התגובות שלי בפורום

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7
    בתגובה ל: גיבוי 2 #13571

    To: All


    ב-themarker יש בלוג בנושאי ויזה לארה"ב, הנה פוסט רלוונטי: http://cafe.themarker.com/view.php?t=22277

    דני – אתה יודע מה האפשרות של עובד היי טק שרוצה לעבור לארה"ב לקבל ויזה בחודשים הקרובים? רק ויזות כמו E1 או L1 או שיש עוד מה לעשות עם H1B?

    yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

    To: Rov


    מזל טוב על הזימון לראיון!

    אני אשמח לתת טיפים מהניסיון שלי. אתה יכול לפנות אלי ב-gmail שלי (yoavsch).

    יואב.

    yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7
    בתגובה ל: מיטב GMAT #10679

    To: Psychodude


    Hi,

    I have Kaplan GMAT 800. I can sell it to you, although I won't recommend using this book, as you can see in my GMAT debriefing.

    As for 10th vs 11th edition – I recommend you to use them both. The official guide is the bible of preparation. A rough estimation is that at least half the questions are new in the 11th edition.

    Following is the official reply I got from GMAC asking a similar question:
    All books available on mba.com contain questions that are actual retired GMAT® exam questions. There is no overlap between questions found in the Official Guide for GMAT® Review 11th Edition, Official Guide for GMAT® Quantitative Review, and Official Guide for GMAT® Verbal Review. There is an overlap of questions found in the 10th edition and each of the new books. However, all questions that do overlap are accompanied by more understandable answer explanations.

    Even though you may find some overlap of questions, we think our revisions and additions will make the new books the necessary study aid for the GMAT® test. The 11th edition contains a new diagnostic test to help you assess your study needs along with newly retired GMAT® questions that have never been seen before. The practice questions, in each of the new books, have been ordered by level of difficulty to assist with your studies. Finally, the 11th edition and Verbal review both have an all new section on basic grammar rules.

    To order the Official Guide for GMAT® Review 11th Edition, Official Guide for Verbal Review, or Official Guide for Quantitative Review visit title=http://www.mba.com/mba/Store http://www.mba.com/mba/Store.


    Valerie Thomas
    Customer Service Representative
    Graduate Management Admission Council®
    1600 Tysons Blvd. Suite 1400
    McLean, VA 22102

    yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

    To: All


    טיפים ל-GMAT
    השבוע עשיתי את ה-GMAT וקיבלתי 770 (44V, Q51). יש לי המון טיפים ואני אנסה לתת אותם בצורה מסודרת.
    בתור התחלה אני רוצה להודות לדורון (kless1974) שבזכותו גיליתי את עולם ה-GMAT באינטרנט. אין לי ספק שאחרת הייתי מקבל ציון נמוך הרבה יותר.
    טיפה עלי – הרקע שלי הוא טכנולוגי. אנגלית היא לא שפת אם שלי, אני לא קורא הרבה ספרים באנגלית וכו'. אני מאמין שאנשים עם רקע דומה יוכלו להפיק הכי הרבה מהדברים שאני כותב, אבל לא רק.

    1) אסטרטגיה
    כשהתחלתי ללמוד קניתי את הספרים של קפלן, פרינסטון וה-OG. ציפיתי לעבור את ה-700 אבל לא בהרבה. אח"כ גיליתי את עולם הפורומים של הGMAT-. ארבעת הפורומים המובילים הם scoretop, gmatclub, testmagic ו-sentencecorrection. בשלב הזה כדאי לקרוא כמה שיותר debriefings, כלומר אנשים שמספרים על התובנות שלהם (כמו שאני עושה עכשיו). יש חלק כזה ברוב הפורומים. כמובן, הכי טוב זה לקרוא על אנשים מרקע יחסית דומה ועם ציונים מאוד גבוהים (ויש הרבה כאלה). מקבלים מזה הרבה רעיונות חדשים.

    הדבר הראשון שחשוב להבין הוא שה-GMAT הוא מבחן יחסי, כלומר משקף את היכולת שלך לעומת שאר האנשים שעושים אותו. אחת הדרכים לשפר את המיקום היחסי באוכלוסית הנבחנים היא להשיג חומרי לימוד יותר טובים מהממוצע ולעבוד יותר קשה. מה שאפשר לקבל מהפורומים האלו הוא ללא ספק יותר מאשר מהספרים ומהקורסים. גם הספרים וגם הקורסים מותאמים לממוצע, כלומר אנשים שהרמה האמיתית שלהם היא באזור ה-500 (כן, זה הממוצע) ורוצים לשפר לכיוון ה-600 ומעלה. הטכניקות שעובדות לאנשים כאלה שונות לגמרי ממה שדרוש כדי לשפר יכולת של 650 ל-750.
    נכון שיש קורסים של 700 וכו' אבל לדעתי חוץ מההוצאה הכספית הלא מבוטלת הקורסים מכוונים למכנה משותף בלתי אפשרי. אחרי קצת השתפשפות, אנשים טובים יכולים להכין לעצמם תכנית לימודים שתהיה הרבה יותר אפקטיבית מקורס. החומר באינטרנט יותר טוב, וכך לפי דעתי מי שעושה קורס וזהו נמצא בעמדת נחיתות מול מישהו שנעזר באינטרנט. אני לא עשיתי קורס, אבל מדבר מרשמים של חברים שכן עשו.

    דבר שני שצריך לעשות הוא לבנות סוג של תכנית עבודה. אילו דברים יותר רוצים לשפר וכו'. אני ממליץ על האסטרטגיה הבאה: להתחיל מלקרוא באחד הספרים את הטכניקות של תיקון משפטים (SC), להתנסות בשאלות מכל הסוגים (לא רק SC), ואז להחליט איפה פוטנציאל השיפור הכי גדול. אם סיימתם בהצטיינות תואר במתמטיקה לא צריכה להיות לכם בעיה להוציא את הציון המקסימלי בכמותי וכו'. לי היה ברור שהמפתח הוא בתיקון משפטים ואכן בזה השקעתי את רוב זמן ההכנה שלי. יותר על טכניקות ספציפיות בהמשך.

    בשלב זה צריך לאסוף חומר. הסיבה היחידה להיעזר בספרים היא בשביל SC. הם נותנים סקירה די טובה של הטעויות הנפוצות. אני ממליץ להתחיל מזה ואח"כ לא לגעת בספרים יותר.
    התנ"ך של ההתכוננות הוא ללא עוררין ה-OG. השאלות שם הכי מייצגות את הרמה (בעיקר במילולי) וההסברים הם הכי טובים שיש בפער גדול. אני ממליץ לא לוותר על אף שאלה במילולי, ולחזור יותר מאוחר לכל שאלה שטועים בה. אני עשיתי את המהדורה ה-10, ה-11 ואת הספר המילולי המיוחד.
    אח"כ יש חומרים שמשיגים מהפורומים. אני השתמשתי בעיקר ב-1000SC וטיפה ב-1000RC.
    בסוף יש את תוכנת הGMATPrep-, התוכנה שמפיץ הגוף שעושה את ה-GMAT ומכילה שאלות ישנות אמיתיות. מבחנים אלו הם הדבר הכי קרוב שיש לבחינה האמיתית, והציונים שם אצל רוב האנשים משקפים את מה שהם יקבלו בסוף. חשוב לא להשתמש בה אחרי הOG 11, כי חלק מהשאלות זהות. טיפ מאוד חשוב – אפשר להסיר ולהתקין את התוכנה שוב ולקבל שאלות שונות.
    מה שעוד חשוב לי להגיד לגבי מבחנים שונים שעושים – אל תנסו להשוות את הציונים שלכם לכמה אנשים אחרים שכבר עשו GMAT קיבלו במבחנים האלו, וככה להעריך כמה תקבלו במבחן. זה סתם מלחיץ ולא אינדיקטיבי. אני קיבלתי במבחן היחיד של קפלן שעשיתי 620, ואנשים שקיבלו בו 700 קיבלו הרבה פחות ממני בGMAT. המבחנים של קפלן ידועים בציונים הנמוכים מאוד שמקבלים בהם, ואם תשאלו אותי – לא משקפים בכלל את מה שהולך במבחן האמיתי.

    2) החלק הכמותי
    מישהו חכם פעם אמר שהדרך להתמודד עם החסרונות שלך היא להפוך אותם ללא רלוונטים. אם תקבלו 51 בכמותי, החסרונות שלכם (אנגלית) יהפכו לפחות רלוונטים. עם יכולת בינונית באנגלית ו-51 בכמותי אפשר להגיע ל-700 בלי בעיה.
    הסיבה לקטע הפילוסופי הזה היא שאני בהתחלה חשבתי לא להשקיע בכלל בכמותי. האמת היא, שהרמה של החלק הכמותי עלתה מאוד בינואר כשעשו שינויים בבחינה. הרמה ב-OG לא משקפת והשאלות בבחינה הרבה יותר קשות, לפעמים גם יותר קשות מאלו שב-GMATPrep (בהנחה שמכוונים ל-51).
    אז העצה שלי היא לא לזלזל בחלק הכמותי, גם אם יש לכם רקע מאוד חזק במתמטיקה – פשוט צריך להתרגל לסגנון השאלות ולמסגרת הזמן. לא נורא גם לטעות – אפשר לעשות בערך 4 טעויות ועדיין להוציא 51.

    3) החלק המילולי
    החלק המילולי לא בודק רמת אנגלית. אין מצב שרמת האנגלית שלי יותר טובה משל 97% ממי שנבחן ב-GMAT. לכן, אל תגידו "האנגלית שלי לא מושלמת אז אין לי סיכוי".

    החלק המילולי מתחלק לשלושה חלקים –
    sentence correction, critical reasoning ו-reading comprehension.
    SC – לפי דעתי החלק שהכי קשה לנו ושהכי אפשר להשתפר בו. פשוט לעשות המון דוגמאות של שאלות מייצגות ולהבין את הטעויות. בניגוד למה שכתוב בהרבה מקומות – אני אישית הרגשתי שאחרי כמה זמן אני מקבל תחושה של התשובה הנכונה, בלי בדיוק להבין למה וכו'. תרגול הוא המפתח, במיוחד כדי להכיר ביטויים (שחוזרים על עצמם). כדאי להגיע למצב שעושים את השאלות האלו במהירות המקסימלית כדי לפנות זמן לחלקים האחרים.
    CR – אני הרגשתי שאפשר לענות על השאלות האלו בעזרת היגיון ולכן תרגול לא נותן הרבה. בתכל'ס בודקים כאן חשיבה אנליטית ואין הרבה משמעות לרמת האנגלית.
    RC – הטיפ הכי גדול שלי, ותראו אותו לפעמים מאנשים לא-דוברי-אנגלית שקיבלו ציונים גבוהים – הטכניקה הכי טובה היא להשקיע הרבה זמן בלקרוא את הקטעים פעם ראשונה. לא לרפרף, לא לחפש מילות מפתח, לא לקרוא משפט ראשון בכל פסקה וכו'. אני אישית הרגשתי שזה פשוט לא עובד. מה גם, שכותבי ה-GMAT יודעים מה הטכניקות הנפוצות ומנסים להפיל את מי שמשתמש בהם. אני השקעתי לפחות 3-4 דקות בקריאה ראשונית של כל קטע. הרבה פעמים יש שאלות שבשבילן לא צריך אפילו לחזור לקטע.

    4) הבחינה עצמה
    בחלק הכמותי רמת הקושי עולה מהר מאוד. השאלות הכי קשות הן לפי דעתי שאלות 5-10, בהנחה שפתרתם נכון את 1-4. אח"כ באות לפעמים שאלות קלות, בינוניות וקשות. אל תנסו לחשוב "טעיתי אז עכשיו באה שאלה קלה", תחשבו "אה, זו שאלת פיילוט" (אבל תענו נכון). אל תתקעו הרבה זמן על שאלות כי זה מכניס ללחץ. אם אתם לא מצליחים – תנחשו ותמשיכו הלאה. כמו שכתבתי אפשר לקבל 51 עם כמה טעויות.
    בחלק המילולי היו המון שאלות SC שלא הייתי יכול לפסול בהן ארבע תשובות. לפעמים היתה לי תחושה של התשובה הנכונה כי היא נשמעת יותר נכון. הרבה פעמים הייתי צריך לבחור בין שתי תשובות גם כאן וגם ב-CR וב-RC. אם אתם מתלבטים הרבה בין שתי תשובות תגידו לעצמכם "יופי, אני מקבל שאלות ממש קשות וזה אומר שהולך לי טוב". זה אולי נשמע דבילי, אבל לפי דעתי הפסיכולוגיה חשובה.
    בסוף, תבקשו לראות את הציון בכל מקרה, לא חשוב מה נראה לכם. יש אנטי-קורלציה בין התחושות של איך הלך לבין הציון. בד"כ מי שמקבל ציונים גבוהים מאוד מרגיש שהלך לו גרוע (כי הוא קיבל שאלות מאוד קשות ולא היה בטוח בתשובות) ולהפך. חשוב גם לקרוא את הdebriefings- שדיברתי עליהם לאור הציון שמי שכותב אותם קיבל. אני ידעתי שהלך לי טוב בכמותי ולא הייתי יכול אפילו להעריך איך הלך לי באנגלית. כל ציון החל מ-670 לא היה מפתיע אותי.
    טיפ קטן אחרון שראיתי איפשהו – בחלק המילולי אל תעשו טבלה ותסמנו X על כל תשובה שפסלתם. במקום זה, תשתמשו בחמש האצבעות בתור חמש התשובות ותגעו עם האצבע המתאימה בשולחן כשפסלתם את התשובה המתאימה. זה חוסך כמה שניות לכל שאלה, ויותר קל להתרכז ככה.

    אם למישהו יש שאלות ספציפיות או רוצה יותר פירוט – אני אשמח לענות, גם בפרטי וגם בפורום.

    יואב.

    yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

    To: תמי ניניו


    שלום תמי,

    אני מתכוון לעשות את המבחן בקרוב, ואני מתלבט אם כדאי לי להתאמץ ולעשות אותו במתכונת הישנה.

    מה הולך להשתנות במבחן עצמו החל מינואר ? האם זה יהיה מבחן חדש לגמרי או שבהתחלה המבחנים עצמם יהיו דומים מאוד לאלו של ETS ?

    תודה,

    יואב.

    yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

    שלום לכולם! הצטרפתי לפורום לאחרונה והבנתי שצריך לספר קצת על עצמי, אז קודם כל כמה דברים כלליים:
    אני יואב בן 26 מירושלים.

    היום אני עובד בחברת סטארט-אפ בתפקיד פיתוח אלגוריתמים.

    למדתי מדעי המחשב באוניברסיטה העברית.

    עוד לא עשיתי GMAT.

    בצבא הייתי קצין במודיעין בתפקיד ראש צוות פיתוח.

    בשלב זה אני רק מתעניין באפשרות של MBA בחו"ל, רוצה להתחיל בספטמבר 2007

    אז בהצלחה לכולם,

    יואב

    yoavsch
    חבר
    מספר הפוסטים: 7

    To: ly-cbs


    Lior Yogev ? If so, please contact me at [email protected]

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)