התגובות שלי בפורום

מוצגות 50 תגובות – 1 עד 50 (מתוך 175 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    ברכות! לקוח ארינגו נוסף התקבל ל- MBA) NYU).

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    הי קארין,
    אני מתכנן להגיש כ-4 אפליקיישנים בסיבוב הראשון. מהו המינון המומלץ לדעתך להגשה בין התוכניות בטופ 5 לשאר?
    תודה!

    מהי רמת הסיכון שאתה מעוניין בה? עד כמה אתה רוצה להבטיח את קבלתך? עד כמה חשובים לך הסיכויים למילגה משמעותית?התשובה משתנה מאדם לאדם. למועמד ה"ממוצע" הייתי ממליצה לפנות ל-5-7 מקומות (בשני הסיבובים) ולכלול בהם 1-2 בתי"ס בהם הוא מועמד חזק עם פוטנציאל למילגה משמעותית, 1-3 בתי"ס בהם הוא מועמד תחרותי, ו-1-2 בתי"ס בהם הוא בסטרצ'

    מקווה שעזרתי, בהצלחה!

    צוות ארינגו
    קארין
    03-9708829 (אפשר גם בשעות הערב)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183
    בתגובה ל: גיבוי 2 #23633

    To: All


    איך יוצאים מרשימת ההמתנה?

    לפני כמה חודשים פרסמנו כאן את הטיפים של ארינגו להתמודדות עם waitlist –
    מצב מוכר למועמדי MBA רבים בתקופה זו של השנה. לכל מי שנותר עם טעם של עוד
    (או נותר ברשימת ההמתנה), הנה כמה טיפים נוספים לקבלה דרך רשימת ההמתנה מ color=#0066cc">האתר Poets & Quants:


    הבינו את מצבכם – במידה ואינכם נכנסים אוטומטית לרשימת ההמתנה אלא נדרשים
    לאשר את מקומכם בה, כדאי לקבל את ההצעה לרשימת ההמתנה גם אם אינכם בטוחים.
    תמיד תוכלו למשוך את מועמדותכם בעתיד.
    – בקשו פידבק – חלק מתוכניות
    ה-MBA, כגון קורנל, נותנות פידבק למועמדים שהוכנסו לרשימת ההמתנה ומסבירות
    להם מה הם יכולים לעשות כדי לשפר את סיכוייהם להתקבל. במידה והמכתב שקיבלתם
    מאשר שקיימת אפשרות כזו, נצלו אותה. במידה וניתנת הנחיה לא לבקש פידבק,
    כבדו זאת.
    – שלחו מכתב עדכון אחד לועדת הקבלה באימייל כ-3-4 שבועות לאחר
    שנכנסתם לרשימת ההמתנה ועדכנו אותם לגבי התפתחויות חיוביות שחלו אצלכם.
    – השיגו המלצה חדשה – במידה ובית הספר לא מבקש במפורש לא לשלוח המלצה חדשה, נסו להשיג המלצה נוספת ושלחו אותה כדי לשפר את מועמדותכם.
    – השיגו support letters שיטו את הכף לטובתכם.

    הירשמו לקורסים נוספים בתחומים בהם ציוני התואר הראשון היו נמוכים (לדוגמא
    – חשבונאות, מיקרו כלכלה, אלגברה או סטטיסטיקה) כדי להראות לועדת הקבלה
    שיש לכם את היכולת האינטלקטואלית ואת המשמעת והמוטיבציה הנדרשת ללימודים
    בתוכנית ה-MBA.
    – עשו שוב את ה-GMAT ועדכנו את ועדת הקבלה במידה ושיפרתם
    את הציון. זה יכול לעזור במיוחד אם נכנסתם לרשימת ההמתנה בתוכנית תחרותית
    עם ציון GMAT נמוך יחסית (מתחת ל-680).
    – בקרו בקמפוס ונסו להיפגש עם
    ועדת הקבלה. מומלץ לעדכן אותם מראש על הביקור ולנסות לקבוע פגישה, אך כבר
    היו מקרים של מועמדים שקפצו בהפתעה ושיפרו את סיכוייהם באמצעות "מארב" לחבר
    ועדת הקבלה…
    – גם לאחר ששלחתם מכתב עדכון, המשיכו לשלוח אימיילים
    קצרים פעם ב-3 שבועות לועדת הקבלה או למנהל רשימת ההמתנה כדי להראות שאתם
    עדיין מעוניינים להתקבל ומוכנים לספק מידע נוסף.

    לאחר שעשיתם כל מה שביכולתכם כדי להתקבל, הנה כמה עצות כלליות להתמודדות עם המצב באדיבות color=#0066cc">ועדת הקבלה של שיקגו:

    לאחר הגשת האפליקיישן אין טעם להתעסק בעבר ולחשוב מה היה אפשר לעשות אחרת.
    מה שנעשה כבר נעשה וגורלכם כבר לא בידיכם. התמקדו בעתיד והמשיכו לחשוב על
    מטרות הקריירה שלכם ולתכנן את המשך החיים.
    – התכוננו למצב בו תתקבלו
    לתוכנית והתחילו לתכנן את המעבר לעיר או ארץ חדשה, אספו מידע ותכננו כיצד
    להתמודד עם העלויות הכרוכות בכך. תכננו כיצד לבשר למעסיק שלכם על עזיבתכם.
    – בנו את הנטוורק שלכם וטפחו את הקשרים עם אנשים שפגשתם במהלך מסע ה-MBA שלכם.

    נכתב ע"י גלעד דובובסקי ב-17/4/2013, 11:26
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183
    בתגובה ל: גיבוי 2 #23453
    האתר P&Q פרסם את הדירוג שלו לשנת 2012:
    http://poetsandquants.com/2012/12/07/the-top-100-u-s-mba-programs-of-2012/
    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183
    בתגובה ל: גיבוי 2 #23111

    To: aringo


    שלום גילעם,

    אני בן 26, סטודנט שנה ג' לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון ושוקל להמשיך בסיום הלימודים לתואר MBA באחת התוכניות המובילות בארה"ב.

    אשמח אם תוכל לעזור לי בנוגע לכמה שאלות:
    1. ככלל – האם תואר M.D ברפואה, הוא רקע אקדמי טוב מבחינת סיכויי קבלה ל-MBA? ברור לי שיש לו יתרון כיוון שהוא ייחודי יחסית, אבל מנגד הוא מחייב אותי הרשמה רק בגיל יחסית מאוחר (29-30) וכן הצגת ניסיון תעסוקתי דל בשל הלימודים הארוכים. איך אתה רואה את היתרונות מול החסרונות?
    על פי ניסיון העבר, להערכתי הרקע שלך יהווה יתרון משמעותי בתהליך הקבלה, במיוחד אם תוכל להציג ציונים גבוהים או הישגים אחרים במסגרת הלימודים. לגבי הגיל, להערכתי פנייה בגיל 29-30 תפגע במועמדותך, אם בכלל, במידה קטנה עד זניחה. על פי ניסיוננו, מועמדים עם רקע דומה לשלך התקבלו לתוכניות מובילות גם בגיל מבוגר יותר.
    לגבי ניסיון עבודה, ככל שהניסיון התעסוקתי שלך קטן יותר מ-3 שנים, כך קשה יותר, אם כי לא בלתי אפשרי, להתקבל. שים לב שניסיון צבאי נחשב כניסיון תעסוקתי לכל דבר. כמו כן, משער שבמסגרת התואר תצבור ניסיון מעשי שגם יכול להיחשב כניסיון תעסוקתי. על בסיס המידע שאתה מספק בהמשך, אני מעריך שמועמדותך לא תיפגע בהיבט זה.

    הרקע שלי:
    1. רקע אקדמי: לימודי רפואה באוניברסיטת בן-גוריון. ממוצע נוכחי – 86.5 (לא ידוע לי מיקום בכיתה). כיוון שיש עוד כ-3 שנים לתואר, הממוצע יכול להשתנות די משמעותית לטוב או לרע – זאת בהנחה שהם יסתכלו על ממוצע כל התואר ולא על ממוצע התואר הראשון שאקבל עוד כמה חודשים במדעי הרפואה. (האם אכן כך הדבר?)
    באפליקיישן תתבקש לדווח את הממוצע של כל תואר בנפרד, וסביר שהמשקל הגבוה ביותר ינתן ללימודי התואר הראשון דווקא, כאשר המשך הלימודים עצמם יחזק את מועמדותך עוד יותר (וכמובן, אם תסיים גם את כל התואר בהצטיינות, הדבר יהווה חיזוק נוסף).

    2. קיימת אפשרות שעד סיום הלימודים אשלים גם תואר שני בהנדסה ביו-רפואית מהטכניון, האם אתה רואה בתואר כזה יתרון, בהתחשב בכך שאולי ביצוע עוד תואר במקביל יוריד לי מעט את הממוצע?
    אני נייטרלי כאן. להערכתי סביר שהתואר הנוסף יחזק את מועמדותך במידה קטנה, אך ממוצע נמוך יותר יפגע במועמדותך (במידה קטנה עד בינונית, תלוי עד כמה זה יוריד את הממוצע). בכל מקרה, תחום הלימודים שלך יהווה חוזקה משמעותית גם ללא התואר הנוסף.

    3. ציון פסיכומטרי: 746

    4. שירות צבאי: בוגר פרויקט חמ"ן שחקים (תלפיות). שירות 4 שנים ביחידה 8200 (קבע, לא קצונה). שלוש שנים שירות בבסיס בדרום הארץ בתפקיד ליבה של היחידה שכלל ריכוז וניהול איסוף מודיעין זירתי, פיתוח וליווי פרויקטים מודיעיניים וטכנולוגיים, הדרכת חיילים חדשים בבסיס, ניהול קשר עם גורמי צבא ומודיעין. בנוסף, ביצוע משמרות מודיעיניות הכוללות ניהול (לא פיקוד) של כ-40 חיילים במערך האיסוף, אחריות על תוצרים מודיעיניים, ניהול משאבים טכנולוגיים, קבלת החלטות תחת לחץ וקשר עם מגוון רחב של גורמים בכירים. קבלת פרס מצטיין מרחב דרום. הערכה אישית של ראמ"ן מספר פעמים על פעילות מודיעינית (לא משהו שניתן להראות). כמו כן, תפקיד של שנה במפקדת היחידה במרכז הארץ, שכלל הקמת דסק מודיעיני חדש, הגדרת יעדים אסטרטגיים, ניהול פרויקטים מודיעיניים, פיתוח כלים מודיעיניים וטכניים, ריכוז הידע המודיעיני בתחום וריכוז הקשר עם שותפי תפקיד ועוד. בתור חייל בשירות קבע קיבלתי בשאלון סוציומטרי את הציון הכי גבוה ביחידה 8200 (ציון 100).

    5. ניסיון של כמה חודשים כמהנדס QA בחברה בינ"ל המפתחת תוכנה לעריכה והפקה של מדיה דיגיטלית עבור חברות טלוויזיה ורדיו.

    6. פעילות חברתית – מדריך השכבה הבוגרת בתנועת נוער במשך שנתיים (בנאלי או בעל ערך?) במידה ומדובר בניסיון שלאחר התיכון, הדבר יחזק את מועמדותך. במידה ומדובר בתקופת התיכון זה פחות משמעותי, אבל יתכן שתוכל להזכיר זאת באחד החיבורים ולקבל כמה "נקודות" על כך בכל זאת. הדרכת חניכים, פעילות חינוכית והתנדבותית. במסגרת התנועה יזמתי פעילות התנדבותית של חלוקת מזון למשפחות נזקקות בת"א. בהמשך, התנדבתי כ-4-5 שנים על בסיס שבועי בליווי של משפחה נזקקת, שכלל תמיכה נפשית, אספקת מזון ובגדים וקישור לגורמים סוציאליים ומשפטיים סביב בעיות כלכליות. כיום לצערי, לא מתנדב על בסיס קבוע, מקווה לעשות זאת בהמשך.

    7. דברים נוספים: עוסק במוזיקה כתחביב – יוצר, מקליט ומופיע מדי פעם כגיטריסט. כותב בוויקיפדיה העברית, כותב ומתרגם ערכים בתחומי מדע, מוזיקה ועוד (לא כמות גדולה של ערכים).

    אשמח אם תוכל להעריך את סיכויי הקבלה שלי ל-Harvard Stanford, MIT, Wharton, Columbia, Duke.
    בהנחה של חיבורים והמלצות חזקים, סיום התואר בממוצע 85 (ולא בהצטיינות), פנייה בגיל 30, וציון GMAT של 700, תהיה להערכתי מועמד חזק עם פוטנציאל למלגה משמעותית ב-דיוק, בין תחרותי לחזק ב-MIT, קולומביה ו-וורטון (קרוב יותר לחזק ב-MIT), תחרותי ב-סטנפורד, ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב-הרווארד.

    כיוון שיש לי עוד לא מעט זמן להתכונן לכך, אשמח אם תוכל לתת לי עצות לפעילויות שיעלו את סיכויי הקבלה שלי לתוכניות הנ"ל ויאפשרו לי קבלה בסבירות טובה.
    כמו שנכון ברוב המקרים, יהיה טוב לחזק את הקשר עם ממליצים פוטנציאליים, לחשוב על אפשרות לחדש את ההתנדבות שעשית בעבר (או להתחיל התנדבות חדשה עכשיו או בקרוב – אם תעשה זאת רק לקראת הגשת האפליקיישן זה
    עלול לפגוע אם זה ייראה "תפור" לצורך האפליקיישן), לבקר בקמפוסים אם יוצא לך, לצבור כמה שיותר הישגים ניהוליים והצטיינויות בעבודה, להמשיך לעקוב אחרי וללמוד מאתר זה, ללמוד עוד על התוכניות השונות ולהתמקד בכמה שמעניינות אותך במיוחד, לבנות היכרויות עם סטודנטים ובוגרים של תוכניות שאתה מתעניין בהן, לחשוב מהן מטרותיך המקצועיות בטווח הקצר והארוך לאחר הלימודים, לחשוב אם יש לך כרגע הזדמנות להקים משהו חדש שיצליח, להוציא GMAT טוב, לכתוב חיבורים, המלצות וקורות חיים כמה שיותר חזקים.
    ראה גם בעניין זה: http://www.aringo.co.il/HebrewSite/hTheProcess.htm

    המון תודה
    בבקשה. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183
    בתגובה ל: גיבוי 2 #22763

    To: aringo a


    שלום גילעם,
    הייתי מעוניין לקבל הערכה אודות סיכויי הקבלה שלי.

    אני בן 28, בוגר תואר כפול בהנדסת חומרים וכימיה מהטכניון בממוצע 85 (מצטיין דיקן סמסטר 8). בשנתי האחרונה בטכניון עבדתי בפקולטה להנדסת חומרים ובפקולטה לכימיה כעוזר מחקר בעת ביצוע פרויקט מתקדם בתחום הX-RAY והקריסטלוגרפיה (עם שילוב טכנולוגיה ירוקה), תחום מחקר אשר הינו תחת פרופסור דן שכטמן מהפקולטה להנדסת חומרים בטכניון (זוכה פרס נובל בכימיה בשנת 2011). בנוסף ליוויתי קבוצה מפרויקט תגלית שבאה מוושינגטון DC. אניח לצורך הערכת הסיכויים שתוכל לקבל המלצה חמה מפרופ' שכטמן (אם זה לא נכון, ההשפעה על הערכת הסיכויים שלמטה תהיה קטנה עד בינונית, קרוב יותר לקטנה).

    בצבא שירתתי כ3.5 שנים (3 שנים +4 חודשים קורס קדם צבאי) ביחידה 8200 בתפקיד מודיעיני מבצעי, בסוף השירות הייתי מדריך קורס מודיעיני.
    לא יודע אם זה רלוונטי אך ברשותי אזרחות אירופאית (פולנית)

    לאחרונה חזרתי משהות של כשנה באמריקה הלטינית, במהלך שהותי יצא לי להתנדב במעון לילדים חוסים בגואטמלה, ובסוף עבדתי כ8 חודשים בחברת מזגנים צ'יליאנית redel (חברה קטנה), שם עשיתי מגוון תפקידים -מהנדס בטיחות, עזרה בתרגום של מסמכים מאנגלית לספרדית (לא תרגום מוסמך), עזרתי ביצירת קשר עם השוק האסיאתי ממנו רצינו לייבא סחורה וניהלתי ותחזקתי קשר זה. הגעתי לעבודה הזאת עקב רצון לצבור ניסיון מגוון ועל הדרך לשפר את הספרדית שלי.

    אני לא בהכרח מחפש בתי ספר שהם טופ 10 ודי גמיש, מחפש בנוסף לאירופה וארה"ב גם באוסטרליה ועם אתה מכיר טובים אשמח לשמוע גם על כאלו באמריקה הלטינית. גורם חשוב עבורי הוא עניין המלגה היות ואין לי תקציב לממן תואר של 50 אלף דולר לשנה. בנוסף רציתי לציין שמעניין אותי בעיקר תחום הייעוץ האסטרטגי.

    שמעתי על אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס המעניקה מלגה מלאה לבוגרי הטכניון, מה סיכויי להיכנס לשם.

    בהנחה של GMAT 700 ושל חיבורים והמלצות חזקים, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק בוושינגטון, קרוב יותר לחזק. בנוסף, בהתאם להעדפות שציינת למעלה (סיכוי למילגה, ייעוץ אסטרטגי), כדאי אולי שתיתן מבט על דארדן (תחרותי), מישיגן (תחרותי), טאק (בין תחרותי לסטרצ', קרוב יותר לתחרותי), UCLA (תחרותי), Kelley (חזק עם פוטנציאל למילגה משמעותית), USC (חזק עם פוטנציאל למילגה משמעותית), מרילנד-סמית (חזק עם פוטנציאל למילגה משמעותית), Ivey (חזק עם פוטנציאל למילגה משמעותית), IESE (בין תחרותי לחזק), IMD (תחרותי), IPADE (חזק עם פוטנציאל למילגה משמעותית).
    תוכל לראות מידע על מלגות עבר לישראלים ברוב התוכניות האלה ב: http://www.aringo.co.il/programs
    לא ברור לי עד כמה המועמדות שלי חזקה והאם יש לי צורך בניסיון תעסוקתי משמעותי נוסף לפני הגשת הבקשה. נסיון (ולו קצר) נוסף במשרה מלאה יעזור במידה קטנה עד בינונית להערכתי (תלוי באיזו עבודה מדובר). במידה ואוכל להתחיל בתהליך כעת אני ארשם לקורס GMAT בקרוב. האם יש דברים נוספים שעליי להתמקד בהם בתקופה הקרובה ושיוכלו לחזק את מועמדותי?
    תשקול לחזק את הקשר עם ממליצים פוטנציאליים (מה שלום פרופסור שכטמן? :-) , לבקר בקמפוסים אם יוצא לך, לצבור כמה שיותר הישגים ניהוליים והצטיינויות בעבודה החדשה (אם תהיה), לבנות היכרויות עם סטודנטים ובוגרים של התוכניות שאתה מתעניין בהן, לחשוב מהן מטרותיך המקצועיות בטווח הקצר והארוך לאחר הלימודים (האסטרטגיה – משהו שכדאי לעשות (אפשר גם בעזרת ארינגו – תרגיש חופשי להתקשר אלי בשעות הערב) כבר בשלב בו אתה נמצא).
    ראה גם בעניין זה: http://www.aringo.co.il/HebrewSite/hTheProcess.htm

    יש לי בינתיים כמה אפשרויות, איזו מביניהם לטעמך תשפר את סיכויי-

    -לעבוד כמהנדס תהליך באינטל (אני יודע שהשם אינטל מהווה מותג מושך לבתי ספר אלו אך מדובר בעבודה הנדסית די שחורה של משמרות ואני לא יודע אם זה יתרום לי יותר מדי בכל הנוגע לניהול)

    -עבודה כיועץ במשרד הביטחון.

    – אופציה לשליחות עם הסוכנות היהודית למדינה בחו"ל.

    -בנוסף אני מנסה כעת להיכנס לעבוד בחברות ייעוץ אסטרטגי, דבר לא פשוט, האם אתה חושב שזה פרקטי לנסות להתקבל לחברות אלו וללמוד את כל עניין הCASE INTERVIEW לבד ללא MBA.
    כן, זה אפשרי – אנשים עם רקע דומה לשלך מתקבלים בכל שנה לחברות הייעוץ המובילות בארץ. ראה גם: http://www.analytical.co.il

    האפשרויות שציינת הן שקולות למדי להערכתי מבחינת ההשפעה על סיכויי הקבלה. בראשונה הפרטים הספציפיים ברורים. בשניה, בשלישית וברביעית הפרטים הספציפיים יכריעו את העוצמה של התפקיד בהקשר של סיכויי הקבלה (למשל: באופציה 2 – ממליצים פוטנציאליים, באופציה 3 – תפקיד ניהולי?, באופציה 4 – זהות החברה).

    רציתי לציין כי הפורום הוא ממש מכרה זהב של מידע.
    תודה רבה,
    בבקשה. בהצלחה!
    קארין – 03-9708829 (אפשר להתקשר גם בשעות הלילה…)
    ארינגו

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: ashibud


    גילעם, תודה רבה ! עוד 2 שאלות ברשותך:

    1. אשמח אם תוכל לפרט באילו מוסדות מעורבים ישראלים הועדות הקבלה ומהי מידת ההשפעה במקרה כזה? האם במצב כזה גם יכול להוות יתרון?
    (אולי הנציג הישראלי יהיה כן מודע ליתרונות של בוגרי הפתוחה שציינתי קודם.)
    עפ"י נסיוני כאשר מעורב ישראלי יש בכך חסרון מסוים (אלא אם הוא למד בפתוחה…). ישראלים מעורבים בשלב הראיון כמעט בכל התוכניות (בהרוורד, ייל ו-MIT פחות מאשר ברוב התוכניות האחרות). בשלב האפליקיישן (חיבורים וכו') ברוב התוכניות המעורבות של הישראלים היא לא סדירה (כלומר, אם יש סטודנט ישראלי בועדת קבלה ייתכן ש"תיפול" עליו וייתכן שלא). אני אומר ברוב התוכניות כי גם כאן יש חריגים (בהרוורד למשל אין קוראי אפליקיישן ישראלים כרגע).

    דרך אגב, כאשר מדובר למשל במכללה למנהל מול מכללת רמת גן, או באוניברסיטת ת"א מול אוניברסיטת חיפה, יש להערכתי יותר משמעות למעורבות הישראלים (למשל, אם למדת במכללת רמת גן, סביר שישראלי ייחס לזה פחות "יוקרה" מאשר למכללה למנהל, בעוד שאמריקאי או אירופאי אולי לא יבדיל בין השתיים). בהקשר של האוניברסיטה הפתוחה, אני חושב שהיחס של ישראלים ושל זרים יהיה די דומה (הקונספט של open university קיים בהרבה מדינות).

    2. האם הגיוון בתואר ( דו חוגי ) מהווה יתרון או חיסרון כלשהוא? משום שהמעבר לאוניברסיטה אחרת מתאפשר בחוג אחד בלבד, אולי זה גם שיקול..

    יתרון קטן להערכתי. זה מחבר אותך עם שני תחומים/מותגים, יכול בעיקר להוסיף.

    שוב המון תודה!

    בבקשה. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: MOTTI


    קודם כל תודה על התגובה הקודמת.

    מאז קיבלתי 700 בGMAT. מצוין

    ושכחתי לציין התנדבות של שנה בתוכנית פר"ח במהלך השנה הראשונה בלימודים.

    יש לי כרגע כמה אפשרויות שניצבות בפני, אשמח אם תעזור לי לבחור באפשרות שתשפר את הסיכויים שלי להתקבל לתוכנית מובילה:

    1.לעבור לעבוד במשרה מלאה בתפקיד מהנדס תוכנה באחת מחברות התוכנה המובילות כמו: אינטל, מייקרוסופט…

    2.לעבור לעבוד בתפקיד מנהל פרוייקטים בסטארט אפ מבוסס.

    3.ליזום חברת סטארט אפ ביחד עם שני חברים בתחם הWEB שאני לא יודע לאן היא תתפתח.

    איזה מהאפשרויות עדיפה?

    אם הסטארטאפ (אפשרות 3) יצליח (נניח, גיוס כמה מליונים או הכנסות של כמה מליונים) ואתה שם בתפקיד מנכ"ל או נשיא, סביר שזו האפשרות החזקה ביותר.
    אחרת, יש שאלה של מה יקרה (קידומים לתפקידי ניהול, הישגים) בכל אחת משתי האופציות הראשונות. אם נניח שהסטארטאפ ימשיך להיות במצב די טוב, על פניו הן די שקולות, עם יתרון קטן לאופציה השניה (שסביר שיהיו לה פנים ניהוליים יותר, והיא גם טיפה יותר מיוחדת בהשוואה לראשונה). הזהות המדויקת של החברות ושל התפקידים יכולה לשנות קצת את התשובה הזו.

    לאחר השינוי בGMAT ובהנחה שאני אבחר באפשרות העדיפה ביותר, מהם הסיכויים שלי להתקבל לתוכנית מובילה בארה"ב בהנחה שאני מתחיל ללמוד בעוד שנתיים.(בגיל 28)
    אם נניח שתלך על אפשרות 2, ויהיה מסלול קידום סביר, תהיה להערכתי מועמד תחרותי בתוכניות כגון UCLA, וקורנל, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב מאוד לתחרותי) בתוכניות כגון מישיגן, דיוק, דארדן, טאק, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לסטרצ') בקולומביה, וסטרצ' בוורטון וסטנפורד.

    ראה דירוגים, מלגות ועוד לגבי התוכניות האלה ב: http://www.aringo.co.il/programs

    אני שוקל להתנדב בגרינפיס בתפקיד שטח, זה ישפר את הסיכויים שלי?
    תרומה קטנה להערכתי.

    בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: ashibud


    גילעם שלום רב.

    אני בן 22, לקראת סיום שירות חובה בתפקיד פיקודי, ולומד מזה כשנה וחצי כלכלה ומדעי-המחשב באוניברסיטה הפתוחה.

    אני אמנם בראשית הדרך, אך כבר מעכשיו אני מתכוונן ברצינות על לימודי המשך MBA באחת התכניות הנחשבות בארהב אירופה.

    בגלל השלב המוקדם בו אני נמצא, לא אבקש ממך הערכה לגבי סיכויי קבלה מדויקים, עדיין אין לי GMAT וכו'.

    חשוב לי מאד לדעת האם להיותי בוגר של האוניברסיטה הפתוחה תהיה השפעה כלשהיא על סיכויי הקבלה שלי בעתיד ואם כן מהי (חיוביתשלילית)?

    מצאתי דעות לכאן ולכאן בנושא, מכיוון שלפתוחה יש חסרונות אך גם יתרונות שבאים לידי ביטוי בצורה חזקה יותר מאשר לימודים באונ' רגילה כגון משמעת עצמית גבוהה מאד, למידה עצמאית וכו'. תכונות שאולי יכולות להוות יתרון

    בעמדות ותפקידי ניהול.

    בדרך כלל החשיבות של זהות המוסד במכלול שיקולי הקבלה לתוכניות המובילות היא נמוכה עד בינונית (תלוי במידה שבה מעורבים ישראלים בתהליך הקבלה של התוכניות שתפנה אליהן). לאורך השנים ראיתי מועמדים (לא רבים) שהתקבלו (עם ציונים טובים, אך לא חריגים) לתוכניות המובילות ועשו את התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה. להערכתי המקרה הסביר הוא שבתרחיש הממוצע הנושא של האוניברסיטה הפתוחה יפגע במועמדותך במידה נמוכה עד בינונית (בהשוואה ללימודים באוניברסיטת תל אביב, למשל), קרוב יותר לנמוכה. אני מסכים איתך לגבי התכונות שהפתוחה מפתחת (ושנדרשות ממי שמצליח שם) – עפ"י נסיוננו ועדות הקבלה בד"כ לא מודעות/"מתמחרות" את הנושא הזה.

    בכל מקרה, מצבי בלימודים הוא כזה: סיימתי כרגע קורסים בהיקף של שנת לימודים אקדמאית מלאה, עם ממוצע של 98 בינתיים (הצטיינות נשיא שנתית).

    יש באפשרותי לאחר השחרור לעבור באפיק מעבר אותו השלמתי לכל אונ' אחרת בארץ כתלמיד שנה ב'. מבחינתי אני מעדיף להישאר בפתוחה מ-2 סיבות מרכזיות:

    1. עם המעבר לאונ' סגורה אחרת אמנם אהיה פטור מכל הקורסים שלמדתי, אך הציונים שהשגתי בהם לא ייחשבו לממוצע התואר, קריטריון שלהבנתי די חשוב בקבלה לMBA בעתיד. כלומר, סביר להניח שאסיים בפתוחה עם ממוצע טוב יותר מאשר אסיים באונ' סגורה אחרת, משום שהקורסים הולכים ונהיים קשים יותר ושליש תואר בממוצע גבוה כזה יכול להשפיע על ממוצע התואר כולו. נכון, וייתכן גם שיהיה קשה יותר להצטיין באוניברסיטה "סגורה" בגלל ההבדלים בפרופיל הסטודנטים.

    2. אני מאד אוהב את הלימודים בפתוחה ומסתדר היטב עם צורת הלימוד.

    הסיבה שהתחלתי ללמוד בפתוחה היא בגלל היותי חייל וזו הדרך היחידה בה ניתן ללמוד במקביל לשירות הצבאי כדאי יהיה לציין את זה באפליקיישן, למרות שיש לי פסיכומטרי טוב יחסית שמאפשר לי קבלה לאונ' האחרות. (נראה שה"חיסרון" הבולט בפתוחה בעיני אנשים הוא שלא צריך שם תנאי קבלה, וזו לא הסיבה שהלכתי ללמוד שם.)

    בקיצור, מה דעתך? האם כדאי להישאר בפתוחה ולנסות להמשיך לשמור על אותה רמת ציונים? או שההבדל בין הפתוחה לאונ' אחרות בישראל הוא גדול ועדיף בכל מחיר תואר מאונ' סגורה?
    בוא נניח לרגע שמדובר באוניברסיטה מה"יוקרתיות" ביותר בארץ – תל אביב, העברית, טכניון. לאור כל מה שציינת, התחושה שלי (בהיבט של סיכויי הקבלה בלבד) היא שאם להערכתך תסיים בפתוחה בהצטיינות וב"סגורה" לא בהצטיינות, עדיף להשאר בפתוחה. אם תסיים בכל מקרה בהצטיינות, אז עדיף לעבור לאוניברסיטה "סגורה". אם תסיים בהצטיינות יתרה בפתוחה מול הצטיינות רגילה בסגורה, זה די שקול בעיני. אם מדובר ב"סגורות" כגון בן גוריון או הבין תחומי, זה מחזק מעט את הנטייה לכיוון הפתוחה.

    אודה מאד לתשובתך! תודה רבה!

    בבקשה. מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183


    חברים,

    החל מהשבוע הבא נענה בימי שלישי על שאלות שהצטברו (במקום בימי ראשון).

    תודה ובהצלחה לכולם בהגשות הקרובות,

    גילעם

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: ariel1


    אהלן

    אני מתעניין בתוכנית של BABSON COLLEGE, מבדיקה באתר שלהם הם דורשים לבחון אם התואר הראשון שקול לתואר אמריקאי

    All applicants to our MBA programs must have a degree from an accredited college or university that is equivalent to a four-year U.S. bachelor’s degree

    האם יש דרך לחסוך את השירות היקר הזה (באוניברסיטאות אחרות פשוט מבקשים גליון ציונים באנגלית) ?

    תודה מראש !

    שלום אריאל,
    ההתמחות שלנו היא איך להתקבל לשלושים התוכניות המובילות, לכן אני קצת פחות מתמצא בתוכנית של בבסון… עם זאת, ע"פ נסיוננו, הדרישה שציינת למעלה היא דרישה נפוצה של תוכניות MBA ובדרך כלל תואר ראשון ישראלי מאוניברסיטה מוכרת בארץ עומד בדרישה הזו. ישראלים שהתקבלו בעבר לבבסון עשו בארץ תואר ראשון רגיל של 3 שנים.
    לא ציינת מהו התואר הראשון שלך, אבל בכל אופן מומלץ לוודא סופית מול ביה"ס אם אתה לא בטוח.
    בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Dudu


    שלום גילעם,

    יש לי שאלה קצרה והייתי שמח לשמוע מה אתה חושב:
    מה קורה למי שהגיש אפליקיישן ומתחרט? האם ניתן לבטל את ההרשמה, או לבקש מבית הספר להתעלם מהאפליקיישן ושזה לא ייחשב בתור הרשמה?
    האם עלולה להיות לכך השפעה שלילית על סיכויי להתקבל בשנה הבאה אם אחליט לנסות שוב?
    ומה קורה אם מועמד כבר הגיע לשלבים מתקדמים בתהליך או אפילו התקבל – האם ניתן לבקש דחיה בשנה או שזה לא מקובל?

    במידה וועדת הקבלה עדיין לא קראה את האפליקיישן, סביר מאוד שאם תבקש זאת הם לא יקראו את האפליקיישן שלך. עם זאת, אם בכוונתך להגיש שוב בעתיד, יהיה טוב (אם כי לא קריטי, כי סביר להניח שהבקשה שלך תקוים בלי תיעוד או מחשבות סביב זה) אם תוכל לספק הסבר משכנע לעניין (למשל: מה מונע ממך להתחיל את הלימודים כרגע), על מנת להימנע מהרושם שאתה הססן, שהכנת אפליקיישן לא טוב, או שאתה "לא סגור" לגבי ה-MBA.
    אם הגעת לשלב הראיונות, המקרה הסביר הוא שתאלץ להגיש אפלייקישן חדש שנה לאחר מכן, אך כל עוד תספק הסבר משכנע כאמור לעיל, סביר שהדבר לא יפגע במועמדותך המחודשת. לגבי דחיית קבלה (deferral), נתקלתי בכמה וכמה מקרים שבהם בתי הספר העניקו דחייה – הדבר תלוי בחוזק ההסבר וברמת העניין של התוכנית בך. על פי ניסיוננו, בתי ספר מסוימים (כגון MIT ו-קולומביה) נוטים לאשר דחיות במקרים נדירים בלבד, בעוד תוכניות אחרות (כגון וורטון ו-ברקלי) מעניקים דחיות לימודים גם במקרים פחות נדירים (אלא שגם כאן מדובר במקרים חריגים יחסית ויהיה צורך בהסבר משכנע על מנת לקבל את הדחייה).

    תודה!
    בבקשה. מקווה שעזרתי.

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: ramiatia


    שלום רמי,

    עפ"י הרושם שלי תוכניות ה-EMBA שחזקות יחסית בתחום של מערכות מידע הן Texas – McCombs, Maryland – Smith, Minnesota – Carlson, Wharton ו-Arizona – Eller. מביניהן וורטון היא השם החזק ביותר (בהרבה) וגם האטרקטיבית ביותר מבחינת מיקום לישראלי הממוצע (פילדפיה – עיר גדולה, לא מעט ישראלים, קירבה לניו יורק), אחריה טקסס (מבחינת השם) וסמית' (מבחינת המיקום).
    מקווה שזה עוזר.
    בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: jakog


    שלום יקיר,

    שמעת נכון… מלגת בוהם בוושינגטון – אולין מיועדת ספציפית לבוגרי הטכניון. כדי להגיש מועמדות לקבלת המלגה יש לצרף cover letter לאפליקיישן המאשר את היותך בוגר הטכניון. ההתמחות שלנו היא הטופ-10, אני פחות מכיר את Olin, כדאי לברר מול המשרד לסיוע כלכלי של ביה"ס אם זה אוטומטי.

    לגבי התוכנית: תוכנית קטנה יחסית (כ-150 סטודנטים) שתחום החוזק העיקרי שלה הוא אסטרטגיה. סדר גודל של טופ-50 בעולם (סביב מקום 40), בערך שליש מהפונים מתקבלים (ציון GMAT ממוצע 695). המעסיקים העיקריים הם בעיקר מהאזור (חברות כמו מונסנטו, בואינג ואיינהאוזר-בוש). מקווה שזה עוזר קצת…

    בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: asfsms


    שלום גלעם!!
    אהלן.
    אני סטודנט שנה רביעית מצטיין מהטכניון.
    אינני רוצה להעריך את סיכויי כי כבר עשית זאת עבורי בעבר ואני כרגע עובד על שיפור התיק שלי
    בכדי שאוכל להתחיל אתכם את האפליקציה בשנה הבאה.
    כחלק מ"מקצה השיפורים" החלטתי לנסוע לשנת חילופי סטודנטים באוניברסיטת טורונטו ואני שולח לך את הפוסט הזה משם.

    על אף המאמצים אני סבור שלא אוכל לשמור על אותו רמת ציונים מהטכניון.
    למזלי הציונים שאשיג כאן לא יחושבו במומצע הסופי שבגליון הרשמי שלי מהטכניון (הקורסים מופיעים כעוברלא עובר).

    שאלתי מאוד חשובה לי והיא:
    האם אתה חושב שאצטרך להמציא גליון ציונים מאוניברסיטת טורונטו כחלק מהאפליקציה שלי (עלול לפגוע בי) או שהגליון מהטכניון שכולל גם את הקורסים מטורונטו אך בלי פירוט הציונים מספיק לכך.

    ד"א, המטרה שלי היא טופ10 עם דגש על ניו יורק.

    כל בית ספר והדרישות שלו… בדגש על ניו יורק: בקולומביה ידרשו שתביא את גליון הציונים גם מאוניברסיטת טורונטו (אם כי יתכן שתוכל לעשות את זה רק לאחר שהתקבלת – אתה יכול לוודא מולם במייל). ב-NYU יסתפקו לדעתי, לפחות עד קבלתך ואולי בכלל, בגליון של הטכניון.
    אני מודה לך מאוד!!
    בבקשה. מקווה שעזר.
    (גילעם)
    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: ronz


    גלעם וצוות ארינגו שלום.
    אני בשלבים הראשונים של להתגבש ולהחליט על הרעיון של לימודי MBA בחו"ל במסלולים המדוברים (בדגש על מסלולים בארה"ב אבל אין הכרח).
    אשמח לקבל התייחסויות לכמה נושאים סביב תכנון קדימה וסיכוים.

    אני בן 28 לומד תואר ראשון בפיסיקה ופילוסופיה (שנה 2), עד כה ציונים סביב ה 90 בשני המקצועות.
    לאחרונה השתחררתי מהצבא (החלטתי להפסיק תוכנית שרות) לאחר 7 שנים כטייס.

    מתוך השנים הללו, עסקתי בתפקידי פיקוד בטייסת במשך כשנתיים.

    בכוונתי להתחיל ללמוד בעוד כשלוש שנים לערך, משום שחברתי צריכה לסיים את לימודי הרפואה בטרם נוכל לעזוב.
    אשמח לקבל פרטים לגבי מה בערך הזמן שתהליך הרשמה כזה לוקח וכמה זמן מראש ממולץ להתחיל להתעסק ב GMAT ושאר המבחנים.

    תוכל למצוא את הפרטים האלה כאן: color=#000080http://www.aringo.co.il/HebrewSite/hTheProcess.htm
    בנוסף יש לי דילמה לגבי החלפת מסלול הלימוד למסלול פיסיקה מחשבים במקום פילוסופיה, האם לדעתכם זה יתן לי יתרון באיזה שהוא אופן, או שמה עדיף להשאר בתחומים מגוונים יותר?
    בהיבט של סיכויי הקבלה, אני חושב שהנקודה שתשפיע כאן בעיקר היא האחוזון שלך בכיתה בסיום התואר. אם יהיה הבדל משמעותי למעלה או למטה, או אם למשל את התואר הנוכחי תסיים בהצטיינות ואת התואר החלופי לא, אז תהיה לך השפעה (סדר גודל של בינונית להערכתי) על סיכויי הקבלה.
    שאלה נוספת היא נושא הגיל – בהנחה שאני אשלח את הטפסים ממש כשאני אהיה בן 30 האם יש לזה השפעה מכרעת על סיכויי להתקבל והאם ניתן להרשם שנתיים מראש לתוכנית ובכך לנצל את הגיל לפני המעבר המטריד לגיל 30?
    לשינוי הקידומת יש אכן משמעות "פסיכולוגית" לעיתים. ברוח הדברים היום בחלק מהמקומות (הרוורד, סטנפורד למשל), ההבדל בין 28 ל-29 הוא קטן עד זניח. ההבדל בין 29 ל-30 הוא קטן עד בינוני. הרקע הטייסי שלך יעזור מאוד בהקשר הזה, הם רגילים שטייסים קצת יותר מבוגרים.
    בנושא של הרשמה מראש – אם תתקבל, תצטרך לבקש דחיה (deferral). רוב בתיה"ס לא מעניקים אותה בקלות וחלקם (כגון הרוורד) קשים במיוחד בעניין…
    ושאלה אחרונה – אותי מעניין דוקא ניהול בתחומי HI TECH יותר ממימון. איזה תוכניות ממולצות לכיון זה?
    תן מבט על Carnegie Mellon, Berkeley, MIT, Texas.
    בתודה מראש
    רון
    בבקשה. מקווה שעזרתי.
    (גילעם)
    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: menkesu


    שלום גילעם,
    תודה רבה על התשובה.
    אז למעשה אתה אומר שכדאי ללכת על התואר שבו אני חושב שאצליח להתברג באחוזון הגבוה ביותר בכיתה?
    כי במשפטים לדוגמה, קיים נרמול. אז השאלה היא האם ציון ממוצע של 90 בהנדסה מעלה את סיכויי הקבלה יותר מאשר ציון של 85 במשפטים (אחרי נרמול)? או שיש נתון של אחוזון בסיום התואר ואז המספר של הציון שלעצמו אינו מהווה גורם אלא רק האחוזון?

    שאלה טובה. נכון. החשיבות של הציון האבסולוטי (85 לדוגמה) בד"כ הרבה יותר נמוכה מאשר החשיבות של האחוזון. עפ"י נסיוננו עדיף, למשל, תואר בממוצע 84 ב-15% עליונים על תואר בממוצע 89 ב-25% עליונים (בהנתן שמדובר באותו מוסד. יש חשיבות גם למוסד שבו למדת). עד כמה עדיף? זו שאלה של דקויות. למשל, יש משמעות ל"החלפת קידומת". ההבדל בין 88 ל-90 בד"כ קצת גדול יותר (פסיכולוגית) מההבדל בין 86 ל-88. ההבדל בין אחוזון 17 ללא הצטיינות לבין אחוזון 15 עם הצטיינות הוא בד"כ משמעותית גדול יותר מההבדל בין אחוזון 17 לאחוזון 19. בנוסף, ברוב המקרים החשיבות של זהות התואר (הנדסה, משפטים וכו') נמוכה משמעותית מהחשיבות של האחוזון בכיתה.

    תודה מראש,
    אודי

    בבקשה אודי. מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: ranko


    גילעם

    ראשית רציתי לומר תודה רבה על התשובות המפורטות והמעמיקות

    כל הכבוד וישר כוח!

    רציתי לנסות להבין יותר לעומק חלק מן התשובות שנתת לי

    המידע מהמייל הקודם)

    1 – אני יודע שממוצע 85 בפקולטה להנדסה אצלנו נחשב להצטיינות ולכן כרגע אני בטווח ההצטיינות האם הדבר משפר את סיכויי באופן משמעותי?

    אכן כן, תרומה משמעותית כיוון שזהו שינוי בולט באחד מ-7 האינפוטים המרכזיים שועדת הקבלה מסתמכת עליהם. בהנחה שתסיים את הלימודים בהצטיינות, ההערכות שסיפקתי בפעם שעברה יהיו קצת חזקות יותר – יש לזכור שהציונים הם רק היבט אחד מ-7 מרכיבים באפליקיישן שלך. ראה כאן עוד קצת פרטים בנושא: http://aringo.co.il/HebrewSite/h-AdmissionCriteria.htm

    2- אמנם הניסיון הצבאי שלי רחב השאלה האם ייתכן שבחלק מהאוניברסיטאות יראו זאת בעין לא יפה במיוחד בשל חוסר הקונצנזוס בעולם לגבי לגיטימיות העימות שישראל מעורבת בו?

    תוכניות מובילות רבות (למשל Harvard, Wharton, Kellogg ועוד) מעריכות ניסיון צבאי ורואות בו הזדמנות מצוינת להפגין מנהיגות ולחזק צדדים שונים של המועמד כגון עבודת צוות ויוזמה. Berkeley אכן קצת יוצאת דופן בהיבט זה ונדמה ששם הניסיון הצבאי פחות מוערך, בעיקר בהקשר הקרבי. כך גם (במידה פחותה) לעיתים ב- Stanford, בחלק מהתוכניות האירופאיות, ולעיתים רחוקות יותר גם בתוכניות האחרות (תלוי על איזה קורא "תיפול").

    3 – האם שנתיים ניסיון בעבודה שצברתי עד כה מספקים בקטגוריית "ניסיון בעבודה" ועדיף לי כרגע לעזוב את העבודה ולהשקיע בדברים האחרים כפי שפירטת? בנוסף, האם יש ערך לעבודה על פרוייקט גדול שלא יצא לפועל?

    על פניו יש לך יותר משלוש שנות ניסיון עבודה (כולל צבא, שכאמור נחשב כניסיון מקצועי לכל דבר ועניין) כך שסביר שלא "תאבד נקודות" עקב ניסיון עבודה מועט – עם זאת, אני לא בטוח שלעזוב את העבודה כרגע יהיה רעיון טוב מבחינת סיכויי הקבלה (פנייה לבתי ספר כאשר אינך עובד תעורר חשש בדרך כלל ותצטרך להסביר את העניין). לגבי הפרויקט שלא יצא אל הפועל (אני מניח שמדובר בפרויקט עצמאי שלך ולא במשהו שעשית במסגרת העבודה, ואני מניח גם שחוץ ממחשבה, כוונה, התארגנות ותכנון לא קרה כלום "בשטח") – להערכתי הפרויקט הזה לא יתרום משמעותית, אם בכלל, לסיכויי קבלתך, אלא אם מדובר במקרה יוצא דופן – למשל, פרויקט שבו שיתפת פעולה באופן ישיר עם אנשים בכירים מאוד, כמו שרים בממשלה ושלא יצא לפועל בגלל סיבות עובדתיות שלא קשורות אליך.

    4 – המלצות – ממי בד"כ כדאי לקבל המלצות? עד כמה רמת ההכרות של הממליץ עם המועמד צריכה להיות גבוהה.האם הממליץ חייב להיות מעביד / בוס – כלומר מישהו שמכיר את המועמד זמן רב?

    רוב התוכניות המובילות דורשות המלצות ממישהו שפיקח על עבודתך (עדיף באופן ישיר, ומנגד ככל שהממליץ בכיר יותר כך טוב יותר – יש כאן tradeoff). רצוי שרמת ההכרות תהיה גבוהה ושהממליץ יוכל לחזק את המלצתו באמצעות דוגמאות ספציפיות. אכן רצוי שהממליץ יהיה מעביד, או מישהו אחר שפיקח על עבודתך (בהקשר התנדבותי, למשל). כמו כן, מספר קטן של תוכניות (סטנפורד, למשל) מבקשות גם המלצה אחת מעמית לעבודה (peer). ראה עוד בעניין הזה:

    http://www.aringo.co.il/HebrewSite/h-Recommendations.htm

    5 – ראיתי את תשובתך בקשר לפגיע היחסית משמעותית שתהיה לגיל שלי בהרוורד למשל. מכיוון שזו אחת האוניברסיטאות ששאפתי לנסות ולהתקבל אליהם רציתי להבין יותר לעומק מכיוון שאם הדבר ישפר את סיכויי הקבלה שלי אני מוכן לעבור למסלול לימודים אחר מהיר וקל יותר בהנחה כמובן שהסיכויים ישתפרו משמעותית (האם אתה ממליץ על כך במקרה שלי?) . האם הפגיעה היא ברמה שבה אין טעם לנסות אפילו או שיש סיכוי שעם תחומים חזקים אחרים ישנו סיכוי, בנוסף – יש לי אפשרות לעבור לתואר אחר (מנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה) אשר אותו אני יכול לסיים שנה וחצי מוקדם יותר מתאריך היעד של התואר בהנדסת תעשייה וניהול אותו אני עושה כעת, האם הבדל כזה בזמן יכול לעשות שינוי משמעותי, האם לאוניברסיטה הפתוחה ערך פחות?

    אם ניקח שני מועמדים שזהים בכל הפרמטרים (ונניח שגם הנסיון עבודה דומה מבחינת איכות/רושם, למרות ההבדל מבחינת כמות) ואחד מהם פונה להרוורד בגיל 26 והשני בגיל 31, להערכתי היתרון של הראשון על פני השני הוא גדול (אם כי ייתכן שגם השני יתקבל!). בהנחה שתסיים את התואר בפתוחה באותו ציון של בן גוריון, ושתפנה בגיל 29.5 במקום 31, להערכתי הקיזוז בגיל מול הפיחות במוסד יאזנו אחד את השני פחות או יותר (אולי עם יתרון קטנטן לפתוחה).
    לגבי המסלול המהיר יותר – אם אין שינוי בציונים, והוא יקצר את העניין בנניח חצי שנה, אני מעריך שההשפעה תהיה זניחה.

    6 – האם באופן כללי יש ערך רב גדול לתואר ראשון בהנדסת תעשייה אל מול תואר ראשון במנהל עסקים ,האם לוקחים בחשבון באוניברסיטאות את ההבדלים בציונים בין התארים כתוצאה מרמות קושי שונות

    במרבית המקרים החשיבות של התחום בו עשית את התואר נמוכה. במקרה שאתה מתאר ההשפעה תהיה נמוכה להערכתי, עם יתרון קל להנדסה.

    אם הרקע שלך מיוחד יחסית יכול להיות בזה יתרון – התוכניות המובילות אוהבות לגוון את הכיתה: שיהיו גם מהנדסים, גם כלכלנים, גם רואי חשבון, ואפילו גם כמה מוזיקאים, כמה רופאים וכדומה.

    לגבי הציונים: הנתון החשוב יותר הוא האחוזון בו ממוקמים ציוניך ביחס לשאר הסטודנטים במחזור שלך. האם היית ב-10% העליונים? ב-20% העליונים? וכדומה.

    7 – במקרה בו ניסיון העבודה אינו בתחום הלימודים האקדמיים שנלמדו, האם יש חסרון גדול בכך?לדוגמה במקרה שבו לומדים מקצוע שאין לו זיקה לעסקים (ביוטק למשל) האם סיכויי הקבלה פוחתים בעקבות כך?

    בתי הספר שונים נוטים לעיתים לתת עדיפות למועמדים ממוקדים (מבחינת כיוון התקדמות הקריירה שלהם). מה שבד"כ עוזר בהקשר של תוכנית הקריירה הוא לחשוב על חוט המקשר את הדברים שעשית עד היום, ולהמשיך "לשזור" את החוט הזה בקריירה (וכן בלימודים ובפעילות ההתנדבותית/קהילתית) שלך מכאן ואילך. החוט המקשר יכול להיות התמקדות בתעשייה מסויימת או בתחום מקצועי מסויים. המקרה שאותו אתה מתאר עשוי להקשות עלייך לעשות זאת. עם זאת, ובכפוף להיבטים אחרים באפליקיישן, לא הייתי מגדיר זאת כחסרון גדול – ברוב המקרים יהווה הדבר חסרון קטן, תלוי בנסיבות המדויקות.

    מצטער על מבול השאלות, אני צמא למידע ולא מצאתי מקומות אחרים בהם ניתן לקבל מידע איכותי ומהימן כמו בארינגו

    תודה, שמח לשמוע.

    תודה רבה רבה

    בבקשה. מקווה שעזרתי.

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: TR2010


    גלעם, תודה רבה על התשובה המהירה! האמת שהייתי מופתע מהתשובות החיוביות יחסית, ורציתי לשאול עוד שתי שאלות קצרות:

    1. במידה וציון ה- GMAT לא יהיה 700 אלא באזור 670- האם זה ישפיע בצורה משמעותית על סיכויי הקבלה (בהנחת רקע אקדמאי חזק יחסית?

    על בסיס המידע שסיפקת בפעם הקודמת, ובהנחה של ציון GMAT של 670, תהיה להערכתי מועמד חזק עם פוטנציאל למלגה משמעותית ב-NYU, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב- Columbia וב- Wharton, ובין תחרותי לסטרצ' ב- Chicago.

    2. מהם סיכויי הקבלה עם GMAT 700 לאוניברסיטאות כמו MIT הרווארד וסטנפורדד?

    על בסיס ההנחות הנ"ל, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק ב-MIT ובין תחרותי לסטרצ' ב- Harvard וב- Stanford.

    בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: בתאל


    גלעד שלום,

    שמי בת אל ואני בת 27 ומעוניינת להתקבל לMBA בארה"ב. כתבתי בעבר כאשר טרם היה בידיי ציון הGMAT :

    (650 Q47 V33). מאז, גם די התפקסתי על מספר מצומצם יותר של תוכניות. Harvard, Stanford, Wharton, MIT, Columbia, Berkeley

    אשמח לשמוע את דעתך, בהתחשב בציוני הGMAT ושאר פרטיי:

    השכלה

    תואר ראשון במשפטים מאוני' בר אילן בהצטיינות, ממוצע 90.5 (10-7%עשירון) וכן מצטיינת דיקאן. כמו כן, בעלת תואר שני במסלול הישיר למצטיינים בממוצע 88.4. (דחיתי הצעה להמשך לדוקטורט במלגה כפולה).

    נסיון תעסוקתי

    ניסיון תעסוקתי כולל של כ-9 שנים.

    עבודתי הראשונה הייתה מיד לאחר התיכון, בגיל 18, כמוכרת בחנות (רשת ידועה). לאחר חודשיים קודמתי להיות מנהלת משמרת על כ 7 עובדים. לאחר מכן עבדתי כמנהלת משרד מכירות של מוצרים סלולאריים (לא היו עובדי מכירות נוספים במשרד). לאחר מכן עבדתי כשנתיים כמנהלת משמרת בצוות מכירות ושירות לקוחות פרונטלי (כממלאת מקום), והייתי אחראית על כ30 נציגים (גם בנקודות מכירה הפרוסות מהצפון ועד לדרום).

    במהלך התואר עבדתי כשנתיים כעוזרת מחקר (סייעתי לכתוב ספר על דיני חדלות פרעון מההיבט הכלכלי). כן עבדתי כבנקאית (משרה המשלבת גם אלמנטים שיווקיים). אציין כי לאחר כחצי שנה הציעו לי להיות מועמדת עם עוד 2 בנקאים לניהול הסניף, אך סירבתי כיוון שעמדתי להתחיל את ההתמחות. לאחר לימודי התואר הראשון ובמהלך לימודי התואר השני עבדתי כמתמחה במשרד עו"ד (בין ה15 הגדולים) במחלקת נדל"ן בינ"ל (עבודה שבה נחשפתי לפרויקטי נדל"ן בחו"ל, ניסחתי מערכי חוזים להקמת פרויקטים של מבנים ושכונות מגורים ואזורים מסחריים (קניונים וכו') ואף הסכמי מימון בנקאיים עם בנקים באירופה בהיקפים של מליוני יורו.

    כיום אני עובדת כעו"ד מסחרית כ7 חודשים (יעוץ משפטי לחברות נדל"ן, הייטק ותקשורת, ייצוג בבימ"ש וניסוח הסכמים) (עד לתחילת הלימודים בספטמבר 2011 אצבור עוד שנה וחצי בתפקיד).

    אציין כי יש לי ניסיון התנדבותי עשיר.

    על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים, להערכתי תהיי מועמדת תחרותית ב-MIT וב- Berkeley, בין תחרותית לסטרצ' ב- Wharton וב- Columbia.
    (קצת קרוב יותר לתחרותית ב-וורטון), ובין תחרותית לסטרצ' ב- Stanford וב- Harvard (קרוב יותר לסטרצ' בסטנפורד).

    אני מאוד חוששת שהציון יציב אותי בנק' התחלה נמוכה יחסית לשאר ואני מבינה שאצטרך "לאזן" את החולשה הזו עם המלצות וחיבורים חזקים. עד כמה ההצטיינות בתואר תעזור אל מול הGMAT?

    ההצטיינות בהחלט תעזור (הערכה גסה, רק כדי לתת לך מושג מסוים – אני מעריך שבממוצע השילוב של ציון ה-GMAT וההצטיינות במקרה שלך דומה בערכו לציון GMAT של 690 או אף 700 וממוצע בתואר של 85 ללא הצטיינות).

    אגב, אני מתלבטת אם לגשת שוב. זו הפעם השנייה שניגשתי ואני לא יודעת אם אצליח לשפר יותר ובכל מקרה אני לא מאמינה שזה יגיע ל 700… עד כמה משמעותי 680-670 לעומת 650?

    בהנחה של ציון GMAT של 680, להערכתי תהיי מועמדת תחרותית (טיפה לכיוון החזקה) ב-MIT וב- Berkeley, בין תחרותית לסטרצ' (קרובה יותר לתחרותית) ב- Wharton וב- Columbia, ובין תחרותית לסטרצ' ב- Stanford וב- Harvard.

    אודה לתשובתך,

    בתאל

    מקווה שעזרתי, בתאל. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: noa12


    שלום,

    אני אחרי קורס ג'ימאט ולהערכתי הציון שאקבל כרגע לא יהיה מספיק טוב. בכל מקרה אגש אל הבחינה בסוף ואני מניחה שאצטרך לגשת שוב על מנת לשפר את הציון, רציתי לדעת כיצד רואות האוניברסיטאות מועמד אשר ניגש יותר מפעם אחת? האם הם מסתכלים על כל הציונים או על הגבוה שבהם בלבד? האם זה שאגש יותר מפעם אחת עשוי להיות בעוכריי האפליקשיין שלי או דווקא ייתפס באופן חיובי כמי שמתמידה ומשתפרת? (בשאיפה…)

    תוכלי לראות כאן את המדיניות של כל תוכנית לגבי מקרה של לקיחת ה-GMAT יותר מפעם אחת:

    aringo.co.il/programs
    (לחצי על שם התוכנית, הנושא הזה
    מופיע בפרק "דרישות מיוחדות" לקראת סוף העמוד של התוכנית)
    ברוב המקרים, לציונים הנמוכים יותר יש השפעה נמוכה יותר (או זניחה), וביה"ס מסתכל בעיקר (או רק) על הציון הגבוה ביותר. מנגד, בד"כ, עפ"י התרשמותי, אין "נקודות" על העניין של "כל הכבוד שהיא ניסתה ולא ויתרה" בהקשר של ה-GMAT (מה שכן קיים לעיתים בהקשר של re-application).

    תודה!

    בבקשה. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Rotem


    שלום לגלעם ולכל שאר החברים

    קיבלתי לאחרונה ציון גימאט 710-V39 Q48 וציון חיבורים 3.5

    אני יודע שיש איזה שהיא הנחה שהציון הנדרש הוא 4 מינימום ועל כך מספר שאלות:

    האם יש מבין התכניות בטופ 10 שלא יקבלו אותי על הסף בגלל ציון 3.5?
    אין תוכנית טופ-10 כזו. תוכל לראות דרישות מינימום של כל תוכנית בהקשר של ה-GMAT כאן:
    aringo.co.il/programs

    לחץ על שם התוכנית, הדרישות של כל תוכנית בהקשר של GMAT
    מופיעות לקראת סוף העמוד של התוכנית.

    האם יש תכניות בטופ 10 שהציון 3.5 לא ישפיע כלל על ההחלטה אם לקבל אותי?/ישפיע בצורה משמעותית?
    ההשפעה תהיה קטנה להערכתי בכל התוכניות. הציון הזה יהווה concern קטן של ועדת הקבלה, ותוכל לאזנו ע"י אלמנטים כגון ציון גבוה ב-TOEFL או ב-GMAT Verbal (ואכן הציון המילולי גבוה יחסית במקרה שלך).
    האם יש למשהוא נסיון טוב בערעור על ציון של החיבורים?
    לא מוכר לי מקרה כזה (ההתמחות שלנו היא החיבורים, ההמלצות וקורות החיים…)
    האם למישהוא פעם הורידו את הציון אחרי ערעור או העלו את הציון?
    האם כדאי לי לעשות שוב את המבחן בגלל ה3.5?(אופציה מאוד גרוע מבחינתי…)?
    אם אתה מעריך שתוכל לשפר את הציון הכולל בכמה עשרות נקודות, ואם ההכנה ל-GMAT לא תפגע באיכות האפליקיישן שלך, אז לדעתי כדאי.
    האם כדאי לי לעשות רק את החלק של החיבורים שוב?
    אם יש אופציה כזו, כן.
    האם הציון המילולי הגבוה יחסית שלי יכול לחפר על העניין? אם אקבל ציון טופל גבוה זה יוכל לעזור?
    אכן כן. גם אנגלית חזקה בראיון (אם וכאשר תגיע אליו) יכולה לעזור.

    תודה רבה על העזרה

    ויום טוב לכולם

    בבקשה. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: All


    חברים,

    אני יוצא לחופש, אענה שוב על שאלות ביום שלישי, 2 במרץ.

    בהצלחה לכל המחכים לתשובות והמגישים בקרוב,
    להתראות,

    גילעם

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Young one


    שלום. אני עוקב כבר המון זמן אחרי הפורם, בערך שנה, ובחודש הבא אני אמור להיפגש איתכם לפגישה הראשונה. רציתי לשאול מה הסיכויים שלי להתקבל למספר מקומות בארה"ב ואירופה

    אז ככה, אני בן 26, תואר ראשון במנהל עסקים מאונ' דרבי עם ממוצע C+, עשיתי את התואר בשנתיים וכתבתי תזה מחקרית תוך שאני עובד משרה מלאה. אני דובר 3 שפות ברמת שפת אם – עברית אנגלית ורוסית.

    מבחינת ניסיון תעסוקתי, בצבא הייתי חובש קרבי (חופ"ל) בחי"ר, ישר אחרי השחרור התחלתי ללמוד ולעבוד בתחום המכירות. שנה בשרות ושימור טלפוני, שנה במכירות שטח של "פלאפון", לאחר סיום התואר עבדתי כמנהל של צוות מכירות טלפוניות גם כמעט שנה. לאחר מכן טסתי לארה"ב וניהלתי במשך של כשנה וחצי מערך די גדול של מכירות, כולל ניהול מנהלים, ניהול לוגיסטי וכו'.

    ניגשתי ל-GMAT וקיבלתי 700 (Q49 V35) וכיום אני עובד כנציג מכירות SME בחברת אורנג' (פרטנר).

    ברצוני להיכנס בעתיד לתחום של ייעוץ עסקי/אסטרטגי, ורציתי לשאול מה הסיכויים שלי להתקבל לאחת מהאונ' בארה"ב או אירופה אשר מעניקות הלוואות לסטודנטים זרים ללא ערב (לא כ"כ משנה לי המוסד עצמו, מאחר וברור לי שאני אצטרך להתפשר), או לסירוגין לאונ' שיש לי סיכוי טוב לקבל שם מלגה מלאה?

    ראשית, שתי הערות:

    1. בעקבות המשבר הכלכלי, כיום רבות מהתוכניות המובילות מאפשרות הלוואות בתנאים נוחים ואינן דורשות ערב/חותם משותף (או שאינן דורשות ערב אמריקאי/אירופאי). ראה רשימה כאן (לקראת הסוף): http://www.aringo.co.il/HebrewSite/h-finaid.htm
    2. התחומים הנחשבים רלוונטיים ביותר להכשרה ליעוץ אסטרטגי הינם תחומי הניהול הכללי והאסטרטגיה. נראה שתוכניות שחזקות בניהול כללי עונות על הכוונה שלך לגבי תוכניות שחזקות בייעוץ.

    על בסיס המידע שלעיל ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים הייתי ממליץ לך לבחון את התוכנית של IESE בספרד ויתכן שגם את Ivey בקנדה – להערכתי תהיה תחרותי בשתיהן, ואם תחזק את מועמדתך לקראת ההגשה (ראה התשובה לשאלתך השניה) יתכן שאף בעל פוטנציאל למלגה משמעותית. תוכניות אחרות שאולי תרצה לבחון כוללות את Darden ו- Oxford, כמו גם את Duke ואת INSEAD. להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד סטרצ' בתוכניות האלה (קצת לכיוון הסטרצ' בשתי האחרונות) וסטרצ' ב- Harvard. כל התוכניות שציינתי נחשבות לחזקות יחסית בתחום הניהול הכללי.

    כמו כן, רציתי לשאול האם שיפור מבחן ה-GMAT הוא מומלץ, ועד כמה זה יעלה את הסיכויים. בנוסף, רציתי לשאול האם קידום לתפקיד מנהל מכירות/ראש צוות יעלה משמעותית את סיכויי הקבלה שלי?

    במידה ותוכל לשפר את ציון ה-GMAT ל-720, להערכתי הדבר יחזק את מועמדותך במידה קטנה עד בינונית (סביר יותר שקטנה). במידה ותוכל לחזק את הציון לטווח ה-730-750, להערכתי התרומה למועמדותך תהיה בינונית עד גבוהה. אם אתה מאמין שתוכל לשפר את הציון, בלי לפגוע בהכנת הבקשות, הייתי ממליץ לך לעשות את ה-GMAT פעם נוספת. כמו כן, קידום לתפקיד ניהולי יחזק את סיכוייך להערכתי במידה קטנה עד בינונית (בכפוף למספר האנשים שתנהל, תחומי האחריות שלך, ההישגים שתצבור בתפקיד וכו').


    אני מאוד מודה על העזרה.

    בברכה,

    לאון

    בבקשה, לאון. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: wdavidw


    שלום גלעם,

    אני מעוניין לדעת לאילו בתי ספר כדי לי לפנות.

    אני בן 28 בעל תואר במשפטים בהאוניברסיטה העברית, ממוצע בינוני (אעריך שסיימת בממוצע 80). התמחיתי במשרד מסחרי גדול וכיום אני עובד במשרד בוטיק קטן מזה שנתיים בתחום המיסוי בינלאומי.

    בצבא הייתי מ"כ בגדוד הנדסה.

    עשיתי GMAT וקיבלתי 710.

    להערכתך לאילו בתי ספר כדי לי לפנות אם אני מעוניין בתחום המימון בהתחשב בסיכויי קבלה שלי?

    על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים, להערכתי תהיה מועמד חזק עם פוטנציאל למלגה משמעותית ב-סימון וב- Toronto, תחרותי ב-NYU וב-LBS, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב- Columbia ובין תחרותי לסטרצ' ב- Wharton וב- Chicago. התוכניות האלה נחשבות לחזקות יחסית בתחום המימון.

    מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: nimrodm819


    היי גילעם,

    רציתי לברר לאילו אוניברסיטאות יש תואר MBA עם אוריינטציה לתחום הפארמצבטיקה/ביו טק/מדיקל סיינס?

    אני מתעתד לעשות MBA בתחום המימון ואילו אשתי באה מהתחום המפורט לעיל, לכן רצוי שאלו יהיו או אונבירסיטאות זהות לשני התחומים או בערים גדולות. אני יודע למשל שאוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רסי היא בעלת אוריינטציה חזקה לתחומי הפארמה אבל איני מכיר את תוכנית ה MBA שלה (רלוונטי בשבילי בגלל התוכניות של NYU וקולומביה).

    מבין בתי הספר המובילים, שתי תוכניות שעונות (יותר לגביך ופחות (אם כי עדיין במידה סבירה, בייחוד בהקשר של וורטון…) לגבי אשתך) על הדרישות של שניכם הן NYU ו- וורטון (וגם, במידת מה, קולומביה). תוכניות אחרות שרלבנטיות לתחום הרפואי כוללות את דיוק, UNC, ברקלי, MIT (תוכנית ה-BEP), קלוג (תוכנית ה-HIM, ואתה יכול ללמוד ב-שיקגו, שחזקה מאוד בתחום המימון), ו- סטנפורד.

    נמרוד

    מקווה שעזרתי. בהצלחה, נמרוד!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: fady88


    שלום גילעם,

    רציתי לדעת האם יש סיכוי, ובאילו מקרים, להתקבל ל MBA בטום 10, בלי ניסיון מקצועי (רק עם סטאג' בחשבונאות של שנתיים)?!

    ככל
    שנסיון העבודה שלך יורד מתחת ל-3 שנים של עבודה במשרה מלאה, כך קשה יותר (אם כי עדיין אפשרי בהחלט) להתקבל (וגם ללא נסיון עבודה כלשהו הדבר עדיין אפשרי, במקרים של מועמדים חזקים במיוחד). סטאז' במשרה מלאה יחשב כניסיון עבודה לכל דבר, וכך גם ניסיון צבאי במשרה מלאה.

    מעבר לכמות הנסיון (שחשיבותה בד"כ בינונית, ולעיתים נמוכה), האופי של נסיון העבודה שלך ישפיע על סיכוייך קבלתך – הישגים, קידומים, טייטלים, זהות החברות, נסיון ניהולי, וכדומה.

    בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Yuval


    גילעם שלום ,

    שמי יובל אני בוגר תואר בכלכלה וניהול מטעם האוניברסיטה הפתוחה , התואר הוא בממוצע 93 ובהצטיינות .
    אני בן 25 והתחלתי את התואר מייד אחרי השירות הצבאי כמו כן עבדתי במגוון תפקידים בחברה משפחתית גדולה בתחום התשתיות והנדל"ן.
    במסגרת השירות הצבאי שירתתי ביחידת המסתערבים של משמר הגבול ופיקדתי על צוות לוחמים במסגרת ההכשרה והפעילות המבצעית .
    זכיתי בעצמי וביחד עם הצוות והיחידה בתעודות הוקרה רבות מטעם מפקד אוגדת איו"ש, אלוף פקמ"ז ומפקד משמר הגבול.
    במהלך השירות נפצעתי בפעילות מבצעית וחזרתי לאחר שיקום ליחידה.
    לאחר השירות התחלתי לעבוד בחברה המשפחתית ולאורך ה4 שנים האחרונות מילאתי מגוון תפקידים בתחום הרכש, הכספים וניהול פרויקטים
    כאשר במסגרתם ניהלתי אנשים תחתיי לעיתים אף מעל 25 איש, כיום אני עובד מזה מספר שבועות כממלא מקום חשב החברה שהתפטר.
    במסגרת הלימודים התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה במסגרת של לימודי ערב מכיוון שרציתי לקדם את הקריירה במקביל ולא לוותר על כמה שנים
    (האם זה יפגע בי ? שלא למדתי במסגרת קונבנציונלית ?)

    בדרך כלל החשיבות של זהות המוסד במכלול שיקולי הקבלה לתוכניות המובילות היא נמוכה עד בינונית (תלוי במידה שבה מעורבים ישראלים בתהליך הקבלה של התוכניות שתפנה אליהן). לאורך השנים ראיתי מועמדים (לא רבים) שהתקבלו (עם ציונים טובים, אך לא חריגים) לתוכניות המובילות ועשו את התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה, במכללת רמת גן, וכדומה. להערכתי המקרה הסביר הוא שבתרחיש הממוצע הדבר יפגע במועמדותך במידה נמוכה.

    כמו כן עסקתי בגיוס תרומות למען עמותה לטיפול במשפחות נזקקות ובית תמחוי , במסגרת העמותה במשך השנתיים האחרונות אני עוסק בהתנדבות
    בהכנה לבגרויות בחינות מתכונת וכול עזרה לימודית לילדים ממשפחות מצוקה וכאלו שהוצאו מבתיהם ע"י המדינה ומלמד בעיקר מתמטיקה ואנגלית.

    הייתי ואני עדיין פעיל במסגרת צעירי קדימה ולפני הבחירות והפריימריז עשיתי עבודה רבה למען המפלגה והמועמדים שבעקבותיהם זכיתי לתעודת הוקרה מטעם יו"ר המפלגה דאז אהוד אולמרט ומטעם שרת התיירות לשעבר רוחמה אברהם.

    טרם עשיתי GMAT אך אני מתחיל את הקורס בקרוב ומאמין שאשיג ציון טוב .

    הייתי מעוניין לדעת מהי נקודת הפתיחה שלי לקראת לימודי MBA באחת האוניברסיטאות המובילות בארה"ב או בלונדון
    העדיפויות שלי הם
    LBS או קולומביה עם דגש על תחום המימון.

    על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 680, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק בתוכניות כגון LBS, NYU ו- מישיגן, תחרותי בתוכניות כגון MIT ו- טאק, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) בתוכניות כגון קולומביה, קלוג, ו- הרוורד בין תחרותי לסטרצ' בתוכניות כגון וורטון ו- שיקגו, ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לסטרצ') ב- סטנפורד.

    מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183
    אהלן גילעם,
    תודה על זמנך.
    אני בוגרת טרייה של לימודי כלכלה באונ' ת"א, בממוצע 91, וקודם לכך, סיימתי תואר בקולנוע בממוצע 88
    למטרות ההערכה אניח שלא סיימת את התארים בציונים גבוהים אך לא בהצטיינות בזמן לימודי הקולנוע עבדתי בהפקות טלוויזיה בתפקידי הפקה שונים – תחקירנית, א. תסריט, כמפיקת פוסט בטלוויזיה החינוכית, וביימתי והפקתי סרטים קצרים. תוך כדי הלימודים הבנתי שחסרה לי הבנה כלכלית יותר של הדברים, רציתי לשנות מדיניות ממשלתית בתחומי אמנויות, ולקראת סוף התואר בקולנוע, החלטתי ללמוד גם כלכלה.
    כרגע אני עובדת כעורכת בעיתון כלכלי מוביל (מזה שנתיים).
    טרם עשיתי GMAT.
    בצבא עבדתי כמדריכת שר-אל (מדריכה של קבוצות מתנדבים מחו"ל שמגיעים לבסיסי צה"ל)
    בעתיד הקרוב אני שואפת לעבוד במגזר הציבורי.
    בזמן הלימודים התנדבתי בלשכות רווחה, עזרתי בעיקר במיצוי זכויות ובמתן חינוך כלכלי לאוכלוסיות מוחלשות – זאת במסגרת פרוייקט משותף של סיטי ואונ' ת"א.
    אני מבינה שאני עוף מוזר בנוף המועמדים הפוטנציאלים העומדים בפני האוניברסטיאות האמריקניות, והייתי רוצה להבין מהם סיכויי הקבלה שלי ולאילו אוניברסיטאות.
    חן חן


    ראשית, בנוגע לרקע שלך: ככלל, בתי הספר נותנים עדיפות מסויימת למועמדים שבאים מרקע מיוחד יחסית. הרקע המיוחד שלך יהיה יתרון להערכתי.

    על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 680, להערכתי תהיי מועמדת תחרותית עד חזקה בתוכניות כגון UCLA, דרדן, ו-NYU, תחרותית בתוכניות כגון מישיגן ו-טאק, בין תחרותית לסטרצ' בתוכניות כגון וורטון ו-קלוג, וסטרצ' ב-הרוורד וב-סטנפורד. אציין גם שהערכות מבוססות על ההנחה שגילך נמוך מ-30. ככל שאת מעל ל-30, כך יהיה לך קשה יותר להתקבל.

    מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: oznathan


    גילעם שלום,

    אני סטודנט למשפטים ובקרוב עלי להחליט היכן אני מעוניין להתמחות.

    להערכתך, עבור Harvard וStanford, באיזה מקרה סיכויי הקבלה שלי יגדלו?

    1. התמחות באחד המשרדים המסחריים הגדולים בארץ, במחלקה כמו מיזוגים ורכישות למשל או מחלקה בינלאומית.

    2. התמחות אצל שופט בעליון, התמחות מאוד יוקרתית ואפשרות לעבוד תחת ולקבל המלצה מדמות בכירה מאוד.

    להערכתי התמחות אצל שופט בעליון תהיה חזקה יותר. בין הסיבות לכך: 1. יש פחות מועמדים עם רקע כזה מאשר עם רקע של משרד מסחרי גדול. 2. שמות המשרדים הגדולים בארץ בד"כ לא מוכרים לתוכניות המובילות. לעומת זאת סביר שהשם/מונח "שופט בית המשפט העליון" מייד יעשה אסוציאציה של יוקרה/הצטיינות/הצלחה אצל רוב חברי ועדות הקבלה, הי הם מכירים ומעריכים את זה מהמדינה שלהם. 3. סעיף 2 אף מתחזק אם תהיה לך גם המלצה טובה משופט ביהמ"ש העליון, בהשוואה להמלצה משותף במשרד גדול.

    בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Yok


    גילעם,

    תודה רבה על הערכת הסיכויים שלי.

    אני מאמין שעד תחילת העבודה האינטנסיבית שלי על האפליקיישן יהיה לי זמן לעבוד על אחד מהשניים – לחזור על קורס או שניים שפוגעים בממוצע שלי בתואר, או להשקיע עוד בלימוד ה-GMAT. לאיזה גורם, להערכתך, תהיה השפעה רבה יותר על הסיכויים שלי – לשיפור הממוצע ל-83, או שיפור ה-GMAT ל-730?

    להערכתי, שיפור ה-GMAT יהיה משמעותי יותר, ובמידה די גדולה. זאת בהנחה ששיפור הממוצע ל-83 לא הופך אותך (משום מה) למצטיין בתואר.

    אשמח אם תוכל להעריך את הסיכויי להרוורד, קולומביה, MIT, וורטון בהנחה שאצליח לשפר את הגורם המשפיע יותר.

    על בסיס המידע שסיפקת, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 730, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק ב-MIT (קצת יותר לכיוון התחרותי), תחרותי בהרוורד, ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) בקולומביה ובוורטון.

    האם למימון חלק מעלות לימודיי על ידי החברה שבה אני מועסק, ולהתחייבות לקלוט אותי בתום התואר יש השפעהעל סיכויי הקבלה?

    להערכתי סביר שהדבר יחזק את מועמדותך במידה קטנה (עד בינונית, בנסיבות המתאימות – מימון רוב העלות, התחייבות לקליטה בתפקיד מרשים במיוחד, וכדומה).

    שוב תודה, ושבת שלום

    בבקשה. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: nickb


    איך מתרגמים ציונים ותיאורים אקדמיים מישראל?
    למשל – תואר "בהצטיינות" או "בהצטיינות יתרה" זה "cum laude" ו – "summa cum laude"? ראיתי גם את המונח "with distinction" בהקשר הזה וגם magna cum laude – מה התרגום הנכון?

    לגבי ההצטיינויות, הדרך הטובה ביותר היא לבדוק את גליונות הציונים הרשמיים שלך באנגלית ולהשתמש במינוח שמצוין שם. לגבי הציונים באופן כללי, חשוב לשים לב להוראות בטפסי ההרשמה של התוכנית שאתה פונה אליה. יש תוכניות שרוצות את הציונים המקוריים ללא המרה, ויש כאלה שנותנות הוראות המרה ספציפיות. בהעדר כל הוראת המרה, סביר להניח שהפתרון הטוב ביותר, במקרה של תוכניות אמריקאיות, הוא לחלק את הציון שלך ב-25, ולרשום הסבר שזה מה שעשית ושתשמח לחשב בדרך אחרת אם יש צורך.

    לגבי המרת ציונים 0-100 ל – 0-4: לפי Columbia, ציונים 90-100 מומרים ל – 4.0? זה הגיוני או שאני מפספס משהו?
    http://www4.gsb.columbia.edu/mba/learnmore/applynow/start#GPA

    אכן כך. קולומביה מספקת הוראות ספציפיות וייחודיות למדי להמרה. רצוי לעקוב אחר ההוראות האלה. עם זאת, ההמרה הזו גסה מאוד. אם ההמרה פועלת לרעתך, לדעתי שווה שתציין את העניין. למשל, אם יש לך ממוצע 89, אז תמיר ל-3.3 ותציין בהערה שזה במקור 89, נקודה אחת פחות מהמרה ל-3.7 (או, למעשה, ל-4.0).

    מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Yok


    גילעם שלום,

    הייתי שמח לקבל הערכה לגביי סיכויי הקבלה שלי לאוניברסיטאות מובילות ובפרט להרווארד, MIT, קולומביה, NYU ומוסדות מובילים אחרים שנמצאים בערים עם קהילה יהודית גדולה.
    הגשתי את מועמדותי לארינגו, ואני מאמין שאתחיל את התהליך המלא בחודשים הקרובים לקראת לימודים שמתחילים ב-2011.

    אני בן 27 (בתחילת הלימודים אהיה בן 29). דובר 4 שפות (עברית, אנגלית, רוסית, איטלקית). כיום אני לקראת סיום תואר ראשון בכלכלה והיסטוריה באוניברסיטת ת"א. אני מעריך שאסיים עם ממוצע 80-82 לאחר שש שנות לימודים. כדי לרכך מעט את החיסרון אומר שהתייחסתי לתואר לכל אורכו כהעשרה בלבד במקביל לעבודה. בנוסף, לפני מעט פחות משנה אובחנתי והתחלתי בטיפול בהפרעת קשב (מאז הציונים שלי עלו ל-93, והצלחתי לסיים יותר קורסים בסמסטר). עוד לא עשיתי GMAT, בסימולציות אני מקבל סביב ה-700, ואני מאמין שאקבל תוספת זמן בבחינה שתגרום לעלייה בציון (האם האוניברסיטאות מבדילות בין ציון רגיל לציון בבחינה עם "הקלות"?).
    במקרה הממוצע ההשפעה להערכתי היא קטנה עד זניחה.

    אני בוגר קורס של חמ"ן תלפיות ושירתתי ביחידה מבצעית מיוחדת בחיל מודיעין כקצין ומנהל "מוצר". שני פרויקטים שנטלתי בהם חלק חשוב (אם כי לא במרכז) זכו בפרס ביטחון ישראל. עבדתי במספר תפקידים טכנולוגיים במספר חברות היי-טק מגיל 17 (בחופשים ולפני הגיוס) אחת מהן, שבה שימשתי כמנהל מוצר, נמכרה לחברה אמריקאית בה ניהלתי 4 אנשים. כיום אני עובד כסמנכ"ל מוצר ופיתוח עסקי בקרן הון סיכון פרטית. האם מעבר של 7 חברות ב-7 שנים (כל שינויי בתפקיד כלל קידום משמעותי בתפקיד או בשכר), והעובדה שהתואר האקדמי שלי לא קשור למקצוע, יפגעו במועמדותי?

    להערכתי סביר שהמעבר בין 7 חברות ב-7 שנים יעורר סימני שאלה. יהיה טוב אם תוכל להתייחס לעניין, אם "בדלת אחורית" דרך אחד החיבורים ואם באופן ישיר בטפסי ההרשמה או בחיבור האופציונלי. אם תמצא דרך לשלב את ההסבר הזה באופן "טבעי" באחד החיבורים, לעיתים קרובות זה יהיה הכי אפקטיבי/משכנע כי יש פחות תחושה של תירוץ ויותר עדינות בהחדרת המסר. ככל שההסבר יהיה אובייקטיבי יותר ומבוסס יותר על עובדות, כך סביר שהוא יעשה את העבודה טוב יותר.

    לגבי התואר האקדמי, בדומה לתשובתי לשאלה הקודמת, הדבר יהיה תלוי במידה שבה תוכל לחבר את התואר לניסיון המקצועי שלך ולתוכנית הקריירה שלך. ככל שתוכל לעשות זאת באופן משכנע יותר, כך עולה הסבירות ש ועדות הקבלה יתייחסו לנושא באופן חיובי יותר. אבל גם אם לא תוכל לעשות זאת, סביר שהפגיעה במועמדותך תהיה קטנה עד זניחה.

    במקביל לעבודה, בגיל 23, הצטרפתי כמשקיע קטן לחברת השקעות ונבחרתי ע"י 100% מבעליי המניות לכהן כדירקטור בחברה. כעבור שנה נבחרתי לכהן כיו"ר הדירקטוריון ואני משמש בתפקיד מאז. בגיל 25 הקמתי בעצמי חברת השקעות קטנה וגייסתי לתוכה 2 מיליון ₪ ממספר משקיעים. אני משמש כמנכ"ל ויו"ר של החברה שהשקיעה מאז ב-5 חברות בישראל וביוון. כל החברות שרדו בהצלחה את המשבר הנוכחי, גייסו כסף בשווי גבוהה יותר מהשקעתנו ואחת מהן תצא להנפקה בחודשים הקרובים. אני משמש כחבר דירקטוריון ב-3 מהחברות (אחת מהן ביוון) וזוכה להערכה רבה ממנהליהן ובעליהן (חלקם מוכרים מאוד בשוק הישראלי).

    התנדבתי במשך שנתיים במגרת עמותת צ.ב.ע. בבית ספר יסודי, ובשלוש השנים האחרונות אני מתנדב כמנחה עסקי של קבוצות במסגרת "יזמים צעירים". אחת הקבוצות זכתה בתחרות הארצית (מתוך כ-80 בתי ספר) וייצגה את ישראל בתחרות העולמית. הקבוצה הצליחה לשווק בהצלחה את מוצרה החדשני ללקוחות פרטיים ועסקיים כאחד, והילדים זכו להופיע בערוץ 2, ובעיתונות. במהלך החודש הבא נתאגד כחברה בע"מ וכנראה נתחיל לשווק את המוצר ברשת שיווק גדולה בארה"ב ובקנדה.

    בנוסף, במשך 4 שנים שימשתי כקפטן קבוצת ספורט (בליגה ב') ושימשתי כחבר במספר ועדות מקצועיות של האיגוד.

    ממה שהספקתי להבין עד כה, אני מאמין שיש לי סיפור מעניין לספר לועדות הקבלה ורקע תעסוקתי טוב אם כי כזה שיכול להתפרש כתזזיתי. האם לדעתך, הרקע שלי מחפר על הרקורד האקדמי הירוד (בציון ובמשך לימודים)? האם יש דרך שבה אפשר לאזן מעט את החשש מהרקורד האקדמי (חמ"ן תלפיות, תיכון)?

    ראשית, הרקורד האקדמי שלך לא ירוד – הייתי אומר שהוא קצת פחות חזק מהממוצע. מועמדים רבים עם ממוצע נמוך משלך התקבלו לתוכניות המובילות במהלך השנים. אכן, תוכל "לתת קונטרה" לכך באמצעות פירוט של עובדות אובייקטיביות שידגישו את היכולות האקדמיות/כמותיות שלך – לדוגמא, ציון ה-GMAT, כמו גם הישגים מרשימים במיוחד מהתיכון, וחמ"ן תלפיות.

    על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 700, תהיה להערכתי מועמד חזק עם פוטנציאל למלגה משמעותית ב-NYU וב-UCLA, תחרותי ב-MIT וב-ברקלי, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב-הרוורד, בין תחרותי לסטרצ' ב-קלוג, שיקגו, ו-קולומביה, וסטרצ' ב-סטנפורד.

    תודה רבה על הזמן שאתה משקיע באתר.

    חג שמח

    בבקשה, מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: s26


    שלום לכולם

    רציתי לשאול אני סטודנט שנה ג' לתואר במדעי המדינה וביסטוריה מאוניברסיטת ת"א. בנוסף אני רוצה להתחיל ללמוד לתואר נוסף בניהול וכלכלה מהאוניברסיטה הפתוחה רציתי לשאול כיצד זה ייתפס על ידי ועדות הקבלה השילוב הנ"ל והאם תואר נוסף מראה על חוסר החלטיות ורצינות?

    באופן כללי, סביר להניח שהתואר הנוסף לכשעצמו, בתרחיש סביר, לא ישפיע משמעותית על סיכויי הקבלה שלך.

    אם ציוני התואר הנוסף יהיו גבוהים באופן משמעותי מהתואר הנוכחי (למשל – הצטיינות בנוסף, ואי הצטיינות בנוכחי) אז סביר שלתואר הנוסף תהיה תרומה בינונית למועמדותך. אם הם יהיו נמוכים משמעותית מציוני התואר הנוכחי, סביר שהפגיעה במועמדותך תהיה קטנה.

    במידה ותוכל להציג בפני ועדות הקבלה תוכנית קריירה שמשלבת את כל הנושאים הנ"ל סביר שהדבר יתפס באופן חיובי על ידי ועדות הקבלה (לדוגמא, תוכנית קריירה שמשלבת את התחום העסקי עם התחום הממשלתי). במידה ותוכל לקשר את התואר הנוסף לבחירות אחרות שעשית, בתחום המקצועי או ההתנדבותי למשל, זה גם יעזור. במידה ולא תוכל לעשות את הקישורים הנ"ל, ייתכן שהבחירות שלך יתפסו כשיקוף של חוסר החלטיות מסוים ויחלישו את מועמדותך, במידה קטנה להערכתי.

    תודה מראש

    בבקשה. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: guyms


    שלום גילעם

    לפני כחודשיים-שלושה פרסמתי הודעה בפורום עם בקשה לערכה לגבי סיכוי הקבלה שלי לטופ 10 בארה"ב. באותו זמן עדיין לא עשיתי את בחינת ה-GMAT. עכשיו עשיתי אותה וקבלתי 760 (עם תוספת זמן). כמו כן, אני וחברים שלי פתחנו לאחרונה חברה בתחום ההשקעות ואנחנו גם מעבירים קורסים בתחום וגם משקיעים בפרקטיקה.
    האם תוכל בבקשה לחדד לי מה הם סיכוי הקבלה שלי למקומות בטופ-10 כמו
    Harvard, Chicago, Wharton,Columbia וכו?

    תודה רבה
    גיא
    אני מצרף את ההודעה הקודמת שלי כדי שהיו לך את כל הפרטים.

    שלום גילעם
    אני מעוניין להתחיל ללמוד באחד מהטופ 10 בעוד בערך שנתיים.
    גיל: 28
    דובר: עברית, אנגלית.
    אזרחות: ישראלית, אמריקית.
    סיימתי תואר בכלכלה באונברסיטת תל-אביב עם ממוצע 88.
    אני כרגע לומד ל-
    GMAT, אני מצפה ל-720 במקרה הגרוע.
    אין לי כרגע נסיון עבודה רלוונטי ולכן אני מחפש לעבוד עכשיו שנתיים (בתקווה בחברה בינלאומית מכובדת) על מנת שאוכל לצבור נסיון. האם עוד נסיון עבודה באמת יועיל לבקשה שלי או שהצבא יספיק? (בצבא שירתתי ביחידה מיוחדת של תותחנים)
    בנוסף הייתי רוצה לברר האם האונברסיטות מתחשבות בקבלה שלהם באנשים עם לקיות למידה והפרעות קשב יחסית חמורות? (ואם כן מה מידת ההשפעה?)
    באבחון האחרון שעשיתי (בשביל ה-
    GMAT) קיבלתי "המלצה חמה" ל-100% תוספת זמן ל-GMAT ושאר ההקלות.
    תודה רבה
    גיא


    גיא, על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק (קרוב יותר לחזק) בתוכניות כגון מישיגן ו-טאק, תחרותי עד חזק (קרוב יותר לתחרותי) בתוכניות כגון MIT ו-ברקלי, תחרותי ב-קלוג וב-קולומביה, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב-שיקגו וב-וורטון, בין תחרותי לסטרצ' ב-סטנפורד ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לסטרצ') ב-הרוורד.

    מקווה שעזרתי, גיא. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Defiant_Dan


    שלום,

    שמי דניאל, בן 34. בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה (בהצטיינות, ממוצע 91).

    GMAT 720

    דו-לשוני (מהבית): עברית ואנגלית (אמריקאית).

    דובר שוטף: גרמנית (רמה טובה מאוד) וצרפתית (שליטה חלקית)

    ניסיון של 12 שנים בתחום השיווק (ניתוח שווקים, יצירת אסטרטגיה, וכו') של מערכות רפואיות מתקדמות (כרגע על תקן DIRECTOR OF MARKETING בחברה גדולה). הצלחתי להגיע לתפקידים בכירים עוד לפני סיום התואר (שנעשה במקביל לעבודה במשרה מלאה). אין לי ניסיון התנדבותי.

    במסגרת עבודתי נשלחתי לשליחויות קצרות בחו"ל (חצי שנה בלונדון, חצי שנה בפרנקפורט, חצי שנה בסן-פרנסיסקו) ואף רילוקישן של 3 שנים באירופה (כבר בגיל 23).

    רציתי לדעת אם יש לי סיכויים סבירים להתקבל לאינסיאד או LSE.

    נאמר לי שייתכן וגילי (המבוגר?) יהווה מכשול, שכן מוסדות רבים מעדיפים צעירים עד גיל 28. האם זה נכון? (זה נשמע בלתי-הגיוני בעליל).

    אכן, במספר מוסדות (ובראשם הרוורד, סטנפורד ובמידת מה אינסאד) הקבלה הופכת קשה יותר ככל שאתה עולה בגיל. להערכתי תהיה מועמד תחרותי באינסאד. אכן הגיל יקשה על מועמדותך בצורה משמעותית (אינסאד אף הצהירו רשמית לפני כמה שנים שהם לא ישקלו מועמדים שמעל לגיל 35, ואח"כ, אחרי לחץ וכעס של הציבור הרחב, חזרו בהם…) אך החוזקות שאחרות שציינת (ציוני התואר, ה-GMAT, ההצלחות בעבודה, הנסיון הבינלאומי) ייתנו "קונטרה" חזקה לנושא הגיל.
    ההתמחות שלנו היא בתוכניות ה-MBA המובילות בעולם, כך שקשה לי לתת תשובה מוסמכת לגבי LSE (שאינה מציעה כרגע תוכנית Full Time MBA).

    תודה מראש!

    וחג שמח לכולם.

    דניאל

    בבקשה דניאל. מקווה שעזרתי.

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: nickb


    שאלה לגבי ממליצים: אם אני מנסה להתקבל ליותר מתוכנית אחת יש אפשרות לקבל מכתב המלצה אחד פר ממליץ ולשלוח אותו לכל התוכניות? או שזו חייבת להיות המלצה ספציפית לבית הספר?
    הממליצים שלי הם אנשים עסוקים, לא הייתי רוצה לטרטר אותם מעבר למינימום ההכרחי…

    ברוב התוכניות המובילות, הממליצים מתבקשים לענות על שאלות ספציפיות – השאלות בד"כ משתנות מעט (ובמקרים מסוימים, הרבה) בין תוכנית לתוכנית. בנוסף, מרבית התוכניות דורשות/מעדיפות שהממליץ יכתוב ויגיש את ההמלצה דרך המערכת האינטרנטית של האוניברסיטה לאחר שפתחת לעצמך "תיק" במערכת זו.

    באחת השיחות שלנו עם ראש ועדת הקבלה של קולומביה היא התייחסה לזה יפה: "אין לי בעיה שהם יתנו אותו מכתב לכל התוכניות, כל עוד המכתב הזה עונה בדיוק רק על השאלות שלנו"…

    לסיכום, סביר שלהשתמש באותו מכתב כמו שאתה מציע יהיה בעייתי עד בעייתי מאוד בהקשר של המועמדות שלך.

    תודה

    בבקשה. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: betbet


    גילעם שלום,
    אני מתכנן להגיש להרוורד ו-MIT
    במטרה להתחיל ב-2011.
    היתי רוצה לקבל הערכה על סיכויי כמועמד לאור הנתונים הבאים שלי:
    1) אני בן 28, נשוי ללא ילדים.
    2) אני בשנה שלישית של הדוקטורט במדעי המוח במסלול הישיר לתלמידים מצטיינים באוניברסיטת תל אביב (יתכן ואסיים את התואר בהצטיינות, אך זה עוד רחוק).
    3) תואר ראשון בביולוגיה סיימתי בהצטיינות באוניברסיטת תל אביב.
    4) הישגים אקדמיים: אני מתרגל בקורס באוניברסיטה. קיבלתי מלגת הצטיינות במחקר בסוף שנה ראשונה של הדוקטורט מטעם האוניברסיטה. קיבלתי מלגת נסיעה מטעם גוף מחקר גרמני למימון נסיעה שלי לפרויקט מחקר ב-
    NIH (ועל כן היתי 3 חודשים בארה"ב למחקר). מיוזמתי ומפניה שלי לפרופ' מסוים, יזמתי פרויקט מחקר והיתי באוניברסיטת ברקלי חודשיים לתקופת מחקר. מיוזמתי ומפניה שלי יזמתי פרויקט מחקר בויצמן שם עבדתי שנה. הצגתי את פרויקט המחקר המרכזי שלי בדוקטורט בכנסים בינלאומיים (הרצאות שנתתי). אני מופיע על מספר מאמרים אקדמיים, ואופיע בהמשך על עוד, אחד מהם בעיתון יוקרתי בתחומי.
    5) בינואר אתחיל קורס
    GMAT בקידום, מועדון 700, לאחר שאובחנתי כמתאים לכיתה במבחן הדיאגנוסטי.
    6) אני מתנדב כבר כמה שנים בעזרה לזקנים (שיפוצים), אירגון "לתת", ומרצה בפני אוכלוסיות שונות בהתנדבות על המוח. באף אחת מהתנדבויות אלו לא התקדמתי דרגי הניהול, מאחר ואני עושה את זה בזמני החופשי המועט.
    7) בצבא היתי קצין ביחידה מובחרת של חיל המודיעין. סה"כ 4 שנות שירות, בהן גם פיקוד, פיתוח והדרכה.
    8) הממליצים שאני משער שאבחר: מנחה הדוקטורט שלי (פרופ' מאוניברסיטת תל אביב) וראש הענף שלי בצבא (סגן אלוף מהיחידה בה שירתתי).
    9) ניסיון עסקי: פה ושם כל מיני עבודות….לא משהו שהיתי רושם בקורות החיים באפליקיישן. בעיקר היתי באקדמיה לאחר הצבא ולכן לא עבדתי במשהו מרשים (אם כי כן עבדתי תמיד תוך כדי התואר).
    10) אשתי ואני נעבור לבוסטון בשל שליחות שלה מהעבודה (רואת חשבון). הבנתי שיש בתי ספר שאוהבים את העובדה הזו משום מה.

    זהו לגבי.
    הדאגות שלי בנוגע לאפליקיישן נובעות מכך שאין לי ניסיון עסקי או תעסוקתי (שוב, מאחר שעשיתי תארים בזמן הזה), והגיל שלי, שהבנתי שעלול להיות מבוגר להרוורד (28 בעת ההגשה, קרוב ל-30 בעת תחילת הלימודים במידה ואתקבל).
    בנוסף, היתי שמח לשמוע ממך את המקום שתופס התואר שלי בתמונה הכללית של האפליקיישן, ואולי אם תוכל לציין איזה בית ספר יתן לכך יותר דגש (מאחר ונושא זה לא נפוץ בפורום האתר ודעתך חשובה לי).
    ככלל, בתי הספר נותנים עדיפות מסויימת למועמדים שבאים מרקע מיוחד יחסית (והרקע שלך אכן כזה להערכתי), וכן נוטים לעיתים לתת עדיפות למועמדים ממוקדים (מבחינת כיוון התקדמות הקריירה שלהם) – ואכן היית ממוקד למדי עד כה. עפ"י נסיוננו עם מועמדי עבר (וכן עפ"י שיחה שלנו עם די ליאופולד, ראש ועדת הקבלה של הרוורד, לפני כחודשיים) הרוורד די אוהבת, ודי נותנת עדיפות כרגע, למועמדים מתחומי מדעי החיים/ביוטכנולוגיה, וגם זה משחק לטובתך (די ליאופולד במפורש אמרה לי שאחד הדברים שהיא אוהבת בישראל זה שיש מועמדים טובים שבאים מתחום הביוטכנולוגיה).
    לגבי עניין הגיל, להערכתי גילך (בהנחה שתפנה בשנה הקרובה) עלול להחליש את מועמדותך במידה קטנה (קצת לכיוון הבינונית) ב-הרוורד ובמידה קטנה עד זניחה ב-MIT.

    על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 700 תהיה להערכתי מועמד תחרותי עד סטרצ' ב-MIT וב-הרוורד.

    במידה ואתה חושב על השתלבות בתעשייה שקשורה לתחום הרפואי, קיימות מספר תוכניות שעשויות לעניין אותך. כדאי שתבחן את דיוק (תחרותי עד חזק, קרוב יותר לחזק), NYU (תחרותי עד חזק), ברקלי (בין תחרותי לסטרצ', קצת קרוב יותר לתחרותי), קלוג, וורטון (בין תחרותי לסטרצ'), ו- סטנפורד (בין תחרותי לסטרצ', קרוב יותר לסטרצ'). דיוק נחשבת לחזקה במיוחד בתחום. כמו כן, בית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת קורנל מציע כמה אפשרויות מעניינות בתחום, אם כי הוא פחות ממוקד בנושא הזה. גם UNC עשויה להיות אופציה מעניינת עבורך עקב מיקומה באחד ממרכזי המחקר המו
    בילים בנושא, בצפון קרולינה. להערכתי תהיה מועמד חזק עם פוטנציאל למילגה משמעותית בשתי התוכניות האחרונות שציינתי.


    המון תודה על כל העזרה שלך כאן.

    בבקשה. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: אילן


    אני רוצה ללמוד בארה"ב במוסד שמתמחה באחד מהבאים: consulting, Tech, Marketing, Entrepreneurship Executive management. לא כל כך מתעניין בבנקאות/מימון.
    מבירורים הבנתי שקרנגי מלון,
    MIT, ברקלי, סטנפורד, דיוק וקלוג חזקים בתחומים האלה.
    האם לדעתך אוכל להתקבל לאחד מאלו כאשר יש לי רקע חזק יחסית בעבודה (מהנדס חשמל כשלוש שנים במהלכם גם מנהל פרויקט באינטל, שלושה אותות הצטיינות בעבודה; הקמת סדרת הרצאות; הקמת פרויקט המצאות, רישום פטנט), רקע סביר בלימודים (ממוצע 85 בטכניון, הנדסת חשמל; הייתי במשלחת מהטכניון ל
    MIT); התנדבות – חניכה של ילדים משכונות מצוקה ללימודי בגרות כשנתיים; רקע צבאי – מ"מ חי"ר; אבל… GMAT רק 660…מילולי 29, כמותי 50.
    ההמלצות תהיינה חמות. הממליצים – שלוש דרגות מעליי בעבודה ( מקביל למג"ד). אגב, אני בן 30 ומכוון לספטמבר הקרוב.
    TOEFL בשבוע הבא.

    אילן, על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים ופנייה בסבב השני, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד סטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב-
    קרנגי מלון, בין תחרותי לסטרצ' ב-דיוק, בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לסטרצ') ב-MIT וב-ברקלי, וסטרצ' ב-קלוג וב-סטנפורד.
    מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: soliman


    היי אני מתעתד ללמוד ניהול חד מחלקתי בבן גוריון שנה הבאה. רציתי לשאול האם העובדה שאני אסיים ניהול תואר ראשון יפגע לי בסיכויים להתקבל ל TOP 20 בארצות הברית.

    סביר שהעובדה שהתואר הראשון שלך הוא בניהול לא תפגע בסיכויי הקבלה שלך ל-MBA בטופ-20.

    משהו נוסף איזה משקל יהיה להמלצות ממפקדי בצבא? הרי אני הישתחררתי בגיל 21 אם אני ירשם לתוכנית כלשהי אז זה יהיה לכל המוקדם בשנת 2014. האם ההמלצות ממפקדי יהיו משמעותיות?.

    טווח הזמן שעבר מאז העבודה עם הממליץ הוא אחד מהשיקולים בבחירת ממליצים. חשיבותו של שיקול זה נמוכה עד בינונית. אם המפקד הכיר אותך לאורך זמן והוא ויכול לספק המלצה נלהבת שתחזק admission drivers שונים כגון מנהיגות, יוזמה, עבודת צוות וכו', בהחלט מדובר כאן באופציה רלוונטית, ובבוא היום תצטרך להחליט באילו ממליצים אתה בוחר מבין האפשרויות שיעמדו בפניך. רבים מהמועמדים משתמשים בהמלצה ממפקד בצבא, אם כהמלצה עקרית ואם כהמלצת extra (המלצה אשר חורגת מכמות ההמלצות שהתבקשה, אך לעיתים יש הצדקה/אפשרות להכין ולספק אותה).
    מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Dor


    שלום אנשים.

    שמי דור זיידנברג, אני מתכנן להגיש מועמדות לתוכניות באירופה ובארה"ב שחזקות יותר בתחום ה IT .

    אני בן 26, עובד כמפתח בחברת סטארט אפ.

    בשנת 2005 אם שיחרורי מהצבא (אלקטרונאי בקרי מנוע של F16 בח"א) הקמתי עסק משלי לפתרונות תוכנה. במהלך העבודה העסקתי עד 4 עובדים והמחזור העסקי שלי היה בהיקף של רבע מליון שקל בשנה.

    את כל הידע שלי למדתי לבד. העבודה שלי כללה מפגישה עם לקוחות , כתיבה וסגירת חוזים. ועד ניהול צוות וכתיבת קוד.

    בנוסף בין השנים 2005 בד בבד עם העסק התחלתי ללמוד באוניברסיטת ת"א, במסלול הדו חוגי של מדעי המחשב וניהול וסיימתי בשנת 2008 בממוצע 80.

    אני מתכנן להגיש מועמדות בבית ספר לתוכניות חזקות יותר בתחום ההיי טק , IT , וקשרים בין לאומיים מאשר התחום הפיננסי (לכן למשל אני לא מעוניין ב LBS )

    לא עשיתי עדיין GMAT אני מתחיל ללמוד עכשיו ואני אגש באמצע פברואר. אך יש לי 732 בפסיכומטרי ואני מקווה לקבל בין 720 ל 750.

    תחת ההנחה שאני אצליח, לאיזה תוכניות (4-5) אתם ממליצים לי להגיש את מועמדותי?

    הייתי מציע לך לבחון את קרנגי מלון (בהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 730 תהיה שם מועמד חזק עם פוטנציאל למלגה משמעותית להערכתי) , MIT (בין תחרותי לסטרצ'), ברקלי (תחרותי), ו- סטנפורד (בין תחרותי לסטרצ', קרוב יותר לסטרצ'). ארבעתן נחשבות לחזקות בתחום הניהול בסביבה טכנולוגית. כמו כן, בהקשר של ניהול בסביבה בינלאומית, כדאי לך לבחון את IE (חזק) ואת אינסאד (בין תחרותי לחזק, קרוב יותר לתחרותי) באירופה, ואת Thunderbird (חזק) ו- וורטון (בין תחרותי לסטרצ', קרוב יותר לתחרותי) בארה"ב.

    תודה מראש.

    דור זיידנברג

    בבקשה, דור. מקווה שעזרתי.

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: gal523


    הי לכולם,
    שאלה קטנה – האם אינסאד מאפשרת מעבר בין תוכנית ספטמבר לתוכנית ינואר? כלומר – אם הגשת לתוכנית ספטמבר והתקבלת, אך אתה מעוניין להתחיל ללמוד בתוכנית ינואר (4 חודשים לאחר מכן) – האם הדבר מקובל אפשרי?


    אפשרי. כדאי לפנות לועדת הקבלה כמה שיותר מהר בעניין הזה, ותשובתם תהיה תלויה בנסיבות (מצב הביקוש לספטמבר, עיתוי הפניה שלך, עד כמה רוצים אותך, הסיבות שתציג).

    בתודה מראש..

    בבקשה. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: ogg


    שלום לכולם,

    אני בן 24, סיימתי BA במנע"ס ו-LLB במשפטים במרכז הבינתחומי וכרגע נמצא בתקופת ההתמחות. אני מעוניין להתחיל ללמוד ל-MBA בחו"ל ב2011-2012 וחשבתי שכדאי להתחיל "לגשש".

    את התארים סיימתי עם ממוצע 87.5 (חצי נקודה מהצטיינות), ובשנה האחרונה הייתי מצטיין דיקאן. במהלך התואר (4 שנים) עבדתי בחברת עיצוב נוף של המשפחה של בת זוגתי בתפקיד ניהולי. במסגרת התפקיד ריכזתי את כל הפעילות מול הספקים והלקוחות וטיפלתי בעובדים. בתקופה זו עבדו תחתי כ-15 אנשים.

    בצבא שירתתי שנתיים כמש"ק בקרה. התפקיד כלל בדיקת התאמתם של חיילים קרביים ליחידות בהן הם משרתים ו"שליפתם החוצה" במידת הצורך. בסוף השנה השנייה קרעתי את רצועה בברך ושוחררתי מהצבא.

    אני לא בטוח אם זה נחשב ניסיון רציני, אבל לפני הצבא הקמתי עם חברים מיזם קטן לממכר שלגונים לילדים מחוץ לבתי ספר. עם הזמן התפתחנו עד למצב בו העסקנו שלושה מוכרים ומכרנו את מרכולתנו בשישה בתי ספר בשתי ערים.

    בתקופת הלימודים התנדבתי באגודה למלחמה בעוני, במסגרתה הפעילות הצטרפתי לצוות שנתן ייעוץ משפטי לחייבים בהליכי הוצל"פ.

    במסגרת הלימודים בבינתחומי, התנדבתי במשך שנה כראש צוות (שני סטודנטים תחתי) במכון מחקר שעסק באנרגיה חלופית. חוץ מזה, בשנת הלימודים האחרונה כיהנתי כנציג המסלול באגודת הסטודנטים.

    התחומים הניהול שמעניינים אותי הם בעיקר ניהול כללי, טכנולוגיה, יזמות והמדיה.

    אני מעוניין לדעת האם יש לי סיכוי להתקבל ל-LBS/INSEAD באירופה ו/או לבתי ספר המדורגים גבוה בארה"ב שעוסקים בתחומים הנ"ל.

    לפני שאעריך את סיכוייך אסייג ואומר שמדובר בהערכות שתקפות להיום. מכיוון שאתה מתכוון להגיש רק בעוד שנה או שנתיים, דברים עשויים להשתנות (לדוגמא, תוכניות מסוימות עשויות להיות תחרותיות יותר או פחות, ההתקדמות בקריירה שלך עשויה להיות מרשימה יותר או פחות ממה שציפית, וכדומה).

    על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון GMAT של 680, להערכתי תהיה מועמד תחרותי ב-LBS ותחרותי עד סטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב-אינסאד.

    כמו כן תהיה להערכתי מועמד תחרותי עד חזק (קרוב יותר לתחרותי) ב-דרדן, תחרותי ב-טאק וב-מישיגן, וסטרצ' ב-הרוורד. כל התוכניות הנ"ל נחשבות לחזקות בתחום הניהול הכללי.

    בנוסף תהיה להערכתי מועמד חזק ב-קרנגי מלון (נחשבת לחזקה בתחום הניהול בסביבה טכנולוגית), וב-בבסון (נחשבת לחזקה בתחום היזמות), בין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) ב-ברקלי וב-MIT, ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לסטרצ') ב-סטנפורד (שלושת התוכניות נחשבות לחזקות בתחומי היזמות והניהול בסביבה טכנולוגית – סטנפורד נחשבת לחזקה גם בתחום הניהול הכללי).

    לבסוף, בהקשר של מדיה, תהיה להערכתי מועמד חזק ב-USC ו-אמורי, תחרותי עד חזק (קרוב יותר לתחרותי) ב-UCLA וב-NYU, ובין תחרותי לסטרצ' ב-קולומביה.

    שאלה נוספת, ומעט לא קשורה ברשותכם, מרפרוף בפורום ראיתי מספר הודעות שמתייחסות לשעות עבודה "מטורפות" לבוגרי MBA. דובר באחד המקרים על 100 שעות עבודה שבועיות (איך אדם צעיר אמור להתחיל לבנות משפחה/לתחזק את המשפחה הקיימת במצב כזה?). רציתי לדעת הם זה הקונצנזוס? ואם לא, מהו ממוצע שעות העבודה השבועיות הנהוג "בתעשייה"?

    אכן, תחום ההתמחות שלנו הוא "איך להתקבל", אין לי תשובה מבוססת בעניין הזה. יש כאן טווח רחב של אפשרויות והדבר תלוי באופי התפקיד, המעסיק, וכו'. אכן ישנם תפקידים שדורשים "שעות מטורפות" (בנקאות השקעות, ייעוץ אסטרטגי), ואחרים שפחות (שיווק, היי-טק).

    תודה רבה!

    בבקשה. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: JTyrrell


    יש לי שאלה שלא נתקלתי בה עד עכשיו:

    מה קורה למי שהגיש Application, נניח לסיבוב שני, חודשיים לפני הזמן, ומחליט שהוא רוצה לבטל את ההרשמה. האם אפשר לבקש מבית הספר לא לקרוא את האפליקיישן ושזה לא ייחשב בתור הרשמה (מבלי לבקש את הכסף חזרה או משהו כזה כמובן)?

    במידה וועדת הקבלה עדיין לא קראה את האפליקיישן, סביר מאוד שאם תבקש זאת הם לא יקראו את האפליקיישן שלך. עם זאת, אם בכוונתך להגיש שוב בעתיד, יהיה טוב (אם כי לא קריטי, כי סביר להניח שהבקשה שלך תקוים בלי תיעוד או מחשבות סביב זה) אם תוכל לספק הסבר משכנע לעניין (למשל: מה מונע ממך להתחיל את הלימודים כרגע), על מנת להימנע מהרושם שאתה הססן, שהכנת אפליקיישן לא טוב, או שאתה "לא סגור" לגבי ה-MBA.

    ובאותו הקשר, אם עברתי לשלב הראיונות ואני נאלץ לפרוש מתהליך הקבלה מבעיות אישיות/כספיות/וכו' ורוצה לדחות את התהליך בשנה. איך בתי הספר מתייחסים לכך? כנ"ל לגבי אם עברתי את כל השלבים וגם כבר התקבלתי?

    אם הגעת לשלב הראיונות, המקרה הסביר הוא שתאלץ להגיש אפלייקישן חדש שנה לאחר מכן, אך כל עוד תספק הסבר משכנע כאמור לעיל, סביר שהדבר לא יפגע במועמדותך המחודשת. לגבי דחיית קבלה (deferral), נתקלתי בכמה וכמה מקרים שבהם בתי הספר העניקו דחייה – הדבר תלוי בחוזק ההסבר וברמת העניין של התוכנית בך. על פי ניסיוננו, בתי ספר מסוימים (כגון MIT ו-קולומביה) נוטים לאשר דחיות במקרים נדירים בלבד, בעוד תוכניות אחרות (כגון וורטון ו-ברקלי) מעניקים דחיות לימודים גם במקרים פחות נדירים (אלא שגם כאן מדובר במקרים חריגים יחסית ויהיה צורך בהסבר משכנע על מנת לקבל את הדחייה).

    תודה.

    בבקשה. מקווה שעזרתי.

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: תום


    שלום.
    שמי תום, אני בן 30 וכבר עובד במרץ על בקשות.
    הגשתי בקשה לNYU, ואני מתכנן להגיש ל IE ו IESE, ל INSEAD ול LBS
    עד ינואר.
    רציתי לקבל המלצות לעוד אוניברסיטאות אמריקאיות לסיבוב שני. חשבתי על
    MIT ועל UCLA, ואשמח לשמוע המלצות אחרות.

    אני מהנדס תוכנה עם מעל 3 שנות נסיון עד שה MBA יתחיל, שירתתי בתפקיד טכנולוגי ב 8200 + קבע. קיבלתי 730 בג'ימאט (בעיקר בגלל האנגלית, ו 115 ב TOFEL אבל אני מקבל את הרושם שזה לא באמת חשוב). אני מתעניין בעיקר בתחום של יזמות, חדשנות וטכנולוגיה.


    על בסיס תחומי העניין שציינת כדאי לך לבחון גם את קרנגי מלון (נחשבת לחזקה בתחום הניהול בסביבה טכנולוגית), בבסון (נחשבת לחזקה בתחום היזמות), ברקלי, ו-סטנפורד (שתי האחרונות נחשבות לחזקות בתחומי היזמות והניהול בסביבה טכנולוגית).

    כמו שאמרתי למעלה, אני אשמח לדעה נוספת לגבי בחירת האוניברסיטאות וגם לגבי סיכויי באלו שבחרתי כבר (אולי יהיה רצוי שאשנה את הבחירה).

    לגבי בתי הספר שאתה מתכנן להגיש אליהם, נדמה לי ש-LBS לאו דווקא מתאימה לתחומי העניין שלך (התוכנית נחשבת לחזקה בתחום המימון דווקא).


    לגבי סיכויי קבלה, על בסיס המידע שלעיל, ובהנחה של חיבורים והמלצות חזקים וציון של 85 בתואר (ללא הצטיינות), להערכתי תהיה מועמד חזק עם פוטנציאל למלגה משמעותית ב-
    קרנגי מלון, בבסון, IE, ו-IESE, בין תחרותי לחזק ב-NYU וב-UCLA, תחרותי ב-LBS, ובין תחרותי לסטרצ' ב-ברקלי, MIT, אינסאד, ו-סטנפורד (קרוב יותר לתחרותי בברקלי, לכיוון הסטרצ' בסטנפורד). והערה לסיום: ההערכות מבוססות על מידע מועט יחסית – יתכן שאוכל לספק הערכה מדויקת יותר במידה ויהיה בידי יותר מידע, כגון קידומים, הישגים ניהוליים, פעילות התנדבותית, וציוני תואר.

    מקווה שעזרתי, תום. בהצלחה!


    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: All


    חברים,

    יש אופציה שהרבה ישראלים לא מודעים לה אז חשבתי שיהיה טוב אם איידע אתכם:

    החל מאמצע ינואר ישנם כ-40 תאריכי הרשמה (שאינם הסבב האחרון) לתוכניות ה- MBA המובילות בעולם (טופ-25).

    מדובר על תוכניות שמתחילות בספטמבר 2010 או בתחילת 2011.
    בחלקן ישראלים קיבלו מילגות גבוהות או מלאות.
    לא מדובר בסבב ההרשמה האחרון (שבו בד"כ משמעותית קשה יותר להתקבל).

    הרבה אנשים לא מודעים לאופציה הזו, אז חשבתי שאולי זה יעניין חלק מכם.

    תאריכי ההרשמה האלה מפורטים כאן:
    http://www.aringo.co.il/HebrewSite/AdditionalInfo.htm
    (לחצו על הלינק השני)

    מקווה שזה יהיה לכם לעזר.
    בהצלחה!

    גלעד
    צוות ארינגו

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: פוליש


    שלום לכולם,

    שמי נטע ואני בת 27, נשואה + תינוקת. אני מהנדסת ביורפואה (ממוצע 85) ומזה 4 שנים עובדת כמנהלת מוצר בחברת סארט אפ קטנה למכשור רפואי. גרתי באוסטרליה וארהב כשמונה שנים (במסגרת שליחות של ההורים) ואני מאוד אוהבת לגור מדי פעם בחו"ל. שרתתי ב-8200 ובחופשת הלידה עשיתי GMAT וקיבלתי 740.

    אני מעוניינת ללמוד מנהל עסקים בעיקר מכיוון שאני מרגישה שחסרה לי השפה (כלכלה, עסקים) אבל גם כמובן בשביל החוויה והנסיון והקשרים.

    להלן השאלות:

    1. האם הייתם ממליצים לי להתחיל ללמוד מנהל עסקים בת"א (להרשם עכשיו!) רק כדי לרכוש ידע מקדים בינתיים. או שאין צורך בידע מקדים (כלכלי) בתואר באוניברסיטה נחשבת בחו"ל?

    ככלל, אין צורך בידע מקדים. בתי ספר מסוימים עשויים לדרוש ממך השלמות מעטות לפני תחילת התוכנית. כמו כן, במידה ויהיה לך תואר שני במנהל עסקים מת"א, הדבר יקשה על סיכוייך להתקבל לתואר מקביל בחו"ל (ובמספר תוכניות לא יאפשרו לך להגיש מועמדות כלל).

    2. ההיתי רוצה להשאר בתחום של הביוטכנולוגיה/מכשור רפואי. אילו אוניברסיטאות ידועות כחזקות בתחום?

    כדאי שתבחני את דיוק, NYU, ברקלי, MIT, קלוג, וורטון, ו-סטנפורד. דיוק נחשבת לחזקה במיוחד בתחום. כמו כן, אוניברסיטת קורנל מציעה כמה אפשרויות מעניינות בתחום, אם כי היא פחות מתמקדת בנושא זה. גם UNC עשויה להיות אופציה מעניינת עבורך עקב מיקומה באחד ממרכזי המחקר המרכזיים בנושא, בצפון קרולינה.

    3. מלגות – מה הסיכוי להשיג מלגה. אני לא מהסוג שמתנדבות בקהילה וכו'.האם ניתן להשיג מלגה על סמך היותי – אישה, יהודייה, אמא, ומהנדסת?

    כפי שציינתי בשאלה קודמת, במרבית המקרים השיקולים למתן מילגה לישראלים הם שיקולי merit. כלומר – הנה מועמד שאנחנו מאוד רוצים שיבוא, בואו נציע לו מילגה. היותך אישה הופך את מועמדותך לחזקה יותר, וכך גם היותך מהתחום הביו-רפואי, ולכן שני נתונים אלה יגדילו את סיכוייך לקבל מילגה.

    4.ויזה – מאוד חשוב לנו שבעלי יוכל לעבוד. מהן הויזות המתאימות לשם כך ואיך משיגים אותם. בעלי אגב בוגר קולומביה :)..

    תחום ההתמחות שלנו הוא "איך מתקבלים". כאן בפורום יש שיחה בנושא הזה, אולי כדאי שתתני מבט…

    4. ב-GMAT קיבלתי ציון 4 בחיבורים..ציון מינימלי. כמה זה משפיע על הוועדות קבלה?

    עפ"י נסיוננו, במרבית המקרים ההשפעה השלילית תהיה זניחה, במיוחד אם תוציאי ציון טוב ב-TOEFL.

    5. והשאלה הכי חשובה – אחי עשה MBA ב-NYU – -שילם הרבה כסף ולצערנו לא מינף את זה (חזר ישר לארץ ואני, שצעירה ממנו בחמש שנים, מקבלת שכר גבוה ממנו!!). איך נמנעים ממצב כזה??

    תחום ההתמחות שלנו הוא "איך להתקבל" – אין לי דעת מומחה בנושא. מנסיוני, אכן השארות בארה"ב לפחות לשנתיים אחרי הלימודים היא אסטרטגיה אפקטיבית יותר בהיבט של הקריירה.

    תודה רבה,

    נטע

    בבקשה, נטע. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: goidelg


    שלום,
    אחת לשנתיים (בערך), אני כותב פה.
    בגיל 19 כתבתי הודעת התעניינות, ואמרו שאני עוד רחוק.
    לפני כשנה כתבתי הודעה של איך שאני רואה את עצמי בעוד 6 שנים, והאם יש לי סיכויי קבלה טובים. מאז השתנו דברים ואתמקד בנתונים שלי כרגע. אשמח לקבל הכוונה על מנת שאוכל להתקבל לתכנית מהIVY
    .

    אני סטודנט עתודאי בן 22 וחצי (נשוי). מסיים הסמסטר תואר ראשון במדעי המחשב באונ' העברית, עם ממוצע סביב ה85. יו"ר אגודת הסטודנטים למדעי הטבע (מייצג 3500 סטודנטים, אחראי על 40 מתנדבים, 8 עובדים קבועים ועוד כמה זמניים, תקציב של כחצי מליון ש"ח, דירקטור בחברת "סקופוס שיווק סטודנטיאלי בע"מ" שווי 5 מליון). אני עתיד להתגייס לאחד משלושה מקומות:
    מצו"ב (חיל תקשוב), מפא"ת תוכן, מודיעין. נטיית הלב שלי היא לכיוון מפא"ת, קרוב לודאי שאשרת דווקא במצו"ב. במהלך השירות נהוג שעתודאים עושים תואר שני, ואני מתכוון להשתמש בשעות שמקצים לי בשביל לעשות תואר שני במדיניות ציבורית.
    במהלך השנים הקרובות אצבור נסיון תעסוקתי במחשבים ובעבודה מול חברות (כקפ"ט), ואם לא אחתום עוד קבע, אשתחרר בדרגת סרן.
    מה הוא ציון ה
    GMAT המינימלי בעזרתו אוכל להתקבל לMIT (ניהול טכנולוגיה בעיקר), או לHBS (ניהול מלכ"רים).

    בשנים האחרונות לא נתקלתי במועמד ישראלי שהתקבל לבי"ס טופ-10 עם פחות מ-580. זה קורה בכל שנה שמעטים בעולם מתקבלים עם פחות, אך נדיר יחסית. עם זאת, הממוצע של המתקבלים הוא בד"כ סביב 700-710, וככל שתתרחק כלפי מטה מממוצע זה כך יהיה קשה יותר להתקבל. עם GMAT של 700 תהיה להערכתי בין תחרותי לסטרצ' ב-MIT ובין תחרותי לסטרצ' (קרוב יותר לתחרותי) בהרוורד.

    איזה ציון אני צריך בשביל לקבל מלגה?

    במרבית המקרים השיקולים למתן מילגה לישראלים הם שיקולי merit. כלומר – הנה מועמד שאנחנו מאוד רוצים שיבוא, בואו נציע לו מילגה. השיקול כאן הוא על סמך סך כל רכיבי האפליקיישן ואין ציון ספציפי שנדרש, אך כמובן שככל שהציון גבוה יותר הסיכויים למילגה גדלים. הרוורד די חריגים בעניין הזה – המקרים של מלגות merit לישראלים הם נדירים מאוד.
    באיזה עוד אונ' כדאי לי להתעניין?

    בהיבט של ניהול בסביבה טכנולוגית כדאי לך לבחון את קרנגי מלון, ברקלי, ו- סטנפורד. שלושתן נחשבות לחזקות בתחום זה. בהיבט של ניהול מלכ"רים, כדאי לך לבחון את התוכנית של ייל, שנחשבת חזקה מאוד בתחום זה (אם כי גם ברקלי וסטנפורד נחשבות לחזקות יחסית).

    אלו דברים יוכלו לשפר את מועמדותי במקומות האלה?

    בנוסף לבחירות קריירה נבונות, יהיה טוב אם "תשים את הכוונת" על 2-3 ממליצים פוטנציאליים (אם יש מישהו בכיר מאוד/מפורסם שאתה יכול לעשות עבורו עבודה כלשהי זה מצויין) ותבנה איתם יחסים מעולים, תשקול להמשיך בפעילות ציבורית/חברתית/התנדבותית/פוליטית (אם היא בהקשר המנהיגותי/הבחרותי/יזמי זה טוב במיוחד), תבנה היכרויות עם סטודנטים ובוגרים של תוכניות שאתה מתעניין בהן, תעקוב אחרי פורומים כגון זה, תחשוב אם יש לך כרגע (או בהמשך) הזדמנות להקים משהו חדש שיצליח (ארגון, מחלקה וכדומה), תגבש את מטרותיך לעתיד (תוכנית הקריירה), תצבור כמה הצטיינויות שאפשר בלימודים/עבודה/פעילות אחרת, תלמד על בתי הספר, תבקר בקמפוסים אם יוצא לך, ותבחר 2-3 בתי ספר שעליהם תשים את הפוקוס.

    ראה גם בעניין זה: http://www.aringo.co.il/HebrewSite/hTheProcess.htm

    תודה רבה,
    גבריאל


    בבקשה, גבריאל. בהצלחה!


    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: shlomo ga


    שלום, אני שלמה בן 30,
    אני מתעניין באפשרות של MBA בניו יורק, בשנת 2010. אני לומד כעת לGMAT במלוא הקיטור. אני מתכנן להגיש מועמדות בסבב שני לNYU. לכאורה הבנתי שיש עדיפות ולסבב ראשון ושני ופחות לשלישי. למרות זאת, במידה ואני ארגיש שאוכל לשפר את הציון שלי ולו במעט עדיף שאבחן שוב וארשם במועד השלישי ואסתכן בדחיה?


    בהנחה שכל שאר הפרמטרים זהים בשתי ההגשות, עפ"י נסיוננו, במקרה של NYU, הגבול להחלטה הזו יהיה איפשהו סביב 30 נקודות (בהנחה של GMAT בסביבות 700 ושל ציוני תואר בסביבות 85). כלומר, עדיף יהיה לפנות עם 720 בסיבוב שלישי מאשר עם 680 בסיבוב שני. הפרש של 30 נקודות יביא להערכתי למצב די שקול בין שתי האופציות.

    בין תואר ראשון לשני יזמתי והקמתי לבד חברת קייטרינג אסייתי. למרות שהחברה עדיין צעירה, אני עובד עם חברות מובילות במשק ומעסיק מספר עובדים. טווח האחריות כיזם ומנהל הוא גדול מאוד החל מניהול תיקי הלקוחות, שיווק, פיננסים וכל אספקט הנראה ונסתר על ניהול עסק מהבסיס. *ניהלתי סופר מרקט גדול בתל אביב – תפקיד שעיקר האתגר בו היה הנעת צוות עובדים גדול ויחסי עבודה עם ספקים ולקוחות. * ניהלתי חנות של העסק המשפחתי לאחר השיחרור מהצבא ואני ממשיך לאורך כל השנים כמנהל השיווק של העסק

    בוגר תואר ראשון ביולוגיה בממוצע 85, ובוגר שנה א התואר השני בביולוגיה של התא, שניהם באוניברסיטת תל אביב. אני רואה במחקר של היום כלי להיות יזם ומנהל טוב יותר בחברות הביוטק/ ביומד של מחר.
    להבנתי, הרקע שלי שונה מהרקע המקובל של מועמדי התוכנית, האם העובדה הזאת תהיה לי לעזר בגלל הגיוון שאני מביא לשולחן או להפך?

    אכן, בתי הספר בד"כ נותנים "נקודות" למועמדים שבאים מרקע מיוחד יחסית, וסביר שזה יהיה לך לעזר. מעבר לייחודיות, החיבור עם ביוטק/וביומד יועיל אף הוא כיוון שמדובר בתחומים "חמים" יחסית (מבחינת ציפיות להצלחות גדולות בעתיד) ולכן בתיה"ס היו רוצים יותר סטודנטים מהתחומים האלה.

    1. התחלתי את לימודי תואר השני בביולוגיה כדי לרכוש ידע כלים וניסיון בתחום המעשי מתוך הבנה שזה יקדם אותי במהשך להיות יזם ומנהל טוב יותר בתחום הביוטק. לאחר שנה של לימודים מתוך שנתיים החלטתי שרכשתי די כלים וידע והגיע הזמן ללמוד MBA, מה השקפותיה של ועדת הקבלה למועמד שלא השלים את לימודיו (במקרה זה לתואר שני) ופרש אחרי שנה? האם זה יכול להעמיד אותי באור שלילי למרות ההסבר ?

    להערכתי ההשפעה השלילית של עובדה זו תהיה קטנה, בהנחה שזה יוצג נכון. רבים מהמועמדים מבצעים קורסי העשרה שונים לפני ה-MBA, והמצב שתיארת נשמע די דומה.

    2. כחלק מהתוכנית לרכוש עוד ניסיון בתחום הפארמה ולדחוף רגל לתעשיה אני מתמודד כעת על משרה של Medical Representative – תועמלן תרופות. מדובר בעבודה עצמאית שעיקרה הוא שיווק, מכירה וניהול תיקי לקוחות וכוללת תחום אחריות רחב ויצירת קשרים ארוכי טווח עם מנהלי מחלקות בבתי חולים.איכות סינון המועמדים, התנאים והתשלום גבוהים בהתאם. האם הערכת בתי הספר לאנשי מכירות פחותה מהערכתם למקצועות לא מכירתיים?

    לאו דווקא. במקרה שלך, מפני שעל פניו מדובר בצעד הגיוני בתוכנית הקריירה שלך, להערכתי ועדות הקבלה יראו זאת בחיוב, וככל שתוכל להציג הישגים מרשימים יותר כך היחס יהיה חיובי יותר.

    מה עמדת ועדת הקבלה לעובדה שרק התקבלתי לעבודה זה מכבר ולא רכשתי מספיק ניסיון בתחום, האם אני יכול להגדיר ניסיון כניסיון תאורטי מזמן התחלת העבודה עד לתחילת הMBA בעתיד?

    רוב התוכניות מבקשות ממך לציין את ניסיון העבודה עד תאריך תחילת הלימודים (כלומר, להוסיף עוד שנה בערך לנסיון שצברת עד כה). יהיה טוב אם תוכל למנף את הניסיון שכבר צברת, גם בתחומים אחרים, כדי להראות כיצד הוא יעזור לך להתמודד עם אתגרים עתידיים. לפי גילך, אני מבין שיש לך נסיון עבודה במשרה מלאה של יותר מ-3 שנים (הצבא גם כן נחשב). להערכתי, השילוב של התפקיד החדש שאתה מתמודד עליו בנוסף ללימודים האקדמאים מהווים בסיס סביר לקראת המשך בתעשיה.

    3.אשמח לשמוע על דרכים ליצירת קשר עם בוגרי NYU בתחום הפארמה לקבלת מידע נוסף.

    תוכל לנסות ליצור קשר באמצעות פורום ז
    ה. בנוסף, במידה ותבחר לעבוד עם ארינגו תוכל להשתמש ב-Aringo Network
    על מנת לקבל תמיכה מבוגרים.

    בהצלחה לכולם,

    שלמה

    מקווה שעזרתי, שלמה. בהצלחה!

    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

    aringoadmin
    חבר
    מספר הפוסטים: 183

    To: Yariv_Gal


    תודה רבה! שאלה נוספת ברשותך: איך אתה מעריך את סיכויי ב-LBS? האם יש לי סיכוי סביר לקבל מלגה משמעותית בתוכנית זו? האם יש ב-LBS מלגות נדיבות? כמו כן, האם כדאי לי לנסות להגיש אפליקיישן לתוכנית השנה של קולומביה, בהנחה שזו הבחירה הראשונה שלי ושאגיש לשם גם במקרה של סיכויים נמוכים (בין תחרותי לסטרצ')?

    להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד חזק (קרוב יותר לתחרותי) ב-LBS. התוכנית אינה מעניקה מלגות בתדירות גבוהה או בסכומים גבוהים. לעיתים ניתן להשיג מילגות דרך השגרירות הבריטית.
    סה"כ הסכומים הם עד 20 אלף דולר בד"כ (היה לנו מקרה חריג של לקוח אחד שקיבל 40 אלף דולר).
    לגבי קולומביה, להערכתי תהיה מועמד תחרותי עד סטרצ' שם (קרוב יותר לתחרותי) ועל כן, עפ"י ההעדפות שציינת, אכן כדאי שתגיש לשם. .

    מקווה שעזרתי, בהצלחה!
    צוות ארינגו
    (גילעם)

    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)
    הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
מוצגות 50 תגובות – 1 עד 50 (מתוך 175 סה״כ)