Home פורומים הפורומים Forum: תהליך הקבלה עדכוני Top MBA מאתר ארינגו

מוצגות 50 תגובות – 401 עד 450 (מתוך 1,023 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • Gilad D
    חבר
    מספר הפוסטים: 1131
    סטנפורד במקום הראשון בעולם ב-2012 ע"פ הפייננשל טיימס

דירוג תוכניות ה-MBA הטובות בעולם של ה- Financial Times לשנת 2012 פורסם ב-30.1.12 וקבע כי Stanford היא תוכנית ה-MBA הטובה בעולם. למקום השני הגיע Harvard ואילו Wharton במקום השלישי.
    בניגוד לדירוגים אחרים שמתייחסים רק לבתי ספר בארה"ב, הדירוג של FT משווה בתי ספר בכל העולם ע"פ מספר קריטריונים, כגון העליה בשכר לאחר התואר, מאמרים שפורסמו ע"י המרצים, גיוון סגל ההוראה ועוד. העשיריה הראשונה כוללת רק 5 בתי ספר אמריקאיים, יחד עם 4 אירופאים ואחד מאסיה.
    מתודולוגיית הדירוג המיוחדת של FT גורמת לכמה הפתעות בדירוג, כמו למשל הדירוג של Chicago רק במקום ה-12, הדירוג של Kellogg רק במקום ה-16 ו- Tuck רק במקום ה-19 בעולם. העשיריה השניה כוללת שני בתי ספר מהודו.

משלימים את העשיריה הראשונה:
    4. LBS
    5. Columbia
    6. INSEAD
    7. MIT
    8. IE
    9. IESE
    10. HKUST

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-06/02/2012, 10:18
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)

Gilad D
    חבר
    ברכות!
    שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) MIT).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) UNC).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיונות ב- UCLA וב- MBA) Duke).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Babson).
    Gilad D
    חבר
    MBA בחו"ל – איך מתקבלים? ולאן זה מוביל?

ארגון הבוגרים של המרכז הבינתחומי שמח להזמינך להרצאה בנושא:

MBA בחו"ל–
    איך מתקבלים? לאן זה מוביל?

מרצה אורח:
    מר גילעם לוי
    חבר לשעבר בוועדת הקבלה של וורטון
    נציג חברת ארינגו
    (ארינגו עזרה ליותר ישראלים להתקבל ל-MBA בחו"ל מאשר כל חברה אחרת)

ניתן לצפות כבר כעת בהרצאה דומה ב:
    http://aringo.co.il/HebrewSite/Lecture1.htm

ההרצאה תתקיים במרכז הבינתחומי הרצליה,
    בניין אריסון למנהל עסקים, חדר 110A
    ביום ראשון, 4 במרץ 2012, בשעה 19:30

אנא הירשמ/י כאן לאירוע:

http://aringo.co.il/events/register_4_3_12.htm

Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Duke).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) LBS).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Chicago).
    Gilad D
    חבר
    הדירוגים המיוחדים של הפייננשל טיימס

יחד עם הדירוג הגלובלי הכללי של הפייננשל טיימס שפורסם לפני כשבועיים, פורסמו גם דירוגים של תוכניות MBA שונות לפי קטגוריות ותחומי התמחות. להלן כמה מהדירוגים הבולטים:
    בתחום היזמות, התוכנית המובילה היא Stanford ואחריה Babson ו- Berkeley.
    בתחום הכלכלה התוכנית המובילה היא Chicago ואחריה Cranfield ו- MIT.
    בתחום האסטרטגיה התוכנית המובילה היא Harvard ואחריה Cass ו- Michigan.
    בתחום המימון התוכנית המובילה היא Stern ואחריה Columbia ו-Simon, בעוד Wharton רק רביעית.
    בתחום הניהול הכללי התוכנית המובילה היא Harvard ואחריה Darden ו- Tuck.
    בתחום השיווק התוכנית המובילה היא Kellogg ואחריה Indiana ו- Duke.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-13/02/2012, 8:31
    Gilad D
    חבר

מחזיקים אצבעות!
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיונות ב- Harvard וב- MBA) Michigan).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Stanford).
    לקוחת ארינגו נוספת זומנה לראיון ב- MBA) Chicago).
    Gilad D
    חבר
    המשבר הכלכלי באירופה פוגע גם בתוכניות ה-MBA האירופאיות

מאמר שפורסם בוול סטריט ג ורנל וציטט נתונים של GMAC מדווח שכשני שליש מבתי הספר למנהל עסקים באירופה חוו ירידה בכמות האפליקיישנס שהוגשו אליהם בשנה שעברה, לאחר עליה הדרגתית שנמשכה כמה שנים. בחלק מבתי הספר הורגשה ירידה משמעותית של יותר מ-10%. הירידה הורגשה גם במדינות יציבות יחסית כמו בריטניה ושוויץ.
    הגורם העיקרי לירידה הזו הוא כמובן המצב הכלכלי באירופה. חלק מהמועמדים העדיפו לפנות לתוכניות אמריקאיות כדי להקל על עצמם למצוא עבודה בארה"ב מתוך חשש משיעורי האבטלה הגבוהים באירופה.
    ב- IESE חוו ירידה של 5% בכמות האפליקיישנס, בין השאר עקב שיעור האבטלה הגבוה בספרד. גם ב- IMD הורגשה ירידה, מה שהביא את בית הספר להציע יותר סיוע כלכלי לסטודנטים. בתי ספר אירופאיים אחרים בעלי קמפוסים ביבשות אחרות דיווחו כי סטודנטים מעדיפים את הקמפוסים האלה על פני הקמפוסים באירופה, כדי לפתוח לעצמם אפשרויות תעסוקה נוספות ברחבי העולם ולהימלט מהכלכלה האירופית הקורסת.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-19/02/2012, 8:49
    Gilad D
    חבר
    ברכות!
    לקוח ארינגו התקבל ל- EMBA) Wharton).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Wharton).
    Gilad D
    חבר
    ברכות ל-3 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-Michigan ב-2012 (יותר ישראלים מכל חברה אחרת!)
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Babson).
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Stanford).
    Gilad D
    חבר

ברכות ל-3 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-Duke ב-2012 (מתוך 6 לקוחות שפנו!)
    אחוז הקבלה של ארינגו ב-Duke השנה: 50% (אחוז הקבלה הגבוה ביותר מבין חברות הייעוץ בארץ!)
    כל לקוחות ארינגו שפנו ל-Duke זומנו לראיון!

Gilad D
    חבר
    קלוג מקטינים את התוכנית הדו-שנתית ומגדילים את התוכנית החד-שנתית

כתבה שפורסמה באתר Poets & Quants מדווחת שב-Kellogg מתכננים לצמצם את גודלה של תוכנית ה- two-year MBA בכ-25% ולהכפיל או לשלש את גודלה של תוכנית ה- one-year MBA שלהם, וזאת עקב הירידה בביקוש לתוכנית הדו-שנתית והעליה בביקוש לתוכנית החד-שנתית.
    כחלק מפרויקט מקיף שמבצעת הדקאנית סאלי בלאונט מתכננים בקלוג גם התרחבות גלובלית במסגרתה יציעו קורסים בשנגחאי וסאן פאולו. הסקר שהתבצע במסגרת הפרויקט גילה כי ישנו ביקוש הולך וגובר לתוכנית החד-שנתית המיועדת לבעלי תואר ראשון במנהל עסקים, דבר שמתבטא גם בהגדלת הכיתה (85 סטודנטים ב-2011 לעומת 74 ב-2007) וגם בגידול במספר המועמדים (326 ב-2011 לעומת 250 ב-2007). לעומת זאת כמות האפליקיישנס לתוכנית הדו-שנתית של קלוג ירדה ב-5.6% בשנה שעברה.
    במסגרת הפרויקט, שהתבצע לאחר התייעצות עם Booz, BCG, Deloitte, מתוכנן גם שינוי בתוכנית הלימודים ובמחקר שמבצע ביה"ס. אלה יתמקדו בנושאים הבאים: Markets, customers and growth ; Innovation and entrepreneurship ; Architectures of collaboration ; Private enterprise and public policy.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-22/02/2012, 20:11
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!
    לקוחת ארינגו נוספת זומנה לראיון ב- MBA) Wharton).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) UCLA).
    Gilad D
    חבר
    GMAC מפרסמים את נתוני ה-GMAT לשנת 2011

נתונים חדשים שפורסמו ע"י GMAC מצביעים על ירידה בכמות מבחני ה-GMAT שנעשו ע"י אזרחים אמריקאיים ב-2011, מה שממשיך את הירידה של השנים האחרונות. שיא של 41% מתוך הנבחנים ב-2011 היו נשים. ירידה נרשמה גם בכמות המבחנים הכוללת בעולם ב-2011 שעומדת על 258,192.
    נתון מעניין נוסף הוא שנבחנים אמריקאיים ב-2011 שלחו כ-98% מהציונים שלהם לבתי ספר אמריקאיים. לעומת הירידה בכמות הנבחנים האמריקאיים נרשמה עליה במספר הנבחנים באסיה, שם רק 40% שלחו את ציוני ה-GMAT שלהם לתוכניות MBA. נתון זה הוא חלק ממגמה של ירידה בהתעניינות בתוכניות full-time MBA בעולם, לעומת עליה בביקוש לתוכניות אחרות במימון, חשבונאות וניהול. מבין כל ציוני ה-GMAT בעולם ב-2011, רק 67% נשלחו לתוכניות MBA לעומת 78% ב-2007. כאמור, היתר נשלחו לתוכניות מיוחדות לתואר שני, אשר יותר ויותר מהן מקבלות את ה-GMAT כחלק מהתהליך הקבלה שלהן, והמועמדים אליהן נוטים להיות צעירים יותר ועם פחות נסיון תעסוקתי.
    נתונים נוספים מראים כי 77% מכלל ציוני ה-GMAT בעולם ב-2011 נשלחו למוסדות לימוד בארה"ב, במקום השני בריטניה עם 4.5% וישראל במקום העשירי. כל ציון GMAT נשלח בממוצע ל-2.9 מוסדות.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-26/02/2012, 9:51
    Gilad D
    חבר

ברכות ל-3 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-LBS ב-2012 (מתוך 8 לקוחות שפנו!)
    אחוז הקבלה של ארינגו ב-LBS השנה: 37% (אחוז הקבלה הגבוה ביותר מבין חברות הייעוץ בארץ!)

Gilad D
    חבר
    ברכות!
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Berkeley).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) NYU).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Cornell).
    Gilad D
    חבר
    ברכות ל-3 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-Michigan ב-2012 (מתוך 7 לקוחות שפנו!)
    אחוז הקבלה של ארינגו ב-Michigan השנה: 43% (אחוז הקבלה הגבוה ביותר מבין חברות הייעוץ בארץ!)
    כל לקוחות ארינגו שפנו ל-Michigan זומנו לראיון!
    Gilad D
    חבר
    ברכות!
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) UCLA).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Cornell).
    Gilad D
    חבר
    ברכות ל-4 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-UCLA ב-2012, מתוכם 2 עם מלגות מלאות! (יותר מתקבלים ישראלים מכל חברה אחרת!)
    Gilad D
    חבר
    עדכון מוורטון לגבי ראיונות והלוואות לסטודנטים זרים
    וורטון עדכנו בבלוג של ועדת הקבלה שלהם כי הם שלחו עוד זימונים לראיון למועמדי הסיבוב השני, וכי בשבועיים הקרובים ייפתחו עוד אפשרויות לראיון בקמפוס. מועמדים שלא יכולים להגיע לראיון בקמפוס מוזמנים לקיים ראיון טלפוני.
    בנוסף הודיעו וורטון כי הם יסדו תוכנית הלוואות חדשה לסטודנטים בינ"ל ביחד עם בנק Quorum Federal Credit Union. ההלוואות שינתנו במסגרת התוכנית לא דורשות ערב אמריקאי והן יתאפשרו כבר לסטודנטים שמתחילים ללמוד ב-2012.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-1/3/2012, 9:16

Gilad D
    חבר
    ברכות ל-3 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-Duke ב-2012 (מתוך 6 ישראלים סה"כ)
    Gilad D
    חבר
    די לאופולד מספרת על תהליך הקבלה להרוורד

די לאופולד, שעומדת בראש ועדת הקבלה של תוכנית ה-MBA בהרוורד, התראיינה לוול סטריט ג'ורנל וסיפרה על תהליך הקבלה לתוכנית. להלן כמה נקודות מעניינות שעלו בראיון:
    רק 12% מהמועמדים לתוכנית בשנה שעברה התקבלו לתוכנית מתוך יותר מ-9000. לאופולד קראה בעצמה את האפליקיישנס של 1800 המועמדים שזומנו לראיון, מתוכם התקבלו בערך מחצית. לאופולד סיפרה כי היא מקדישה בערך 30 דקות לכל אפליקיישן, וכי תהליך הסינון נועד כדי לדחות מועמדים בעלי תכונות שיפגעו בקהילה של הרוורד, כגון שחצנות. הרוורד מחפשים מועמדים שמפגינים בטחון ביחד עם צניעות.
    בנושא החיבורים, מספרת לאופולד כי חשיבותם אינה גדולה כמו שנהוג לחשוב. "חלק מהמועמדים משקיעים יותר מדי בכתיבת החיבורים ומייחסים להם חשיבות מוגזמת. החיבורים מאוד עוזרים למועמד ומהווים נושא לשיחה בראיון, אך אנחנו לא מקבלים מועמד רק על סמך חיבור. החיבור צריך להיות כתוב בצורה כנה וברורה, ללא יותר מדי מונחים מקצועיים."
    קישורלגבי החיבור שבו מתבקש המועמד לספר על 3 הישגים, היא אומרת כי אמנם הדעה הרווחת היא שיש לכתוב על הישג אחד מקצועי, אחד אישי ואחד מתחום התרומה לקהילה, אך זה לא בהכרח מה שהרוורד מבקשים.
    לגבי ההמלצות, אומרת לאופולד שהממליצים חייבים להכיר היטב את המועמד, בעיקר כדי לענות על שאלות כמו "תן דוגמא לביקורת הבונה החשובה ביותר שנתת למועמד", והמלצה טובה היא כזו שמשתמשת בפעלים רבים ולאו דווקא בתארים.
    לגבי מועמדים שמסתכלים על פרופיל המתקבלים כדי להעריך אם הם מתאימים, אומרת לאופולד שהפרופיל הוא משהו שנוצר במקרה ולא משהו מתוכנן שמעיד על מה שהרוורד מחפשים במועמדים. כיום הרוורד מקבלים יותר מהנדסים מאשר בעבר, כמו גם יותר מועמדים עם רקע של יזמות ועם נסיון בינ"ל.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-4/3/2012, 8:47

Gilad D
    חבר
    ברכות ל-3 לקוחות ארינגו שהתקבלו ל-LBS ב-2012 (יותר ישראלים מכל חברה אחרת!)
    Gilad D
    חבר
    ברכות ללקוחת ארינגו שקיבלה מלגה בהרוורד ובסטנפורד!!!
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) MIT).
    Gilad D
    חבר
    70% מבתי הספר מדווחים על עליה בגיוס בוגרי MBA בקמפוס

כתבה שפורסמה בביזנסויק מדווחת כי סקר של MBA Career Services Council מצא ש-70% מבתי הספר שהשתתפו בסקר בסוף 2011 דיווחו על עליה בגיוס בקמפוס.
    בחלוקה לתחומים, נרשמה עליה בגיוס למשרות בתחומי מוצרי הצריכה, תקשורת ובידור, אנרגיה, טכנולוגיה, לעומת ירידה בגיוס בתחומי השירותים הפיננסים והיעוץ. רק 41% מהתוכניות דיווחו על עליה בגיוס למשרות בתחום השירותים הפיננסים ב-2011, לעומת 59% בשנה שעברה, ורק 59% דיווחו על עליה בגיוס למשרות יעוץ, לעומת 67% ב-2010.
    בכמה בתי ספר, כגון הרוורד, וורטון וסטרן, כשני שליש מהבוגרים שסיימו את התואר ב-2011 מצאו עבודה בתחומי היעוץ והשירותים הפיננסים, בעוד בבתי ספר אחרים המספרים האלה קצת נמוכים יותר – 57% בדיוק, 53% בקרנגי מלון ו-47% ב-UNC.
    בסקר השתתפו 102 תוכניות MBA, כאשר 91% מהן בצפון אמריקה ו-59% מהן מדורגות בטופ-50. השיפור בגיוס נרשם ללא קשר לדירוג בית הספר, ולמעשה בתי ספר המדורגים במקומות 51-100 רשמו עליה גדולה יותר בגיוס בקמפוס.
    נתון מעניין נוסף הוא ש-26% מבתי הספר דיווחו על עליה בגיוס בקמפוס עבור סטודנטים בינ"ל, שבדרך כלל מתקשים למצוא עבודה במדינות זרות בגלל הגבלות ויזה. ב-48% מבתי הספר לא נרשם שינוי בקטגוריה הזו, ואילו רק 20% מבתי הספר דיווחו על ירידה בגיוס של סטודנטים בינ"ל.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-7/3/2012, 10:54

Gilad D
    חבר
    ברכות!
    שני לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) UCLA).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- LGO) MIT).
    Gilad D
    חבר
    הרוורד וסטנפורד בראש דירוג התוכניות האמריקאיות של US News לשנת 2012

US News פרסמו אתמול את דירוג תוכניות ה-MBA המובילות בארהב. בפעם השלישית בחמש השנים האחרונות, Harvard ו- Stanford חולקות ביחד את צמרת הדירוג. בהשוואה לשנה שעברה לא השתנתה רשימת בתי הספר שמאיישים את הטופ-15, למעט כמה חילופי מיקום פנימיים בין התוכניות המובילות.
    לצורך בניית הדירוג נערך סקר בקרב 441 תוכניות ונבדקו מספר פרמטרים שלכל אחד ניתן משקל שונה בשקלול הכללי, כאשר כל תוכנית קיבלה ציון סופי בין 0-100. בין הפרמטרים שנלקחו בחשבון היו הערכות איכות של דקאני התוכניות, הערכות של החברות המגייסות, נתוני השמה של הבוגרים, משכורת התחלתית של הבוגרים, שיעורי תעסוקה, סלקטיביות בקבלה לתוכנית, ציוני GMAT וציוני תואר ראשון של הסטודנטים בתוכנית.

יתר התוכניות בצמרת הדירוג:
    3. Wharton
    4-6. MIT, Kellogg, Chicago
    7. Berkeley
    8. Columbia
    9. Tuck
    10. Yale
    11. NYU Stern
    12. Duke
    13-14. Michigan, Darden
    15. UCLA

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-14/3/2012, 14:42

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Michigan).
    Gilad D
    חבר
    הדירוגים המיוחדים של US News

יחד עם הדירוג הכללי של התוכניות האמריקאיות בשבוע שעבר, פרסם US News גם דירוגים מיוחדים של בתי ספר למנהל עסקים בקטגוריות שונות. להלן שלושת המובילים בכל קטגוריה:

Accounting
    1. Texas-McCombs
    2. Chicago Booth
    3. Wharton

Entrepreneurship
    1. Babson
    2. Stanford
    3. Harvard

Finance
    1. Wharton
    2. Chicago Booth
    3. NYU Stern

Information Systems
    1. MIT Sloan
    2. CMU Tepper
    3. University of Minnesota- Carlson

International
    1. Thunderbird School of Global Management
    2. Wharton
    3. South Carolina – Moore

Management
    1. Harvard
    2. Stanford
    3. Wharton

Marketing
    1. Kellogg
    2. Wharton
    3. Duke-Fuqua

Nonprofit
    1. Yale
    2. Stanford
    3. Harvard

Production / Operations
    1. MIT Sloan
    2. Wharton
    3. Stanford

Supply Chain / Logistics
    1. MIT Sloan
    2. Michigan State – Broad
    3. Stanford

Executive M.B.A.
    1. Wharton
    2. Chicago Booth
    3. Kellogg

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-18/3/2012, 10:19
    Gilad D
    חבר
    ברכות!
    שלושה לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) Chicago).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Michigan).
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) UCLA).
    Gilad D
    חבר
    מיהן התוכניות עם אחוזי הקבלה הנמוכים ביותר?

במסגרת הדירוג הכללי השנתי של תוכניות ה-MBA בארה"ב פרסם US News גם את רשימת עשר התוכניות אליהן הכי קשה להתקבל. הנתונים נאספו לצורך הדירוג ונמסרו ע"י בתי הספר.
    מועמדים לתוכניות Full-time MBA הגישו 130,000 אפליקיישנס לשנת 2011-2012, אך פחות מחצי מהם (46.9%) התקבלו. שיעור הקבלה הממוצע בקרב עשר התוכניות הסלקטיביות ביותר עומד על 15%, וכולן דורגו במקומות 1-11 בדירוג הכללי השנה.
    התוכנית הסלקטיבית ביותר היא Stanford, שקיבלה רק 7% (466) מתוך 6618 מועמדים שפנו. במקום השני Harvard עם 11.1% (1013 מועמדים התקבלו מתוך 9134).

להלן מקומות 3-10:
    Berkeley – 12.2%
    MIT Sloan – 13.3%
    NYU Stern – 13.6%
    Columbia – 15.9%
    Tuck – 17.9%
    Wharton – 18.8%
    Yale – 19.1%
    Kellogg – 21.1%

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-21/3/2012, 9:27

Gilad D
    חבר
    ברכות! חמישה לקוחות ארינגו נוספים התקבלו ל- MBA) Duke).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות! לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב- MBA) Duke).
    Gilad D
    חבר
    עדכון מהרוורד לקראת פרסום תוצאות הסיבוב השני

הרוורד עדכנו בבלוג של ועדת הקבלה לקראת פרסום תוצאות הסיבוב השני כי הם מתכוונים לשלוח אימיילים למועמדים היום (חמישי 29.3) בצהריים, כאשר המתקבלים יזכו גם לשיחת טלפון.
    למרות שהודעות הקבלה לא יכללו מלגות בשלב זה, הרוורד מתכננים להעניק סיוע כלכלי נדיב לסטודנטים אמריקאים וזרים, אולם מדובר במלגות על בסיס צורך בלבד. חשוב לציין כי תקציב המלגות לא פוחת מסיבוב לסיבוב, כך שלמועמדי הסיבוב השלישי יש אותו תקציב כמו למועמדי הסיבוב הראשון.
    חלק ממועמדי הסיבוב השני יכנסו לרשימת ההמתנה, ויקבלו תשובה סופית בסביבות מאי-יוני, כאשר ההערכה היא שבין 25-50 מועמדים יתקבלו מרשימת ההמתנה.
    הרוורד מתכוונים להציע פידבק למועמדים שנדחו לאחר ראיון, ולכן מכתבי הדחיה יכילו פרטים לגבי השעות בהן ניתן להתקשר למשרד הקבלה ולבקש פידבק.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-29/3/2012, 11:47

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Harvard).
    Gilad D
    חבר

ביום שני ה-16/4 יקיימו יועצי ארינגו שיחת ועידה עם חברת ועדת הקבלה של תוכנית ה-MBA בשיקגו, שתעסוק בתהליך הקבלה לתוכנית.

במידה ויש לכם שאלות שהייתם רוצים להעלות בשיחה, נא לשלוח אותן ללי כגן: [email protected]

סיכום השיחה יפורסם כאן…

בברכה,

צוות ארינגו

Gilad D
    חבר
    ברכות!
    לקוחת ארינגו נוספת התקבלה ל- MBA) Wharton) עם מלגה!
    לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) NYU).
    Gilad D
    חבר
    עדכון מהרוורד לגבי הדדליין של הסיבוב השלישי

הרוורד פרסמו עדכון בבלוג שלהם לגבי הדדליין של הסיבוב השלישי שחל היום (10/4) – למרות שהדדליין הרשמי הוא 12:00 בצהריים (Eastern Time) הם ישאירו את המערכת פתוחה עד שעות הערב. בנוסף, הם יגלו הבנה לגבי המלצות מאוחרות ויחלו לקרוא את האפליקיישן גם אם הוגשה בינתיים רק המלצה אחת.
    זימונים לראיונות למועמדי הסיבוב השלישי יישלחו בשני מועדים – 17/4 ו- 24/4. מועמדים שלא יזומנו לראיון יקבלו הודעת דחיה ב- 24/4. הראיונות יתקיימו רק בקמפוס או דרך סקייפ בתאריכים 4,7,10,11 במאי.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-10/4/2012, 11:59

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Berkeley).
    Gilad D
    חבר
    הלוואות ללימודי MBA ממקור לא צפוי

כתבה שפורסמה בביזנסויק מדווחת על מקור חדש ולא צפוי להלוואות עבור סטודנטים בינ"ל – חברה בשם Prodigy Finance, שממוקמת בלונדון והוקמה ב-2007 ע"י שלושה בוגרי INSEAD, מספקת הלוואות לסטודנטים בינ"ל בתוכניות MBA באירופה ובקרוב גם בארה"ב.
    המשבר הכלכלי העולמי גרם לסגירתן של כמה תוכניות הלוואות של הבנקים הגדולים הן באירופה והן בארה"ב, ובתי הספר למנהל עסקים החלו לחפש מקורות אחרים. בתי ספר בארה"ב התקשו למצוא מקורות הלוואה עבור סטודנטים בינ"ל שלא דורשות ערב אמריקאי.
    בארבע השנים האחרונות גייסה Prodigy Finance מימון בסך 25 מיליון דולר עבור סטודנטים הלומדים בבתי ספר למנהל עסקים באירופה, והיא מקווה לגייס 150 מיליון דולר עד סוף השנה, לצרף לתוכנית עוד בתי ספר באירופה ולהיכנס לשוק האמריקאי ביוני.
    כרגע רשימת בתי הספר שעובדים עם החברה כוללת את INSEAD, אוקספורד ו-Cranfield. ההלוואות שניתנות לסטודנטים ממומנות ע"י בוגרים וע"י האוניברסיטה, נושאות שיעור ריבית ממוצע של 8.2% ותקופת ההחזר עומדת על 7 שנים. החברה בוחרת את הסטודנטים שמשתלם לה לתת להם הלוואה לפי תחזיות של כושר ההשתכרות העתידי שלהם, כך שלמעשה מדובר בהשקעה עבור הבוגרים שמממנים את ההלוואה תמורת התשואה העתידית הצפויה להם מההחזר.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-16/4/2012, 15:11

Gilad D
    חבר

סיכום שיחת ועידה של יועצי ארינגו עם חברת ועדת הקבלה בשיקגו

ביום שני ה-16/4 התקיימה שיחת ועידה בין יועצי ארינגו לבין חברת ועדת הקבלה של תוכנית ה-MBA ב-Chicago Booth. להלן הנקודות העיקריות שעלו בשיחה:

הערות כלליות למועמדים:
    – מה מחפשים במועמד? שיקגו מחפשים מועמדים בעלי בטחון עצמי אך גם צניעות, כאלה שדוחפים את עצמם קדימה ויודעים לקחת סיכונים, ומודעים לנקודות החזקות והחלשות של עצמם. שיקגו מחפשים כושר מנהיגות ויכולת לעבוד בצוות. בנוסף, חשוב מאוד שהמועמד יראה נכונות להשתלב בקהילה בביה"ס ולהיות פעיל בתחומים שונים – ספורט, פוליטיקה, עיתון ביה"ס ואף בועדת הקבלה.
    – שיקגו רוצים לראות מועמדים שמכירים היטב את התוכנית, עשו עליה מחקר, נכחו באירועים ודיברו עם סטודנטים ובוגרים. חשוב מאוד להביע בחיבורים את העניין המיוחד בתוכנית ואת התשוקה ללמוד בה, תוך התייחסות למשאבים וליתרונות של ביה"ס.
    – ציון ה-GMAT והתואר הראשון חשובים מאוד. שיקגו מסתכלים על החלקים השונים של ה-GMAT ועל קורסים ספציפיים בגליון הציונים, תוך מתן דגש מיוחד לצד האנליטי והכמותי.
    – חיבור קריירה – חיבור קריירה טוב לשיקגו צריך להיות קצר, ברור וממוקד, ולא בהכרח מעניין או יצירתי. המועמד צריך להראות שהוא מבין את המשמעות של התואר, מה הוא יעשה לאחר סיום הלימודים ואיך זה יקדם אותו בקריירה. חשוב מאוד להציב מטרות הגיוניות וממוקדות תוך הבנה של הקשיים והיכרות עמוקה עם התעשיה בה שואף המועמד להשתלב.
    – שיקגו היו רוצים לראות יותר נשים מגישות מועמדות.

הערות ספציפיות למועמדים ישראלים:
    – ישראלים רבים פונים לשיקגו כדי לקבל את מלגת קרלטון, אבל שיקגו מדגישים שלמרות שמדובר במלגה "הישראלית" היחידה, מועמדים ישראלים חזקים יכולים לקבל גם מלגות אחרות על בסיס חוזק המועמדות שלהם.
    – צבא – במידה והשירות הצבאי היה משמעותי בקריירה של המועמד אפשר לספר עליו בחיבורים.
    – ראיונות – לרוב נערכים בישראל ע"י בוגרי התוכנית.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-19/4/2012, 9:58

Gilad D
    חבר
    דרדן – פרופיל ונתונים

דרדן פרסמו את פרופיל הסטודנטים במחזור הקרוב ונתונים נוספים על התוכנית. התוכנית כוללת 340 סטודנטים, מתוכם 29% נשים, ו-31% סטודנטים זרים. הגיל הממוצע הוא 27 וציון ה-GMAT הממוצע הוא 700, כאשר 50% מהמתקבלים הם בעלי ציון GMAT של 700-750.
    לגבי בוגרי התוכנית, 20% מהם מצאו עבודה בתחום היעוץ וזכו למשכורת בסיס ממוצעת של $123,652 (עם בונוס חתימה ממוצע של 25,745$), בעוד ש-18% הלכו לבנקאות השקעות וזכו למשכורת בסיס ממוצעת של $96,733 (עם בונוס חתימה ממוצע של $44,286).
    בין הדירוגים הבולטים של התוכנית ניתן למצוא אותה במקום ה-3 בארה"ב (ו-4 בעולם) ע"פ דירוג ה-Economist לשנת 2011, מקום 9 בארה"ב ע"פ Forbes 2011, מקום 13 בארה"ב ע"פ US News 2012 ומקום 11 בארה"ב ע"פ BW 2010. בנוסף דורגה התוכנית במקום הראשון בקטגוריית שביעות רצון של הסטודנטים ע"פ BW 2010, במקום הראשון בקטגוריית ניהול כללי ע"פ FT 2011 ובמקום הראשון בתחום החווייה הלימודית ע"פ ה-Economist 2011.
    באופן כללי, התוכנית מתאימה במיוחד לזוגות נשואים (עם או בלי ילדים), ליוצאי צבא (כ-10% מהסטודנטים בדרדן הם בעלי רקע צבאי) וליהודים דתיים (בדרדן יש נוכחות יהודית חזקה ומספר ארגונים דתיים בעיר).
    מבחינת התכונות הנדרשות ממועמדים לתוכנית, ועדת הקבלה שמה דגש על כישורי מנהיגות, יכולת עבודה בצוות וכישורי תקשורת. התוכנית מתאימה במיוחד למי שמעדיף תהליך למידה שיתופי בשיטת ה- Case Study עליה מתבססת התוכנית.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-23/4/2012, 9:55

Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) NYU).
    Gilad D
    חבר
    ברכות ללקוח ארינגו שקיבל את מלגת קרלטון בסך $140,000 בשיקגו!!!
    Gilad D
    חבר
    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) Berkeley).
    Gilad D
    חבר
    מחזיקים אצבעות!

לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב-MBA) UCLA).
    לקוח ארינגו נוסף זומן לראיון ב-MBA) Cambridge).

Gilad D
    חבר
    רוב מועמדי ה-MBA מעדיפים את ה-GMAT על פני ה-GRE

כתבה שפורסמה בביזנסוויק מדווחת על סקר של קפלן שגילה כי למרות שרוב התוכניות המובילות מאפשרות למועמדים להגיש מועמדות עם ציון GRE, רוב המועמדים עדיין מעדיפים את ה-GMAT. הסקר נערך בקרב 314 מועמדי MBA העושים קורס הכנה ל-GMAT בחמשת החודשים האחרונים. הם נשאלו האם שקלו לעשות את ה-GRE, ורק 16% מהם השיבו ששקלו את הנושא, בעוד 84% בכלל לא חשבו לעשות את ה-GRE במקום ה-GMAT.
    לגבי הסיבות להתעלמות מה-GRE, כ-60% חשבו שהתוכנית אליה הם פונים מקבלת רק GMAT, ו-19% חשבו שלמועמדים שניגשים עם ציון GMAT יש עדיפות על פני אלה שניגשים עם ציון GRE. כ-8% חשבו שיצליחו יותר במבחן ה-GMAT.
    שתי החברות האחראיות על המבחנים מתחרות זו בזו על המועמדים ומנסות להפוך את המבחנים שלהן לרלבנטיים יותר עבור תוכניות ה-MBA. לאחר השינוי הגדול שעבר מבחן ה-GRE בשנה שעברה, יעבור גם מבחן ה-GMAT שינוי בקיץ הקרוב ויכלול חלק חדש בשם integrated reasoning ששם דגש על פתרון בעיות וחשיבה ביקורתית. בתגובה מתוכנן שינוי נוסף ב-GRE שיאפשר לנבחנים לבחור איזה סט תוצאות הם רוצים לשלוח לאוניברסיטאות.
    למרות השיווק האגרסיבי של ה-GRE בשנים האחרונות, שהביא לכך שיותר מ-800 בתי ספר למנהל עסקים ברחבי העולם מקבלים את המבחן (כולל התוכניות המובילות), עושה רושם שהמועמדים לא מתרשמים ועדיין מעדיפים את ה-GMAT הישן והטוב…

יהל עיני, מנהלת ההדרכה בקורסי ה- GMAT וה- GRE בחברת קידום, מאשרת שגם בארץ התמונה דומה: "אנחנו נתקלים במועמדים בודדים שמכירים ושוקלים את שתי האפשרויות, ובסופו של דבר רובם ככולם בוחרים ב- GMAT כמבחן קבלה לתכניות MBA". יהל מציינת שאם מועמד יודע שיש לו את האפשרות להגיש GMAT או GRE, רצוי שיעמוד על ההבדלים בין הבחינות ויבחר את הבחינה שבה יש לו סיכוי גבוה יותר להצליח. המיומנויות הנבדקות בבחינות אינן זהות, וגם רמת הקושי שונה – ובנוסף מודל הבחינה עצמו שונה ומציב קשיים אחרים בפני הנבחן. בחירה נבונה בין האפשרויות יכולה להגדיל את סיכויי הקבלה של המועמד, והאפשרות לבחור בין שתי בחינות היא הזדמנות ליצור יתרון יחסי על פני מועמדים אחרים.

נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-6/5/2012, 10:15

Gilad D
    חבר
    Possible Tip: Costs Until End of June

Dear all,

Just a quick reminder: until the end of June the cost of hourly Aringo work is a bit lower (by $20 per hour) due to the low-season.

If you know that you're going to do certain Aringo work in July, and you can do it now, consider doing it until the end of June, it may reduce costs a little.

Hoping this helps a bit…

Gilad Dubowski
    Operations & Research Manager

מוצגות 50 תגובות – 401 עד 450 (מתוך 1,023 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.