקח את זה קשה, וההרגשה הכללית היא שבסוף אנשים משיגים את הקורסים שהם רוצים.

    לגבי תעסוקה לspouse כמעט כל מי שאני דיברתי איתו המליץ בצורה חד משמעית שאם זה אפשרי להגיע עם ויזת J. אבל זה באמת לא המומחיות שלי.

    זהו בינתיים. נמשיך אולי בהזדמנות אחרת.

    lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

    To: All


    שלום לכולם,

    ביקרתי לפני כשבועיים בקמפוסים בקלוג, MIT, ברקלי וקרנגי מלון בפיטסבורג.

    הסיבה מספר אחת מבחינתי לערוך ביקור היא כדי לראות את הקמפוסים השונים, להרגיש את הדופק, ולדעת שלא אקבל החלטה כל כך חשובה בלי שפעם אחת ראיתי והרגשתי. זאת המלצה שקיבלתי מהרבה סטודנטים ואני חושב שהיא מאוד חשובה.
    בעקרון חשוב לשים לב שבכל המקומות למעט קרנגי מלון באופן עקרוני הביקור אפילו לא נרשם. אם הולכים לפי הנוהל הרגיל, מבחינת האדמישנס, תבוא, תכנס לשיעור וכו' אבל הם משתדלים לא לתת יחס מיוחד למי שבא עד לקמפוס.

    אם אתם עושים את הביקור לפני הגשת הבקשה זה יכול לעזור בחיבורים ובראיונות ברמת הידע (גם ספציפית MIT וברקלי שואלים אם ביקרת בקמפוס). אם אתם מבקרים אחרי האפליקישן ולפני קבלת התשובה צריך כבר יותר להתאמץ. להשתדל לקבוע פגישה קצרה עם מי שמקבל החלטות כדי להציג את עצמכם, או לפי המקומיים, לשים פנים מאחורי הבקשה… כמובן להכין שאלות אינטליגנטיות.
    אם לא תקבעו פגישה מראש, יכולה להיות לכם הרגשה שסתם באתם.
    אם התקבלתם לכמה מקומות, נראה לי ממש כיף לבוא לאדמישנס וויקנד כי אז מתחנפים אליך ומארגנים לך ביקור מסודר קומפלט עד רמת מתווכים לדירות פוטנציאליות.
    אני ממליץ לבקר בכל אוניברסיטה לפחות יום וחצי. לקבוע סיור כללי של האוניברסיטה (לאו דווקא קשור ל MBA ) לקבוע כניסה ליותר משיעור אחד (רצוי קורס חובה וקורס בחירה), לקבוע כאמור עם מישהו מאדמישנס, ללכת לאינפו סשן. אם זה רלוונטי כדאי לבקר גם במעונות.

    כמובן שחשוב לקבוע עם ישראלים בקמפוס. הם מאוד עוזרים ובכל הקמפוסים זה כמובן מקור המידע הטוב והאמין ביותר. אני מוכרח להגיד שבמקומות שאני ביקרתי הישראלים פשוט נהדרים. חלקם כותבים כאן בפורומים וכולם מאירי פנים למי שמבקש עצה או עזרה. לא הכרתי אף אחד לפני התהליך ובאמת עזרו לי בצורה שלא תאמן. זה באמת הזדמנות נוספת להודות לכולם. אני מאוד מקווה שכל חברי הקהילה פה יעזרו לאנשים שפונים אליהם ברגע שהם יהיו תלמידים באחד הקמפוסים.
    אפשר להגיע אליהם דרך הפורומים האלה או אפילו דרך האדמישנס.

    חוץ מזה מאוד כדאי לנסות להגיע לארוע חברתי או לצאת בעיר.
    ב- MIT יצא לי להיות בקונסמפשן שזה בעקרון ערב חברתי שכל פעם גופים אחרים מארגנים. אני הייתי בארוע של הקוריאנים שהיה ממש כייפי. הם מארגנים הופעה וכמובן בירה ושתיה ואוכל וזה ממש נותן להרגיש את האווירה החברתית. במקרה שלי ממש נהניתי לראות איך כל בני הזוג מגיעים, אפילו עם ילדים לאירוע.
    בקלוג הייתי במקרה בזמן של סופ"ש מתקבלים של מחזור ראשון (שאני לא שייך אליו, נרשמתי למחזור שני), אבל גם שם יצא לי להיות בשתיה של סופ"ש או TG Thanks God its Friday ואחרי זה לצאת איתם לפאב והיה ממש כיף. האוירה של הסטודנטים שם מעולה. בברקלי ובקרנגי לא יצא לי להיות ביום של יציאת סטודנטים. אבל השתדלתי לצאת עם סטודנטים מקומיים כדי לראות את האווירה באזור ומחוץ ללימודים. אני חושב באמת שכל המקומות מעולים גם לבילויים וגם לחיים טובים. כמובן שסטודנטים מבוסטון ושיקגו יטענו שאין כמו הערים שלהם אבל מבחינתי כל הערים מעולות. פיטסבורג עיר ממש חמודה (בכל זאת איזה 400 אלף תושבים) שיש שם מקומות ממש סבבה. ברקלי מאוד קולית, וכמובן נמצאת 15 דקות נסיעה (אם אין פקקים) מסן פרנסיסקו.

    בדבר אחד אין ויכוח, מזג האויר הרבה יותר טוב בברקלי. בין שלושת האחרים אפשר להתווכח מי מתקרב בחורף הכי הרבה לאפס מלמטה. למי שיש ילדים ונוסע לאחד המקומות הקרים חשוב להתייעץ עם ישראלים לגבי סוגיות הרות גורל כמו: האם בבית/דירה ששכרת יש חניה מקורה, אם כן האם יש דרך גישה (driveway) ואם יש האם אתם צריכים לפלס את השלג ממנו, ואז אולי כדאי להחנות ליד הכביש שמפולס בכל מקרה. האם לאוטו יש שלט שמתניע אותו כדי שלא תכנס לאוטו קפוא ותוכל לשים את הילד בפנים ועוד ועוד….

    מבחינת מעונות זה רלוונטי רק בברקלי וMIT. התעניינתי רק בתנאים עבור משפחות כך שאני לא סגור לגבי בודדים.
    ב-MIT דובר בפורומים על שני המבנים East Gate ו west gate . אני ביקרתי רק באיסט. הדירות מאוד מרווחות גם לזוגות וגם למשפחה עם ילד, ויש את הצ'ופר של חדרי משחקים , חדר לימוד, כביסה וכו'.. וגם כמה שאני מבין המחיר ללא תחרות ביחס ללא מעונות. חוץ מזה הבניין צמוד לבית הספר. בברקלי מדובר ממש בכפר של 1000 דירות למשפחות והוא נראה ממש יפה ולפחות הדירה שאני ביקרתי בה חדשה לגמרי. הוא קצת מרוחק מהקמפוס (לא הליכה קצרה) אבל נראה שמאוד כיף שם, במיוחד למשפחות עם ילדים. בקלוג וקרנגי זה כבר סיפור אחר, צריך לשכור דירה וכמובן שכל האפשרויות פתוחות. בקרנגי אפשר להסתר יפה מאוד לזוג מתחת ל-900 דולר לחודש. בקלוג ידרשו 1100 ומעלה.

    מבחינת יוקר המחיה, אני מתרשם שכולם די דומים חוץ מפיטסבורג שזולה באופן משמעותי בכל התחומים ובמיוחד בענין של גני ילדים (למי שזה מענין אותו). ואם כבר בענין של גני ילדים בבוסטון יש תור של יותר משנה לגן ילדים של האוניבריסטה. גם בברקלי יש תור לא קטן וצריך אולי לבדוק אופציות חלופיות.

    לארגן כזה ביקור זה לא פשוט, צריך לראות שמגיעים לכל קמפוס בימים הנכונים, שאין חופשות או סתם יום שלא לומדים בו. צריך לבדוק עבור כל קמפוס איפה צריך לתאם ביקורים בכיתה מראש ואיפה סתם מגיעים. באף קמפוס לא התרשמתי שחייבים חליפה לביקור. אני הלכתי ביזנס קז'ואל וזה מספיק בהחלט. לא צריך אוטו לאף מקום (אם ישנים קרוב) למעט אולי ברקלי למרות שגם שם אני מניח שאפשר להסתדר באוטובוסים.

    כמו שאתם מבינים פה, כל המקומות סבבה לחיות בהם ולכל אחד יש יתרונות וחסרונות, אבל ברוב הדברים הרגשתי שבאמת מדובר בבחירה בין טוב מאוד למצוין.

    אתם מוזמנים לשאול אותי שאלות ספציפיות על המקומות האלו.

    lt
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

    To: All


    שלום רועי

    תרגיש חופשי להתקשר

    בועז

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)