התגובות שלי בפורום

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • מנקסטר
    חבר
    מספר הפוסטים: 4

    To: aringo a


    שלום גלעם!

    יש לי שאלה טכנית: אם למדתי אך ורק במוסדות ישראליים אך אני בעל אזרחות ארה"ב- האם אני חייב ב- TOEFL?

    הגיעה לאזניי שמועה זדונית שבעלי אזרחות פטורים מהמבחן. זה נכון?

    מנקסטר
    חבר
    מספר הפוסטים: 4
    בתגובה ל: לחברים בלבד #18487
    שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    אני בן 27, נשוי חודש… גר בירושלים. סיימתי תואר ראשון בכלכלה ומנע"ס באונ' העברית. מעניינים אותי במיוחד תחומי המימון והשיווק.

    היום אני עובד בבנק בתפקיד שאינו מספק אותי, אבל הגורמים שמעליי מעריכים אותי מאד ואמור להיות לי מסלול קידום לא רע.

    למדתיכלכלה ומנע"ס סיימתי בממוצע 90, כולל מצטיין דיקן בשנה ב'.

    ציון ה- GMAT שלי: 740  

    בצבא הייתי בקורס טיס, לאחר הדחה לוחם ביחידת אגוז, ולאחר פציעה מש"ק ת"ש (כן כן, אני יודע…) בחוות השומר ("נערי רפול").

    בשלב זה אני רק מתעניין באפשרות של MBA בחו"ל

    אודה למי מהחברים הותיקים שיוכל ללחוץ reply ולענות לי:
    איך מתחילים?!?! איך אני יודע איפה אני רוצה ללמוד ובאיזו תכנית?

    מנסה לברר דברים, לקבל מידע ראשוני, טיפים וכו'.

    אז בהצלחה לכולם,

    מנקסטר

    מנקסטר
    חבר
    מספר הפוסטים: 4

    To: nyaniv


    אהלן יניב!

    ראשית- תודה רבה על התגובה!
    שנית- האם אני יכול להבין מתשובתך כי במידה ואני כן מחזיק באזרחות כפולה אז יש לי סיכוי טוב יותר לקבל מלגה משמעותית יותר?

    דבר נוסף- אני בהחלט לוקח ברצינות את מה שכתבת לגבי ההסתנוורות. לא שבניתי במיוחד על מה שהאוניברסיטאות מפרסמות אצלן, אבל התמונה בהחלט קצת ורודה מדי…

    למה אתה מתכוון ב"מה אני רוצה לקחת מהתואר"? אשמח אם תרחיב טיפה בעניין.

    מנקסטר,

    עוד דירוג טוב שיש לו אפשרות לחפש לפי התמחויות (מימון, שיווק…) הוא של US NEWS (תריץ את זה בגוגל).

    לגבי מלגות, כיוון שאתה בהתחלת התהליך, חשוב שתכין את עצמך שלא משנה כמה מועמד חזק אתה (וממה שרשמת אכן נראה שאתה מועמד חזק שיהיה תחרותי התוכניות המובילות, לפחות לעניות דעתי) לא סביר בעליל שתקבל מלגה שתכסה לך את כל שכר הלימוד. אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שתהיה סטודנט זר, דהיינו, לא בעל אזרחות כפולה, ולכן כבר אתה מתחיל את חיפוש המילגות ממצב נחות. במצב הכלכלי הנוכחי שגם אם ישתנה פלאים בקרוב, עדיין המילגות הצטצמו כבר ולכן ההיצע נמוך היום.

    אני לא מנסה לבאס, רק לומר שאתה כן יכול לצפות למילגה של נאמר 20% מהעלות הכוללת של התואר (עלות ישירה, ללא FORGONE SALARY). זה די סביר, ויש כאן ישראלים שאני מכיר מטופ 15 שקיבלו. ככלל אצבע, ככל שתלך יותר גבוהה בדירוג של האמריקאיות, כך ירד הסיכוי למילגה, ואני לא מדבר על יירד לאט, אלא ישאף לאפס בצורה אקספוננציאלית.

    תעשה את החשבון של מה אתה רוצה להוציא מהתוכנית לימודים ולמה אתה הולך לפני שתחל לחשוב על מילגות. ההשקעה שלך היא בקירוב 50K USD שכר לימוד ועמלות לכל שנת לימוד, מחייה של לפחות אותו סכום ליחיד לכל שנה, וכמובן משכורת שאתה מוותר בתקופת התואר.

    אני מזהיר אותך מראש לא לחפור באתרי בתי הספר ולהסתנוור, כי כתבת לעיל משהו מדאיג "בניגוד לשנים קודמות, אף אחד היום לא יכול להבטיח משכורת שמנה עם סיום התואר." בשום שלב שום דבר לא היה מובטח, לא משנה איפה תסיים או סיימת. הפורום הזה יכול לבלבל וגם למכור אשליות, שום דבר לא מובטח.

    נסה למצוא בוגרים לדבר איתם, תרשם לQS MBA WORD TOUR, אלה בדרך כלל המקורות הכי טובים למידע. בעיקר תחפש אנשים שיאמרו לך למה לא שווה ללכת על MBA, כדי שתוכל להיות בטוח שאתה מתייחס לכל הסיכונים.

    מנקסטר
    חבר
    מספר הפוסטים: 4

    To: aringo


    שלום גילעם!

    אני מתכוון לנסות להתקבל לאחד מבתיה"ס הגדולים בארה"ב. אני עדיין לא כ"כ סגור על איזה בי"ס ואיזו תכנית בדיוק ואני מקווה שאתה תוכל לעזור לי בהערכת סיכויי קבלה וכן בהכוונה ראשונית- איך לבחור בי"ס ותכנית.

    אני בוגר תואר ראשון בכלכלה ומנע"ס באונ' העברית. ממוצע 90 (פחות או יותר זהה בכלכלה ובמנע"ס). ממש השבוע עשיתי GMAT וקיבלתי 740.

    מבחינת ניסיון תעסוקתי- אני עובד בגוף פיננסי גדול מזה כ-3 שנים (כנראה אשלים 4, אני מתכנן לנסות להתקבל לאוגוסט 2010). בערך אחרי שנה וחצי נכנסתי למסלול עתודה ניהולית במסגרתו אני עובר קורסים מקצועיים (סחר בינ"ל, שוק ההון ועוד)וקורסים להכשרת מנהלים (החל מסדנאות שפת גוף ותקשורת בין-אישית ועד תרגילי מנהיגות וכו') וכן מרכז לא מעט פרוייקטים, בעיקר שיווקיים, ככה שיוצא לי גם להתנסות די הרבה בתכנון ובהנעת עובדים.

    מבחינת הכיוון, שני התחומים שהכי מעניינים אותי הם מימון, כמעט על כל האספקטים שלו (לקחתי כמעט כל קורס אפשרי במימון במסגרת התואר הראשון) ושיווק- ברמה האסטרטגית.

    באלו מקומות יהיה ריאלי מבחינתי לקוות למלגות משמעותיות? האם המלגות תלויות גם בציונים או רק במצב כלכלי? הבנתי שבמצב של ימינו הבנקים בארה"ב לא בדיוק ממהרים לתת הלוואות גם לסטודנטים בבתי"ס המובילים, וגם אם כן- לא בטוח שהלוואה כזו היא כדאית. בניגוד לשנים קודמות, אף אחד היום לא יכול להבטיח משכורת שמנה עם סיום התואר.

    ומבחינת כחירת בי"ס וכיוון- יש איזשהו מקום שמרכז את התכניות המובילות? או מדרג את האוניברסיטאות לפי תחומים שונים?

    המון מהון תודה על העזרה!

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)