Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה עדכוני Top MBA מאתר ארינגו

מוצגות 50 תגובות – 351 עד 400 (מתוך 1,023 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • Gilad D
    חבר
    מספר הפוסטים: 1131
    מחזיקים אצבעות! שני לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) INSEAD).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!

לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Chicago).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Wharton).
    שני לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) LBS).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוחת ארינגו נוספת התקבלה ל- MBA) Columbia).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!

שני לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) LBS).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Wharton).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) UNC).
    Gilad D
    חבר
    MBA – Additional Options, Significant Scholarships

Just submitted your application to Wharton? Harvard? Columbia? MIT? INSEAD?
    Interested in enhancing your potential for a significant scholarship?
    Thinking about opening additional options?

We just created a tool that may help you apply to an additional school more easily.
    To view this tool, see the top of this page:
    http://www.aringo.co.il/HebrewSite/CurrentEssayTopics3725.html

Good luck!
    Gilad D
    חבר
    עדכונים משיקגו לגבי ראיונות לסיבוב הראשון וטיפים להמלצות לקראת הסיבוב השני

שיקגו עדכנו בבלוג של ועדת הקבלה לקראת ה- Mid-Decision Date של הסיבוב הראשון שחל מחר (9/11) כי בשבוע שעבר הם החלו לשלוח זימונים לראיונות למועמדי הסיבוב הראשון. מחר יישלחו זימונים נוספים וכן תימסר הודעה למועמדים שלא זומנו לראיון.
    הראיונות יתקיימו החל משבת 12/11 עד שבת 3/12, ויבוצעו בקמפוס ע"י נציגי ועדת הקבלה או בוגרים, או ברחבי העולם ע"י בוגרים. לא ניתנת עדיפות למועמדים ע"פ מיקום הראיון.

בנוסף, החליטו בשיקגו לספק למועמדי הסיבוב השני טיפים והנחיות להשגת מכתבי המלצה טובים, כגון:
    – ההמלצה הראשונה צריכה להיות המלצה מקצועית ממעסיק. אם לא ניתן לבקש המלצה מהמעסיק הנוכחי, מומלץ לנסות להשיג המלצה ממישהו אחר שיוכל לכתוב על היכולות המקצועיות שלך, כמו מעסיק קודם או לקוח.
    – ההמלצה השניה אמורה לתת פרספקטיבה שונה ולספק מידע חדש על היכולות והכישורים שלך. היא יכולה לבוא מארגון, מועדון או אפילו פרויקט התנדבותי בו השתתפת.
    – מומלץ לבחור ממליצים המכירים היטב אותך ואת עבודתך כדי שיוכלו לספק דוגמאות ספציפיות, ולא בהכרח כאלה עם תואר מרשים.
    – מומלץ להיפגש עם הממליצים, לרענן את זכרונם לגבי הישגיך לתת להם רקע על האפליקיישן שלך ועל מטרותיך ואפילו לשלוח להם קורות חיים מעודכנים שלך ואת חיבורי ההרשמה שהכנת.
    – חשוב להגיש את ההמלצות בזמן אבל לא מומלץ לדחוק בממליצים ולזרז אותם, לכן כדאי להתחיל את התהליך מוקדם כדי לתת להם מספיק זמן.
    – אל תכתוב את ההמלצה בעצמך! אפילו אם הממליץ מציע זאת…
    – שלח מכתב תודה לממליצים לאחר שהגישו את ההמלצה.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-8/11/2011, 21:43
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!

לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Columbia).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיונות ב- Chicago וב- MBA) Tepper).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיונות ב- Kellogg וב- MBA) Duke).
    Gilad D
    חבר

ברכות ל-4 לקוחות ארינגו שהתקבלו בסיבוב המוקדם לקולומביה (מתוך 9 לקוחות שפנו! ומתוך 6 ישראלים שהתקבלו עד כה לספטמבר 2012!)

אחוז הקבלה של ארינגו: 44%
    אחוז לקוחות ארינגו מבין הישראלים שהתקבלו לתוכנית: 67%

Gilad D
    חבר

נכנסתם לרשימת ההמתנה? הנה כמה טיפים

בימים אלה, רבים ממגישי הסיבוב הראשון מקבלים הודעה שהם נכנסו ל- waitlist, מה שאומר כי מועמדותם תישקל מול מועמדים מהסיבובים הבאים. עבור חלק מהמועמדים מדובר בהודעה מאכזבת, שמובילה לתקופה של המתנה מורטת עצבים. מה תעשו במהלך התקופה הזו כדי לשפר את סיכוייכם ולחזק את מועמדותכם? הנה כמה טיפים:

1. עשו שוב את מבחן ה-GMAT, אם אתם חושבים שתוכלו להשיג שיפור משמעותי בציון.
    2. בקרו בקמפוס, ונסו לקבוע מראש ראיון (שני) עם נציג של ועדת הקבלה.
    3. נסו להשיג עוד כמה מכתבי תמיכה מסטודנטים או בוגרים, ושלחו אותם באימייל למשרד הקבלה.
    4. נסחו cover letter המפרט את ההתפתחויות החיוביות האחרונות בקריירה או בחיים (כגון קידום בעבודה או ציון GMAT משופר) ושלחו אותו לראש ועדת הקבלה.
    5. אם ביה"ס מוכן לקבל מכתב המלצה נוסף, נסו להשיג כזה, במיוחד אם ניתן להשתמש בו כדי ליידע את ועדת הקבלה על התפתחות חיובית בקריירה שלכם.
    6. אם ביה"ס מוכן לקבל חיבור נוסף, בחרו נושא שיוסיף אינפורמציה מעבר לזו שסיפקתם אפליקיישן וכתבו חיבור נוסף.

בהצלחה לכל הממתינים!

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-14/11/2011, 8:34

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    שלושה לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) Michigan).
    לקוח ארינגו זומן לראיון ב- MBA) IESE).
    Gilad D
    חבר
    תאריכי הרשמה מאמצע ינואר לתוכניות שמתחילות ב-2012 או בתחילת 2013

חברים,

יש אופציה שהרבה ישראלים לא מודעים לה אז חשבתי שיהיה טוב אם איידע אתכם:

החל מאמצע ינואר ישנם כ-40 תאריכי הרשמה (שאינם הסבב האחרון) לתוכניות ה-MBA המובילות בעולם (טופ-25).
    מדובר על תוכניות שמתחילות בספטמבר 2012 או בתחילת 2013.
    בחלקן ישראלים קיבלו מילגות גבוהות או מלאות.
    לא מדובר בסבב ההרשמה האחרון (שבו בד"כ משמעותית קשה יותר להתקבל).

הרבה אנשים לא מודעים לאופציה הזו, אז חשבתי שאולי זה יעניין חלק מכם.

תאריכי ההרשמה האלה מפורטים כאן:
    http://www.aringo.co.il/HebrewSite/h-deadlinesCurrent.htm

מקווה שזה יהיה לכם לעזר.
    בהצלחה!

גלעד דובובסקי
    אחראי מחקר – דרישות פורמליות
    ארינגו

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-17/11/2011, 9:21

Gilad D
    חבר
    ירידה בציוני ה-GMAT בתוכניות המובילות

האתר Poets & Quants מדווח כי בכרבע מבין 25 התוכניות המובילות נרשמה ירידה בציון ה-GMAT החציוני של הסטודנטים השנה, וכי 15 מהתוכניות קיבלו השנה יותר מועמדים מאשר בשנה שעברה. שני הנתונים הללו מוסברים ע"י הירידה בכמות האפליקיישנס שנרשמה השנה בתוכניות המובילות.
    בתוכניות ה-MBA של קלוג, MIT, טפר, UNC ו- USC נרשמה ירידה של 10 נקודות בציון ה-GMAT החציוני. לעומתן, היו 8 בתי ספר בהם נרשמה עליה בציון ה-GMAT החציוני, כגון סטנפורד שקפץ מ-730 ל-740 (10 נקודות יותר מהרוורד), ברקלי ודרדן. טווח ציוני ה-GMAT נע בין 530-790 בסטנפורד, בין 490-790 בהרוורד ובין 560-790 בוורטון.
    חלק מבתי הספר דיווחו גם על ממוצע ה-GMAT של כלל המועמדים (כולל כאלה שנדחו, או התקבלו אך בחרו לא לבוא): ציון ה-GMAT החציוני של כלל המועמדים שפנו להרוורד היה 701, לברקלי 710, לייל 705 (עם ממוצע 688), ולקלוג, דיוק, מישיגן ודרדן היה ציון ה-GMAT החציוני של המועמדים 700.
    מבחינת אחוזי קבלה, נרשמה עליה ברוב התוכניות המובילות השנה לעומת 2010, כאשר העליות המשמעותיות נרשמו במישיגן (32% מהמועמדים התקבלו לעומת 25% בשנה שעברה), USC וג ורג טאון. בטאק (18%), דרדן (25%) וטפר (24%) דווקא נרשמה ירידה באחוז המתקבלים. התוכנית הסלקטיבית ביותר היא עדיין סטנפורד, עם 6 אחוזי קבלה, ואחריה הרוורד עם 11%, ברקלי עם 12%, ו-MIT ו-NYU עם 13%.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-20/11/2011, 14:02

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Berkeley).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Stanford).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) INSEAD).
    Gilad D
    חבר
    בתי ספר מובילים מאחדים את תהליך הקבלה לתוכניות ה-MBA השונות

הפיננשל טיימס מדווח כי מספר בתי ספר מובילים, ביניהם Duke, Columbia, Kellogg ו- IE יאחדו את תהליך הקבלה לתוכניות ה-MBA השונות שלהם, מה שאומר שבמידה ומועמד נדחה מתוכנית – Full Time MBA יוכל ביה"ס להציע לו מקום בתוכנית part time או executive MBA.
    תהליך הקבלה המשולב יאפשר לביה"ס לזהות מועמדים שהפרופיל שלהם לאחזק מספיק בשביל תוכנית ה- full time אבל יכולים להתאים לתוכניות ה-MBA האחרות שמציע ביה"ס. למשל, מועמדים מועמדים עם GMAT נמוך אבל נסיון תעסוקתי מרשים יכולים להתאים יותר לתוכנית EMBA.
    איחוד תהליך הקבלה גם יחסוך בעלויות ויאפשר לשווק את כל התוכניות ביחד כיד שכל מועמד יבחר בתוכנית המתאימה לו ביותר. בקולומביה כבר איחדו את תהליך הקבלה לתוכניות ה-MBA ו-EMBA לפני כשנתיים, וב-IE יש מערכת חדשה שמפנה מועמדים שנדחו מתוכנית International MBA לתוכניות אחרות ומספקת להם יעוץ כדי להתאים להם תוכנית אחרת, מה שהביא לכך שכ-10% מהסטודנטים שפנו לתוכנית אחת לומדים כיום בתוכנית אחרת.
    ב- Michigan איחדו את תהליך הקבלה לפני שנתיים, ומאז 130 סטודנטים פנו לתוכנית ה- part time MBA במקום ל- EMBA לאחר שיועצי הקבלה של ביה"ס יעצו להם לעשות זאת.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-27/11/2011, 14:16

Gilad D
    חבר

מחזיקים אצבעות!
    לקוחת ארינגו נוספת זומנה לראיון ב- MBA) Stanford).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) UCLA).
    Gilad D
    חבר
    מיהן החברות המובילות בגיוס מתמחים מתוכניות ה-MBA?

כתבה באתר Poets & Quants מדווחת כי 6 החברות שמגייסות הכי הרבה מתמחים מתוכניות ה-MBA המובילות הן מקינזי, BCG, Deloitte Consulting, J.P. Morgan Chase, Bain ואמזון. מקינזי שכרה 188 מתמחים מ-11 בתי ספר, BCG שכרה 138 מתמחים מ-11 בתי ספר, Deloitte שכרה 119 מ-13 בתי ספר, J.P Morgan שכרה 103 מ-12 בתי ספר, ביין שכרה 95 מ-8 בתי ספר ואמזון שכרה 94 מ-10 בתי ספר.
    המחקר כלל כמה מהתוכניות המובילות כגון וורטון, קלוג, שיקגו, MIT, טאק ודיוק אך לא כלל בתי ספר שסירבו לנדב מידע כגון הרוורד, סטנפורד, ייל, NYU. בכל אופן, המחקר מראה מאילו בתי ספר מעדיפות החברות המובילות לגייס, מה שיכול לעזור למועמדים בבחירת ביה"ס אליו יפנו בהתאם לחברה בה הם רוצים לעבוד:
    Apple גייסה את רוב המתמחים (9) שלה בקיץ 2011 מדיוק, PepsiCo גייסה 11 מתוך 18 המתמחים שלה מ-MIT, בעוד Goldman Sachs גייסה 24 מתמחים מוורטון. אמזון גייסה 16 מתמחים ממישיגן ו-14 מקרנגי מלון.
    חברות היעוץ לקחו את ההובלה בגיוס מתמחים מתוכניות ה-MBA, ואחריהן חברות המימון והטכנולוגיה. אחרי אמזון, החברה שגייסה הכי הרבה מתמחים מהתוכניות המובילות היא גוגל עם 63 סטודנטים מ-9 בתי ספר, ואחריה מיקרוסופט עם 54, Apple עם 29, ו-Dell עם 26.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-30/11/2011, 12:48

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Berkeley).
    Gilad D
    חבר
    הדירוג האירופאי של הפייננשל טיימס

הפייננשל טיימס פרסם את דירוג בתי הספר הטובים ביותר למנהל עסקים באירופה לשנת 2011, והציב את HEC Paris במקום הראשון זו השנה השלישית ברציפות. הדירוג הגלובלי של המגזין צפוי להתפרסם בחודש הבא.
    הדירוג כלל 75 בתי ספר למנהל עסקים מ-18 מדינות, כאשר המדינות המובילות הן בריטניה עם 21 בתי ספר בדירוג וצרפת עם 18.

להלן צמרת הדירוג באירופה:
    HEC Paris
    INSEAD
    LBS
    IESE
    IMD
    IE
    Rotterdam
    ESADE
    SDA Bocconi
    Essec
    Oxford

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-7/12/2011, 9:53

Gilad D
    חבר

ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Duke).

מחזיקים אצבעות!
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Columbia).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! שני לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) MIT).
    Gilad D
    חבר
    פרופיל מחזור יולי 2012 באינסאד

INSEAD פרסמו את פרופיל מחזור יולי 2012 שלהם:
    496 סטודנטים לומדים במחזור יולי 2012, שמתחלקים בין הקמפוסים בצרפת (295) וסינגפור (201).
    הגיל הממוצע של המתקבלים הוא 29 (עם 80% בין 26-32).
    ציון ה-GMAT הממוצע הוא 703.
    הנסיון התעסוקתי הממוצע הוא 5.5 שנים.
    הסטודנטים מגיעים מ-67 מדינות ו-30% מהם נשים.
    27% מהסטודנטים עבדו בבנקאות ו- 25% ביעוץ.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-12/12/2011, 14:39

Gilad D
    חבר

ברכות!

לקוחת ארינגו נוספת התקבלה ל- MBA) Stanford).
    שלושה לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) LBS).
    שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) INSEAD).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Babson).
    Gilad D
    חבר
    ברכות!

לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Duke).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Yale).
    מחזיקים אצבעות! לקוח נוסף של ארינגו זומן לראיון ב- MBA) Duke).

Gilad D
    חבר
    בחינת ה-GMAT החדשה תדרוש יותר הכנה

בעוד כחצי שנה ישתנה המבנה של בחינת ה-GMAT, כאשר החלק החדש של integrative reasoning יחליף את אחת משאלות החיבורים. מאמר שפורסם בפיינשל טיימס טוען כי השינוי יגדיל את זמן ההכנה הדרוש לנבחנים בכ-30-40 שעות!
    החלק החדש שיתווסף לבחינה ביוני 2012 יכיל 4 סוגים חדשים של שאלות, וע"פ אנדרו מיצ'ל מ- Kaplan הדבר יחייב מועמדים להתכונן במשך זמן רב יותר כדי לקבל ציונים גבוהים. מחקר של GMAC מגלה כי כיום המועמדים מתכוננים במשך 100 שעות בממוצע ל-GMAT, ומיצ'ל טוען שהמספר יעלה ל-130-140 שעות בעקבות השינוי, ולכן ממליץ למועמדי MBA לא לחכות לרגע האחרון.
    חשוב לציין כי מבחן ה-GRE צובר פופולריות כתחליף ל-GMAT, וע"פ סקר של קפלן בקרב 250 בתי ספר למנהל עסקים יותר מ-50% מקבלים גם את ה-GRE בנוסף ל-GMAT, אולם מספר המועמדים שניגשים עם ציון GRE עדיין נמוך יחסית.

יהל עיני, מנהלת ההדרכה בקידום, מעדכנת שהשינוי בבחינה מראה על גישה מתקדמת בבחינת הכישורים הנדרשים ממועמד ל- MBA. פתרון השאלות ידרוש שילוב מיומנויות כמותיות ומילוליות וישום במצבים דומים לעולם הניהול המודרני, לדוגמה: קריאת רצף התכתבויות במייל, מיון נתונים בטבלה, קריאת גרף וטקסט המפרשים מידע דומה, ועוד. החלק מאופיין בלחץ זמן גבוה במיוחד וידרוש הכנה מתאימה מצד הנבחנים.
    יהל מציינת בנוסף שהשינוי בבחינת ה- GMAT נעשה במקביל לשינוי כולל בבחינת ה- GRE, ובשתי הבחינות מדובר בעדכונים מתבקשים על מנת להשאיר אותן רלוונטיות במיון מועמדים פוטנציאליים. בימים אלה נעשית בקידום עבודת מחקר ופיתוח מקיפה, וקורסי ההכנה מתעדכנים כדי להציע הכנה כוללת לבחינה החדשה.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-18/12/2011, 12:35

Gilad D
    חבר
    ברכות!
    לקוחת ארינגו נוספת התקבלה ל- MBA) Harvard).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Wharton) עם מלגה של $20,000.
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) UCLA).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Cornell).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!

לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) IE).
    לקוחת ארינגו נוספת זומנה לראיון ב- MBA) ESADE).
    Gilad D
    חבר
    עדכון משיקגו לגבי רשימת ההמתנה

בעקבות יום פרסום ההחלטות עבור מועמדי הסיבוב הראשון שחל בשבוע שעבר, שיקגו פרסמו בבלוג של ועדת הקבלה עדכון למועמדים שנכנסו לרשימת ההמתנה. לאחר דברי עידוד למועמדים אלה ("הסיבוב הראשון היה תחרותי במיוחד ולא ניתן לקבל את כל המועמדים הטובים") הציגו שיקגו חידוש בדמות טופס הרשמה לרשימת ההמתנה, שמאפשר לכל מועמד להודיע אם הוא מעוניין להישאר ברשימת ההמתנה כרגע, באופן לא מחייב (ניתן יהיה למשוך את המועמדות בהמשך).
    מועמדותם של אלה שיסכימו להיכנס לרשימת ההמתנה תישקל מול מועמדי הסיבוב השני, והם יקבלו עדכון לגבי ההחלטה בעניינם ב- 21.3.12, מועד פרסום ההחלטות לסיבוב השני. חלק מהם יישארו ברשימת ההמתנה גם לסיבוב השלישי.
    מועמדים שנמצאים ברשימת ההמתנה יכולים לשלוח לועדת הקבלה עדכונים לגבי מועמדותם, שיתווספו לחומר שהגישו עם האפליקיישן. ניתן לעשות זאת דרך מערכת האפליקיישן של ביה"ס, ומומלץ לשלוח רק דברים חדשים שמחזקים את המועמדות. חידוש נוסף הוא שבשיקגו מוכנים לקבל מכל מועמד סרטון וידאו של 90 שניות כדי להציג את עצמו ולחזק את מועמדותו. את הסרטון ניתן להעלות דרך מערכת האפליקיישן. כל העדכונים צריכים להתקבל עד ה- 1.3.12.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-22/12/2011, 18:36

Gilad D
    חבר
    אז מה היה לנו ב-2011?

לקראת סוף השנה פרסמה GMAC כמה נתונים שאמורים לעניין סטודנטים שלומדים כרגע בתוכניות ה-MBA:
    קודם כל, נתוני התעסוקה מתאוששים לאחר המשבר הכלכלי של השנים האחרונות. מבין כל בוגרי ה-MBA שחיפשו עבודה ב-2011, 54% קיבלו לפחות הצעת עבודה אחת לפני סיום הלימודים, לעומת 32% בלבד ב-2010.
    ישנה גם חשיבות רבה להתמחות קיץ, מאחר ובוגרי ה-MBA של 2011 שהשלימו התמחות קיץ היו בעלי סיכוי גבוה יותר ב-26% לקבל הצעת עבודה לפני סיום הלימודים לעומת אלו שלא השלימו התמחות. רוב החברות דיווח כי הן הציעו התמחויות בתשלום ב-2011, ו-69% מהחברות מתכננות להציע התמחויות בתשלום גם ב-2012, מתוכן 22% יציעו יותר התמחויות מבעבר.
    נתון מעודד נוסף הוא ש-22% חברות מתכננות להגדיל את כמות בוגרי ה-MBA שהן מגייסות ב-2012, והגיוס יתבצע עבור מספר רב יותר של משרות. כשליש מהחברות שמתכננות לגייס בוגרי MBA ב-2012 מתכננות להעלות את שכר הבסיס השנתי בהשוואה ל-2011, ו-65% מהחברות מתכננות להשאיר את השכר ההתחלתי באותה רמה של 2011.
    מבחינת הקבלה לתוכניות ה-MBA, כ-67% מתוכניות ה-full time MBA דיווח על ירידה בכמות האפליקיישנס השנה, אך זה לא אומר שיותר קל להתקבל. 89% מהתוכניות ציינו כי האיכות והנתונים האקדמיים של המועמדים השנה היתה זהה או גבוהה יותר לעומת השנה שעברה.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-1/1/2012, 9:39

Gilad D
    חבר
    ברכות ל-4 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-INSEAD (מתוך 6 לקוחות שפנו!)

אחוז הקבלה של ארינגו: 67%

Gilad D
    חבר
    עדכון מהרוורד לקראת הסיבוב השני

לקראת הדדליין של הסיבוב השני שחל ב-10/1, הרוורד מעדכנים כי הדדליין הוא ב-12 בצהריים זמן בוסטון, אך באיזור השעה הזו צפוי עומס על השרתים ולכן מומלץ להגיש קודם.
    באותו יום כבר יודפסו האפליקיישנס ויישלחו לבדיקת ועדת הקבלה, לכן כל מועמד חייב לדווח על תוצאות המבחנים באפליקיישן עצמו ולא ניתן להשלים נתון זה במועד מאוחר יותר. בנוסף לא תתאפשר הגשה של ציונים מעודכנים ומשופרים לאחר הדדליין.
    עדכון חשוב נוסף הוא שהרוורד מאפשרים להגיש את ההמלצות בערך יום לאחר הדדליין.
    בסביבות ה-15/1 יתפרסמו עדכונים נוספים לגבי תאריכי הראיונות ומיקומם.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-08/01/2012, 9:13

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) UCLA).
    Gilad D
    חבר
    הדרת בוגרים?

מאמר שהתפרסם ב- Wall Street Journal מדווח כי כמה מתוכניות ה-MBA המובילות מצמצמות את תפקידם של הבוגרים בתהליך ראיונות הקבלה, ומעדיפות לקיים את הראיונות במפגש ישיר של המועמדים עם חברי ועדת הקבלה או דרך שיחת וידאו בסקייפ, וזאת כדי להבטיח אחידות בתהליך הראיונות ולוודא כי הם מתקיימים באנגלית.
    במשך שנים הסתמכו בתי הספר על רשתות הבוגרים הנרחבות שלהם ברחבי העולם כדי לקיים ראיונות קבלה למועמדים, אולם כעת הם מהדקים את הפיקוח למרות העלויות הגבוהות יותר הכרוכות בכך שהראיונות יתבצעו ע"י מספר מצומצם יותר של מראיינים שיצטרכו לטוס לערים שונות בעולם.
    בית הספר הבולט במגמה הזו הוא וורטון, עם רשת של יותר מ-88,000 בוגרים בכל העולם, שהפסיק להסתמך על בוגריו לצורך קיום ראיונות ובמקום זה שולח 6 נציגי ועדת הקבלה ל-12 ערים מרכזיות ברחבי העולם כדי לראיין מועמדים שלא יכולים להגיע לראיון בקמפוס. הראיונות בקמפוס של וורטון מתבצעים ע"י 45 סטודנטים בשנה ב' שעברו הכשרה לכך. ריכוז הראיונות בידי קבוצה קטנה יותר של מראיינים מאפשרת עקביות ואחידות בתהליך הראיון בוורטון, שמקיים בכל שנה 3500 ראיונות ומקבל 1000 מועמדים מתוכם.
    בוורטון אומרים שהמגמה הזו לא מעידה על חוסר אמון בבוגרים, אבל מביעים חשש שכאשר אחד הבוגרים מראיין מועמד מאותה מדינה הראיון מתבצע בשפה המקומית ולא באנגלית. בנוסף, המעבר לראיון "התנהגותי" מחייב אחידות רבה יותר.
    חשש נוסף הוא שחלק מהמועמדים שוכרים מתחזים שיתראיינו במקומם, במיוחד בראיונות טלפוניים. את התשובה לכך מצאו ב-UCLA, שם החלו לראיין מועמדים מחו"ל דרך שיחת וידאו בסקייפ כדי שיוכלו לראות את המרואיין ולוודא כי הוא שולט באנגלית. למרות זאת ביה"ס לא יפסיק לחלוטין להסתמך על בוגרים בקיום ראיונות ברחבי העולם.
    חשוב לציין כי המגמה הזו לא כוללת את כל בתי הספר. סטנפורד, לדוגמא, ממשיכים להסתמך בעיקר על הבוגרים שמקיימים כ-90% מראיונות הקבלה, ומחשיבים מאוד את יכולתם של הבוגרים להעריך את ההקשר התרבותי של מועמד מאותה המדינה.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-11/01/2012, 12:22

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    לקוחת ארינגו זומנה לראיון ב- MBA) INSEAD).
    שתי לקוחות ארינגו זומנו לראיון ב- MBA) Yale).
    Gilad D
    חבר
    ברכות!
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Michigan).
    שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) Berkeley).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) UCLA) עם מלגה מלאה!
    Gilad D
    חבר
    עדכון מהרוורד לגבי ראיונות הסיבוב השני

הרוורד עדכנו כי ראיונות הסיבוב השני יתקיימו בין 15/2-9/3 בכמה ערים מרכזיות בעולם וכן בקמפוס עצמו. מועמדים שלא יכולים להגיע לראיון אישי יתראיינו דרך סקייפ.
    זימונים לראיונות יישלחו בימי שלישי – 31/1, 7/2, 14/2. ב-14/2 כל המועמדים שלא זומנו לראיון יקבלו הודעת דחיה.
    הרוורד מדגישים כי מועד הזימון לראיון לא מעיד על חוזק המועמד, ומעריכים כי הזימונים לראיונות יישלחו באופן דומה לסיבוב הראשון, אז נשלחו 750 זימונים לראיון בשבוע הראשון, 80 בשבוע השני ו-25 בשבוע השלישי.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-16/01/2012, 10:29

Gilad D
    חבר
    ברכות!
    שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- ESADE ול- MBA) IE).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Michigan).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) IESE).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Cornell).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיונות ב- Michigan וב- MBA) Tepper).

Gilad D
    חבר
    MBA – Additional Options

Dear all,

Here is an option that many Israelis aren't aware of – we decided to update you about this:

From Mid-January, there are about 40 deadlines (that are not last rounds deadlines!) for some of the world's top MBA programs (Top 25 programs, including Columbia, INSEAD, and others).

These deadlines are for school start dates in September 2012 or January 2013.
    In many of these programs Israelis received high, or even full-tuition scholarships.

The admission chances in these deadlines are similar to second-round chances.

Please see these options here:
    http://www.Aringo.co.il/HebrewSite/h-deadlinesCurrent.htm

Gilad D
    חבר
    עדכון מוורטון לגבי ראיונות הסיבוב השני

וורטון עדכנו בבלוג של ועדת הקבלה כי הם החלו לקרוא את האפליקיישנס של הסיבוב השני ויתחילו לשלוח זימונים לראיון מיום חמישי ה-26/1 ועד יום שלישי ה-28/2.
    מועמדים שיזומנו לראיון יקבלו אימייל עם הנחיות לתיאום הראיון, בעוד אחרים יקבלו באימייל מכתבי דחיה. הזימונים לראיון לא נשלחים בסדר מסוים.
    וורטון מציעים שני סוגי ראיון: ראיון בקמפוס וראיון אישי בערים גדולות ברחבי העולם. כל הראיונות מבוצעים ע"י חברי ועדת הקבלה או סטודנטים שנה ב'. החל מ-1/2 ועד 12/3 ניתן יהיה להתראיין בקמפוס. הראיונות ברחבי העולם יתקיימו בין 13/2-5/3, ומומלץ לקבוע אותם דרך מערכת ביה"ס בהקדם האפשרי כדי להבטיח מקום פנוי בעיר המועדפת על המרואיין. העיר היחידה באירופה בה יתקיימו ראיונות היא לונדון.
    במקרים מיוחדים בהם המועמד לא יכול לנסוע לראיון אישי יציעו לו ראיון טלפוני עם חבר ועדת הקבלה.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-23/01/2012, 11:02

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Kellogg).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) UCLA).
    Gilad D
    חבר
    כדאי לעשות MBA?

סקר חדש של GMAC שנועד לבדוק אם עדיין שווה לעשות MBA מגלה כי התשובה היא כן!
    הסקר כלל 4135 בוגרי MBA, מתוכם 963 ממחזור 2011. הבוגרים שהשתתפו בסקר לא היו רק מהתוכניות המובילות אלא ממגוון רחב של בתי ספר.
    75% מבוגרי 2011 שמצאו עבודה השיבו כי לדעתם הם לא היו מצליחים למצוא את העבודה שלהם ללא התואר. פילוח של הנתון הזה לפי גילאים מראה כי בוגרים בגילאי 28-34 מייחסים חשיבות רבה יותר לתואר שלהם במציאת עבודה לעומת בוגרים בקבוצות גיל אחרות.
    נתונים מעניינים נוספים מראים כי 93% מבוגרי 2011 טענו כי העבודה שמצאו לאחר התואר היא בדיוק מה שחיפשו, ו-82% מבוגרי 2011 אמרו שהשכר שלהם תאם את הציפיות שלהם או עלה עליהן. מבחינת התשואה להשקעה, הבוגרים הצליחו להחזיר שליש מההשקעה הכלכלית בתואר במהלך השנה הראשונה לאחר סיומו, ואת ההשקעה כולה במהלך 4 השנים לאחר סיום התואר. לאחר 10 שנים הבוגרים הכפילו את התשואה להשקעה שלהם. התשואה להשקעה של בוגרי תוכניות full time MBA היתה טובה מזו של בוגרי תוכניות part time MBA או EMBA.
    בנוסף הסקר מצא כי שפער השכר בין גברים לנשים נמוך משמעותית בקרב בוגרי MBA ותוכניות דומות מאשר באוכלוסיה הכללית בארה"ב. נשים שהשתתפו בסקר דיווח על משכורת התחלתית של 85% מזו של הגברים, כאשר באוכלוסיה כולה אישה מרויחה 77 סנט על כל דולר שגבר מרויח. בקבוצת הגילאים העיקרית בקרב הבוגרים (28-34) לא נרשם פער סטטיסטי מובהק בין משכורות התחלתיות של גברים ונשים – $87000 לגברים לעומת $84133 לנשים. בתחומים מסוימים כגון יעוץ משכורות הנשים אפילו עולות על אלו של הגברים.
    כשני שליש מבוגרי 2011 המועסקים מצאו עבודה בתעשיה בה רצו לעבוד, בעוד היתר מצאו עבודה בתחום שונה ממה שרצו. 70% מהבוגרים שמצאו עבודה בתחומי המימון והחשבונאות דיווחו שזה היה היעד המועדף עליהם כשהתחילו ללמוד. לעומת זאת, בתחום התרופות וה- health care יש הכי הרבה בוגרים (40%) שהשיבו כי זה לא היה הכיוון שחשבו עליו בתחילת הלימודים, והסיבות העיקריות לשינוי הכיוון היו המפגש עם המעסיקים והמגייסים וההזדמנויות הרבות שנפתחו בפניהם.
    אחד הנתונים המשפיעים ביותר על השכר ההתחלתי הוא השתתפות בהתמחות או פרויקט בעבודה. בוגרים שמצאו עבודה דרך התמחות או פרויקט זכו לשכר התחלתי גבוה יותר לעומת בוגרים שמצאו את עבודתם הראשונה רק לאחר התואר.
    ולסיכום, 97% מהבוגרים המועסקים שהשתתפו בסקר מ-2000 עד 2011 טענו כי בדיעבד הם עדיין היו בוחרים לעשות את התואר (לעומת 85% מהבלתי מועסקים), ו-96% מהמועסקים מייחסים לתואר שלהם ערך רב.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-26/01/2012, 9:26

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    שני לקוחות ארינגו נוספים זומנו לראיון ב- MBA) Chicago).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Michigan).
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- Kellogg ול- MBA) Duke).
    Gilad D
    חבר
    גם בתי הספר טועמים את טעם הדחיה

לאחר שרוב המועמדים סיימו להגיש את האפליקיישנס, מגיע השלב בו מתהפך הגלגל ובתי הספר נדחים ע"י המועמדים שהתקבלו ליותר מתוכנית אחת. כתבה שהתפרסמה באתר Poets & Quants חושפת את שיעורי הדחיה של התוכניות המובילות ע"י המועמדים (שהם למעשה הפוכים מנתוני ה-Yield).
    באופן לא מפתיע, את שיעורי הדחיה הנמוכים ביותר ניתן למצוא בתוכניות המובילות – רק 11% מהמועמדים (121 מתוך 1096 מתקבלים) שהתקבלו ל- Harvard בחרו לא לממש את ההצעה, ולמעשה זהו ביה"ס היחידי ששיעור הקבלה שלו – 12% – יותר גבוה משיעור הדחיה.
    במקום השני Stanford עם שיעור דחיה של 13% (60 מתוך 463 מתקבלים דחו את ההצעה), אחריו Wharton עם 30%, MIT עם 33%, Chicago עם 37% ובמקום השישי Columbia עם 40%. את רשימת הטופ-20 בארה"ב סוגרים כמה בתי ספר עם שיעורי דחיה גבוהים במיוחד – McCombs עם 54%, UNC עם 56% ו- Yale עם 58%!
    חשוב לציין כי מדובר בהערכות שמבוססות על נתונים שמדווחים ע"י בתי הספר.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-30/01/2012, 10:10

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Harvard).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) MIT).
    Gilad D
    חבר

Dear all,

Just a quick reminder: until the end of April the cost of Aringo work is a bit lower (by $35 per hour) due to the low-season.

If you know that you're going to do certain Aringo work later, and you can do it now, consider doing it until the end of April, it may reduce costs a little.

In addition, there are top-20 programs (including Columbia and INSEAD) that have submission deadlines in February-May (regular deadlines, not last round). You may review and consider them here:
    http://www.Aringo.co.il/HebrewSite/h-deadlinesCurrent.htm

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Wharton).
מוצגות 50 תגובות – 351 עד 400 (מתוך 1,023 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.