התגובות שלי בפורום

מוצגות 35 תגובות – 1 עד 35 (מתוך 35 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: ilanvag


    Hi Ilan,

    I'd love to get your counselr's contact details. Can you send me her details (and some more "words of wisdom"<-:) to my e-mail address? [email protected]

    Thanks a lot!

    Yoni

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: All


    שלום כולם,

    הרגע קיבלתי זימון לראיון בקולומביה!!!

    מאוד אודה אם מישהו/י יוכל לסייע בעניין הבא:

    א. משום מה אני חשבתי שרישום לקולומביה (early decision) אינו כולל ראיון אז מה זה אומר שקיבלתי ראיון? האם זה הליך מקובל לכל מועמד (וכנראה סתם חשבתי שקולומביה אינם מראיינים) או שזה אומר משהו על המועמדות שלי?

    ב. האם מישהו/י התראיין בארץ לקולומביה? יכול להעיד מי היה המראיין/ת ואיך היה הראיון? (שאלות שנשאלו, אופי המראיין/נת, נקודות שנראה כי המראיין שם עליהן דגש רב).

    ג. האם ישנה עדיפות ברורה לבקש ראיון בקולומביה עצמה ולנסוע אליהם? (בד"כ הטיעון זה שנסיעה לראיון באונ' עצמה מעיד על רצינות אבל אני כבר נרשמתי בEarly Decision שאמור גם להעיד על רצינות כוונותי כלפי האונ').

    תודה רבה מראש,

    יוני

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: JoeCool


    סליחה על הבורות <-: אבל מה זה BW board?

    ראיתי כאן הרבה הודעות שניתן לבדוק שם את המצב הכללי של זימון לראיונות.

    תודה

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Slovo


    Thanks a lot people!
    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: All


    תודה רבה!

    לפי מה שהבנתי עצתכם היא שכדאי לשקול בחיוב לקחת קורסי מבוא במתימטיקה, סטטיסטיקה וחשבונאות (ואולי גם כלכלה ומימון) באונ' הפתוחה.

    השאלה שנותרה לי היא האם כל קורס מבוא בנושאים הללו יועיל?

    למדתי מבוא לסטטיסטיקה ומתמטיקה במסגרת התואר שלי (מחקר רפואי) וממה שאני זוכר (וזה לא הרבה..) אלו נושאים די רחבים. מאיפה לי לדעת שהמבוא שאני למדתי הוא אותו המבוא שסטודנטים למנהל עסקים נדרשים אליו? ייתכן שהדגשים או אולי בכלל הנושאים שהתעכבנו עליהם בזמני שונים בתכלית מאלו הנלמדים בתוכניות בחו"ל, לא כך? האם יש איזושהי דרך להתמקד יותר בעניין זה או שבכל מקרה לדעתכם "מבוא ל…" מכסה, פחות או יותר, את העסק?

    לגבי חשבונאות, כלכלה, ומימון אני בכל מקרה מתכוון לקחת היות ואלו נושאים שמעולם לא נגעתי בהם.

    ושוב, תודה על התשובות המחכימות!

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: All


    הי,

    הייתי שמח לשמוע האם אתם ממליצים למישהו שמגיע ללא רקע קודם במנהל עסקים לעשות קורסי השלמה לפני תחילת הלימודים.

    אם כן, באילו תחומים? באיזו מסגרת לקחתם/אתם ממליצים לקחת?

    הבנתי מכמה סטודנטים שלומדים בחו"ל שהם מצטערים שלא לקחו קורס או שניים במימון או סטטיסטיקה- גם בשביל הסיכוי לקבל פטור אך בעיקר בשביל "להשתפשף" ולהקל על הלימודים בתחומים הכמותיים האלו באונ' בחו"ל.

    תודה רבה,

    יוני.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: dovifransis


    Hi Dovi,

    Congrats!!

    I agree with Gilam- you do have a very positive approach to the entire process…

    I'd love to hear more about your visit to the U.S. and how it affected your school choice… (I remeber we met at some reception just before you flew there)

    Yoni.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35
    בתגובה ל: Stanford #9079

    To: zefko


    הי ZEFKO (יש שם פרטי?) ותודה על התשובה.

    שאלתי לגבי הסניף הישראלי של רשת בוגרי סטנפורד היות ואני בקשר עם בוגר סטנפורד (זאב לדרמן) שמתעניין בסניף החדש. מדובר בישראלי לשעבר החי בארה"ב אך מבקר בארץ לעיתים תכופות.

    יש איזו כתובת של בוגר/אחראי הסניף שניתן להפנות אותו אליו או שאת כל זה הוא חייב לקבל מהמנהלה של סטנפורד?

    לגבי שאלות נוספות על סטנפורד – אל חשש, עוד נכונו לך המון שאלות בעניין ממני <-:

    תודה,

    יוני

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    הי גילעם,

    מסתבר שבן זוגי ואני לא זכאים לקבל ויזת בן זוג היות ואנו זוג חד-מיני. לכן, בן זוגי יהיה חייב להוציא ויזה לשנתיים לפחות בהליך נפרד (תהליך ארוך, מייגע ומפלה לחלוטין). יש לך נסיון עם מועמדים שנתקלו בסיטואציה דומה ?

    תודה רבה רבה! יוני

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: LPOW


    תודה רבה!!

    אני מבין שאתה בוגר/לומד ב-HBS

    אתה יכול לפרט קצת איך שיווקת את עצמך ? כמה שנות ניסיון עבודה היו לך ואיך לדעתך יתייחסו בHBS לרקע הדל שלי מבחינת נסיון עבודה ?

    ושוב – תודה <-:

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    תודה רבה גילעם

    ו… שאלה נוספת-

    ציינת שכדאי שאחת מהתוכניות שאני בודק כרגע תהיה כזו שבה אני מועמד חזק עם פוט' למלגה… היות ואתה המומחה הייתי שמח לדעת מהן לדעתך התוכניות בהן אני חזק ומה יהווה STRETCH מבחינתי.

    הנתונים שלי – גמאט 720, טופאל 287, שירתתי, כמוך, בחטיבת המחקר 3 שנים כחוקר, נסיון עשיר מאוד בהתנדבות בנושא זכויות אדם (שכולל עבודה מול ופגישות עבודה אצל ארגונים ידועים בתחום בארה"ב, שותפות בהקמת ארגון נוער ארצי, ועבודה עם המשטרה ועם עיריית תל-אביב), תואר ראשון במחקר רפואי מהפקולטה לרפואה באונ' ת"א, בחודשים הקרובים אני מארגן אירוע התרמה בדרום ת"א שבו אהיה אחראי על כ-12 מתנדבים… ו… זהו בינתיים <-:

    החסרון העיקרי שלי הוא שמעבר לנסיון בצבא יש לי רק 6 חודשים של נסיון בתחום התואר הראשון שלי (למרות זאת הדוקטור שם הודיע שהוא ימליץ עלי בחום).. בפועל מדובר ב3 וחצי שנים אבל לא ברור לי לכמה שנות עבודה יתרגמו את זה באונ' בחו"ל (2-3 ?).
    בעניין ממליצים- ח"כ לשעבר, פרופ' לפיסיקה גרעינית, חבר במועצת עיריית תל-אביב, יו"ר ארגון זכויות אזרח, שני ד"רים למשפטים, הד"ר מהמעבדה בה עבדתי, המפקד שלי מהצבא ועוד קצין שעבד איתי. כולם חברים טובים אישיים שלי ו/או מעסיקים/קולגות לשעבר.

    במיוחד הייתי שמח להתייחסות לגבי סיכויי בהרווארד/סטנפורד.

    ואגניב עוד שאלה אחרונה אם אפשר – איפה שלא ביררתי אנשים התייחסו להרווארד כבי"ס מצוין אבל כמקום של סנובים שבו אתה מעביר שנתיים בפרך. אני אישית מאוד התרשמתי מהנתונים של הבי"ס אבל לא יצא לי להפגש עם בוגר של הבי"ס ככה שזו התרשמות מאנשים שדיברו מהצד. בכל זאת, הדהים אותי שכמעט כול האנשים שדיברו עליו אמרו אותו הדבר כאילו מדובר בקונצנזוס ידוע לכל. מה אתה יכול להגיד על הרווארד?

    מקווה שאני לא עושה לך חיים קשים מדי <-:
    ושוב, תודה.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35
    בתגובה ל: Stanford #8978

    To: All


    הי כולם

    קודם כל ברכות על פתיחת סניף בוגרי סטנפורד כאן בארץ!!

    אשמח לשמוע עליו עוד ובעיקר האם ניתן ליצור קשר עם בוגרים החברים בו והאם הוא מספק מידע כלשהו שאינו מופיע באתרים רשמיים של ביה"ס.

    הייתי רוצה לדעת מהם להערכתכם תחומי החוזק של סטנפורד (מימון/שיווק/ניהול כללי…) ובאילו תחומים הוא ככל הנראה פחות חזק או שאולי הוא מצוין בהכל אבל פחות נחשב מבחינת מגייסים חיצוניים.

    דבר נוסף שהייתי שמח לדעת הוא איך סטנפורד השתלב בתוכניות הקריירה שלכם כשנרשמתם, ואיך הוא השפיע על ההחלטות שלכם בנוגע לקריירה (אם אתם/ן הגעתם לתוכנית כCAREER CHANGERS כמוני ונתתם לחוויה הלימודית לכוונן אתכם יותר במדויק לגבי שינוי הקריירה אשמח לשמוע על כך בהרחבה).

    תודה רבה!

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    ממ… עוד עניין שנזכרתי בו –

    איך לדעתך עלי להתייחס לסיווג התוכניות השונות לפי תחומי החוזק שלהן ?

    יש לי הרגשה לא נעימה לגבי ביסוס יחסי לתוכנית מסוימת לפי מה "שכולם אומרים" לגבי החוזק שלה. למשל, באתר של ארינגו רשום לגבי כל תוכנית מהם תחומי החוזק שלה ולמרות שאני מאוד מעריך את המקצועיות שלכם, אישית, קשה לי לשלול תוכנית מסוימת בלי לדעת על סמך מה נקבע שהיא טובה רק/בעיקר למי שרוצה תחום X ולא Y… (על סמך אחוזי השמה, חברות המגייסות במקום, תוכניות הלימוד?)

    דבר שני הוא שלא ברור לי כמה הגישה הזו "תופסת במציאות" – האם תוכנית מוערכת כמו וורטון למשל באמת טובה רק למי שרוצה מימון ואילו למי שרוצה שיווק כדאי לשאוף לקלוג ? או שאולי כבר בTOP ההבדלים האלו זניחים יותר וכדאי לתת להרגשה והיחס שמקבלים מהאנשים במקום משקל חשוב יותר ?

    ודבר אחרון – כמובן שאני נעזר רבות בסקירות התמציתיות שיש באתר ארינגו לגבי כל תוכנית אבל אשמח אם תוכל להמליץ על מקורות מידע נוספים שלדעתך שווה לעבור עליהם.

    תודה רבה על העזרה !

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: dalit


    תודה רבה דלית!

    האמת שרוב התשובות לשאלות אלו ברורות לי- אני מתכוון לחיות בארה"ב, אני מגיע עם בן זוג שמעדיף עיר גדולה (לי זה פחות משנה) אז מן הסתם ההעדפה היא לעיר גדולה, אני משנה קריירה אז מדובר בתוכנית לשנתיים, והכיוון המועדף הוא יותר שיווק/ניהול כללי ולא מימון.

    הייתי רוצה לדעת למה את חושבת שהקריטריון האחרון ("איזה כיוון מעניין אותך") פחות חשוב – פשוט יש לי הרגשה לא נעימה לגבי לבסס את יחסי לתוכנית מסוימת לפי מה "שכולם אומרים" לגבי החוזק שלה. כלומר, לקרוא איזו שורה באתר "נחשב" שאומרת שתוכנית X טובה בעיקר במימון ולפי זה לנהוג… דבר שני הוא שלא ברור לי כמה הגישה הזו "תופסת במציאות" – האם תוכנית מוערכת כמו וורטון למשל באמת טובה רק למי שרוצה מימון ואילו למי שרוצה שיווק כדאי לשאוף לקלוג ? או שאולי כבר בTOP ההבדלים האלו זניחים יותר וכדאי לתת להרגשה והיחס שמקבלים מהאנשים במקום משקל חשוב יותר ?

    ודבר אחרון – באיזה מקור מידע השתמשת ? (אני למשל, התרשמתי מהסקירה של businessweek)

    ועוד דבראחרון קטן – THANKS <-:

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: All


    ממליץ להתייחס לתוצאות של הסימולציות בעירבון מוגבל ביותר (למעט לתוצאות תוכנת הסימולציה של החברה הרשמית שמכינה את הבחינה). מהסימולציה חשוב ללמוד על אסטרטגיה במבחן, חלוקת זמן וכו' ופחות לתת חשיבות (אם בכלל) לציון שהסימולציה נותנת בסיום.

    זהו טיפ ממי שלא רצה לגשת בגלל שבסימולציות חזו לו בין 500 ל620 ובסוף קיבל 720.

    טיפ נוסף – קחו את הזמן… לא ללמוד למבחן בלחץ ובחצי/שלושת רבעי רצינות. פנו זמן והשקיעו מאמץ רציני – לא לדחוק תרגול או שניים ב10 בלילה אחרי יום עבודה למשל, אלא לפנות את הזמן הנחוץ לכם בשעות הנורמליות ובראש נקי בשביל באמת להתכוונן ללימוד רציני.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    שלום גילעם,

    עבר קצת זמן מאז ש"הפצצתי" באיזו שאלה בת מינימום 300 מילה <-:

    בכל אופן, אחרי שעשיתי כבר גמאט וטופאל (720, 287), הייתי בהרבה אירועים של אוניברסיטאות ודיברתי עם הרבה יותר בוגרים ואחראי קבלה ניגשתי לעשות סדר בכל החומר הרב שאגרתי על כל אוניברסיטה, במטרה להתמקד בחמש שאליהן אני אתכוונן ל07'.

    השאלה שלי היא כזאת- איך לעזאזל אפשר למצוא ידיים ורגליים בים החומר שקיים?

    לכל עיתון ואתר אינטרנט בנושא יש דירוגים וסטטיסטיקות משלו לכל תוכנית, יש את החומר הכתוב שכל בי"ס חילק בפגישות, יש את אתרי האינטרנט של כל בי"ס, יש אתרים עם בלוגים של סטודנטים מכל בי"ס ויש גם אתרים כמו האתר הנפלא הזה.

    איך אתה ממליץ לקבל תמונה אחידה מכל ים המידע הזה ולהתמקד בחמש תוכניות?

    אם אפשר, אשמח אם תוכל להתייחס לנק' הבאות (ולהוסיף כאוות נפשך כמובן<-:):

    1. באילו מקורות מידע אתה ממליץ להיעזר (אתר האינטרנט של האונ', שיחה עם 2-3 סטודנטים, ודפי המידע שיש באתר ארינגו זה מספיק ?).

    2. האם אתה ממליץ לעבור על כל אוניברסיטה לעומק או לסנן בשלב ראשון באופן שטחי (יחסית) ואז להתעמק, או לחילופין אולי בכלל שאשאיר כל זאת עד להתחלת העבודה מול המומחים של ארינגו (רק עוד חודש וחצי בערך >-:).

    3. מהו פרק זמן ממוצע/סביר שיש להשקיע בתהליך/בסקירת כל אונ' ?

    אני מבין שחלק מהתשובות תלויות בבן אדם שעובר את התהליך ובכל זאת מעריך מאוד את הנסיון האישי שלך.

    תודה רבה,

    יוני

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35
    בתגובה ל: גיבוי 2 #8948

    To: kassifo


    קודם כל תודה אורן,

    נראה לי שכנראה לא הבהרתי עצמי לגמרי.

    הקריטריונים שמנית ברורים לי אבל ישנם מס' דברים שעדיין לא ברורים והייתי מעונין ללמוד מהניסיון שלך –

    איך ידעת כיצד להעריך את תחומי החוזק של כל תוכנית? יש פירוט באתרים שונים כמו באתר של ארינגו אבל אין לי מושג על מה זה מבוסס באמת.

    מהם אותם ההבדלים שעלי לאתר בין דפי אתר הבית של האונ' השונות ? אני מבין שיש הבדל בשיטות הלימוד, באינטנסיביות, בכמות הקורסים לבחירה וכו' אבל הייתי רוצה לדעת גם כאן מה היו הקריטריונים שלך ולאיזו רזולוציה נכנסת (למשל, קריאה והבנה של התוכן של הקורסים המוצעים או רק בדיקת מגוון התחומים שבהם ניתנים קורסים)

    משיחות עם סטודנטים אני בעיקר מבין אילו סוגי אנשים לומדים שם כעת והאם אני מתחבר אליהם בקלות אבל מדבריהם קשה להבין מהם ההבדלים היות והם לומדים/למדו רק בתוכנית אחת ולכן רק אותה הם מכירים והיכולת שלהם להשוות מול תוכנית אחרת מוגבלת.

    בקיצור, חשוב לי בעיקר ללמוד מהניסיון שלך (ושל אחרים) ולכן הייתי מלא תודה אם היית אתה (ושאר הקוראים) יכול ממש להזכר מה היו הקריטריונים והשיקולים הספיציפיים (לא דברים במאקרו – מיקום, תחומי חוזק וכיוצ"ב, אלא במיקרו יותר – "חיפשתי הבדלים בחלוקת העומס לאורך השנתיים ובכמות הפגישות עם מעסיקים פוטנציאליים" למשל) והכי חשוב מה הם מקורות המידע שהשתמשת ואתה ממליץ עליהם.

    ושוב, תודה <-:

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: kassifo


    קודם כל תודה אורן,

    נראה לי שכנראה לא הבהרתי עצמי לגמרי.

    הקריטריונים שמנית ברורים לי אבל ישנם מס' דברים שעדיין לא ברורים והייתי מעונין ללמוד מהניסיון שלך –

    איך ידעת כיצד להעריך את תחומי החוזק של כל תוכנית? יש פירוט באתרים שונים כמו באתר של ארינגו אבל אין לי מושג על מה זה מבוסס באמת.

    מהם אותם ההבדלים שעלי לאתר בין דפי אתר הבית של האונ' השונות ? אני מבין שיש הבדל בשיטות הלימוד, באינטנסיביות, בכמות הקורסים לבחירה וכו' אבל הייתי רוצה לדעת גם כאן מה היו הקריטריונים שלך ולאיזו רזולוציה נכנסת (למשל, קריאה והבנה של התוכן של הקורסים המוצעים או רק בדיקת מגוון התחומים שבהם ניתנים קורסים)

    משיחות עם סטודנטים אני בעיקר מבין אילו סוגי אנשים לומדים שם כעת והאם אני מתחבר אליהם בקלות אבל מדבריהם קשה להבין מהם ההבדלים היות והם לומדים/למדו רק בתוכנית אחת ולכן רק אותה הם מכירים והיכולת שלהם להשוות מול תוכנית אחרת מוגבלת.

    בקיצור, חשוב לי בעיקר ללמוד מהניסיון שלך (ושל אחרים) ולכן הייתי מלא תודה אם היית אתה (ושאר הקוראים) יכול ממש להזכר מה היו הקריטריונים והשיקולים הספיציפיים (לא דברים במאקרו – מיקום, תחומי חוזק וכיוצ"ב, אלא במיקרו יותר – "חיפשתי הבדלים בחלוקת העומס לאורך השנתיים ובכמות הפגישות עם מעסיקים פוטנציאליים" למשל) והכי חשוב מה הם מקורות המידע שהשתמשת ואתה ממליץ עליהם.

    ושוב, תודה <-:

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: erezbavli


    שלום לכולם,

    אחרי שעשיתי כבר גמאט וטופאל, הייתי בהרבה אירועים של אוניברסיטאות ודיברתי עם הרבה יותר בוגרים ואחראי קבלה ניגשתי לעשות סדר בכל החומר הרב שאגרתי על כל אוניברסיטה, במטרה להתמקד בחמש שאליהן אני אתכוונן ל07'.

    ובכן, השאלה שלי היא כזאת- איך לעזאזל אפשר למצוא ידיים ורגליים בים החומר שקיים?

    לכל עיתון או אתר אינטרנט בנושא יש דירוגים וסטטיסטיקות משלו לכל תוכנית, יש את החומר הכתוב שכל בי"ס חילק בפגישות, יש את אתרי האינטרנט של כל בי"ס, יש אתרים עם בלוגים של סטודנטים מכל בי"ס ויש גם אתרים כמו האתר הנפלא הזה.

    איך הצלחתם/ן לקבל תמונה אחידה מכל ים המידע הזה ולהתמקד בחמש תוכניות?

    אם אפשר, אשמח אם תוכלו להתייחס לנק' הבאות:

    1. באילו מקורות מידע נעזרתם/ן יותר ובאילו אתם ממליצים שלא להתקרב.

    2. מהי האסטרטגיה שהנחתה אתכם/ן במהלך הסינון (חרשתם על כל אונ' ואז בחרתם או אולי רפרפתם ועשיתם ניפוי ראשוני ואז חרשתם על כמה שנותרו או אולי בכלל הלכתם לאחד מחברות הייעוץ ובפגישה עם המומחים שם בחרתם כמה אונ').

    3. כמה זמן התהליך לקח לכם/ן (לקח לי בערך יום וחצי כדי "לסכם" את האונ' הראשונה שניסיתי עד כה).

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: All


    שלום לכולם,

    אחרי שעשיתי כבר גמאט וטופאל, הייתי בהרבה אירועים של אוניברסיטאות ודיברתי עם הרבה יותר בוגרים ואחראי קבלה ניגשתי לעשות סדר בכל החומר הרב שאגרתי על כל אוניברסיטה, במטרה להתמקד בחמש שאליהן אני אתכוונן ל07'.

    ובכן, השאלה שלי היא כזאת- איך לעזאזל אפשר למצוא ידיים ורגליים בים החומר שקיים?

    לכל עיתון או אתר אינטרנט בנושא יש דירוגים וסטטיסטיקות משלו לכל תוכנית, יש את החומר הכתוב שכל בי"ס חילק בפגישות, יש את אתרי האינטרנט של כל בי"ס, יש אתרים עם בלוגים של סטודנטים מכל בי"ס ויש גם אתרים כמו האתר הנפלא הזה.

    איך הצלחתם/ן לקבל תמונה אחידה מכל ים המידע הזה ולהתמקד בחמש תוכניות?

    אם אפשר, אשמח אם תוכלו להתייחס לנק' הבאות:

    1. באילו מקורות מידע נעזרתם/ן יותר ובאילו אתם ממליצים שלא להתקרב.

    2. מהי האסטרטגיה שהנחתה אתכם/ן במהלך הסינון (חרשתם על כל אונ' ואז בחרתם או אולי רפרפתם ועשיתם ניפוי ראשוני ואז חרשתם על כמה שנותרו או אולי בכלל הלכתם לאחד מחברות הייעוץ ובפגישה עם המומחים שם בחרתם כמה אונ').

    3. כמה זמן התהליך לקח לכם/ן (לקח לי בערך יום וחצי כדי "לסכם" את האונ' הראשונה שניסיתי עד כה).

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: m_shahar


    Thanks a lot Shahar !

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: LPOW


    Thanks a lot for your 0.02$ <-:

    I understand what you mean and yet there still remains one problem- Talking to recent allumnis and current students, I understand that most of them either began studying with a different job in mind than what they eventually pursued or didn't have any clear idea as to what career path they would pursue two years ahead at graduation. That in mind, how can anyone be sure that the job he is taking now will pay dividends when it is time to "hunt" for a job? Or will any job experience suffice?

    I am interested in brand management. I doubt if I will have the opportunity to acquire such experience within the coming 6 months and even if I do, I might very well find myself two years from now pursuing a career in a different area. Am I missing something here?

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    הי גילעם,

    תודה על העצה הטובה בעניין הGMAT- התלבטתי אם לגשת כי הסימולציות חזו לי ציון יחסית נמוך. שמעתי לעצתך וניגשתי והציון בהחלט מספק – 720. אז תודה על העצה המצוינת הזו וחבל שלא מדגישים יותר בכל מקום שהסימולציות האלו פשוט לא מהוות מדד לציון במבחן האמיתי.

    ולאחר התודות לכמה שאלות <-:

    מבחינת האפליקיישן העתידי שלי אני מודאג כעת רק מהעובדה שאין לי מספיק נסיון מקצועי ממשי (למעט השירות הצבאי) ושמעולם לא ניהלתי ממש עובדים תחתיי אלא בעיקר מתנדבים נוספים עימם עבדתי בצוות. השאלות הבאות מתייחסות לדאגה זו.

    1. שאלתי אותך בעבר האם כדאי לי לנסות לקבל עבודה בפייזר והמלצת לי שכן כי זה יראה שאחרי שסיימתי את התואר (במחקר רפואי) המשכתי לעבוד במקצוע וכך זה יתרום לגיוון ברזומה שלי. בהתחשב בכך שעד להגשת האפליקיישנס באוגוסט-דצמבר אצבור נסיון של בסה"כ כחצי שנה +- ובאפשרות שהעבודה שלי שם תהיה בדרג נמוך מאוד ולא אהווה שם פונקציה ניהולית האם עדיין כדאי בכלל להתחיל לעבוד שם ? כלומר, איזו תרומה יש לעבודה של 6 חודשים, סביר מאוד שבתפקיד זוטר ביותר, לאלמנט של נסיון עבודה ממשי באפליקיישן ?

    2. אני אוביל השנה פרויקט תרומת בגדים בדרום תל-אביב- בסה"כ מדובר בפרויקט שגם מחזק את הפן ההתנדבותי שלי, וגם את הפן הניהולי (אנהל שם כ-15/20 מתנדבים וגם אחלק בגדים לכמה מאות איש.. מי שמעונין להתנדב מוזמן להגיב ע"ג הודעה זו <-:). האם הכרחי שהפרויקט יתקיים ויסתיים לפני מועד הגשת האפליקיישנס (כלומר לפני אוגוסט) כדי שזה יתרום למועמדותי ?

    3. עלה לי רעיון שאני מעונין לשמוע את דעתך עליו – בהנחה שאכן התפקיד היחיד שאוכל למלא כעת בכל חברת ביוטכנולוגיה יהיה זוטר ולא משמעותי מבחינת חיזוק הנסיון המקצועי/ניהולי/מנהיגותי שלי האם אוכל להפוך את התפקיד הזה למשהו משמעותי יותר ברזומה אם למשל אערב את מקום העבודה שלי בפרויקט תרומת הבגדים שציינתי. האם אז הנסיון המועט בחברה יהווה מכפיל כוח לפן של ניהול ומנהיגות?

    4. מתי היית ממליץ לי להתחיל לעבוד על האפיקיישן בפועל אם אני מתכנן להרשם בסבב ראשון לספטמבר 07' ?

    תודה רבה מראש,

    יוני.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: kassifo


    תודה רבה אורן,

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    הי גילעם ושאר חברי הפורום,

    יש לי שאלה די דחופה אז אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

    סיימתי לפני כחודש קורס הכנה לגמאט ולאחר מרתון של כשלושה שבועות אני אמור לקחת את המבחן בעוד כשבוע וחצי.

    היות ובשבעת הסימולציות שעשיתי עד כה קיבלתי ציונים נמוכים מסביב ה-660 והיות והבנתי מאנשים שונים שגם אם אגש שוב ואוציא ציון גבוה הרי שהציון הנמוך נשאר רשום וישפיע לרעה על סיכויי הקבלה שלי לאונ' בארה"ב, אני שוקל ברצינות לא לגשת למבחן ולהתחיל קורס חדש .

    שאלותי בעניין הן:

    א. הבנתי שאנשים התקבלו גם עם 650 אבל רציתי קבל ממך הערכה לגבי איפה עובר קו הגבול שמתחתיו לא כדאי לגשת. כלומר מתחת לאיזו תחזית של ציון לא כדאי בכלל לנסות ולגשת

    ב. בהנחה שניגשתי, קיבלתי ציון נמוך, ניגשתי בשנית והוצאתי ציון גבוה – עד כמה משפיע לרעה הציון הראשון והנמוך על האפליקיישן (אם יהיה לי למשל ציון ראשון 640 וציון שני 690)ג

    תודה רבה!!

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35
    בתגובה ל: מיטב GMAT #8009

    To: Irene Orleansky, Infowell


    שלום איירין ושאר חברי הפורום,

    יש לי שאלה די דחופה אז אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

    סיימתי לפני כחודש קורס הכנה לגמאט ולאחר מרתון של כשלושה שבועות אני אמור לקחת את המבחן בעוד כשבוע וחצי.

    היות ובשבעת הסימולציות שעשיתי עד כה קיבלתי ציונים נמוכים בטווח שבין 550-660 והיות והבנתי מאנשים שונים שגם אם אגש שוב ואוציא ציון גבוה הרי שהציון הנמוך נשאר רשום וישפיע לרעה על סיכויי הקבלה שלי לאונ' בארה"ב, אני שוקל ברצינות לא לגשת למבחן ולהתחיל קורס חדש .

    שאלותי בעניין הן:

    א. עד כמה ניתן לסמוך על הסימולציות כאינדיקטורים לציון האמיתי ? (ראיתי כאן הודעה של

    INFOWELL

    שקיבל ציונים דומים אך בסופו של דבר קיבל 740 במבחן האמיתי) הסימולציות שעשיתי הן של החברות

    cambridge and crack

    ב. עד מתי אפשר לבטל את המבחן ללא תשלום

    ג. אם לא אעשה את המבחן כעת אצטרך לעשות אותו כבר במתכונת החדשה שלו – עד כמה עלי לחשוש מזה?

    ד. קיימת האופציה של לעשות מבחן ובסופו להחליט לפי ההרגשה האם לבקש את הציון או לא – כדאי?

    תודה רבה!

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    קודם כל תודה על התשובה לשאלתי הקודמת – זה מאוד חשוב עבורי בשלב זה.

    שנית, בהקשר לשאלתי הקודמת צצה שאלה נוספת

    היות ואני לא מעונין לעסוק במחקר רפואי פרופר – האם עבודה בחברות המתעסקות במחקר רפואי (דוגמת טבע, פייזר) תשרת את נושא הגיוון וההתמדה בנסיון העבודה שלי גם אם אעבוד שם שלא כחוקר רפואי אלא למשל במחלקת השיווק/כספים/כ"א?

    במילים אחרות, האם הרזולוציה אליה יורדים באונ' היא כזו שאני חייב להראות עקביות מוחלטת של מאה אחוזים (לעבוד במחקר רפואי בחברת תרופות) או האם העובדה שעבדתי בחברה המתעסקת במחקר אך בתפקיד משיק (שיוצג כמובן כמשהו שגם קצת דרש את הידע שלי מהתואר במחקר רפואי) יספיק על מנת לענות להגדרה של "עקביות וגיוון"?ץ

    ושוב – תודה רבה גילעם

    יוני פפר.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    הי גילעם,

    דיברתי איתך בעבר על כך שסיימתי תואר ראשון במחקר רפואי מה שככה"נ מסייע בנושא הגיוון בהצגת המועמדות ושאינני מעונין לעבוד בתחום זה (מבחינתי המ.ב.א בא על מנת לשנות קריירה) ולמעשה חשבתי על האפשרות (שעדיין בבדיקה) להתחיל לעבוד בכנסת לצד ח"כ.

    הדילמה שהתעוררה לאחרונה היא שהעבודה בכנסת ככה"נ אמנם תעניק לי המלצה טובה מאוד ורצינית מח"כ/ח"כית אך מצד שני זה אומר שלא יהיה לי נסיון עבודה משמעותי בתחום של התואר שלי – האם זה לא יפגע לי באלמנט הגיוון ? החשש הוא שמהבקשה יבינו שבעברי למדתי מחקר רפואי שזה אמנם שונה ומגוון אך לא ממש עסקתי בזה ואין לי נסיון עבודה מגוון מבחינה זאת

    האם עבודה בפייזר/טבע, שהן חברות המתעסקות בתחום המחקר הרפואי תועיל למועמדות שלי יותר מאשר עבודה לצד ח"כ/ח"כית והמלצה ?

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    אוי… מרוב שאלות ועומס מלל שכחתי – תודה רבה !!!

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam



    גילעם שלום,
    בשיחתי האחרונה עם חבר שלמד בRSM (Rotterdam School of Management)וכרגע מבצע מחקר שוק בנושא בתי"ס לMBA באירופה, עלו הנק' הבאות שאשמח אם תתייחס אליהן.

    הנק' שעלו:
    א. בארה"ב מאז 2001 יש בעיה בהשגת ויזות, גם לעבודה בארה"ב בזמן ההתמחות שכולם עושים שם בקיץ בין שנה א לב'. לדברי החבר בקושי רב מצליחים לסדר את ההתמחות כי האמריקאים פשוט לא לוקחים זרים להתמחות כי זה בלגן לסדר להם ויזה אח"כ למשרה מלאה. כמו כן רובם בארה"ב רואים בהתמחות מעין בדיקת יכולת של האדם ולכן יש לה חשיבות גדולה ביותר.
    ב. הבעיה הנ"ל גרמה לנשירה רצינית בתלמידים בינ"ל בארה"ב ולראשונה, משנה שעברה, ניתנות מלגות.
    ג. המחיר של ה-MBA עולה כל שנה בערך בין 2 ל-5 אחוז בעוד המשכורות לא השתנו כלל ונמצאות בסטגנציה מאז 2001 בערך – תלוי באיזה סקטור. בנוסף לכך הלימודים בארה"ב לוקחים ממך בערך שנתיים פחות 3 חודשים של אי עבודה. כך שהיום מבחינת תחשיב ייקח לאנשים להחזיר את החובות שלהם לשכר הלימוד על פני יותר מ-5 שנים אז אתה משלם ובנוסף מפסיד הכנסות.
    ד. בעקבות עליית העלויות בחברות רבות יורדים לאט מהתפיסה שה-MBA חיוני למנהל טוב והיום ישנה נטייה בחברות רבות לגדל את המנהל מבפנים ולא לקחת אותו מ-MBA. נטייה זו לא קיימת בסקטורים של בנקאות וייעוץ אבל בהחלט בחברות תעשייתיות ובהייטק.
    ה. יש הבדל גדול בין עולם הייעוץ והפיננסים מול עולם התעשייה – ייעוץ ופיננסי מכשירים את העובד בעצמם מה-MBA ולכן לא ממש משנה להם מה למדת. לעומת זאת, בתעשייה כן משנה להם ואז הניסיון עבודה שלך לפני כן מאד עקרוני. כלומר – לייעוץ ובנקאות ייקחו אותך בלי קשר אם אתה מתאים להם מבחינת פרופיל ואילו בניהול התעשייה – זה מאד חשוב מה עשית קודם ואז למעשה ה-MBA פחות טוב כ-Career switcher.
    ו. ההתמחויות בארה"ב נתפסות כחשובות אבל בפועל – לא ממש. ההתמחויות לכשעצמן הן חשובות לך אך הרבה פחות חשובות לחיפוש עבודה אח"כ. זה טוב אם אתה רוצה להחליף קריירה ויש לך מזל והצלחה בכניסה לתחום חדש – אבל זה נחשב אתגרי במיוחד. האמריקאים שמו לב לזה ולכן מהשנה למשל Columbia מציעה MBA מקוצר כבר של 16 חודש שזה חסר תקדים בשוק האמריקאי.
    ז. המגמה האירופאית היא של תוכניות בנות 12-18 חודש ולא יותר וברוב במקרים יש התמחויות – הם פשוט דוחסים יותר לפרק זמן קצר יותר, הם לא מקצצים – רק מעמיסים. החיסרון הוא שמקצועות הבחירה ניתנים בסמסטר אחד ולא יותר לעומת ארה"ב.
    ח. ניסיון קודם בעבודה הוא חשוב מאוד מאוד (!!) באירופה – ממוצע של 5 שנים ניסיון כאשר התנדבות וצבא לא ממש נחשבים כניסיון עבודה. ואילו בארה"ב הרבה פחות.
    ט. לאמריקאים קשה למלא את המכסה של סטודנטים זרים בשנים האחרונות ולכן קל יחסית לאירופה להתקבל לשם.
    י. מבחינת מוסדות הלימוד בחו"ל לגשת לתואר MBA ישר אחרי התואר הראשון נחשב כדבר לא רציני.

    בקיצור, הוא אמר "אני לא ממליץ בכלל על MBA היום בארה"ב מסיבות כגון 1. יקר, 2. ארוך מידי, 3. בעיה במציאת עבודה אח"כ אלא אם יש לך אזרחות…. ההתמחויות המרובות והסטאג' מעולם לא היו יתרון כזה גדול.

    דבר נוסף אחרון- מנסה MENSA – אותו חבר התקבל לארגון מנסה שזה הארגון הבינ"ל לאנשים עם רמת משכל גבוהה מהממוצע (2% העליונים באוכ') – הוא אמר לי שלדעתו אם אעשה את המבחנים שלהם אני אעבור ושזה כדאי כי זה טוב לרזומה ובעיקר כי מדובר בארגון בינ"ל עם סניפים בכל מקום בעולם כלומר, זהו כלי טוב ל-networking– מה דעתך ?

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35
    בתגובה ל: Europe #7114

    To: IchiBan


    Thanks!

    Two more questions:

    A. How much emphasis do INSEAD put on working experience ? how do they regard military service ?

    B. How important is the internship ? I heard from a friend who graduated in Europe (not from INSEAD though) that without internship you will find it very hard to get a job in the industry.

    Thanks Yoni.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    גילעם שלום,

    הסדנה עזרה לי מאוד ואשמח אם תוכל לענות על עוד מס' שאלות שעלו בעקבותיה:

    1. ציינת שחשוב רקע בינ"ל: במסגרת אחת ההתנדבויות שלי אני הייתי אחראי לקשר עם חו"ל (רכז קש"ח), עמדתי בקשר עם מס' ארגונים, ביקרתי בארגונים האלו בארה"ב (כולל ארגונים גדולים וידועים כגון Human Rights Watch וNYPD משטרת ניו יורק) ובעקבות פגישות שקיימתי עם הארגונים הללו בחו"ל גייסתי אותם לעזרת הארגון כאן בארץ והמשכתי לשמור על ערוץ פעיל מולם במשך כשנה מהארץ – האם זה נכלל במסגרת "רקע בינ"ל" ? או האם הדבר מתייחס אך ורק לשהות בחו"ל?

    2.גיוון ברזומה – האם הרקע האקדמי שלי (מחקר רפואי) עונה להגדרה של "גיוון"? הבנתי שרק מיעוט מהמועמדים מגיע ממדעים.

    3. האם העובדה שהפעילויות ההתנדבותיות שלי כולן בתחום של "זכויות גייז" תהיה בעוכרי ? (הומופוביה וכיוצ"ב) או אולי דווקא יתרון היות ומדובר בנושא של זכויות אדם וזכויות מיעוטים … ובכלל (אני לא אוהב את הרעיון הזה אבל) אולי זה מקנה "נקודות" לנושא ה"גיוון" ברזומה והגיוון כמועמד.

    4. היה ואצטרך לחזור לארץ לאחר הלימודים (אין סיבה להאמין שכך יהיה אך בכל זאת) מי מביה"ס בחו"ל נהנה לדעתך משם טוב ורשת בוגרים חזקה כאן בארץ?

    5. אחד מחברי הוא אזרח כבוד בצרפת (ובערים מסוימות בארה"ב) וחבר נוסף הוא איש אקדמיה בכיר מאוד וידוע מאוד בתחומו בעולם (שניהם חברים אישיים שלי ולא מכרים של המשפחה וכיוצ"ב). האם זה משהו שניתן להעזר בו באפליקיישן בהתחשב בכך שאין לי נסיון תעסוקתי איתם what so ever וכל ההיכרות היא חברית לחלוטין ?

    6. שאלה אחרונה – היות וגם אתה היית בחט"מ בצבא, האם מנסיונך מתייחסים לפרופיל העבודה שם (חומר מסווג ביותר, עבודה מול בכירים מאוד- במקרה שלי ועדת חוץ ובטחון סקירות לראמ"ן, עבודה מול גופים בטחוניים חיצוניים לצבא וכיוצ"ב) באופן מיוחד או שאין לאנשים מושג במה מדובר ואין דרך להבהיר בכמה דפים במה מדובר למי שאינו מכיר את הצבא בארץ (וללא ביצוע עבירות ב"ש ) ?

    תודה רבה על העזרה עד כה, אני מוכרח לציין שמעבר למידע הרב שהעברת במפגש מאוד עזר לראות שגם אנשים נחמדים מהישוב שלא מצויר להם "סופרמן" על החולצה ושהם "בגובה העיניים" מסוגלים לעבור את העניין הזה בשלום.

    בכלל טוב לראות מישהו כמוני בים קורות החיים המבריקים והמצוחצחים שמופיעים כאן

    יוני.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35
    בתגובה ל: Europe #7079

    To: ofek


    Hi Amir,

    first of all – congrats on being admitted !!

    I was wondering – why did you choose INSEAD ? what in your opinion is INSEAD's strong points etc'.

    Can you elaborate about your application and your background – what did you study, what do you plan for yourself in the coming few years and how INSEAD fits into this "plan", what were your application's strong points and what were your weaker points and how did you try to strengthen those ?

    Did you visit the campus ? why ?

    Thanks,

    Yoni (sorry it's not "Amir" ).

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35

    To: Gilam


    Hi Gilam,
    I might be able to get a job at the Knesset around Dec. this year – since I plan to send my application around March (the deadline for the first round of applications) I wonder how much will a 3-4 months working experience at the Knesset (perhaps adjacent to a PM) strengthen my application.
    Furthermore, I am also supposed to organize a very big cloth-donating event around this time next year (which is way after I've sent my application) is this relevant for my application as well?
    Thanks in advance,
    Yoni.

    YFEFFER
    חבר
    מספר הפוסטים: 35
    בתגובה ל: TOEFL #6956

    To: Irene Orleansky


    Hi Irene,

    I would like to let you know that in a formal e-mail reply that I've received from the ETS it seems that the new TOEFL (iBT) will be introduced in Israel in 06' and that up till that date the current version will be available.

    I've previously spoken to the testing center here in Israel and they've said that they're not sure but they think it will be introduced this September.
    As you can see I'm quite confused.

    Since it is very important for me to do the current version I would very much appreciate it if you could give me a final answer regarding this matter.

    And one more thing – what do you recommend as a good studying strategy for this test ?

    Thanks in advance,

    Yoni.

    P.S.

    The e-mail I've received is attached.

    Dear Jonathan Feffer,

    Thank you for your inquiry.
    Please be advised that in order to maintain test and score integrity and ensure a quality administration for test takers, ETS will introduce the new TOEFL Internet-based test (iBT) in phases.
    The TOEFL iBT will first be administered in the United States on September 24, 2005. Computer-based (CBT) registration closes on August 31, 2005, and the last date for computer-based testing is September 15, 2005.

    The last paper-based TOEFL test in Canada, France, Germany and Italy will be administered on October 15, 2005 and computer-based testing will end in mid-October. The new Internet-based test will begin on October 22, 2005. In November and December 2005, TOEFL iBT testing will be administered in Canada, France, Germany, Italy, and the United States.

    ETS will continue to administer the current computer-based and paper-based versions of the test until the new Internet-based test is implemented.

    The new TOEFL test will be introduced in the rest of the world including Israel, in 2006. A complete schedule will be available by October 1, 2005. We suggest that you check back after this date to see when iBT testing will be available in your country. Test center information will be posted on our Web site title=http://www.ets.org/toefl/learners/ibt/testdate.html face=Arial color=#000000 http://www.ets.org/toefl/learners/ibt/testdate.html and will be updated regularly. Information and Registration Bulletins will be available at many educational advising centers, colleges, universities, and libraries. Bulletins will also be downloadable from this site.

    The TOEFL iBT Test Administration Dates (September 2005-June 2006) are listed below. Note: Not all test dates will be available in all locations.

    Saturday September 24, 2005
    Saturday October 22, 2005
    Friday November 4, 2005
    Saturday November 5, 2005
    Friday November 18, 2005
    Saturday November 19, 2005
    Friday December 2, 2005
    Saturday December 3, 2005
    Friday December 16, 2005
    Saturday December 17, 2005
    Friday January 6, 2006
    Saturday January 14, 2006
    Saturday January 21, 2006
    Friday February 3, 2006
    Saturday February 11, 2006
    Friday March 3, 2006
    Saturday March 18, 2006
    Saturday March 25, 2006
    Saturday April 8, 2006
    Friday April 14, 2006
    Saturday April 22, 2006
    Friday April 28, 2006
    Friday May 5, 2006
    Saturday May 13, 2006
    Saturday May 20, 2006
    Friday May 26, 2006
    Friday June 2, 2006
    Saturday June 10, 2006
    Saturday June 17, 2006
    Saturday June 24, 2006
    I hope this information is helpful and thank you for your interest in our program.
    James Livingood
    Process Administrator
    Higher Education Division
    Customer Advocacy
    Educational Testing Service
מוצגות 35 תגובות – 1 עד 35 (מתוך 35 סה״כ)