Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה עדכוני Top MBA מאתר ארינגו

מוצגות 50 תגובות – 251 עד 300 (מתוך 1,023 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • Gilad D
    חבר
    מספר הפוסטים: 1131
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Cambridge).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוחת ארינגו נוספת זומנה לראיון ב- MBA) Chicago).
    Gilad D
    חבר

ראש ועדת הקבלה לשעבר של וורטון הצטרף לארינגו

תומס קליל, לשעבר ראש ועדת הקבלה של Wharton, הצטרף לאחרונה לצוות ארינגו.

צירופו של תומס נעשה במסגרת המהלך של חיזוק צוות ארינגו בטובים שבטובים מקהילת ה-MBA, מהלך שהחל עם הצטרפותו של משה צרפתי, חבר לשעבר בועדת הקבלה של שיקגו MBA, כשותף-המנהל של ארינגו.

תומס, שהינו גם בוגר וורטון, שימש כראש ועדת הקבלה של וורטון במשך כשלוש וחצי שנים. שיתוף הפעולה בין תומס לארינגו החל בתקופה בה היה ראש ועדת הקבלה.

תומס יערוך שיחת ועידה ללקוחות ארינגו: "טיפים ואסטרטגיה למועמדי 2011"
    ביום שני, 14 במרץ בשעה 7 בערב שעון ישראל.
    עלות השיחה 150 ש"ח (אשר ישמשו כזיכוי על שירותי ארינגו).
    להצטרפות אנא צרו קשר עם לי כגן, סמנכ"לית הלקוחות: [email protected]

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-28/2/2011, 11:45
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)

Gilad D
    חבר

To: Gilad D

האם כדאי להגיש להרוורד בסיבוב 3?

בבלוג של ועדת הקבלה של הרוורד התייחסו לשאלה האם כדאי למועמדים להגיש בסיבוב 3, בו הסיכויים נחשבים לנמוכים יותר. הרוורד מודים כי שקלו לבטל את הסיבוב השלישי כי 90% מהכיתה מתמלאת כבר לאחר שני הסיבובים הראשונים, אבל תמיד יש מועמדים מעניינים בסיבוב האחרון שנבחנים ע"פ אותם פרמטרים כמו המועמדים בסיבובים הראשונים, והטובים ביניהם כמובן מתקבלים.
    אז למי לא כדאי להגיש בסיבוב 3?
    – מועמד זר שעשוי לא להספיק לקבל ויזה עד למועד תחילת הסמסטר.
    – מי שמצפה למפגש קבלת הפנים של המתקבלים הטריים (בהרוורד לא מקיימים אירוע כזה).
    – מי שבכלל מתכנן להתחיל בספטמבר 2012, ומגיש ל-2011 במטרה לקבל דחיה לשנה הבאה (זה לא יקרה…)
    – מי שמקווה למצוא מגורים בקמפוס (רוב המקומות כבר נתפסו).
    – מי שרק מתנסה בהגשת אפליקיישן ומקווה לקבל פידבק במקרה של דחיה כדי להגדיל את סיכוייו בשנה הבאה (הרוורד לא מספקים פידבק למועמדים שנדחים).

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-3/3/2011, 19:42

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) INSEAD).
    Gilad D
    חבר
    עדכון משיקגו למועמדי הסיבוב השני

בשיקגו מסיימים בימים אלה לקרוא את האפליקיישנס של מועמדי הסיבוב השני לקראת מועד ההחלטה ב-16 במרץ. בינתיים מסתיימים גם הראיונות של מועמדי הסיבוב השני וחוות הדעת של המראיינים מצטרפות לאפליקיישן, שנקרא ע"י ועדת הקבלה 3 פעמים לפני שמתקבלת החלטה אם לקבל, לדחות או לצרף את המועמד לרשימת ההמתנה.
    האתגר של מועמדי הסיבוב השני גדול יותר כי הם מתחרים גם מול מועמדים מהסיבוב הראשון שנכנסו לרשימת ההמתנה, ומאחר וחלק מהמקומות בתוכנית כבר התמלאו בסיבוב הראשון. שיקגו טוענים שאין נוסחה קבועה למועמד שמתקבל, וכל אחד שמתקבל נבחן בקפידה ע"י 5 חברי ועדה לפחות כדי להבטיח שהוא מתאים לתוכנית. למרות שמאגר המועמדים מלא באנשים מוכשרים ומעניינים, בסופו של דבר ייבחרו אלה המתאימים ביותר לערכי בית הספר.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-8/3/2011, 9:11

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) ESADE).
    Gilad D
    חבר

יותר נשים פונות ללימודי MBA

אגב יום האישה הבינ"ל שצויין השבוע, סקר של GMAC שנערך לאחרונה מגלה כי בשנת 2010 נרשם מספר שיא של נשים שפונות ללימודי מנהל עסקים, כאשר 105,900 נשים נבחנו במבחן ה-GMAT. העליה הזו היא בעיקר הודות למאמצים של בתי הספר שמעודדים נשים לפנות ללימודי MBA, כאשר העליה הגדולה ביותר נרשמה בקרב הנשים בארה"ב – 50,053 נשים נבחנו במבחן ה-GMAT, יותר מבכל מדינה אחרת. אולם למרות העליה הזו, הנשים עדיין נמצאות במיעוט לעומת הגברים בין הסטודנטים בתוכניות ה-MBA.
    מבין 263,979 בחינות GMAT שהתקיימו בשנה שעברה, 40.1% היו של נשים, אולם בעוד בארה"ב היוו הנשים רק 39% מכמות הנבחנים, במדינות אחרות היוו הנשים רוב בקרב הנבחנים, למשל בסין (62.8%), וייטנאם (59.4%) ורוסיה (56.6%). כמעט חצי מהנבחנות בכל העולם היו מתחת לגיל 25, והגיל הממוצע שלהן הוא 26.2 לעומת 27.6 של הגברים. הנשים הגישו אפלקישיינס ל-2.5 תוכניות MBA בממוצע, לעומת הגברים שהגישו בממוצע ל-3 תוכניות.
    לגבי מציאת עבודה לאחר התואר, נראה שהנשים עדיין מתקשות לעומת הגברים – בוגרת MBA ממוצעת הגישה 25 בקשות לעבודה (קו"ח/אפליקיישן), 5 יותר מבוגר MBA ממוצע, וקיבלה 4 ראיונות והצעת עבודה אחת בממוצע, לעומת 5 ראיונות ושתי הצעות עבודה לגברים.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-10/3/2011, 9:35

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Michigan).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- Oxford ו- MBA) IE).
    Gilad D
    חבר
    תוכניות EMBA שלא דורשות GMAT

מאמר שהתפרסם לאחרונה בפיינשל טיימס מדווח כי NYU Stern יבטלו את הדרישה ממועמדים לתוכנית ה- EMBA להיבחן במבחן ה-GMAT או ה-GRE.
    כמו בתי ספר אחרים שלא דורשים את המבחנים האלה כתנאי קבלה לתוכנית ה-EMBA שלהם, כגון שיקגו וקלוג, גם בסטרן החליטו שמאחר והמועמדים לתוכנית הם מנהלים בשנות ה-30 וה-40 לחייהם, מועמדותם תיבחן לפי הישגיהם האקדמיים והנסיון התעסוקתי שלהם. למועמדים שמתקבלים לתוכנית ה-EMBA בסטרן יש בממוצע 14 שנות נסיון תעסוקתי בגיל ממוצע של 38, ול-40% מהם יש תארים מתקדמים.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-15/3/2011, 20:46

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) LBS).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוחת ארינגו נוספת התקבלה ל- MBA) Carnegie Mellon).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Kellogg).
    Gilad D
    חבר

דירוג התוכניות האמריקאיות של US News לשנת 2011

ה- US NEWS פרסם את דירוג תוכניות ה-MBA השנתי, הכולל תוכניות אמריקאיות בלבד. למקום הראשון הגיעה Stanford, אחריה Harvard ובמקומות 3-4 MIT Sloan ו- Wharton.
    משלימות את העשיריה הראשונה:
    5-6: Kellogg, Chicago
    7-8: Tuck, Berkeley
    9: Columbia
    10-11: NYU Stern, Yale

בנוסף התפרסם דירוג של התוכניות לפי קטגוריות שונות. התוכנית המובילה בקטגוריית החשבונאות היא Texas McCombs, המובילה בתחום ניהול מערכות מידע היא MIT Sloan, המובילה בתחום היזמות היא Babson, המובילה במימון היא Wharton, המובילה בניהול כללי היא Harvard והמובילה בתחום השיווק היא Kellogg.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-18/3/2011, 11:51

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) UCLA).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Chicago).
    Gilad D
    חבר
    טיפים משיחת הועידה עם תומס קליל

בשיחת הועידה שהתקיימה בין לקוחות ארינגו לתומס קליל, יועץ מיוחד בארינגו (לשעבר ראש ועדת הקבלה של וורטון), עלו כמה טיפים חשובים לתהליך הקבלה.
    ראשית, כל מועמד חייב לשאול את עצמו 5 שאלות עיקריות: למה אני רוצה MBA, למה דווקא עכשיו בשלב הזה של הקריירה, למה אני פונה דווקא לביה"ס הזה, מהן המטרות המקצועיות שלי לטווח הקצר ומהן המטרות לטווח הארוך?
    את התשובות לשאלות הללו צריך המועמד לשלב בחיבורים שלו. כמובן שאין תשובות נכונות, אבל המועמד חייב להשקיע מחשבה ולבצע מחקר, להיות ריאלי ובעל מודעות עצמית ולהציג מסלול ברור. המועמד חייב להדגיש צדדים מעניינים ברקע שלו ולהסביר איך התואר תורם לתוכניותיו העתידיות.
    במסגרת תהליך המחקר מומלץ מאוד ליצור קשר עם סטודנטים ובוגרים מביה"ס אליו מתכנן המועמד לפנות כדי לקבל תמונה ברורה יותר של האוירה בביה"ס ולהבין אם הוא מתאים לשם.
    טיפים נוספים בקרוב…

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-23/3/2011, 18:30

Gilad D
    חבר
    ברכות! שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) LBS).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) Duke).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Wharton).
    Gilad D
    חבר
    עוד טיפים משיחת הועידה עם תומס

להלן כמה נקודות נוספות שעלו בשיחת הועידה בין לקוחות ארינגו לתומס קליל, יועץ מיוחד בארינגו (לשעבר ראש ועדת הקבלה של וורטון):
    לגבי המבנה החדש של ראיון הקבלה של וורטון, מדובר במודל התנהגותי שמניח כי פעולות העבר מעידות על ביצועים עתידיים. מומלץ מאוד לענות לשאלות המראיין תשובות שמבוססות על האפליקיישן ולא להעלות נושאים חדשים. הראיון אמור להסביר ולפתח את הנושאים שהועלו באפליקיישן באמצעות דוגמאות מהחיים – מהעבודה, האוניברסיטה והצבא. חשוב לבחור דוגמאות טובות, כאלה שישקפו את היחוד והאישיות של המועמד.
    לגבי ביקור בקמפוס, וורטון לא נותנים העדפה למועמדים שבוחרים לקפוץ לביקור, אולם אם כבר באים מומלץ להירשם לאירועים רשמיים, להראות את עצמך במשרד הקבלה ולנסות ליצור קשרים לפני הביקור. בנוסף מומלץ ליצור קשר עם מועדונים שונים בביה"ס שמעניינים את המועמד. במהלך הביקור המועמד צריך לשאול את עצמו האם הוא מתאים לביה"ס והאם הוא רואה את עצמו לומד שם, ובמידה וכן מומלץ כמובן לשלב את המסקנה הזו בחיבורים.
    לגבי פרופיל טיפוסי של מתקבלים, אומר תומס כי וורטון מנסים ליצור כיתה מעניינת ומגוונת, ולכן מקבלים מועמדים מרקעים שונים. המועמד חייב לבחור את הצדדים החזקים שלו ולהתמקד בהצגתם, ולא לנסות להציג דברים לא נכונים. ועדת הקבלה יודעת שאף אחד אינו מושלם, ומי שמנסה להציג עצמו ככזה יכול רק לפגוע בעצמו. מומלץ מאוד לנקוט בגישה כנה ולא להגזים, והכי חשוב להראות פוטנציאל.
    זהו בינתיים, עד לפעם הבאה…

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-31/3/2011, 11:21

Gilad D
    חבר
    ברכות! שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) Stanford).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוחת ארינגו נוספת התקבלה ל- MBA) Wharton).
    Gilad D
    חבר
    האם ועדות הקבלה בודקות רשתות חברתיות?

ע"פ כתבה שהתפרסמה לאחרונה ב-Fortune, מסתבר שועדות הקבלה של מספר תוכניות MBA נוהגות לערוך חיפוש בגוגל על המועמדים, ולבדוק פרופילים שלהם ברשתות חברתיות כגון פייסבוק, כדי ללמוד עליהם מידע נוסף פרט לזה שבחרו לספק באפליקיישן, אם מתוך הדרך שבה הם בוחרים להציג את עצמם ברשת ואם לפי מה שאחרים כותבים עליהם.
    לדוגמא, הרוורד אישרו כי הם נוהגים לבצע חיפושים ברשת על המועמדים. בתי ספר אחרים (Stanford, UNC) לא תמיד עושים זאת באופן גורף, אלא רק כאשר משהו נראה חשוד או מוזר באפליקיישן של המועמד. נראה שבבתי ספר בהם סטודנטים או בוגרים מעורבים בתהליך הקבלה ובסינון מועמדים, הסבירות שישתמשו בחיפושי רשת על המועמדים גבוהה עוד יותר. חשוב לציין שהמידע שמופיע על המועמד ברשת לא יהווה גורם מרכזי בקבלתו או דחייתו, אבל הוא בהחלט עשוי לחזק את התחושה המתגבשת ולתת דחיפה קלה, לכאן או לשם…
    היו כמובן מי שניצלו את המצב והקימו חברה שמתמחה באיתור מידע "מפליל" על המועמד ברשת ומחיקתו. בין הדוגמאות לדברים שנמצאו ברשת ועשויים לפגוע בסיכוי הקבלה של המועמד ניתן למצוא מועמד בעל שם זהה לזה של רוצח מורשע, מועמדים שפרסמו ציטוטים או תמונות הקושרים אותם להימורים ושימוש בסמים, ואפילו מועמדים שלכלכו על סטודנטים הלומדים בביה"ס אליו הם מנסים להתקבל!
    היו זהירים :)

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-5/4/2011, 8:50

Gilad D
    חבר
    ברכות לשני המתקבלים לסטנפורד בסיבוב השני!

3 מ-4 המתקבלים הישראלים ל-Stanford השנה נעזרו בארינגו.
    Gilad D
    חבר
    עדכונים מהרוורד, וורטון ושיקגו

הרוורד מעדכנים כי הם יתחילו לשלוח זימונים לראיון למועמדי הסיבוב השלישי ב-8/4. הסיבוב השלישי קצר יותר מבחינת הזמן שבין תאריך ההגשה לתאריך ההחלטה, והזימונים לראיון ימשיכו להישלח עד תאריך החזרת התשובות למועמדים ב- 5/5.
    ראיונות למועמדי הסיבוב השלישי יתקיימו בקמפוס, בחוף המערבי וכן דרך סקייפ עבור כמה מועמדים נבחרים. חלק ממועמדי הסיבוב השלישי יוכנסו לרשימת ההמתנה ב-5/5, עם או בלי ראיון.

וורטון פרסמו עדכון למועמדים שנמצאים ברשימת ההמתנה ומסרו כי הם לא מוכנים לקבל מסמכים נוספים או עדכונים לגבי התפתחויות בקריירה של המועמדים לאחר הגשת האפליקיישן. מועמדים ברשימת ההמתנה ישארו בה עד שיפורסמו תוצאות הסיבוב השלישי ב- 12/5, אז יודיעו להם על שינוי בסטטוס של האפליקיישן לאחת משלוש אפשרויות – קבלה, דחיה או הישארות ברשימת ההמתנה.

בשיקגו מתכוננים לקבל אפליקיישנס ממועמדי הסיבוב השלישי עד הדדליין ב-13/4, ופרסמו כמה טיפים עבורם:
    למרות שהסיבוב השלישי תחרותי יותר מאחר ולא נותרו מקומות רבים, עדיין יש סיכוי למועמדים חזקים להתקבל. למי שמתלבט אם להגיש בסיבוב 3 או לחכות לשנה הבאה, ממליצים בשיקגו להגיש את האפליקיישן רק ברגע שהוא מוכן ומציג מועמדות חזקה בצורה הטובה ביותר, ולא להגיש אפליקיישן שהוכן בחפזון. בנוסף, לאור העובדה שמועמדי סיבוב 3 יקבלו תשובות באמצע מאי והלימודים מתחילים רק בשבוע הראשון של ספטמבר, יהיה מספיק זמן לסטודנטים זרים להסדיר את ענייני הויזה שלהם.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-8/4/2011, 12:22

Gilad D
    חבר

ראיון עם בוגר IESE

גבי קמינסקי, סטודנט ישראלי ב- IESE שמסיים בחודש הבא את לימודיו, סיפר לנו קצת על חוויותיו בביה"ס:

באיזו תוכנית עשית את ה- MBA?
    IESE Business School, Universidad de Navarra, Barcelona
    מתי סיימת את התוכנית?
    מאי 2011.
    האם השם של התוכנית נתן לך יתרון כלשהו מול מעסיקים?
    הפרופיל שלי מעט שונה, מאחר ואני מקים בימים אלו עסק משלי, כך שלא חיפשתי עבודה בהליך המקובל. עם זאת, שם בית הספר פתח המון דלתות מול לקוחות פוטנציאליים בעיקר באירופה, וכמו כן, רשת הבוגרים של בית הספר, כמו גם המרצים וחברים לספסל הלימודים מסייעים רבות בפיתוח העסק.
    האם התוכנית מוערכת במיוחד בקרב מעסיקים מסויימים?
    בתור אחת התוכניות האירופאיות היחידות שנמצאות דרך קבע בין 10 המובילות בעולם בדירוגים השונים בשנים האחרונות, מרבית החברות הרב לאומיות (בין אם ייעוץ, בנקאות, פארמה, מוצרי צריכה וטכנולוגיה), מסמנות את בית הספר כאחד מהשלושה שבו הן מרכזות את מאמצי הגיוס שלהן.
    האם מעסיקים חשובים בחו"ל גייסו ישראלים מהתוכנית? תוכל לתת דוגמאות שמיות לתפקידים ומשכורות?
    בוגרים ישראלים בשנים האחרונות הגיעו לתפקידים בחברות כמו RTL, Syngenta, Nomura, Nielsen, כמו גם בסטארטאפים ובחברות קטנות יותר ומוכרות פחות (אך במשכורות לא פחות גבוהות לעיתים).
    האם הקריירה שלך השתנתה מאז שנכנסת לתוכנית?
    מעולם לא היה לי מסלול קריירה מוגדר במיוחד, והפנייה לתחום היזמות מהווה מעין המשך, אבל הכלים שקיבלתי בתואר ובעיקר הרשת החברתית שנוצרה, מאפשרים לי לעשות דברים שלא היה באפשרותי לעשות קודם לכן.
    האם התוכנית תרמה לקשרים שלך? אם כן, איך?
    בהחלט. מדובר בתוכנית קטנה יחסית (כ-250 סטודנטים בכל מחזור), מה שמאפשר להכיר היטב כמעט את כל החברים לשנתון, ולא מעט מהשנתון הקודם וזה הבא. מצד שני, זו לא תוכנית קטנה מדי, ולרשת שנוצרת יש אימפקט משמעותי מספיק. כמו כן, המרצים בהחלט מכירים את הסטודנטים ברמה האישית, וזוכרים היטב מה כל סטודנט מחפש, כך שהם בהחלט יכולים להציע מרשת הקשרים שלהם עצמם סיוע לסטודנטים הזקוקים לכך. יתרון נוסף לגודל התוכנית, הוא הנגישות של מבקרים ומרצים אורחים לסטודנטים – קל מאוד לייצר מפגשים בקבוצות קטנות או אפילו אחד על אחד עם בכירים בתעשייה המגיעים לקמפוס.
    האם משרד ההשמה של התוכנית תרם לגיוס שלך לעבודה?
    שוב, מכיוון שאני מתחיל בעסק משלי, לא היתה לי אינטראקציה רבה עם משרד ההשמה של התוכנית.
    מה אהבת בתוכנית?
    ראשית אהבתי את האנשים – סיירתי במספר בתי ספר לפני ההרשמה, ובאף אחד מהם לא קיבלתי את הרושם של אנשים ענווים, כפי שקיבלתי ב-IESE. מאוד מחוברים למציאות, לא נהנתנים, לא ראוותנים, ונכונים לעבודה קשה. העובדה שהתואר נמשך שנתיים ולא שנה, עם אפשרות להתמחות בקיץ, עם אפשרות להתעמקות בתכנים – זו אחת התוכניות הבודדות באירופה שמאפשרת מסלול של שנתיים. בנוסף, העיר ברצלונה היא התפאורה המושלמת לחוויה מדהימה – מזג האוויר, החוף, חיי הלילה, הקרבה היחסית לארץ.
    למי התוכנית מתאימה במיוחד?
    התוכנית אינה מייחדת את עצמה בהתמחות כלשהי, והיא מוגדרת כ-general management program. כאמור, כל הבנקים הגדולים, כל חברות הייעוץ הגדולות, וכל חברות הפארמה הגדולות מגייסות בבית הספר. בנוסף, חברות טכנולוגיה ואינטרנט שרק עכשיו מתחילות לשים לב לקהל ה-MBA מגיעות באורח קבע לבית הספר – אמזון מגייסת קבועה, כמו גם פייסבוק, שהציבה את בית הספר כאחד מ-3 בתי הספר היחידים באירופה אליו היא מגיעה, וכו'.
    תוכל לתת טיפ למנסים להתקבל לתוכנית?
    ממליץ להגיע לראיון בקמפוס ולא להסתפק בוידיאו – זה לא מבטיח קבלה בשום אופן – ישנם רבים שטסים לכאן בשביל הראיון ולא מתקבלים, בעוד אחרים מתקבלים לאחר ראיון בוידיאו. עם זאת, זו דרך נהדרת להתרשם מהקמפוס ומהעיר, לפגוש סטודנטים נוכחיים ועתידיים, להתחיל להבין מי נגד מי בענייני דיור וכו'. מבחינת דגשים לתהליך הקבלה – ענווה, צניעות, ריאליזם ביעדים – לא להמציא סיפורים, להיות עקביים, מהימנים וישרים. אתיקה היא עניין חשוב מאוד בבית הספר הזה.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-10/4/2011, 10:12

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! שני לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) LBS).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיונות ב- Harvard וב- MBA) Wharton).
    Gilad D
    חבר
    בתי הספר האמריקאיים מרגישים יותר תחרות מחו"ל

ע"פ מאמר שפורסם לאחרונה בוול סטריט ג ורנל, בשנה האחרונה חלה עליה של 4% בלבד בכמות המועמדים הבינ"ל שפנו לתוכניות MBA אמריקאיות ב-2011. נתון זה נמוך לעומת אחוז הגידול בכמות המועמדים הבינ"ל לתארים מתקדמים אחרים בארה"ב. ב-25 תוכניות ה-MBA שמעניקות את מספר התארים הרב ביותר למועמדים בינ"ל אפילו נרשמה ירידה של 4% במספר המועמדים הבינ"ל לסמסטר הסתיו של 2011.
    הממצאים האלה נתמכים ע"י הנתונים של GMAC, החברה האחראית על מבחן ה-GMAT, שמראים כי פחות מ-78% אחוז מציוני המבחנים דווחו לבתי ספר בארה"ב ב-2010 לעומת 83% ב-2006, וזאת בזמן שחלה עליה בכמות המבחנים הכוללת ושמספר הנבחנים שאינם אזרחי ארה"ב עלה על זה של אזרחי ארה"ב.
    ממצא נוסף שקשור לעניין הוא שחלק מבתי הספר צנחו השנה בדירוגים. לדוגמא, בדירוג הגלובלי האחרון של תוכניות MBA של הפיינשל טיימס תפסו בתי ספר אמריקאיים רק 24 מקומות מבין ה-50 המובילים בעולם, לעומת 31 ב-2007. הדבר מלמד על ההתקדמות הרבה שעשו בתי ספר למנהל עסקים ברחבי העולם (בעיקר אירופה והודו), שמהווים כיום אלטרנטיבה טובה למועמדים בינ"ל ומאפשרים להם ללמוד במדינה שלהם ללא צורך לנהור לארה"ב.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-20/4/2011, 9:28

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוחת ארינגו נוספת התקבלה ל- MBA) Chicago).
    Gilad D
    חבר
    פורסמו השאלות החדשות במבחן ה-GMAT

החלק החדש של integrated reasoning, שיוכנס למבחן ה-GMAT החל מיוני 2012, יכלול 4 פורמטים חדשים של שאלות ויבקש מהנבחנים לנתח ולשלב מידע ממקורות שונים כגון גרפים וטבלאות כדי לפתור בעיות. החלק החדש במבחן נועד להכין את הסטודנטים למנהל עסקים לעולם העסקים המודרני, בו הטכנולוגיה מספקת לנו כמויות רבות של מידע בצורות שונות, ולכן אנשי עסקים נדרשים לפתח כישורים שיסייעו להם לנתח את המידע ולקבל החלטות בסביבה עשירת נתונים.
    לחלק החדש יוקצבו 30 דקות והוא יכלול 12-15 שאלות ב-4 פורמטים חדשים:
    – הסקת מסקנות ממקורות רבים – כל שאלה מלווה ב-2-3 מקורות מידע שיוצגו על כרטיסיות, כאשר הנבחן נדרש ללחוץ על הכרטיסיות ולנתח את המידע (שיכול להופיע בצורה של טקסט, טבלה או גרף) כדי לענות על השאלות.
    – ניתוח טבלאות – לנבחן יוצגו טבלאות הדומות לגליון נתונים, והוא נדרש לנתח אותם כדי לקבוע האם התשובות מדויקות.
    – ניתוח גרפים – הנבחן נדרש לפרש גרפים ולבחור את התשובה המדויקת מתוך דרופ-דאון.
    – ניתוח בשני חלקים – השאלה משלבת שני רכיבים לפתרון. התשובות האפשריות ניתנות בצורה של טבלה עם עמודה לכל רכיב ושורות עם אפשרויות שונות, והנבחן צריך לבוק את כל האופציות ולמצוא את התשובה הנכונה.
    החלק החדש במבחן פותח ע"י לאחר סקרים והתייעצויות עם חברי פקולטה בבתי ספר למנהל עסקים, סטודנטים ונבחני GMAT.
    כאשר יוכנס החלק החדש למבחן, יקוצר החלק של כתיבה אנליטית משני חיבורים לאחד בלבד (30 דקות). סך הזמן הכולל של המבחן יישאר 3.5 שעות.

אסף וולף, מנהל תחום ה-GMAT בקידום, מסר בתגובה:
    השינוי שהבחינה תעבור בשנה הבאה הוא שינוי מרתק ברמת ה-testprep העולמי, שכן לראשונה הבחינה תכלול ממשק אינטראקטיבי עם הנבחן, האפשרות לסנן ולשחק עם הנתונים היא יוצאת דופן. זו ממש הצצה לדור הבא של בחינות העתיד, וכשרואים את הנוסח החדש אנו בעיקר מתפלאים איך לא חשבו על זה קודם. הפרק החדש ידרוש מהנבחן לא רק ידע מתמטי אלא גם הבנה עמוקה יותר של מושגים מתמטיים לצורך יישום של אותם המושגים על סדרות נתונים. אנו נערכים בשלב זה ברמת המחקר שיחל ביוני הקרוב, עם יציאת פרקי הפיילוט הראשונים ולאחר מכן ברמת הפיתוח, משום שהחלק החדש ידרוש חומרי לימוד ומערכי שיעור חדשים לחלוטין. בכל הנוגע לבחינות תרגול, הממשק כה מורכב שככל הנראה נשמח להסתמך על קפלן, החברה המובילה בעולם ללימודי GMAT, שתספק לתלמידינו את הבחינות המורכבות שידמו את בחינת האמת במדויק, כמו תמיד. והמלצה לסיום: אם אתם יכולים, הקדימו להיבחן. הבחינה יותר קלה להשקפתנו בלי החלק הנוסף, שחשוב לזכור כי יגיע בסיום הבחינה אחרי שהנבחן כבר עלול להיות מותש.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-27/4/2011, 10:13

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו קיבל מלגה מלאה (מלגת קרלטון) ב- MBA) Chicago).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Columbia).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! שני לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) INSEAD).
    Gilad D
    חבר

Dear all,

Just a quick reminder: until the end of June the cost of Aringo work is a bit lower (by $15+VAT per hour) due to the low-season.

If you know that you're going to do certain Aringo work in July, and you can do it now, consider doing it until the end of June, it may reduce costs a little.

Hoping this helps a bit.

Gilad D
    חבר
    כתבה בידיעות על MBA בחו"ל

למי שמתעניין, פורסמה כתבה במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות בנושא לימודי MBA בחו"ל.
    הכתבה עוסקת בעיקר בהיבט הכספי של התואר – מהן העלויות לעומת גובה השכר לאחר התואר, והאם זה משתלם…
    בנוסף דנה הכתבה בתהליך הקבלה ובדגשים שבתי ספר מסוימים מחפשים במועמדים.
    לכתבה התראיינו בין השאר גילעם לוי, מייסד ארינגו, וטלי רוזמן, יועצת בכירה בארינגו.
    להלן הכתבה: http://www.aringo.co.il/HebrewSite/yediot_article_May2011.jpg

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-15/5/2011, 08:59

Gilad D
    חבר

הרוורד פרסמו שאלות חיבורים ודדליינס ל-2012

הרוורד פרסמו שאלות חיבורים מעודכנות ודדליינס לתוכנית ה-MBA של 2012:

Essays (MBA applicants only):
    All application questions below are required.

* Tell us about three of your accomplishments. (600 words)

* Tell us three setbacks you have faced. (600 words)

* Why do you want an MBA? (400 words)

* Answer a question you wish we'd asked. (400 words)

דדליינס:
    סיבוב 1 – 3 באוקטובר, 2011
    סיבוב 2 – 10 בינואר, 2012
    סיבוב 3 – 10 באפריל, 2012

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-15/5/2011, 14:15

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל-Wharton ול-Kellogg בסיבוב השלישי!
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) UCLA).
    Gilad D
    חבר

פורסמו שאלות החיבורים המעודכנות של קולומביה ל-2012

Columbia essay questions – Applicants must complete one short answer and three essays:

Short Answer

What is your post-MBA professional goal? (Maximum of 200 characters.)

Examples of possible responses:

“After my MBA I want to build my expertise in the energy sector and learn more about strategy and decision making by joining a consulting firm specializing in renewable energy and power companies.”

“After my MBA I hope to work in business development for a media company that is expanding its market share in Asia.”

“My short term goal is to work with an investment firm that utilizes public private partnerships to invest in community development projects.”

Essays

1. Considering your post-MBA and long term professional goals, why are you pursuing an MBA at this point in your career? Additionally, why is Columbia Business School a good fit for you? (Maximum of 750 words.)

2. Describe a life experience that has shaped you. The goal of this essay is to get a sense of who you are, rather than what you have achieved professionally. (Maximum of 500 words.)

3. Essay three has three options (please choose one of the following):

* Option A: The annual A. Lorne Weil Outrageous Business Plan Competition is a student initiative managed and run by the Columbia Entrepreneurs Organization (CEO). The competition encourages Columbia MBA students to explore creative entrepreneurial ideas that are sufficiently ambitious in scope and scale to be considered “outrageous.” Students explore these ideas while learning firsthand what goes into the development and presentation of a solid business proposal.

Develop your own “outrageous” business idea. In essay form, compose your “elevator pitch.” (Maximum of 250 words.)

* Option B: Columbia deeply values its vibrant student community, the building of which begins at orientation when admitted students are assigned to clusters of 65 to 70 fellow students who take most of the first-year core classes together. During the first weeks of school, each cluster selects a Cluster Chair. Further strengthening the student community are the over 100 active student organizations at Columbia Business School, ranging from cultural to professional to community service-oriented. Leadership positions within the cluster and/or clubs offer hands-on management and networking opportunities for students as they interact with fellow students, administrators, faculty members, alumni, and practitioners.

You are running for either Cluster Chair or a club leadership position of your choosing. Compose your campaign speech. (Maximum of 250 words.)

* Option C: Founded nearly three decades ago, the Executives in Residence Program at Columbia Business School integrates senior executives into the life of the School. Current executives in residence include more than a dozen experts in areas ranging from media and investment banking to private equity and management. A hallmark of the program is one-on-one counseling sessions in which executives advise students about their prospective career choices.

Select one of the current executives in residence with whom you would like to meet during your time at Columbia. Explain your selection and tell us how you would best utilize your half hour one-on-one session. (Maximum of 250 words.)

An optional fourth essay will enable you to discuss any issues that do not fall within the purview of the required essays.

REAPPLICANTS: Those reapplying one year or less from the date of their previous application need only to submit one new essay:
    How have you enhanced your candidacy since your previous application? Please detail your progress since you last applied and reiterate your short-term and long-term goals. Explain how the tools of the Columbia MBA will help you to meet your goals and how you plan to participate in the Columbia community. (Maximum of 750 words.) This essay should be inserted into the text box designated “Essay 1.”

Application Deadlines:
    January 2012 entry – October 5, 2011
    August 2012 entry – early decision – October 5, 2011
    August 2012 entry – regular decision – April 11, 2012
    August 2012 entry – Merit Fellowship Consideration – January 4, 2012

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-18/5/2011, 12:51

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Duke).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) LBS).
    Gilad D
    חבר
    עד כמה חשוב ה-GMAT?

סקר שנערך לאחרונה ע"י קפלן מגלה כי 48% מתוך 288 חברי ועדות קבלה שהשתתפו בסקר אמרו כי ציון GMAT או GRE נמוך הוא הגורם המשפיע ביותר על דחיית המועמד. הגורם שהגיע למקום השני (33%) הוא ציון תואר ראשון נמוך, ובמקום השלישי (10%) חוסר בנסיון תעסוקתי רלבנטי.
    למרות שועדות קבלה נוטות להמעיט בחשיבותו של גורם בודד זה או אחר, וטוענות כי הן מתייחסות לאפליקיישן כמכלול, הסקר שנערך בקרב ועדות הקבלה בתוכניות המובילות בארה"ב מוכיח כי המציאות שונה ולציון ה-GMAT ניתן משקל רב בהחלטה על קבלה או דחיה של מועמדים.
    הסיבות לכך הן שהמבחנים הללו נחשבים למדד אובייקטיבי של יכולתו של המועמד להתמודד עם הלימודים בתוכנית ה-MBA, וכן העובדה שהדירוגים השונים של תוכניות ה-MBA הטובות ביותר מתבססים במידה רבה על ממוצע ה-GMAT של הסטודנטים בתוכנית.
    ע"פ נתוני מחזור 2012, להלן 10 התוכניות המובילות בארה"ב בממוצע ה-GMAT של הסטודנטים בהן:
    Stanford 728
    Harvard 724
    Yale 722
    MIT Sloan 718
    Berkeley 718
    Wharton 718
    Tuck 716
    NYU Stern 715
    Chicago 715
    Kellogg 714

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-24/5/2011, 19:42

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Duke).
    Gilad D
    חבר
    בוגרי וורטון לא יקיימו ראיונות קבלה

וורטון הודיעו כי בוגרים לא יקיימו יותר ראיונות קבלה, כדי לפנות אותם לתפקידים אחרים בתהליך הקבלה. במקומם יתקיימו הראיונות ע"י סטודנטים בקמפוס או ע"י חברי ועדת הקבלה במספר מקומות מרכזיים בעולם.
    הסיבה העיקרית לכך היא שהעובדה שהבוגרים מקיימים ראיונות מגבילה אותם בקשר עם מועמדים פוטנציאליים, וכעת הם יוכלו לסייע יותר בתהליך גיוס המועמדים.
    למטרה זו מתכננים בוורטון להקים פורטל בו יוכלו הבוגרים לספק מידע נוסף על מועמדים שיישלח ישירות לועדת הקבלה ויצטרף לחומר על המועמד. בנוסף יממן ביה"ס אירועי גיוס אותם ינהלו הבוגרים ובמהלכם ינסו לשכנע מועמדים שהתקבלו לבוא ללמוד בביה"ס.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-2/6/2011, 9:21

Gilad D
    חבר
    פרופיל ראשוני של המחזור הקרוב בהרוורד

הרוורד פרסמו פרופיל ראשוני של הסטודנטים במחזור 2013 שעומדים להתחיל את הלימודים בספטמבר הקרוב.
    מתוך 9134 מועמדים שהגישו אפליקיישן, התקבלו רק 12% ו-918 מהם נרשמו ללימודים. במחזור הקרוב 39% מהסטודנטים הן נשים ו-34% סטודנטים זרים מ-68 מדינות.
    ציון ה-GMAT החציוני של הסטודנטים הוא 730 וגילם הממוצע הוא 27.
    43% מחזיקים בתואר ראשון מתחומי מדעי הרוח והחברה, ו-36% מתחומי ההנדסה ומדעי החיים. 21% מהסטודנטים באים מרקע תעסוקתי בתחום היעוץ, ו-13% מתחום ה- Venture Capital/Private Equity.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-5/6/2011, 21:47

Gilad D
    חבר

אנא שתפו ! Please Share

לחברת ארינגו דרוש/ה:
    מתאמ/ת או מנהל/ת לקוחות (משרה מלאה)
    מתאים במיוחד למי שאוהב לפגוש, לשוחח וללוות לקוחות
    שכר גבוה למועמד המתאים. מתאים גם לבוגרי אוניברסיטה מהשנתיים האחרונות.

פרטים נוספים:

http://www.aringo.co.il/recruiting/vpPositionDetails.rtf

לשלוח קורות חיים אל [email protected]

תודה!

Gilad D
    חבר

פורסמו שאלות החיבורים המעודכנות של ברקלי ל-2012

Listed below are Berkeley's supplemental questions, required essays, and optional essays for the fall 2012 application.

Supplemental Information

1. If you have not provided a letter of recommendation from your current supervisor, please explain; otherwise, enter N/A.
    2. List in order of importance all community and professional organizations and extracurricular activities in which you have been involved during or after university studies. Indicate the nature of the activity or organization, size of the organization, dates of involvement, offices held, and average number of hours spent per month.
    3. List full-time and part-time jobs held during undergraduate or graduate studies, indicating the employer, job title, employment dates, location, and the number of hours worked per week for each position held prior to the completion of your degree.
    4. Please explain all gaps in your employment since earning your university degree.
    5. If you have ever been subject to academic discipline, placed on probation, suspended or required to withdraw from any college or university, please explain. If not, please enter N/A. (An affirmative response to this question does not automatically disqualify you from admission.)

Essays

At Berkeley-Haas, our distinctive culture is defined by four key principles — question the status quo; confidence without attitude; students always; and beyond yourself. We seek candidates from a broad range of cultures, backgrounds, and industries who demonstrate a strong cultural fit with our program and defining principles. Please use the following essays as an opportunity to reflect on and share with us the values, experiences, and accomplishments that have helped shape who you are. (Learn more about Berkeley-Haas Defining Principles).

1. What brings you the greatest joy? How does this make you distinctive? (250 word maximum)
    2. What is your most significant accomplishment? (250 word maximum)
    3. Describe a time when you questioned an established practice or thought within an organization. How did your actions create positive change? (250 word maximum)
    4. Describe a time when you were a student of your own failure. What specific insight from this experience has shaped your development? (250 word maximum)
    5. Describe a time when you led by inspiring or motivating others toward a shared goal. (250 word maximum)
    6. a. What are your post-MBA short-term and long-term career goals? How have your professional experiences prepared you to achieve these goals?
    b. How will an MBA from Haas help you achieve these goals? (1000 word maximum for 6a. and 6b.)

Optional Essays

1. (Optional) Please feel free to provide a statement concerning any information you would like to add to your application that you haven't addressed elsewhere. (500 word maximum)
    2. (Optional) If not clearly evident, please discuss ways in which you have demonstrated strong quantitative abilities, or plan to strengthen quantitative abilities. You do not need to list courses that appear on your transcript. (250 word maximum)

דדליינס:
    סיבוב 1 – 12 באוקטובר, 2011
    סיבוב 2 – 1 בדצמבר, 2011
    סיבוב 3 – 18 בינואר, 2012
    סיבוב 4 – 7 במרץ, 2012

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-9/6/2011, 12:20
    (
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה
    (
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה

מוצגות 50 תגובות – 251 עד 300 (מתוך 1,023 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.