התגובות שלי בפורום

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: All


    בועז – הנסיון שאתה מתאר עם המדריכים מעניין מאד. והייתי שמח לשמוע עוד אינפורמציה עליו. אסור גם לשכוח שבערך רבע מהשאלות בכל חלק הם שאלות נסיון שבכלל לא משפיעות על הציון – אז צריך להיזהר ממסקנות חפוזות אם מדובר בנסיון שכלל מעט חזרות על כל אסטרטגיה.

    למרות שפרטי האלגוריתם של ציון הGMAT חסויים, הסכימה והתאוריה עליו הם מתבססים גלויה לכל ונקראת בסטטיסטיקה: item-response theory. לפי המודל הזה, לכל שאלה יש מאפיינים סטטיסטיים שונים (שנקבעים לאורך הזמן בתקופה שהשאלה ניתנה כשאלת נסיון). וגם הציון של כל אדם מיוצג על ידי מאפיינים סטטיסטים (משתנה מקרי מפולג נורמלית למי שזה אומר משהו). במהלך המבחן הציון שלך מראה אי וודאות מקסימלית ( נניח ממוצע 500 וסטית תקן גדולה) – כל שאלה שעונים עליה מעדכנת את האינפורמציה הזו לפי נוסחת בייז (למי שמכיר…), זה בד"כ מעלה או מוריד את ממוצע הציון, ומקטין את סטיית התקן (סטיית התקן מייצגת את רמת הוודאות לגבי הציון). בסוף המבחן – סטיית התקן הופכת להיות קטנה מאד – כי כבר יש הרבה אינפורמציה לגבי הציון.

    מכיוון שקביעת הציון מבוססת על אלגוריתם למידה סטטיסטי כזה – זה נכון (באופן מתמטי -תחת הנחות מסויימות) שטעויות בהתחלה משפיעות על הציון יותר מטעויות בסוף המבחן. ולכן כלל האצבע שאומר להשתדל יותר בהתחלה הוא נכון. הוא לא תמיד עובד כי אותן "הנחות מסויימות" לא תמיד מתקיימות: הציון מושפע לא רק ממיקומה של השאלה במבחן אלא גם ובעיקר מהמאפיינים הסטטיסטיים שלה – ואת אלה אנחנו לא יודעים.

    בעניינים אחרים:

    – אסטרטגיית למידה שעזרה לי מאד ואני ממליץ עליה לכולם – לא להתפרס על יותר מדי חומרי לימוד, במיחד לא בשלבים האחרונים של ההכנה. לקראת הסוף, עדיף לעשות שוב שאלות שכבר עשית (אני עשיתי את הOG המילולי 3 פעמים בסה"כ, בהפרשים של יום-יומיים אחד מהשני). לחזרה הזאת יש כמה יתרונות. קודם כל זה פידבק לעצמך, לראות שבאמת הבנת את הטעויות שלך שאת/ה לא חוזר עליהן שוב ושוב. לוודא שמה שהצלחת, לא היה במקרה (זה נורא חשוב… הרבה פעמים יש לנו אשליה שהבנו משהו לעומק כי הצלחנו לפתור שאלה… וזה לא תמיד נכון… אבל אם פתרנו שאלה שוב ושוב ולא טעינו – אז כנראה שבאמת הבנו). כשפותרי שוב ושוב את אותן שאלות מגיעים למצב שכבר במהלך הפתרון, תחת לחץ של זמן, אתם כבר מספיק רגועים שאתם יכולים להסביר לעצמכם כל פתרון, לפי איזה כלל הוא נעשה וכו'…. זה מאד חשוב(!!!). זה מלמד אותכם להיות בסטייט אוף מינד רגוע במהלך הפתרון, וזה מעמיק את ההבנה שלכם בכללים השונים. בסופו של דבר זה משפר את הבטחון העצמי שלכם בהכנה למבחן.

    ובטחון עצמי זה הגורם היחיד הכי חשוב להצלחה שלכם בGMAT (!!!!)

    ואל תדאגו… אם עשיתם סט של 50 שאלות, ואז חזרתם עליו שוב – אתם כבר לא תזכרו את כל התשובות (חלק כן תזכרו וזה בסדר. זה מראה שלמדתם משהו)

    – לגבי שיעורים פרטיים בכמותי.. אני לימדתי באופן פרטי את החלק הזה של המבחן, אבל כרגע לא יכול לעשות את זה כי אני בעצמי עבור לפילדלפיה עוד שבוע (וכרגע נמצא בלונדון). אבל אשמח לעזור אונליין. אני שוב ממליץ על הפורום הכמותי של gmatclub. הדיונים שם בשאלות מאד מעמיקים לפעמים, ואני זוכר את עצמי כותב תשובות ברמה של ספר לימוד. מה שיפה בפורום שם זה שאנשים לא מפחדים להגיד במה הם טעו ואיזה כיווני מחשבה הם ניסו ואיפה הם נתקעו…וזאת אינפורמציה מאד חשובה אם רוצים לתת תשובה ספציפית שעוזרת לך ולא הסבר כללי. ואני אשמח מאד לעזור באימייל עד כמה שאני יכול.

    – מייבי: לא שכחתי אותך (מבנים היררכיים בSC). אני קצת עסוק בהתכוננות למעבר לארץ חדשה, וספרי הGMAT שלי עם דוגמאות כבר לא זמינים לי… אני אנסה להגיע לזה ביום יומיים הקרובים. מאד יעזור לי אם תשלחי לי (כאן, או באימייל) שתיים שלוש שאלות שהתקשית בהן או שגזלו לך הרבה זמן – ואז אני אנסה להראות לך אם ואיך לפתור אותן בדרך היררכית (לא תמיד זה עובד… כלומר תמיד אפשר לעשות את זה, לא תמיד זו הדרך הקצרה ביותר לפתרון).

    האימייל שלי מופיע בפרופיל….

    זהו…

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: May_be


    אוקיי… נשמע שיש לך בסיס ממש טוב, והרקע שלך במדעי המחשב יכול להביא לך תועלת רבה בחלק המילולי – בעיקר בSC ובCR.

    לפני כן הערה – יכול להיות שעדיף לך להשקיע מאמץ בלהעלות את הכמותי מ50 ל51 (שוב – הרקע שלך נשמע מבטיח בהקשר הזה). בתחום הזה של הציונים -הציון הכללי יושפע יותר מהשינוי בציון הכמותי מאשר מהמילולי. כלומר אם כרגע את נמצאת במצב של 50/X אז 51/X יתן לך ציון כללי יותר גבוה מאשר 50/X+1 (וזהה פחות או יותר ל 50/X+3 כל זה בהנחה זה X שלך עומד כרגע בסביבות ה 30+- קצת. אז ייתכן ששווה להשקיע קצת מאמץ גם בהיבט הזה של המבחן (וכנראה כל מה שאת צריכה לעשות זה להספיק את כל השאלות, עם אותה רמה של דיוק).

    אם למדת מדעי המחשב, מושג הרקורסיה ומבנה היררכי של עץ לא זר לך… אולי אפילו עשית קורס בבלשנות חישובית שמראה בדיוק איך מיישמים את זה לדקדוק. אז נכון שהדקדוק האנגלי הוא יותר מורכב ממבנה פשוט של עץ – אבל לצרכי GMAT ההפשטה הזו תעשה לך את רוב העבודה.

    כשאת קוראת משפט תנסי לבנות לך הפשטה שלו לבנה היררכי. אם יש פסוקית גדולה וארוכה (שזה בד"כ הדבר הכי מבלבל בSC) תחליפי אותה במילה אחת וכך תקבלי מבנה אבסטרקטי של המשפט. על המבנה הזה אפשר לבדוק את רובם המכריע של "טעויות הGMAT המקובלות". אם הכיוון הזה נראה לך (כלומר אם המונחים והיכולת לעבוד עם מבנים היררכיים זה משהו שזורם לך וקל לך) – אני יכול להראות לך על כמה דוגמאות ספציפיות….אבל הרעיון של לעשות רדוקציה של מבנה יכולה לעזור מאד

    גם בCR רדוקציה יכולה לעזור מאד. הפעם זה לא רדוקציה דקדוקית, אלא רדוקציה של תוכן לוגי. וזה די בטוח משהו שעשית בקורסים באוניברסיטה. תנסי לעשות הצרנה של הטיעונים בCR ללוגיקה סימבולית פשוטה… תוכלי בקלות לפסול מלא תשובות, אפילו בלי לקרוא אותן לעומק. וגם לא תתבלבלי מאוצר מלים מתוחכם שהוא ממש לא רלוונטי למבנה הלוגי.

    בקיצור אם מדעי המחשב זה החוזק שלך – תשתמשי בו בחלק המילולי.

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: May_be


    לגבי קטעי הקריאה:

    א. האם מומלץ? תבדקי את עצמך. תפתרי 3 קטעי קריאה תחת לחץ זמן בלי לסכם, ואז תעשי 3 קטעי קריאה אחרים עם לסכם. תשווי את התוצאות שלך, תשווי את הזמנים שהשקעת בעניין. ואז תדעי מה טוב לך (!). המלצות? כל ספר יתן לך המלצות אחרות. אין נכון ולא נכון.

    ב. אני לא סיכמתי. מאז ומתמיד (גם בלימודים באוניברסיטה וגם בשיעורים בתיכון) אינני מסכם ומסתמך על זכרון די טוב שיש לי. זה לא מנע ממני להיכשל בלא מעט מבחנים בתיכון. אבל לGMAT זה הספיק. באופן כללי – לאורך כל הGMAT לא השתמשתי כלל בדפי טיוטה – ההערכה שלי שפעולת הכתיבה גוזלת זמן רב מיותר – אבל שוב – זה מתאים לי – כי יש לי זכרון טוב. את ציכה לבדוק מה מתאים לך.

    ג. אין שום דבר אבסולוטי. זה תלוי כמה זמן את מקדישה לשאלות האחרות, כמה מהר את קוראת באנגלית, ומה האסטרטגיה שלך בגישה לשאלות מסוג זה. כמו שכתבתי – אני הקדשתי 3-5 דקות לקריאה נטו ואח"כ פחות מדקה לכל שאלה. אבל מאנשים שדיברתי איתם – האסטרגיה של שונה מאד מהמקובל. אם תתני יותר פרטים מה מצבך היום, איך את ניגשת לדברים עכשיו ואיפה עיקר הבעיות – אולי אוכל לתת עצה ספציפית יותר.

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: sherlock, All


    קודם כל תודה על המחמאה… ואני שמח לשמוע שזה עוזר.

    לגבי התכנונים לחלק הכמותי – כל מה שעשיתי ממש לא רלוונטי לרוב האנשים בפורום. יש לי תואר ראשון במתמטיקה ולא היתה לי שום בעיה בחלק הזה גם בלי שום הכנה מיוחדת. כשהבנתי שהמלכודת שלי תהיה טעויות טפשיות של חוסר ריכוז ומהירות האסטרטגיה שלי היתה לעבוד הכי לאט (!!) שאני יכול. לפתור כל שאלה לפחות בשתי דרכים שונות. ולוודא שאני לא עושה אף שגיאה. ובאמת ביום המבחן סיימתי את החלק הזה 30 שניות לפני הסוף (בניגוד לכ 20 דקות לפני הסוף במבחני ההכנה)… בקיצור אין מה ללמוד ממני בהקשר הזה.

    אני אשמח, לעומת זאת, לענות על שאלות בנושא תוכן של החלק הכמותי… שם דוורט אני אולי יכול לעזור.

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: May_be


    יש שם שני מבחנים – תעשי אחד בהתחלה, אחד בסוף זאת ההמלצה שלי. שום מבחן אחר לא ייתן לך תמונה אמיתית איפה את נמצאת. למיטב נסיוני שום מבחן של שום חברה אחרת (קפלן, מנהטן ודומיהם) לא נותן הערכת ציון טובה ומדויקת כמו של GMATPREP – וזה הגיוני, כי רק GMATPREP משתמש באותו אלגוריתם חישוב ציון ובשאלות שהיו בפועל בGMAT. כל האחרים עושים "בערך" – ולמרות שמבחינת רמת השאלות ה"בערך" הזה הוא לא רע בד"כ. אלגוריתם הציון של GMAT הוא מורגב ומסובך וקשה לעשות בו "בערך".

    כמו בכל בעיית ניווט – כדי להגיע למטרה חייבים לדעת איפה נמצאים בדיוק ולאן רוצים להגיע בדיוק – ושימוש מושכל בשני המבחנים האלה נותן בדיוק את זה. אחר כך אפשר לתכנן מה עושים בדרך.

    בפורומים של GMATCLUB:

    http://www.gmatclub.com/phpbb/index.php

    יש קבוצת דיון מיוחדת לגבי החלק מילולי. יש שם לא מעט "זבל", אבל גם הרבה מאד עצות טובות – שווה להסתכל.

    לגבי גישות של לקטעי קריאה ותכנון זמנים: יש 3 גישות עיקריות לקטעי קריאה:

    א. לקרוא ברפרוף את הקטע כדי לקבל תמונה כללית, ואז לענות על השאלות תוך קריאה נוספת אם צריך

    ב. לקרוא את השאלה קודם, ואז לחפש בקטע את האינפורמציה הרלוונטית

    ג. לקרוא את הקטע בעיון ואז לענות על השאלות (לפעמים צריך להציץ שוב בקטע)

    אין דרך נכונה. את צריכה למצוא מה עובד הכי טוב בשבילך על ידי נסיון וטעייה. הדרך השלישית נראית בדרך כלל הכי בזבזנית ואני לא מכיר ספר שממליץ עליה – אבל אחרי הרבה נסיונות גיליתי שזה מה שהכי טוב לי. ובעקבות זה הייתי צריך לשנות לחלוטין את אסטרטגיית תכנון הזמן שלי – כי קריאה של קטע שלם לוקחת זמן, וקשה לתזמן אותה במדוייק.

    לגבי תכנון זמן: אני לא הייתי הולך על תכנון זמן "לפי שאלה", אלא תכנון זמן לפי מקום במבחן. כלומר לגמור את 13-14 השאלות הראשונות תוך X זמן, להגיע לשאלה 28 תוך Y זמן וכו'…

    לי לקח קצת פחות מ 35 דקות בערך להגיע ל 14 שאלות (בשאלות הראשונות חשוב מאד להשקיע את הזמן הנדרש ולא לעשות טעויות טפשיות) ובערך 60 דקות להגיע לשאלה 28. (כלומר כך תכננתי, וביום המבחן עמדתי פחות או יותר בתוכנית).

    לקטעי קריאה – בגלל מה שאמתי קודם תכננתי כ 3-5 דקות לקריאה נטו ועוד פחות מדקה בממוצע לכל שאלה. בקטע האחרון כבר לא היתה לי ברירה אלא לרפרף קצת, כי לא נשאר הרבה זמן.

    לתיקון משפטים – בהתחלה אפילו 2 דקות לשאלה. בסוף – פחות מדקה.

    ללוגיקה קצת יותר…

    ה"באפר" (כלומר המקומות שבהם יכולתי לחסוך זמן כדי להרוויח במקום אחר) היה בקטעי הקריאה, שאפשר היה לקצר אותם בדקה אם עובדים בלחץ (תוך הסתכנות בתשובה לא נכונה), וגם תיקון משפטים – שם גיליתי שאחרי הרבה תרגול, אני יכול לפתח אינטואיציה טובה, ובלחץ זמן אני יכול לענות עליהם אפילו תוך חצי דקה או פחות בלי לפגוע יותר מדי בסיכויי ההצלחה שלי (וניצלתי את זה בעיקר בחלק האחרון של המבחן).

    כאמור – כל הנ"ל התאימו לי. לא מתחייב על אנשים אחרים. גיליתי את זה תוך הרבה מאד נסיונות ואנליזה מעמיקה של תוצאות המבחנים שלי (הצלבה של מידע על זמן לשאלה, יחד עם איזה שאלות עשיתי נכון).

    הדרך הנכונה היא להקשיב לעצמכם ולנתח מה מתאים לכם.

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: בעז גרנות, All


    מודה ועוזב ירוחם….

    רציתי להתנצל. אני מודה שקראתי את ההודעה שלך במנותק מההודעות הקודמות לה. אני יכול לנסות לתרץ למה – אבל עדיף פשוט להתנצל ולחזור בי מהטון הנוזף והמתרעם שלי – הוא לא היה במקום.

    ברמה האישית – הלוואי והייתי גאון. אני לא. 780 זה רק ציון, הוא מעיד שהבנתי את דרישות הבחינה לעומק ושלמדתי באופן מאד ממוקד ומדוייק (ובהבנה לעומק של המבחן אני די מתגאה… אבל מכאן ועד להיות הגאון הדרך ארוכה מאד מאד).

    אני כותב די הרבה בפורומים שנוגעים בGMAT (לאחרונה כבר פחות…אני כותב יותר על דברים אחרים במקומות אחרים) – וגיליתי שיש בפורומים כאלה שתי נטיות (או טרנדים):

    1. לעשות את המבחן יותר ממה שהוא. להפוך אותו למפלצת מצד אחד, אבל הרבה יותר חמור מזה, לתת את התחושה כאילו הציון במבחן הוא חזות הכל בחיים בכלל, ובתהליך הקבלה לMBA בפרט. מיותר לציין שאף אחת מההגזמות האלה אינה נכונה, אבל זה לא מפריע לדיונים להגביר את התחושה הזו ולהזין אותה.

    2. שקורס הכנה הוא הכרחי להצלחה (כן אני יודע שאתה לא התכוונת להגיד את זה… אבל הרבה אחרים מזינים ומעימים את התחושה הזו). אין לי דבר וחצי דבר נגד קורסי הכנה. יש להם הרבה יתרונות מובנים, וגם לא מעט חסרונות – כמו לכל דבר בחיים. וכמו שאמרת אין אמת אבסולוטית. לדיונים על קורסי הכנה יש נטיה להדגיש את היתרונות ולעבוד על הנימוק הרגשי והתת מודע של "אתה עושה GMAT פעם בחיים, לא תעשה את המקסימום? תיקח את הסיכון של ללמוד לבד?". מה ששוכחים להדגיש שמדובר בהתאמה אישית. ושקורס הו לא תחליף לקביעת אסטרטגיה אישית של הכנה. הוא אמצעי בדרך לביצועה.

    אין לי שום כוונה לנסות להראות לכולם שאני גאון ותקנאו בי (כי אני לא גאון, וחוץ מציון טוב אין לכם במה לקנא בי… וממילא מעולם לא התחריתי על מקום בלימודי MBA). יש לי הרבה מה לתת בנוגע להכנה לבחינה, ודעתי "נגד" קורסים, היא לא ממש דיעה נגד, אלא בעיקר נסיון להחזיר לפרופורציה ולהתמודד עם הטרנד המוגזם (לדעתי) של "בעד קורסים".

    שוב…אני מתנצל על שהבנת לא נכון את התגובה הראשונה שלך ושהגבתי בתרעומת שהיתה מיותרת.

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: May_be, All


    מייבי – לשאלותייך:

    1. הדרך הכי טובה להתחיל ללמוד – להוריד את התוכנה של GMATPREP. לעשות מספר שאלות לדוגמא מתוך מה שניתן שם ואז לעשות מבחן מלא לדוגמא. (כן! בלי הרבה הכנה מוקדמת!). המבחן הזה יראה לך בדיוק איפה את נמצאת. צריך לנתח את התוצאות שלו לעומק, לראות באיזה תחומים את חזקה ובאיזה את חלשה, ואז לבנות אסטרטגית לימוד שמתאימה לך שמנצלת את נקודות החוזק שלך על מנת לשפר את נקודות התורפה.

    רק אחרי זה תוכלי לדעת האם מתאים לך קורס, או מספיק לעבוד עם ספרי לימוד ואיזה מהם, או שצריך שילוב של השניים.

    2. החומר המומלץ ביותר אלה הספרים של הofficial guide. הם לא חומר לימוד במובן שלא מלמדים אותך אסטרטגיות ונוסחאות, אבל השאלות שם הם שאלות שהיו במבחני GMAT. אין בהן שגיאות וההסברים של התשובות מצויינים ולא מנסים to make a point. ספרי לימוד אחרים מכילים לעתים שגיאות, ומנסים להראות לך איך פותרים את השאלות "בשיטה שלהם". זה נחמד, ואפילו עוזר, אבל את צריכה למצוא את "השיטה שלך".

    3. זו בעיני אחת מנקודות המפתח להצלחה במבחן. אבל אפשר לדבר עליה ברצינות רק אחרי שעשית את שלב 1. כל אחד עובד קצת אחרת, ולכן אין אסטרטגיית זמן גלובלית שטובה לכולם.

    4. כן. את התרגום של המושגים המתמטיים שיופיעו בחלק הכמותי. אין צורך ללמוד אוצר מלים לחלק המילולי, אם כי אוצר מלים רחב יכול לעזור לך בחלק המילולי. אפשר אבל לעקוף את זה בד"כ

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: בעז גרנות, All


    אני חייב להביע תרעומת על הדברים של בעז, כאילו אי אפשר להצליח בGMAT בלי קורס. ראשית דוגמא אישית – מעולםלא עשיתי ואפילו לא התקרבתי לקורס GMAT או קורס פסיכומטרי מסוג כלשהו. ובכל אופן לפני קצת פחות משנה הוצאתי 780 בGMAT – ציון טוב לכל הדעות.

    את המילולי שיפרתי מ איזור ה 30-35 במבחני ההכנה הראשונים ל 45 במבחן האמיתי – כאמור בלי קורס, ובלי ללמוד אנגלית מחדש.

    להגיד שאי אפשר בלי קורס – זה לזלזל באינטיליגנציה של אנשים. זה לגרום להם לא להאמין בעצמם. זה לא להכיר בכך שאנשים שונים זקוקים לדברים שונים במהלך הלימוד. אין שיטה אחת נכונה כדי להצליח בGMAT, וסביר להניח שהשיטות שמלמדים בקורסים (אני קצת מכיר ויודע… בכל זאת) היו מכשילות אותי, או לפחות לא מקדמות אותי – כי אני יודע על עצמי שאני זקוק לדברים אחרים.

    בעיני אולי ההיפך הוא הנכון – אי אפשר להוציא את המקסימום מעצמך בעזרת קורס. הקורס מכוון אל הצרכים הלימודיים של האדם הממוצע, ולאותם אנשים הוא ייתן פוש רציני ביותר. אבל כדי להגיע למקסימום של עצמך תזדקק לתוספת הקטנה שהיא אישית לך, הפטנט שידע לקחת אותך מאיפה שאתה נמצא לאן שצריך להגיע. זה אינדיבידואלי ואת זה לא נותנים בקורסים.

    אז כן – הרקורד של הקורסים מרשים – כי הם משפרים לכולם קצת, ולחלק אפילו יותר…אבל אף אחד לא מגיע למקסימום של עצמו ללא הבנה מעמיקה של עצמו. ואת זה כמובן לא יספר לכם אף מורה (או איש שיווק) של מכון הכנה.

    אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחה בGMAT הוא בטחון עצמי ואמונה ביכולת. מי שאומר לכם שתם לא יכולים להצליח לבד, ופוגע באמונה העצמית שלכם ביכולתכם – לא עוזר לכם בהכנה בGMAT.

    סליחה ותודה ובהצלחה

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14
    בתגובה ל: לחברים בלבד #14491

    כרטיס החבר עודכן

    * לצפיה בכרטיס של חבר, לחץ על שם החבר שבכותרת ההודעה

    * עדכן את כרטיס החבר שלך ע"י לחיצת edit profile בראש העמוד

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14
    בתגובה ל: לחברים בלבד #14477

    To: Psychodude


    אני אשמח לדבר… לא מצאתי איך ליצור איתך קשר ישיר…

    כתוב לי: [email protected]

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: אדיר


    אין כזה דבר טיפ של אלופים. הטיפים צריכים להתאים לך. לעזור לך למנף את נקודות החוזק שלך במבחן ולהתגבר על נקודות החולשה. לכל אחד זה קצת אחרת.

    לי הבעיה המרכזית היתה תכנון זמן בחלק המילולי. את עיקר התרגול שלי עשיתי תוך מודעות לעניין הזה עד שיצרתי לי תוכנית זמן למבחן. מרגע שעשיתי את זה הציון שלי במילולי קפץ מאזור ה35 לאסור ה 40 בבת אחת. אחר כך שיפרתי אותו עוד קצת.

    האם זה רלוונטי לך? לא יודע… אולי הבעיות שלך הן בכלל בכמותי (עם תואר ראשון במתמטיקה, לי לא היו בעיות כאלה)….

    הטיפ היחיד והאמיתי שאני יכול לתת זה: תנתח היטב ולעומק את נקודות החולשה והחוזקה שלך. מתוך הניתוח הזה תתכנן לך אסטרטגיית למידה. תפעל לפיה ותראה אם היא נותנת תוצאות (אם לא – אז היא כנראה לא היתה תוכנית טובה… נסה לנתח שוב את מצבך ולבנות תוכנית אחרת).

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14
    בתגובה ל: לחברים בלבד #14466

    שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    היי… אני בן 36 מירושלים. עוד פחות מחודשיים אני עובר לפילדלפיה ללמוד בוורטון. לא MBA כי אם דוקטורט במחלקה לניהול. נכנסתי לפורום כדי לנסות למכור ספרי GMAT שלי, ונשארתי כי נראה לי שאני יכול לעזור לאנשים בעצום לגבי הGMAT ואולי אף מעבר לכך.

    הייתי איש תוכנה הרבה שנים. לאחרונה התפטרתי ומחכה לחזרה ללימודים

    למדתי מתמטיקה (תואר ראשון) ומוסיקה (תואר שני)

    GMAT 780
    51 בכמותי 45 במילולי. 4.5 בכתיבה

    כבר שכחתי…. בכל מקרה זה לחלוטין לא רלונטי

    התקבלתי לוורטון

    יכול לעזור לאנשים בשאלות שקשורות להכנה לGMAT. כתיבת essays ועצות באופן כללי.

    אז בהצלחה לכולם,

    tulkin

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14
    בתגובה ל: מיטב GMAT #14468

    To: Jonathan99


    מוכר את ספרי הGMAT שברשותי:

    official guide 11th edition – verbal review

    official guide 11the edition – quantitative review

    gmat800 – kaplan

    150 שח או להצעה הגבוהה

    אנא פנו אלי באימייל: [email protected]

    העצות והטיפים בחינם פה באתר או ב http://www.gmatclub.com/phpbb/index.php

    tulkin
    חבר
    מספר הפוסטים: 14

    To: amitk


    מוכר את ספרי הGMAT שברשותי:

    official guide 11th edition – verbal review

    official guide 11th edition – quantitative review

    gmat800 – kaplan

    150 ש"ח או להצעה הטובה ביותר.

    אנא פנו אלי באימייל: [email protected]

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)