Home פורומים Admissions Chat system forum גיבוי 2

מוצגות 50 תגובות – 201 עד 250 (מתוך 562 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • Tammy Ninyo
    חבר
    מספר הפוסטים: 42

סדנת חו"ל עם מר גילעם לוי מ-Kidum Application תתקיים ביום ד`, 29/11/06

ביום ד`, 29 בנובמבר, תתקיים בסניף קידום GMAT במרכז עזריאלי בתל אביב סדנת חו"ל אשר תועבר על ידי מר גילעם לוי הסדנה תתחיל ב-19:00 ותימשך כשעתיים. לאחר מכן תעביר תמי ניניו, מנהלת התחום המילולי, הרצאה בת כשעה על בחינת TOEFL.
    הנושאים העיקריים שיידונו בסדנה הינם תהליכי הגשת מועמדות (בניית Application) לתכניות MBA בחו"ל. הסדנה תאפשר מענה מצומצם על שאלות אישיות וקבוצתיות, ובמידה שהזמן יאפשר זאת, גם תכנים נוספים כגון ניתוח סיפורי הצלחה של מועמדים ישראליים שהתקבלו לתכניות MBA יוקרתיות בחו"ל בשנה האחרונה, לו"ז מומלץ לבניית Application וכולי.
    כדי לייעל את הסדנה, מתבקשים המתעניינים לקרוא את המידע המופיע באתר Kidum Application (
    http://www.kidumapplication.co.il). דבר זה יאפשר לגילעם לענות על שאלות ממוקדות יותר שמעניינות את כלל המשתתפים ולא לבזבז זמן על שאלות בסיסיות שהתשובה להן מופיעה באתר, כגון מהם רכיבי הקבלה לתואר MBA, כיצד לבחור ממליצים והנחיות לכתיבת חיבורים לאוניברסיטאות השונות. אנו מדגישים ששאלות שהתשובה עליהן מופיעה באתר Kidum Application לא ייענו בסדנה!
    הסדנה מיועדת לתלמידי קידום GMAT בלבד. ההשתתפות בסדנה אינה כרוכה בתשלום, אך מחייבת הרשמה מראש. תלמידים המעוניינים להשתתף בסדנה מתבקשים לשלוח דוא"ל ל: [email protected] ולציין שם מלא ואת שם המדריכים שלהם. מספר המקומות מוגבל, כך שמומלץ להזדרז ולא לחכות לרגע האחרון. ניסיון העבר מלמד שהסדנה מלאה עד אפס מקום כשבועיים לפני מועדה. אנו מדגישים שמדריכי/ות הקורס ושירות הלקוחות אינם מטפלים בהרשמה לסדנה, ושההרשמה מתבצעת אך ורק ע"י משלוח דוא"ל לכתובת המצוינת.
    קידום GMAT מקיימת סדנאות חו"ל בהנחיית גילעם מדי כחודשיים. הסדנה הקודמת התקיימה ב-29 בספטמבר בהשתתפות כ-20 תלמידי קידום GMAT.
    קישורים:
    Kidum Application: http://www.kidumapplication.co.il
    כתבה על סדנת החו"ל שהתקיימה בנובמבר 2005: http://gmat.kidum.com/www/show_articles.asp?id=89
    כתבה על סדנת החו"ל שהתקיימה במאי 2005: http://gmat.kidum.com/www/show_articles.asp?archive=&id=68
    לתגובות, היכנסו לפורום: color=#800080 http://gmat.kidum.com/www/forum.asp

או שלחו דוא"ל ל: [email protected]

tm
    חבר
    מספר הפוסטים: 1

To: Gilam

היי גילעם!

ראשית מה שלומך? הכי חשוב .

אני די מתחיל בפורום אז אשמח אם תוכל לענות פחות במונחים מקצועים.

ברצוני להעריך את סיכויי הקבלה שלי שאדע אם בכלל להתחיל את תהליך הגשת האפליקיישן (אנא אביע דעתך ).

כרגע אני בן 27 בוגר טכניון בפקולטה להנדסת תעשיה וניהול ממוצע ציונים 91 (הצטיינות נשיא).

בצבא שירתתי בחיל האוויר במהלכם ניהלתי צוותים של כ 10 אנשים (בתור סדיר אך לא קצין).

במהלך הלימודים עבדתי כשנה באינטל (במהלכן לא ניהלתי אמנם אבל הזזתי הרבה אנשים בחו"ל בעזרת מהלכים שיזמתי כגון הוצאת משלוחים הכנסות סחורה למחסנים וכ"ו).

כמו כן (לא יודע אם זה תורם) חנכתי סטודנטים במהלך לימודי הן אקדמית והן דרך פרויקט משולב עם הצבא לסטודנטים ממקומות מצוקה חנכתי חברתית כלומר הסתגלות מהירה למוסדות גדולים והתרכזות במטרה הגדולה.

בנוסף (שוב לא יודע רלוונטיות) עבדתי במינהל מקרקעי ישראל שנה לפני הצבא ושנה אחרי הצבא ברישום אנשים לטאבו.

אני ניגש ל gmat בדצמבר (מקווה ל700 וצפונה) ורוצה להירשם בינואר כלומר לספטמבר 2007 אני יודע שזה לחוץ מאד.

אשמח אם תוכל להעריך סיכויי קבלה לקולומביה,הווארד,קלוג,סטנפורד,וורטון, בהנחה שבאמת אעבור את סף ה700 ואם תוכל קצת לפרט מה יקרה אם אוציא טיפה פחות.

שאלה קטנה נוספת אולי תדע לענות תוך כמה זמן ניתן לקבל תשובה טלפונית למבחן tofel (הבנתי שזה יותר מהיר) ומהו המספר?

תודה על הכל מראש!!!

תומר

Assaf Wand
    חבר
    מספר הפוסטים: 209

I think you will be very competitive in Chicago as well

Assaf

Malinger
    חבר
    מספר הפוסטים: 23

כרטיס החבר עודכן

* לצפיה בכרטיס של חבר, לחץ על שם החבר שבכותרת ההודעה

* עדכן את כרטיס החבר שלך ע"י לחיצת edit profile בראש העמוד

pink
    חבר
    מספר הפוסטים: 2

שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    אני בן 32 גר ברמה"ש, אני רו"ח עם MBA מאונ' ת"א נשוי ואב לתינוק

אני משמש כמנהל כספים בחברה העוסקת בתשתיות. נדבקתי לאחרונה ברצון עז להרשם ל LBS ולעבור לעבוד בלונדון.

למדתי כלכלה חשבונאות באונ' ת"א וסיימתי בממוצע 85

ציון ה- GMAT שלי:   690

בצבא הייתי מפקד קורס בחי"א

בשלב זה אני מתכונן לפנות לתוכנית MIF של LBS

אודה למי מהחברים הותיקים שיוכל ללחוץ reply ולענות לי:
    במידה והתתקבלתי לתכנית של MIF ב LBS האם אוכל לדחות את תחילת הלימודים לשנה אח"כ מסיבות אישיות (הולדת ילד נוסף)? כמו כן, האם יש סיכוי סביר לקבל מלגה בסכום מהותי עבור לימודים אלה וממי? איזה גוף חוץ מארינגו יוכל לבצע review על האפליקיישן שלי?

אני מקווה לתרום לקהילה מנסיוני העסקי ולקבל מידע אב ערך

אז בהצלחה לכולם,

pink

Causa Sui
    חבר
    מספר הפוסטים: 27

Hi Gilam

I recently came across two interestingly looking MBA programs in Canada, through aringo's website, i.e. – Queens and Ivey.

I wonder if you can shed any light on the level of attractiveness of these programs in terms of recruiting. Is the ratio between the amount of investment in education etc. and the post graduate salary is as good as in the states? Can a Canadian MBA serve me well in trying to seek work in the USA or am I "confined" to Canada?

Does the fact that these MBA programs are just 12 months long somehow reduce the appeal of these programs to potential recruiters.

Lastly, do you happen to know of any Israelis who attended any of the above mentioned programs?

Thanx alot for taking the time to go through my queries,

Causa Sui

EitanA
    חבר
    מספר הפוסטים: 8

כרטיס החבר עודכן

shachar_g
    חבר

Hi Gilam,

I have a question regarding taking the GMAT a second time. If the second time I take the GAMT I get a lower that the one I got on my first time, is the last one the only score the universities receive? And how much weight do they have for the GMAT scores of tests that are not your last GMAT test?

Thanks,

Shachar

epony
    חבר
    מספר הפוסטים: 785

To: shachar_g

שחר,

בכל הנוגע ל-GMAT, הציון האחרון הוא הציון הקובע!

יחד עם זאת, בתיה"ס יכולים מקבלים את כל ציוני ה-GMAT שלך מ-5 השנים האחרונות, אבל ההתייחסות לציונים קודמים היא כמעט תמיד לא מהותית בכלל.

כעיקרון (וזו דעתי הבלתי-מוסמכת בלבד), אם יש לך ציון היסטורי שהינו גבוה יותר מהציון הנוכחי, לא תהיה לדבר כל השפעה על שיקולי הקבלה שלך לאור הציון הנוכחי! במילים אחרות: "שברת – שילמת…"

shaysp
    חבר
    מספר הפוסטים: 86

To: epony, shachar_g

צר לי לעדכן אותך e-pony אבל אתה טועה.

אני לא יודע מאיפה המידע שלך שבתי הספר מסתכלים רק על הציון האחרון.

רובם מתחשבים רק בציון הגבוהה ביותר (וורטון, ודיוק לדוג') אחרים מבקשים לדווח על הציון הגבוה ביותר וגם על הציון בבחינה האחרונה שעשית(קלוג למשל). הדבר משתנה מבית ספר לבית ספר אבל ברובם המוחלט הציון הגבוה הוא המשמשעותי ביותר.

אבל… אם אני זוכר נכון באחד מארועי הקבלה של בתי הספר (לא זוכר ממש איזה מהם) אמר נציג בית הספר שהם כן מסתכלים על התוצאות הקודמות ושיפור קטן או ירידה בציון מצביעה מבחינתם על קבלת החלטות לא חכמה במיוחד.

שחר, המלצתי היא, בדוק מה המשמעות של ציון נמוך יותר בבחינה השניה בבתי הספר אליהם אתה רוצה להגיש. ברוב המקרים לא תהיה לזה השפעה.

דבר שני, תוציא ציון גבוה יותר בבחינה הבאה שאתה עושה. אם אתה מתכנן לגשת מראש לבחינה ואתה חושש שלא תצליח בה, המצב לא מזהיר. שב למד ותרגל עד שתגיע לרמה משביעת רצון. חלק נכבד מההצלחה בבחינה הוא בגישה אליה.

בהצלחה,

שי

aringo
    חבר
    מספר הפוסטים: 1368

To: inbal75

Hi Gilam,

I am thinking of applying to a few top ranking schools.

The main ones I'm interested in now are : Dartmouth, Insead, Western Ontario and IESE in Barcelona.

I finished a degree in Information Systems from the Technion this year and now I'm in the army. I work as a project manager in Information Systems-related projects and in analyzing and specification of Information Systems . I enlisted a couple of months ago, so I don't have any real experience. But I want to start my MBA in two years.

I haven't taken the GMAT yet, but I'm hoping to get above 700. My GPA is kinda low – 76 , so I'm hoping I can make up for it with a high GMAT score. I have a pshycometric score of 717. I was very active during my studies in the student council (agudat hastudentim). I was a student representative throughout my degree and was also the vice-chairman of the faculty committee (Industrial Engineering and Management) for a year.

I would like to know what my chances are to be accepted to the schools I mentioned.

Inbal, assuming strong essays and recommendations and a GMAT of 700 I believe that you will be a strong candidate at Western Ontario and IESE. You will be competitive to strong (closer to competitive) at Tuck (Dartmouth) and competitive at INSEAD.

Thanx in advance,

Inbal

Sure, hope I helped.

Gilam

aringo
    חבר

Hi Gilam

I recently came across two interestingly looking MBA programs in Canada, through aringo's website, i.e. – Queens and Ivey.

I wonder if you can shed any light on the level of attractiveness of these programs in terms of recruiting. Is the ratio between the amount of investment in education etc. and the post graduate salary is as good as in the states? Can a Canadian MBA serve me well in trying to seek work in the USA or am I "confined" to Canada?

Does the fact that these MBA programs are just 12 months long somehow reduce the appeal of these programs to potential recruiters.

Lastly, do you happen to know of any Israelis who attended any of the above mentioned programs?

Causa, our specialty is the admission process, so most of your questions go beyond my specialty… what I do know is that the main appeal of the Canadian programs lies among Canadian recruiters.

An MBA from Ivey or Queens is likely to open some doors for you in Canada and to significanly increase your chances of finding a business position in Canada. The length of the programs is not likely to be a concern for most Canadian recruiters, who are used to recruiting people from these programs.

However, over time the return on investment of the US programs is likely to be higher if you work, say, 5 years in the US (vs. a Queens/Ivey graduate who works in Canada): although the tuition fees are higher in the US, the average salary of MBA grads in Canada is significantly lower than the average salary in the US. For example, Chicago's average post MBA salary is noticably higher than Queen's and Ivey's ($95,000 vs. around $75,000).

I do not know any Israelis who study in or graduated from Ivey or Queens.

Thanx alot for taking the time to go through my queries,

Causa Sui

You're welcome.

Gilam

ilanvag
    חבר
    מספר הפוסטים: 157

To: All

I know that two people who worked with Dr. Bennett Kravitz (with whom I also worked) got HBS invitations.
    samiam
    חבר
    מספר הפוסטים: 1

גלעם שלום,

הייתי שמח במיד ותוכל להעריך את סיכויי הקבלה שלי לחלק מהתכניות המובילות בארה"ב (אני נוטה לכיוון Wharton, HBS, Kellogg, Tuck). ובנוסף להציע נקודות אותם כדאי לחזק או להוסיף.

אני בן 26, שירתתי כפארמדיק בצבא, במהלך השירות קיבלתי צל"ש מאלוף הפיקוד על הפגנת תושייה והצלת חיי אדם תחת אש.

אני בוגר תואר ראשון בכלכלה עם לימודי חטיבה בחשבונאות מהאוניברסיטה הפתוחה (סיימתי בהצטיינות).

ניסיון ניהולי: לפני כארבע שנים התחלתי לעבוד ברשת פארם כמנהל מכירות וכיום אני מנהל 4 סניפים. כמוכן אני מכהן מזה כשנתיים כחבר דירקטוריון של ארגון בתי המרקחת בישראל.

בעבר התנדבתי מספר שנים כפארמדיק במד"א.

תודה מראש,

אורי.

epony
    חבר

To: crocop

crocop,

עצתי האישית, אל תכניס את העצמך ללחץ של הגשה תוך 3 שבועות.

ה-GMAT הוא בסופו של דבר רק מסמך אחד מכל מה שצריך להגיש, ויקח לך הרבה יותר מ-3 שבועות לכתוב חיבורים טובים ולהשיג המלצות שישלימו אותם.

בקיצור, לדעתי כדאי לך להיצמד לתכנית המקורית של תחילת לימודים בספטמבר 2008. בינתיים תתחיל להשקיע בהתנדבות, התקדמות בעבודה, יצירת קשרים עם ממליצים פוטנציאליים וכו'…

idangeva
    חבר
    מספר הפוסטים: 15

כרטיס החבר עודכן

Malinger
    חבר
    מספר הפוסטים: 23

כרטיס החבר עודכן

Tal K
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

כרטיס החבר עודכן

Duke
    חבר
    מספר הפוסטים: 5

כרטיס החבר עודכן

assaf
    חבר
    מספר הפוסטים: 3

To: aringo

שלום,

בדירוג של ה-Wall Street Journal של בתי ספר בעולם הגיע תוכנית ESADE למקום השני. כיוון שלא מצאתי באתר של Aringo אינפורצמיה לגבי תוכנית זו, רציתי לנצל פורום זה. תודה, אסף

ran305
    חבר
    מספר הפוסטים: 8

שלום גלעם

שמי רן, תחילה רציתי להודות לך על עבודתך הברוכה

אשמח לשמוע את דעתך על סיכויי הקבלה שלי לבתי הספר הבאים:

אמ איי טי ,ברקלי,קולומביה,יו סי אל איי קורנל ,אנ ווי יו, טאק ודרדן כמו כן לגביי אפשרות לעזרה כלכלית כשלהי בחלקן

אני בן 25.5, שירתתי תחילה כחייל קרבי בתותחנים ולאחר מכן כבקר אש ביחידת הניסוים

התפקיד כלל ניהול עמדות ירי רבות, (ירי אלטילרי,טנקים, נק"ל וכו' ) תוך כדי אחריות על חיי אדם

סיימתי לימודי הנדסת מכונות בהצטיינות באוני' ת"א (ממוצע 85) 20אחוז עליונים במחזור. עדיין לא נבחנתי ב-גי מאט אך אוכל להעריך אותו באזור ה700 על סמך ציון כמותי בפסיכומטרי של 147 וציון אנגלית של 134 (ציון כולל 704

בשנה השנייה ללימודים עבדתי כמורה פרטי במתמטיקה ואנגלית עבור תלמיד יסודי וחטיבה. בשנתיים האחרונות ללימודים עבדתי כמנהל משמרת (כחמישה עובדים) בתחום העיבוד שבבי של חלקים אופטומכניים מדויקים (עסק משפחתי) י

בחודשים האחרונים אני מתנדב כמורה פרטי במתמטיקה לתלמידי תיכון (בגרויות), במסגרת עמותה שעוזרת לתלמידים מעוטי יכולת ותמיכה.

בימים אלו התחלתי לעבוד כמתכנן מכאני בחברת אל-אופ מערכות אלקטרו-אופטיות (מקבוצת אלביט)

אני מתכנן להתחיל את לימודיי בסתיו 2008

אגב, לא יודע אם זה רלוונטי אך אבי משמש כנציג התעשיה האוירית בוושינגטון זה תקופה ארוכה

תודה רבה

yossinachmani
    חבר
    מספר הפוסטים: 4

שלום לכולם,

בשנה האחרונה חשבתי הרבה על האפשרות של תואר שני במנע"ס (מצטער על הצרימה באוזן אבל אני לא מצליח לכתוב בצד השני של הדף).

ההתלבטות שלי נובעת מכך שהמטרה שלי בטווח הרחוק היא ליצור מותג (ככל הנראה בתחום המזון), בעוד שלפי מה שהבנתי לימודי מנע"ס מיועדים בעיקר לחבר'ה שרוצים להשתלב בפיננסים, חברות יעוץ אסטרטגי ובקיצור – בשוק הממוסד.

עניין נוסף, ולפי מה שראיתי כאן אני לא הולך להיות פופולרי במיוחד בעקבותיו, הוא שאם אלך בסוף על האופציה של מנע"ס, יכול מאוד להיות שזה יהיה באירופה, וביתר פירוט – באיטליה.

עכשיו, שמעתי על בוקוני, ואשמח לדעת על תכניות מובילות אחרות בארץ המגף (אם ישנן), ועד כמה שווה לעשות שם תואר.

בנוסף (מצטער על זה שאני מייגע) אודה להערכת סיכויי הקבלה שלי לבוקוני או לתכנית מובילה אחרת באיטליה, בהתאם לפרטים הבאים:

בן 27.5

עורך דין

ניסיון כולל של כשנתיים עבודה (כולל טרום התמחות והתמחות)

ממוצע תואר 86 באוניברסיטת חיפה

רקע התנדבותי סביר והמלצות ממרצים

yossinachmani
    חבר
    מספר הפוסטים: 4

גילעם שלום,

אני אחדד את השאלה שלי

לפי האופן בו תיארתי את מטרותי (כלומר – יזמות והקמת מותג פרטי), היית אומר שכדאי לי בכלל לנסות להיכנס לאחת התכניות המובילות (לאור ההשקעה הפיננסית והמאמץ הכרוך בכך)?

Jonathan99
    חבר
    מספר הפוסטים: 22

שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    Hi, this is a duplicate account, I lost my password. I am 30, a lawyer working in a pharmaceutical company.

LLB

ציון ה- GMAT שלי: 710

: כבר הגשתי בקשה לתוכנית ה-MBA של INSEAD SEP 2007

I would like to continue in the pharmaceutical industry.

אז בהצלחה לכולם,

Jonathan99

avroas
    חבר
    מספר הפוסטים: 6

גילעם שלום, כמו כולם גם לי יש רק שאלה…

שמי יוסי אני בעל תואר ראשון (87) ושני (84) בהנדסת אלקטרוניקה, ציון GMAT – 730, עובד כ-4 שנים כמהנדס פיתוח באינטל כעת משמש תפקיד של מוביל פרויקט ,בצבא פיקדתי על כ-12 חיילים. רציתי לקבל ממך ההערכה לגבי סיכויי קבלה לתוכנית של אינסאד , כמו כן האם למיטב ידיעתך יש הבדל בדרישות הקבלה בין שני המועדים?. שאלה אחרונה היא בנושא סיוע בהגשת המועמדות, קיבלתי תשובה מארינגו שהשורות כולן כבר מלאות עד ל אוקטובר 2007 , האם יש חברה אחרת שאתה יכול להמליץ עליה? תודה מראש!

epony
    חבר

To: smiley

בעסה

אבל אל תיכנס לדיכאון עמוק מדי – בסופו של דבר, סWaitlist אומר שאתה מתאים להיכנס, אבל הבי"ס צריך עוד קצת שכנוע…

אני ממליץ לכל מי שנתקע ב-WL לבדוק את הלינקים הבאים :

בהצלחה!!!

ilanvag
    חבר

To: ilanvag

בשביל שלא תצטרכו לעבוד קשה מדי , הנה הכתובת של הפורום ב"תפוז":

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=456

shimonh
    חבר
    מספר הפוסטים: 159

תודה. מרשים. אתה צריך להתחיל לגבות על ייעוץ….
    ilanvag
    חבר

To: shimonh

בכיף, אשמח לעזור בכל נושא שקשור לוויזות ולמעבר עצמו

EyalKl
    חבר
    מספר הפוסטים: 10

כאן אפשר לדבר על גילך, מקום מגורים, תוכניות, תחביבים, רקע שלך

היום אני עובד ב high-rech       בתפקיד algorithem developer
    וגם מתעסק ב

למדתי…       סיימתי בממוצע

ציון ה- GMAT שלי:    / עוד לא עשיתי GMAT, עושה בחודש… / עושה כרגע קורס GMAT ב… / לומד לבד…

בצבא הייתי ב…       בתפקיד

בשלב זה אני רק מתעניין באפשרות של MBA בחו"ל
    או: אני מתכונן לפנות לתוכניות ה-MBA של…
    או: כבר הגשתי בקשות לתוכניות ה-MBA של…
    או: אני בוגר של…
    או: אני כרגע עובד על ה-GMAT…

אני מקווה לתרום לקהילת הפורום לפחות 20 הודעות בשנה הקרובה
    או: מבחינת השתתפות בפורום – אני בד"כ מאלה שרק מסתכלים על הודעות של אחרים.

אז בהצלחה לכולם,

EyalKl

gets
    חבר
    מספר הפוסטים: 67

שלום חברים!

אחרי קריאת הכתבה באה:

face=Times New Roman color=#800080 http://www.businessweek.com/bschools/content/dec2003/bs20031222_2906_PG3.htm

הבנתי שאנשים שהגישו פעם בקשה לגרין קארד (או ש קרובים שלהם בארה"ב הגישו בשביליהם) צפויים להתקל בבעיה בקבלת ויזת סטודנת בגלל שכביכול ישנה הוכחה על כוונתם להשאר בארה"ב.
    האם יש כאן מישהו שנתקל בבעיה כזו? ואם כן האם/איך קיבלתם בסופו של דבר ויזת סטודנט?

תודה מראש,

gets
    Slovo
    חבר
    מספר הפוסטים: 96

הי,

כתבה מ Fortune לגבי טיפים להגיע לתוכניות המבוקשות ביותר.

סלובו

ilanvag
    חבר

To: gets

תראה, המקרה של בקשת איחוד המשפחות, וההשפעה של זה על הנפקת ויזת סטודנט, הוא קצת מעבר לידע המקצועי הנוכחי שלי, אז אני מציע שתפנה ישירות למקור שממנו אני לומד כל הזמן.

תיכנס לתפוז (תפוז.קו.איל), ומשם לקהילות/פורומים. משם תכניס פורום מספר 456, ששמו "עוברים לארה"ב". יש שם כמה אנשים שהם מומחים די גדולים בנושא של ויזות ומעבר לארה"ב, ואני מאוד מקווה שיוכלו שם לענות לך תשובות יותר מפורטות, ולסייע למקרה שלך.

מה שאני יודע הוא שבטופס DS-156, שהוא אחד הטפסים שצריכים למלא לפני הריאיון לשגרירות, יש שדה ששואל "האם הגשת אי פעם בקשה לגרין-קארד, או שמישהו אחר הגיש עבורך". כל עוד יש רק השתתפות בהגרלה, אז ההנחיה של האמריקנים היא למלא את הסעיף הזה בשלילה, כלומר שלא הוגשה בקשה (וזו תשובת השגרירות האמריקנית, לשאלה ישירה שנשלחה אליהם על-ידי מישהו מהפורום). אבל אם אכן הייתה הגשת בקשה/מסמכים של ממש לגרין קארד (איחוד משפחות, כמו שאתה מתאר), צריך לענות בחיוב על השדה הזה; ואז, אין לי מושג מה קורה מפה והלאה, ומהי המשמעות של זה (וכמובן – אסור לשקר במילוי הטופס, כי אם תופסים אותך על אי-אמינות, ומן הסתם יש להם דרכים לבדוק זאת, אזי יכולים לפסול אותך לשנים ארוכות מכניסה לארה"ב על כל ויזה שהיא).

אגב, תיקון קטן לדבריך – אין דבר כזה לחדש ויזת תייר. פשוט אין מושג כזה. כאשר ויזת התייר פגה, מגישים בקשה חדשה לוויזת תייר, והיא נבדקת מחדש לפי כל הקריטריונים, כולל ריאיון, כאשר בשגרירות בודקים האם באותו רגע (של הבקשה החדשה) אתה עומד בקריטריונים לקבלת ויזת תייר (התנהגות "טובה" קודמת, בלי שהיות יתר או עבירה על חוקי ההגירה, לא בהכרח מקנה נקודות זכות; בעוד שהתנהגות קודמת "רעה" בפירוש תמנע קבלה מחדש של ויזת תייר). עצם זה שקיבלת שוב ויזת תייר נשמע לי מעודד, אבל אני לא יודע לומר לך מעבר לזה.

זהו, מצטער שאין לי יותר מידע. מקווה לראותך בתפוז, ושמישהו שם יוכל לסייע לך ולתת לך ייעוץ מקיף יותר.

AssafNitzan
    חבר

שמי אסף, בן 24 וגר בתל אביב. מתכנן להתחיל MBA בארצות הברית בספטמבר 2008.

כיום אני עובד בחברת סטארט-אפ בתחום הסלולר. עד לפני חצי שנה עבדתי בתור מנהל פרויקטים במשרד הבטחון.

למדתי מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, סיימתי בממוצע 94.

ציון GMAT מ- 2001 – 730 (חשבתי לעשות MBA בתל אביב, לא הסתדר בסוף עם השירות הצבאי). מתכנן לעשות שוב בקרוב.

בצבא הייתי במשרד הבטחון, במשך 6 שנים.

מתכוון לפנות לתוכניות MBA מה- Top10, לומד את הנושא.

אז בהצלחה לכולם,

AssafNitzan

AssafNitzan
    חבר

שמי אסף, בן 24 מתל אביב. מתכנן להתחיל MBA בארצות הברית בספטמבר 2008.

כיום אני עובד בסטארט-אפ בתחום הסלולר. עד לפני 5 חודשים עבדתי כמנהל פרויקטים במשרד הבטחון.

למדתי באוניברסיטה הפתוחה, סיימתי בממוצע 94.

ציון GMAT מ- 2001 – 730 (חשבתי להתחיל MBA בתל אביב, בסוף לא הסתדר עם הצבא).
    מתכנן לעשות שוב בקרוב.

בצבא הייתי במשרד הבטחון, במשך 6 שנים.

מתכוון לפנות למספר תוכניות מה- Top10, כרגע לומד את הנושא.

אז בהצלחה לכולם,

Assaf_N

yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

ב-themarker יש בלוג בנושאי ויזה לארה"ב, הנה פוסט רלוונטי: http://cafe.themarker.com/view.php?t=22277

דני – אתה יודע מה האפשרות של עובד היי טק שרוצה לעבור לארה"ב לקבל ויזה בחודשים הקרובים? רק ויזות כמו E1 או L1 או שיש עוד מה לעשות עם H1B?

ilanvag
    חבר

To: Or.R

אור,

המכסה של 65,000 ויזות, שנגמרה תוך יום אחד (הוגשו 150,000 בקשות ביום הראשון) מיועדת לעובדי היי-טק ולעוד מקצועות המגיעים לארה"ב (בעיקר סינים והודים), וגם לסטודנטים זרים שסיימו תואר ראשון בארה"ב.

בכל הקשור לבוגרי תארים מתקדמים (תואר שני ומעלה) – עבור אלה קיימת מכסה נפרדת לגמרי של 20,000 ויזות מסוג H1B, ונראה לי שזה די והותר…

ראה לדוגמה:

http://edition.cnn.com/2007/TECH/biztech/04/04/tech.visas.ap/index.html

ilanvag
    חבר

To: smiley

היי סמיילי,

עניתי למייל שלך, תתקשר אליי.

בכל אופן, התשובה הפשוטה לשאלה שלך, ולטובת כל האחרים שקוראים פה את הפורום – אין שום אפשרות להוציא ויזת "נתמך" לבן-הזוג של הסטודנט (כלומר ויזת F2 או J2) אם אתם לא נשואים. רישום לנישואין לא מספיק, כיוון שזה עדיין לא אומר בהכרח שיבואו נישואין אחרי זה (ואני חס וחלילה לא מרמז לשום דבר, אלא רק מציין שכבר היו דברים מעולם).

מה שהשגרירות דורשת זה נישואין רשמיים, אשר מוכרים על-ידי מוסדות המדינה. לכן, אלו יכולים להיות נישואין ברבנות, או נישואין אזרחיים בחו"ל אשר מוכרים בישראל. נישואין אזרחיים/רפורמיים בישראל לא יוכרו על-ידי השגרירות, כיוון שאלה לא נחשבים נישואין במדינת ישראל.

Kaspi
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

בן 28. סטודנט ב- Stern.

היום אני עובד ב…       בתפקיד
    וגם מתעסק ב

למדתי…       סיימתי בממוצע

ציון ה- GMAT שלי:    / עוד לא עשיתי GMAT, עושה בחודש… / עושה כרגע קורס GMAT ב… / לומד לבד…

בצבא הייתי ב…       בתפקיד

בשלב זה אני רק מתעניין באפשרות של MBA בחו"ל
    או: אני מתכונן לפנות לתוכניות ה-MBA של…
    או: כבר הגשתי בקשות לתוכניות ה-MBA של…
    או: אני בוגר של…
    או: אני כרגע עובד על ה-GMAT…

או: מבחינת השתתפות בפורום – אני בד"כ מאלה שרק מסתכלים על הודעות של אחרים.

אז בהצלחה לכולם,

Kaspi

oritb
    חבר
    מספר הפוסטים: 6

אני חברה בקבוצת גימקס- אני בעלת תואר שני בוגרת בר אילן

היום אני עובד ב GMAX   בתפקיד- רכזת לימודים ויועצת קורסים

למדתי חינוך בבר אילן      סיימתי בממוצע 85+

אני אומנם לא עשיתי גימט וכנראה לא יעשה אך הידע שלי אודות המבחן ודרכי הלימוד האופטימליות למבחן נרחבות ויעילות- אשמח לשתף אתכם במידע שרכשתי במהלך השנים.

בצבא הייתי במקשל"ר      בתפקיד- מש"קית מיחשוב

אני יכולה לסייע ולהקל על תהליכי הקבלה המסורבלים בעזרת טיפים קטנים ועיניניים

המייל שלי [email protected] אתם מוזמנים ליצור איתי קשר

מיידעת את קהל הפורום באפשרויות למידה שקיימות עבורם

אז בהצלחה לכולם,

oritb

aringo
    חבר

שלום רב גילעם

הופנתי לפורום המעולה הזה על ידי דפנה גרוס ותוך כדי הקריאה כאן אני כבר לומד הרבה. שמח לשמוע!

אני בן 27, נולדתי בלונדון. אני מסיים כעת את התואר הראשון במדעי החיים באוניברסיטת ת"א וממשיך מייד לתואר השני כנראה בעבודת מחקר מולקולרית בצמחים. ציון הפסיכומטרי שלי הוא 730. במקביל ללימודי התואר השני אני מתכוון לקחת קורס כללי באנגלית (להוריד את החלודה ולחזק יותר את האנגלית הטובה שלי) ולאחר מכן קורסי TOFEL וGMAT. אני כבר נמצא בקשר עם ארינגו כדי לנסות ולהבטיח לי מקום אצלכם ותמיכה במועמדות שלי.

.

1. האם האזרחות הבריטית תעזור/תשפיע על הקבלת ללימודי מנה"עס בחו"ל ובעיקר האם תתן הקלות בשכר הלימוד באירופה ?

2. האם כדאי לעשות את הקורס ומבחן ה"טופל" קודם למבחן ה"ג'י-מאט" כדי לחזק את האנגלית או להיפך ?

3. האם תואר מאסטר בביולוגיה יהיה מספיק לקבלה ללא ניסיון עבודה ?

4. האם ציוני המבחן הפסיכומטרי יכולים להיות גורם שתורם לבקשה ?

בדרך כלל האוניברסיטאות אינן מייחסות חשיבות לציון הפסיכומטרי. עם זאת, במידה וציון ה-GMAT שלך יהיה נמוך יחסית, תוכל להזכיר את ציון הפסיכומטרי בכל זאת על מנת לנסות ולשכנע את ועדת הקבלה שהפוטנציאל שלך להצליח בלימודים גבוה יותר ממה שציון ה-GMAT משקף

5. האם יש מוסד שידוע בעל עדיפות או תוכנית מיוחדת בתחום הביוטק או כזה שמעדיף בוגרי תחום הביולוגיה ?

6. האם ישנם דברים נוספים שאני יכול לעשות בשנתיים שלוש הקרובות כדי לחזק את הבקשה כמו: לימודי שפה נוספת / קורס בתחומים פיננססיים או דומים / התנדבות במקום מסויים ?

יהיה טוב לחזק את הקשר עם ממליצים פוטנציאליים, לחשוב על אפשרות לחדש התנדבות שעשית בעבר (אם יש כזו. להתחיל כרגע התנדבות חדשה יכול לסייע אך יכול גם לפגוע אם זה ייראה "תפור" לצורך האפליקיישן), לבקר בקמפוסים אם יוצא לך, לצבור כמה שיותר הישגים ניהוליים והצטיינויות בעבודה, להמשיך לעקוב אחרי וללמוד מאתר זה, ללמוד עוד על התוכניות השונות ולהתמקד בכמה שמעניינות אותך במיוחד, לבנות היכרויות עם סטודנטים ובוגרים של תוכניות שאתה מתעניין בהן, לחשוב מהן מטרותיך המקצועיות בטווח הקצר והארוך לאחר הלימודים, לחשוב אם יש לך כרגע הזדמנות להקים משהו חדש שיצליח (ארגון, מחלקה וכדומה), להוציא GMAT טוב, לכתוב חיבורים, המלצות וקורות חיים כמה שיותר חזקים.
    ראה גם בעניין זה: http://www.aringo.co.il/HebrewSite/hTheProcess.htm

7. איזה גיל נחשב למבוגר מדי להתקבל ללימודי המנה"עס (במידה וארצה לעבוד מספר שנים לאחר התואר השני בבביולוגיה) ?

באופן רשמי אין גיל "מבוגר מדי". בכל שנה מתקבלים לתוכניות ה-MBA המובילות מועמדים בשנות ה-30 לחייהם. עם זאת, להערכתי מגיל 33 ומעלה תהיה לדבר השפעה בינונית עד גבוהה על סיכויי הקבלה. כמו כן, הדבר תלוי בבית הספר הספציפי. Harvard ו- Stanford למשל נוטים להעדיף מועמדים צעירים יותר להערכתי, בעוד ב- Wharton לדוגמא הגיל ישחק תפקיד זניח יותר, להערכתי

תודה רבה
    ערן

בבקשה ערן, ובהצלחה!

ilanvag
    חבר

ההודעה הוסרה ע"י Administrator
    עפ"י כללי החברות בפורום אין לפרסם בפורום השמצות על כל גורם שהוא

idanva
    חבר
    מספר הפוסטים: 119

שלחתי לכל מי שהביע התעניינות אימייל בנושא היום בבוקר.

גם אני עליתי עליתי על החומייניזים של פורום זה.

ננהל את הנושא הזה במייל ביננו.

לכל מי שלא קיבל ומעוניין להצטרף שישלח לי מייל ל [email protected]

אלמוני
    לא פעיל
    מספר הפוסטים: 124

ההודעה הוסרה ע"י Administrator
    עפ"י כללי הפורום אין לפרסם בפורום השמצות על כל גורם שהוא

Anonymous
    חבר
    מספר הפוסטים: 3

To: idanva

בנוגע לשירותי ייעוץ, יש לי שלוש מילים לומר (יצא לי אפילו בחרוזים): הכל חוץ מהמונופול!

הייתי שם.

בהצלחה לכולם

paz
    חבר
    מספר הפוסטים: 11
    Itair
    חבר
    מספר הפוסטים: 193

דרך אגב – איפה כולכם הייתם בשלב האפליקיישנים עם כל ההודעות האלה?? הייתי יכול לחסוך אלפי שקלים עם כל ההודעות שהייתי כותב…

Beethoven
    חבר
    מספר הפוסטים: 9

To: shimonh

כמה הערות נוספות בנוגע לגרינגו שחשוב להציג בפני הדור הצעיר:

1. לגרינגו יש עורכים שונים אשר יש הבדלים עצומים ברמות שלהם: חלקם טובים ומנוסים וחלקם הרבה הרבה פחות. מה שאומר שלא כל הלקוחות של גרינגו זוכים לאותה רמת שירות. חלק מקבלים עורכת מעולה, מהירה כברק, אשר עוזרת לך להוציא את המיטב. אחרים מקבלים עורכת שתבזבז את זמנך, תאכל את יגיע כפך ותוציא ממך חרה של חיבורים.

1. קוריוז קל – כפי שחלקכם יודעים, לגרינגו יש דבר שנקרא "תכנית מובטח" – אם לא התקבלת לאף בית ספר אתה מקבל את הכסף חזרה. מה שאנשים לא יודעים, זה שחלק מהאנשים קיבלו אותה חינם וחלק היו צריכים "לקנות" אותה בכמה אלפי דולרים (ולכן הם מוותרים עליה). אלה שקיבלו "תכנית מובטח" חינם זכו לכך ששלושה עורכים וכן גילעם בכבודו ובעצמו עבר על החיבורים שלהם (אחרת הוא מפסיד המון כסף). אחרים מעולם לא זכו לדבר עם גילעם. עוד דוגמא לכך שלא כולם מקבלים אותו שירות מגרינגו.

1. כמו שציין כאן מישהו, גרינגו היא מונופול. יש לה מעל 70 לקוחות בשנה מתוך 100 איש שפונים לתכנית המובילות (הערכה). מה שאומר שהלקוחות של גרינגו מתחרים בעיקר בינם לבין עצמם (ופחות בינם לבין לקוחות של עורכים אחרים). פועל יוצא מכך הוא, שכדי להבטיח תחרות הוגנת בין הלקוחות ולמנוע מצב שבו לקוח "בינוני" ינצח לקוח "מצוין", השירותים של גרינגו תמיד ייקחו את הרמה שלך וישפרו אותה בקצת. לקוח "בינוני" יישאר בינוני גם אחרי גרינגו ולקוח "חזק" יישאר "חזק" ולא יהפוך "חזק מאוד". מצד שני, אם אתה עובד עם עורך שיש לו 3 לקוחות בשנה, יש לו אינטרס שהלקוחות שלו יביסו את 70 הלקוחות של גרינגו והם יקבלו שירות שישדרג את הרמה שלהם. זו דעתי.

1. בעבודה עם גרינגו יש תחושה קשה שהשיטה בנויה כל כולה כדי לחלוב ממך כמה שיותר כסף. בגלל זה, המיילים שלהם לגבי "איך לחסוך כסף בעבודה עם ארינגו" מעצבנים במיוחד.

1. לתשומת לבכם – איך זה שמתוך למעלה מ- 70 לקוחות בשנה, רק 3 כותבים מכתב תודה באתר של גרינגו?

אייל – 2 דברים:

1. בכל הכבוד, לבוא ולרמוז שכל מי שהעלה ביקרות על גרינגו, זה בגלל שהוא לא התקבל, והוא לא התקבל כי בעצם הוא לא מספיק טוב, זה פשוט לא רציני. למיטב ידעתי, חלק מהאנשים פשוט קיבלו שירות לא טוב מגריגנו.
    2. אני מזכיר לך ששביעות הרצון המוגזמת שלך נובעת מזה שקיבלת 100,000 $ משיקאגו (למען הגילוי הנאות, חשוב שאחרים ידעו זאת). מצד שני, הרי אתה בחור זהב עם נתונים פגז, היו לך את כל הסיבות להתקבל גם ל- HBS וגם לסטנפורד ומשניהם נדחת!

לבסוף – אם אי אפשר להתבטא בחופשיות בפורום הזה, אז הוא פשוט פטפטת חסרת ערך.

B

sima
    חבר
    מספר הפוסטים: 13

אילן,לפני איזה שנה שאלתי את אותה גלית פולברייט למה היא מזכירה בשיחת ייעוץ שלה כמה יועצים אבל לא את ארינגו.התיידדנו קצת.
    ציטוט: "יש כמה עורכים שמפרסמים אצלנו ומקבלים מאיתנו לקוחות.הרשינו גם לארינגו לפרסם אצלנו לפני כמה שנים אבל אז רק לקוחות מעטים הלכו למפרסמים האחרים ואיבדנו מפרסמים.

לא האמנתי למשמע אוזניי. הבחורה כנראה שתתה יותר מדי בלילה הקודם ופלטה את זה.
    נו, לא רק ה-IIMBA משחקים אותה אובייקטיביים

סימה (עדיין עובדת על-GMAT)

gili4u
    חבר
    מספר הפוסטים: 78

חברים ואחים לנשק,
    אני מבין שהיה, ועדיין יש, צורך לפוצץ את השתיקה. המעבר מדיקטטורה לדמוקרטיה הוא הדרגתי. דברים רבים בנוגע לגרינגו עוד לא התגלו כאן. דיברתי עם הרבה אנשים, ולא מצאתי התאמה בין חוסר הצלחה לדעה שלילית. ובכלל, דברים שליליים הוסברו על ידי דוגמאות ספיציפיות מאוד, חלקם עוסקים בנושאים פליליים קלות :)
    אבל אני באמת מאמין בהדרגה לגבי הנושא הזה.

עם זאת, השאלה המקורית שלי ממש לא רמזה על חברה מסוימת, אלא עסקה בשירותי עריכה באופן כללי. אולי יש כאן נציגים של חלק השוק הקטן שיכולים להאיר את האפשרויות. כמובן, שהשאלה שלי עוסקת יותר במתודולוגיית העבודה, האינטרקציה וכדומה, ופחות ב"טובים" מול "רעים" …

אגב, אני יודע שעוקבים אחרי במה זו רבים מאלו שטרחו לספר לי את דעתם. אני רוצה לומר לכם שוב תודה, לא רק על הזמן, אלא גם הנכונות המדהימה לסייע ולתמוך באופן כללי.

(שימו לב ל- not only, but also
    שנכנס לי למוח גם בעברית ..)

מוצגות 50 תגובות – 201 עד 250 (מתוך 562 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.